Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => Seneste indlæg
<- Forrige uge

Tirsdag 2018-02-20 Kort leg og rumtur

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Asta havde veninden Z med hjem efter skole. Det blev nu ganske kort, for hun blev hentet efter en time. Z går i klassen over Asta og lader sig ikke gå på når Asta buser fremad. Med veninden ude af huset blev der tid til at lave mad sammen med far og tage en tur på biblioteket. Asta har forstået at der er undtagelsestilstand med mor ude af huset, så hun er ekstra hjælpsom og bestræber sig på at lytte efter hvad hun bliver bedt om. Det der med at huske hvad der bliver sagt er dog som det plejer.

Frida tog til foredrag igen, denne gang om expolaneter. Hun har været til lignende foredrag før, men hun mente der ville være nyt at høre denne gang.

Hanne havde travl dag i Sydafrika, hvor hun holdt oplæg og var til workshop. Ingen aber i dag.

-1819_AstaMoodring_Crop

Humørring fra veninden D

-1832_AstaBibliotek

Aftenåbent bibliotek er et hit

Skriv en kommentar
 

Mandag 2018-02-19 Slud og abebesøg

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Første morgen efter ferien gik overraskende smertefrit og ungerne kom i skole uden større sværdslag. Om eftermiddagen gik der godt nok slud i det hele, men Asts, Sigurd & far gik alligevel aftentur (Sigurd skulle hente en pakke i kiosken). Asta nød at sjaske i sølet og endte nede på nabovejens legeplads hvor hun kunne høre nogen andre børn søle rundt i sjasket.

Frida var til foredrag på universitetet. Noget om samfundstænkere og specifikt om Pierre Bourdieu. Noget udenfor hendes sædvanlige gænger, men hun syntes det var meget interessant og kom hjem med en masse noter.

Hanne havde travl dag i Sydafrika, med endnu travlere dage i vente. Og så kom der lige en Grøn Marekat forbi i haven ved huset hvor hun bor. Hun fortæller at de er et sjældent syn i byens villakvarterer. Temperaturen dernede er forøvrigt 25°C om dagen og 17°C om natten.

-1719_3_AstaFlyverdragtVand

Asta tester flyverdragt

-1915_VervetMonkey_GroenMarekat_Sydafrika_TAHanne

Hannes udsigt

-1922_1_AstaGulerodUno

Asta vandt 3:2

-1959_2_AstaTegnerISne

Sneblomster

-2008_2_GadelygteSne_Crop

Aftenlys

Skriv en kommentar
 

Søndag 2018-02-18 Bue- og by-tur

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Sigurd hostede en del og havde ondt i halsen, men der var bueskydningsarrangement i klubben så han spillede ikke sygekortet. Da han kom hjem lavede han ferielektier (de skal laves den sidste dag, ikke?) og blev tvunget til at lave aftensmad af Onde Far.

Asta & Søde Far tog i byen for at besøge Kvindemuseet. Der var en skattejagt hvor man skulle finde små bamser, gemt i museets udstilling. Det fik Asta til minutiøst at gennemse hele samlingen på første sal, men det er er tvivlsomt hvor meget der lagrede sig i hovedet, da fokus var ganske bamserettet. Præmien var en cookie, som hun ikke kunne lide. Det tog hun nu pænt og med bamserne ude af hovedet fik hun mere ud af en udstilling på anden sal om køn.

Frida dukkede op, der blev kørt i letbane (første gang for far - yay!) og spist frokost sammen. Frida tog videre på DOKK1 for at lave skoleting. Asta & far tog ligeledes på DOKK1, for at prøve legetingene.

-1320_KvindemuseetKoenIkoner

-1335_4_Kvindemuseet_NoeglehulAsta

Portal A

-1357_1_Kvindemuseet_DetGamleRaadslokale_Asta

Rådskvinden funderer

-1450_3_KoerselMedLetbanen_AstaFrida

Letbanetur

-1613_2_DOKK1_Bjoernen_Asta

Come with me if you want to live

-1614_1_DOKK1_Bjoernen_Asta

Barn i bur

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-02-17 Hanne til Sydafrika

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Hanne blev først hentet om eftermiddagen, så der var rigeligt tid til at pakke, hjælpe Sigurd med af få sendt ikke-konfirmationsindbydelser ud, kontrollere at Toke havde styr på programmet for den kommende uge og ellers at være rastløs.

Efter morafsendelse var det Asta der var rastløs. Det blev behandlet med Uno-spil og pizzabagning. Toke kørte stramt "Nu laver vi X sammen. Når X er færdig, skal du selv finde noget at lave i Y tid"-program. Der skal nok arbejdes lidt med at få den model til at fungere helt i praksis.

Om aftenen var det tid til kultur for Frida: Hun blev indkaldt til at se Fight Club. Da filmen nåede til den store afsløring ventede Toke spændt på reaktionen fra Frida. Det tog hun dog ekstremt roligt - absolut ingen reaktion. Mystisk, tænkte Toke og kiggede nærmere på Frida, der viste sig at være faldet i søvn.

-1346_3_AstaHaveSnemandsrester_Baalfad

Snemandsragout

-1554_HanneAstaMagnet

På falderebet

-1601_HanneKlarTilAfgang

Der bliver ikke brug for jakken dernede (der er det sommer)

-1909_AstaLaverPizza

Aftenaktivitet

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-02-16 Fugemand og tøjsyning

Frida: 16 år, 5 mdr. Sigurd: 13 år, 11 mdr. Asta: 6 år, 10 mdr.

Hanne havde aftale med en fugemand at han skulle kigge forbi mellem 8 og 8:20, for at ordne revnen mellem stuegulvet & køkkengulvet samt omfuge vasken i badeværelset. Det var godt nok hårdt at stå op kl. 7:30 på en feriedag. Og der kom ingen fugemand. Kl. 9 ringede han og undskyldte for at han ville komme 10 minutter for sent. Well played, hr. F, men det var altså kl. 8. Nå, nevermind, manden var flink nok og gjorde et godt stykke arbejde. Rart at få det på plads - det er tre år siden køkkenet blev sat op.

Toke tog i biografen med vennen Mads for at se Black Panther. En af de rigtig gode superheltefilm: Virkelig flotte scener, fascinerende gammelt-møder-nyt, budskab uden at det tog overhånd, karakterer man føler for. Will see again.

Derhjemme sørgede Frida for maden, mens Hanne & Asta lagde vasketøj sammen og syede nye T-Shirts til Toke. Nu med bambusstof (og hverken hullede eller forvasket-grålige). Der takkes.

-1138_2_AstaSnemand_Crop

Nu med snekvinde

-1308_HanneSofaAsta

Alt er godt hos mor

-1324_1_FugetRevneGulv

Fugepanser

-1957_2_Stjerne-T-Shirts

T-shirts til T-man

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge