Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 46
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-11-18 Oprydning og rengøring

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

I takt med at der kommer orden på tilværelsen og husets indretning, falder tolerancen for rod og snavs hos De Voksne. Ak, det var ikke med i beregningerne... Her gik de og forventede at overskud ville blive brugt på at nyde livet, men i stedet finder de på nye opgaver til sig selv.

Frida havde besøg af en veninde fra skolen og nabopigen Olivia. De hjalp med gulvvasken. Okay, "hjalp" er måske en tilsnigelse, men der kom da en del vand ud over gulvet og det var også nødvendigt.

Sigurd har rigtigt lært fra sit halsonde. Han er hastigt ved at udvide putteritualet med en tur ud på reposen. Det foregår ved at der lægges et tæppe, hvorpå der placeres en far. Sigurd sætter sig på faderens skød og der pakkes en dyne rundt om dem begge. Med de nuværende temperaturer bruges der en del tid på at sikre at der ikke stikker andet udenfor dynen end hoveder. Det er voldsomt hyggeligt.

Sigurds opryddede værelse

I modsætning til sidste gang var der ikke protester fra Sigurd. Måske kan man alligevel få for meget rod som treårig?

Gulvvask

Fodvask

Olivia Frida Sigurd sofa

Dukkebørn

Toke kaster Frida t a hanne

Dagens disciplin: Børnekast

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-11-17 Arbejdsdag og bytur

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Mens tøserne tog en tur i byen for at shoppe (det er vist efterhånden et dansk ord?), tog fyrene til arbejdsdag i Børnenes Friskole. Der dukkede 6 andre op, så det var en lille skare, men der var nu heller ikke så meget der skulle ordnes.

På friskolens grund er der en træborg, der på forunderligste vis er forbigået legepladsinspektørens ellers så pedantiske og årvågne blik. Eller også er det fordi det er en privatskole og derfor ikke underlagt reglerne for offentlige legepladser? Under alle omstændigheder er det en herlig borg, med rig mulighed for at skvatte i huller ned på sten og træde på planker der knækker. Det var så - meget passende vil nogen måske indvende - de to ting der primært skulle fikses på borgen.

Toke er ellers lidt desillusioneret på det område, men lidt snak før arbejdets start demonstrerede med al tydelighed at Børnenes Friskole ikke er en kommunal børnehave. Det foreslåede rækværk om hullet blev skrottet og broen blev til en træstammebro, i stedet for en kedelig planke-plade bro. Begge dele med argumentet at børnene skulle have noget der var spændende. Et argument, der for en gangs skyld blev modtaget uden det sædvanlige Ja, selvfølgelig skal børnene kunne komme til skade, men.... Fremragende!

At Frida om aftenen brokkede over at ungernes interimistiske bro var blevet erstattet af en mere stabil af slagsen var ikke uventet. Egentlig var det også kedeligt at fjerne den. Hvis ungerne er alt for utilfredse med den nye bro, må far se om han kan overtale de andre voksne til at fjerne den igen. Men mon ikke det går? Frida snakkede i hvert fald om at lave en rutsjebane med planker ned fra broen.

Sigurd havde en glimrende dag og slæbte rundt på planker og koben. Han havde dog en kort nedetid omkring middag, da han skvattede ned fra broen til borgen og landede i nogen kævler. En velmenende voksens Vil du have en sodavand? blev mødt af et fortørnet Nej, jeg vil have mælk!. Men det kunne også klares, så Sigurd blev tanket op igen. Senere gatecrashede han en fødselsdagsfest, der blev holdt på skolen, og scorede pizzasnegle og kage, mens far ledte efter ham ude i terrænet.

Frida og Sigurd fik også lavet ønskesedler, ud fra et Fætter BR katalog. Fridas seddel blev meget lang. Forældrene påpegede at det måske var en idé at understrege de ting hun særligt gerne ville have. Det gjorde Frida så, med det resultat af listen blev ca. 10% kortere. Nå, det giver heldigvis et vist spillerum for forældrecensur. F.eks. bliver ønsket om hårfarvningssæt næppe honoreret.

Aftenens menu var fiskefrikadeller med pommes frites. Det var to af tingene på Fridas liste. Altså næsten. De håbløse forældre havde glemt at sætte ketchup på bordet! Det udløste en krise med en grædende Frida, der prøvede at forklare forældrene hvor vigtigt det var for hende med den ketchup. De uvidende forældre havde lidt svært ved at forstå problematikken og kom med tåbelige indvendinger, såsom Køleskabet er lige der. Du kan bare tage ketchuppen.

Sigurd børnebro

Den spændende bro

Sigurd skruer

Jeps, skruen kom i. Sigurden tog tydeligvis noter i sommerhuset

Sigurd voksenbro

Prøveknud

Sigurd Frida Hanne Ønskeseddel

Der overvejes for og imod lyserød Gameboy

Søren
2007-11-18 01:25

Jeg maa indroemme, at jeg blev lidt bekymret, da jeg saa den gamle bro, hvorimod den nye til fulde lever op til mit bygningsreglement dens low-tech natur uanset.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-11-16 Stur stur nummer

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

På Fridas skole havde de øvet cirkusnumre og åbnet dørene for forældre og søskende. Der var også popcorn, hvilket Sigurden nok gik mest op i. Ungerne lavede kolbøtter og en menneskepyramide.

