Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 45
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-11-11 Justere, justere

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Okay, den forgangne dags nedgående sols forøgelse af arbejdstempoet, med dertil hørende forringelse af omtanke &præcision, kunne godt ses i den nye dags gry. Der var liiige et par justeringer der var nødvendige. Der blev nu også tid til en gåtur i området.

Sigurd skiftede frem og tilbage mellem at være turbopylret og frisk& fræk, så på den led er alt igen som det plejer. På gåturen ville han intet som helst, indtil far blev hos ham, mens alle andre gik videre. Det tog 3-4 minutters diskussion og konsekvent afvisning af at bære på skuldre eller køre i klapvogn, så rejste Sigurden sig op og trissede med far. Efter yderligere 3-4 minutter var han glad, snakkende og udforskende. Det tolkes som en tydeligt behov for at mærke at forældrene ikke blot er en blød masse, man kan blive ved med at skubbe på.

Frida tegner på bilen

Galleri Toyota

Sigurd vil ikke mere

Ikke mere! Onde far!

Toke skruer

Finish

Sigurd klatrer

Vil selv!

Frida Sigurd tegne brædt

Et hvidmalet brædt er en fremragende vej

Halvfærdigt tag

Der ventes på tagplader

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-11-10 Sommerhusskurtur

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Mor startede dagen med et frisørbesøg, for at få en af de der frisurer, der ser ud som om en frisør har brugt en masse tid på at få det til at se ud som om håret er pjusket og rodet. Hun ser nu 5 år yngre ud, hvilket far har det helt fint med. Frida mente hun lignede en teenager og Sigurd mente hun lignede en anden end hende selv.

Efter mors foryngelseskur tog alle afsted til farmors og farfars sommerhus. Faster Laila og hendes filejs var også taget dertil og dagen gik med at mændene (og Laila) ordnede nyt tag på et skur, mens mor & farmor tog sig af ungerne.

Der blev ikke overskud til det ellers obligatoriske bål, men Faster Laila og Frida bagte pandekager og farmor lavede æblekage, hvilket Frida fandt var et værdigt substitut. De voksne foretrak også hyggen ved brændeovnen, frem for at sidde udenfor en times tid ved 1°C og bage snobrød.

Sigurd fik en limstift, åd halvdelen og brugte resten på at lime træklodser sammen.

Frida død mus

Bedst som man tror man har nået målet...

Laila nedriver tag

Laila in action

Palle Laila tagnedrivning

Farfar nedriver

Sigurd limer klodser

Meget stabilt tårn af klodser

Laila Frida pandekager

Faster Laila leverer varen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-11-09 Randers Regnskov

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Det er efterhånden et års tid siden sidste besøg i Randers Regnskov. Dagens besøg foregik, i modsætning til sidste gang, uden kritiske situationer. Olivia var med og hende & Frida havde det vældig sjovt og støjende sammen.

Sigurd leger med mons e

Sigurd er fremragende til snoreleg med katten: Han bevæger sig i uforudsigelige og hurtige ryk

Frida Sigurd under vandet

Fiskeøje

Abe vindrue

Vindrueguffer

Gangbro randers regnskov Sigurd Frida olivia

Trip trap trætop

Sigurd mørke

Spelunkeren

Stalaktitter

De er ret ferme med den der cementagtige masse

Ride på krokodille

Ned af Amazonfloden

Kanin ged

En ikke-imponeret kanin

Frida Olivia Sigurd is balance

Klassisk Sigurd

Olivia Frida Sigurd hjem fra randers regnskov

Hjemad

Nabo (mask.)
2007-11-11 21:45

Turen over rebbroen blev om aftenen refereret med brug af bl.a. sætningen "det var bare zindzykot at gå dér!".

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-11-08 Sigurd ved at være klar

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Sigurd sov igennem i nat og selvom hans vejrtrækning ikke er helt ubesværet endnu, giver den ikke længere associationer til Darth Vader (tak til Mikkel).

Mor blev hjemme og passede ham. Det foregik ved at hun faldt i søvn nede på hans værelse, hvorefter Sigurd trissede ovenpå og tændte for computerfjernsynet. Han kan ikke finde ud af af skifte film endnu, så det vides ikke præcist hvor mange gange han nåede at se det samme afsnit af Byggemand Bob, før mor forvildet gik ovenpå i søgning efter den forsvundne søn.

Erfaringen viser at det er smart at få børnesygdom slået helt ned, så Sigurd kommer heller ikke i børnehave i morgen.

Frida mons Hanne sofa

Massiv morgenhygge

Frida mons sigurd

Go Sigurd, go kat

Sigurd skærer champignon

Desværre hjalp det ikke på smagelysten - kun de voksne spiste champignons

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-11-07 Sigurd på vej op

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Mor tog Sigurd med udenfor tre gange hen over natten. Det regnede, så det var noget med at stå i ly under reposen. De blev begge hjemme, mens Sigurd stille og roligt livede op. Ved eftermiddagstid var han så frisk at han begyndte at drille. Sådan ved nærmere eftertanke er det egentlig bedre at han er fræk og rask end afdæmpet og syg. Trods alt.

