Frida, Sigurd og Asta

Lørdag 2016-04-23 Hostenat og snecykling

Frida: 14 år, 7 mdr. Sigurd: 12 år, 1 mdr. Asta: 5 år, 0 mdr.

Asta er småsnottet og hoster meget i disse dage. I nat vågnede hun og sagde hun skulle kaste op. Der kom nu ikke noget og det viste sig at dække over at hun ikke havde spist aftensmad, så krisen blev afværget med en rugbrødsmad. Hosten kurerede det dog ikke. Om morgene havde hun det fint (altså bortset fra hosten) og var vældig aktiv hen over dagen. Hun slog mor i skak (handicap: Dronning, et tårn, en løber & en springer), sådan uden at mor aktivt lod hende vinde.

Hanne, Sigurd & Frida cyklede ud for at aflevere cyklerne til etmånedseftersyn. Det timede de glimrende så de kom til at cykle i snevejr. Asta & far var misundelige: Deres lørdagssliktur til Rema havde kun budt på kold regn.

Tredje og sidste dag med vegetarmad fra Aarstiderne bød på samosaer med spinat og gedeost samt couscoussalat med grønne bønner. Samosaerne blev lavet i ovenen og skulle nok have været stegt på panden i stedet for. Asta & Sigurd kunne ikke lide det, men flertallet af familiemedlemmer syntes det var glimrende, specielt couscoussalaten.

Foreløbig konklusion på madeksperimentet er at det nok ikke er vegetarkassen der skal til. Til gengæld syntes forældrene det var fint at blive presset til at lave noget andet mad end det sædvanlige. Der snakkes om at prøve med en måltidskasse med kødretter.

-1223_AstaGraesredeGraesplaene

Et lille hvil i græsreden

-1652_3_TokeMonsMadlavning_TAFrida

Avast me matey!

-1934_3_FridaRulleskoejterBakke

Der trænes under panikråb

Jacob
2016-04-27 20:15

Samosa skal dybsteges :)
Bare i en gryde med olie med dem til de bliver lysebrune.

Toke Eskildsen
2016-04-27 20:29

Når man ikke ved meget om en ret, er det svært at vælge rigtigt når ovn og pande/gryde i opskriften. Der burde have stået "Kan også laves i ovn, hvis man vil have dem halvkedelige".

Jacob
2016-04-28 17:34

Dybstegning er i hvert fald den eneste rigtige måde :)
Og olien bliver i gryden, hvis de ellers er lukket ordentligt, så det er ikke fordi de suger en hel masse.

Skriv en kommentar
Læs de 5 seneste indlæg
 
 
[Arkiv]

Arkiv

Der er 4993 dage i dagbogen. Leder du efter noget bestemt så prøv søgemaskinen.

 
[Fødselsdag]

Fødselsberetninger

Både Frida, Sigurd og Asta kom til verden ved hjemmefødsel. Hanne har skrevet beretninger fra alle tre gange: Frida blev født på Skjoldhøjkollegiet den 13. september 2001, Sigurd blev født i Økohuset 13. marts 2004 og Asta blev født i Økohuset 24. marts 2011.

 
De bedste billeder

De bedste billeder

De billeder som Toke synes bedst om, sorteret kronologisk med de nyeste først.

 

Toke Eskildsen
te@ekot.dk
Om disse sider