Det er sjovt med sådan en forestilling. De havde ikke trænet længe og gjorde på sin vis intet særligt, men der var den der særlige stemning. Noget med unger, der er stolte af af vise hvad de har lært. Noget med publikum, der er ubetinget positive og glade. Det virker.

Frida mor

Ekstranummer

Frida mor

Kaflams

Sigurd klemmer

Klemmeleg

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-11-15 Torgie Trykluft

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

I en af de utallige fantasilege skulle Sigurd være far til katten Mons. Han mente at han i så fald skulle hedde Torgie Trykluft. Nej, forældrene har ingen anelse om hvor det kom fra.

Sigurd: Det man spiser bliver til lort og det man drikker bliver til tis. Sådan er reglerne!

Suppetingen fra Fridas liste blev ordnet i dag. Minestronen blev vraget til fordel for en tomatsuppe, med en masse løg og hvidløg. Normalt er Frida imod henholdsvis tomat og løg, men rodet sammen er det åbenbart ok.

Frida Sigurd tegning

Larger than life

Solnedgang

Klokken er 16.30 og det er efterår

Frida vrider hænder

Man skal være barn for at kunne gøre det der

Sigurd mons Frida stole

Cuteness overdrive

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-11-14 Madmedbestemmelse

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Frida brokkede sig over valget af aftensmad og blev derfor sat til at lave en liste...

Den opmærksomme læser vil nok bemærke en vis mangel på grøntsager. Dem må forældrene så forsøge at få flettet ind, helst uden at blive anklaget for kontraktbrud.

Sne

Ægte sne og kold morgen

Sigurd kat

Varm aftenhygge

Trine
2007-11-14 21:16

Det er da nemt: Minestrone. Suppe med en masse gode grøntsager i.

Og så er den kat altså en tand for kær. Der er slet ingen varm hygge i Siri. Hun ligger bare ude i sneen og sover.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-11-13 Tænder, demokrati og vatarmede far

Frida: 6 år, 2 mdr. Sigurd: 3 år, 8 mdr.

Frida var hos tandlægen. Ingen huller, men forældrene fik besked på at børste mere omkring tandkødet. Tandlægebesøget foregik meget belejligt på den skole hvor forældrene skulle være med til at bestemme hvem der skal bestemme. Det var jo blot en gentagelse af sidste tur, med samme krydsafgivelse fra forældrene og samme udfald.

Toke løftede jern for første gang i alt for mange år. Det er planlagt at det skal blive en tilbagevendende begivenhed. Makkeren er gymnasievennen Jakob, med forventet senere deltagelse af Lotte. Det må have været en ømt syn at se Toke ligge og stønne under 40 kg i bænkpres og der forventes tilsvarende ømme muskler om et par dage. Der er lige et stykke vej til fordoms storhed (sådan ca. 14 år).

Stedet hedder Fitness World og er ret lækkert. Store åbne lokaler, nye og behagelige (for en lidt speciel definition af ordet "behagelige") maskiner. Dog var der tydelige skilte om at man ikke måtte intimbarbere sig i brusebadet, hvilket må ses som en stor mangel, da det er en integreret del af et godt løfte-jern forløb.

Frida Sigurd cykelvogn

Yeah! Hip hip! Yeeeha! Jubiii! Hurra hurra! ...Nej? Kom nu, unger! Det er for tidligt at blive teenagere.

Skyer solopgang vandtårn

Himmelfisk

Sigurd leger med sne

Sigurd er helt ovre den falske strubehoste

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-11-12 Sigurd stueren?

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Sigurd lader til at have styr på det med at tisse og lave lort. Det er efterhånden noget siden han har haft uheld og forældrene behøver ikke være over ham for at få ham til at huske det. Den slags går åbenbart i bølger, så det kan da være der kommer et kort tilbagefald, men ellers lader det til at være et overstået kapitel.

Apropos stueren, så er killingen fremragende på det punkt. Den har ikke haft uheld indtil nu og deler kattebakke med den store kat uden problemer. De to leger en hel del sammen, hvilket for det meste handler om at tampe hinanden. De er efterhånden lige gode om det, men Tau bliver træt først.

Fridas cykel stod oppe ved skolen hen over weekenden og ser desværre ud til at være blevet stjålet. Den var låst og en børnecykel er næppe så voldsomt interessant i sig selv, men måske den blev hygget pga. de induktionslygter, der sad på den? I så fald er der håb om at den kan findes i området. Frida blev naturligvis ked af det. Dels pga. den mistede cykel, men nok lige så meget fordi den blev stjålet - indtil nu har det med tyveri været et mere abstrakt koncept. Pludselig at opleve tyveri ikke handler om Sorteper i Mickey Mouse tegnefilm er ikke en behagelig oplevelse.

Olivia mons Frida sofa

Sofagruppen

Mons sigurd

Katteknus

Tau mons

Fægte finte flappe

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->