Sigurden er nu ikke 100% endnu - han blev noget træt af at løbe rundt og lege med katten - så han holdes hjemme torsdag og fredag.

Far: Det var flot, Lille Frø!
Sigurd: Jeg er ikke Lille Frø!
Far: Det passer ellers med at jeg er Far Frø, Mor er Mor Frø, Frida er Store Frø og du er Lille Frø
Sigurd: Jeg vil være Mellem Frø
Mor: Åh-åh

Frida Sigurd stol t a Hanne

Frida spurgte om Sigurd ville sidde hos hende - den søsterlige omsorg overfor den sløj bror kender ingen grænser!

Sigurd leger med mons

Snore er sjove

Frida leger med mons

Snore er meget sjove

Frida Sigurd garn

Snore er helt vildt sjove

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-11-06 Lang nat II

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Sigurd fik besvær med vejrtrækningen igen ved midnatstid i nat. Det var ikke så slemt som i går nat, men han var ret ked af det. Det hjalp lidt at sove på gulvet hos far, det hjalp lidt at sove for åbent vindue og det hjalp rigtig meget at sidde ude på trappen sammen med far, isvøbt dyne, og snakke om månen og stjernerne. Sigurd oplyste at der nogen gange var to måner. Der skulle fire ture til, fordelt hen over natten.

Far blev hjemme med Sigurd hen over dagen. Det gik stille og roligt, med en Sigurd der var ret afdæmpet og gerne ville sidde og putte. Han skvattede i søvn ved middagstid og sov meget lang middagslur, afbrudt nogen gange af opvågning og klagen over ondt i halsen.

Hen under aften blev det lidt værre med halsen og Sigurd kom udenfor et par gange. Mor lagde sig ned på værelset til ham og bliver hjemme med ham i morgen.

Sigurd sover

Ikke frisk

Frida cykler

Ikke syg

Mons fodæ

Fodnusseri

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-11-05 Ambulancetur

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Det gjorde ondt når Sigurd hostede i nat. Det lød skidt, han kunne næsten ikke tale og han vågnede op flere gange og var meget ked af det, så han kom til lægen i dag. Lægen kiggede på ham og sendte ham afsted i ambulance med udrykning mod Skejby Sygehus. Sigurd syntes ikke ambulanceturen var spændende, hvilket fortæller en del om hans tilstand.

På børneafdelingen blev det stadfæstet at han havde falsk strubehoste og han blev udstyret med en ansigtsmaske og fik to gange adrenalin (for at løsne akut) og to gange Spirocort (for at løsne på længere sigt). Inden da havde han kastet op på sig selv og på mors bukser. Der var en skiftetrøje til Sigurd, men ingen reservebukser til mor, så det var ikke de mest behagelige 4 timer på hospitalet for nogen af dem. Sigurd tog det nu pænt. Næsten for pænt...

Sygeplejerske: Plejer han at være så stille?
Mor: Err... Nej!

Far tog tidligt fri, hentede Frida og troppede op på sygebesøg. Da Sigurd fik masken fra munden var hans første ønske Jeg vil ud i kulden og det skal være nu nu nu!. Men han var også blevet speedet med adrenalin og dopet mod smerter, så han var klar.

Der blev desværre ingen udgang før en time senere. Han fik nu lov at drøne rundt og lege med legesager og var fint frisk. Lægerne og sygeplejerskerne var vældig flinke og prøvede at give ham is og kiks, hvilket han prompte afviste. De der mærkelige mennesker i ens tøj er tydeligvis ikke til at stole på: Det ene øjeblik belemrer de en med stikpiller og temperaturmåling, det andet øjeblik er der søde ord og saftevand.

Nå, Sigurd klarede skærene og er hjemme igen. Han er under åben indlæggelse, hvilket vil sige at forældrene kan troppe op med ham direkte på børneafdelingen, hvis det skulle blive nødvendigt. Det gør det nu næppe - falsk strubehoste er normalt hurtigt overstået og han har sovet trygt de sidste 4 timer. Han har fået ordineret ro og frisk luft, så han får en hyggedag med far i morgen.

Note to self: Hvis ungen er ved at omkomme, er det okay at ringe til vagtlægen.

Sigurd maske t a hanne

Ikke den mest behagelige oplevelse i Sigurds tilværelse

Sigurd Skejby sygehus

Alting bliver nu lidt bedre med frø & biler

Frida Sigurd Skejby sygehus

Søskendehygge

Dameblade Skejby sygehus

Hvor er mandebladene?

Sigurd l e g o tårn

Anbefalelsesværdig LEGOsamling

Hanne Sigurd Frida Skejby sygehus

Det er sjovere i den anden ende af otoskopet

Sigurd mons

Okay, de er kære nok. Vi beholder dem begge to

Mikkel Kamstrup Erlandsen
2007-11-06 08:46

Godt at høre at han har det bedre. Man bliver jo helt bekymret når man hører om ambulancekørsel...

Opkast-scenen er faktisk præcist magen til vores tur på Skejby da Liv havde falsk strubehoste. Rent tøj til Liv, intet til mor :-)

Liv fik også adrenalin or spirocord, så "I know the drill". Det er ikke sjovt at se dem ligge der som små Dart Vaders.

Hyg jer!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->