Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => Seneste indlæg
<- Forrige uge

Torsdag 2017-08-17 Klassenavn på vej

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 4 mdr.

Astas klasse har besluttet hvad de skal hedde. Men det er en hemmelighed! Ikke sige det til søskende, for det skal først afsløres om en uges tid. Alle kan sagtens holde mund med det i 8 dage, no problemo.

Det går som ventet med Asta i skolen: Hun vil ikke hjem, når hun bliver hentet. Det er meget sjovere at lege med alle de nye venner. Hendes væsen er heller ikke gået ubemærket hen og flere af de andre forældre har kommenteret at hun er særdeles frisk og ligefrem.

Toke spillede Ultimate på arbejdet, for første gang i en evighed. Stor succes, forstået på den måde at han slap fra det uden skader eller krampe i benene.

Sigurd var til tandlæge. Han har haft lidt skæve tænder, der heldigvis retter på plads af sig selv. Undtagen et sæt kindtænder, hvor der er krydsbid. Tandlægen anbefalede et system hvor der limes et par studser på tænderne og Sigurd skal have et lille gummibånd på dem i et par måneder. Sigurd var lidt overraskende med på ideen, helt uden overtalelse. Det kommer på plads om en måneds tid.

-0749_1_AstaFrisure

Storesøster havde en frisure magen til

-1743_AstaSminkerSig

Gæt et dyr

-1816_3_AstaRegnRegntoejTrampolin

Nyt regntøj og endelig regnvejr! Hurra!

-1824_2_FridaHaveRegnPose

Ingen regntøj og regnvejr. Øv!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-08-16 Mons i bedring?

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 4 mdr.

Selvom Mons virker stabil er det på lavt niveau: Han er ikke meget for at hoppe ned fra sofaen, da der tydeligvis er lidt for langt ned. Men i dag fik lyden af madophældning ham til at hoppe ned fra spisebordet, hvor en upædagogisk far midlertidigt havde sat ham. Stor overraskelse blandt de tilstedeværende.

Sigurd fik sit valgfagsønske om scenografi opfyldt. Han vil gerne bygge en tidsmaskine/nedfrysningskasse, så han digtede en historie op om det med en person ser lever i en skidt tid, lader sig fryse ned, optør til en lidt bedre tid, fryser sig ned igen osv. Moralen skulle være noget med at personen kom til en rigtig god tid, men alligevel ville have det lidt bedre, hvorefter sidste nedfrysning skulle føre til en tid hvor alting var rigtig skidt igen. Det er godt at høre at de klassiske eventyr ligger i hans underbevidsthed.

-1550_SkiltOel

Her må man drikke øl, var Astas analyse af skiltet

-1602_6_AstaHaveTrapezHaenge

Trapezpigen

-1604_3_SigurdMonsHave

Katteluftning

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-08-15 Komfortzoner

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 4 mdr.

Frida mente der skulle ske noget på den sociale front i klassen, så hun inviterede de resterende 8 piger i klassen på kaffe nede i byen. Det er ikke ligefrem typisk opførsel for hende, så point for at prøve noget nyt.

Asta opførte sig mere som hun plejer: To musikere gæstede skolens yngre klasser og holdt koncert, hvor de opfordrede til at man dansede, hvis man havde lyst. Det var der én enkelt elev der havde. Ellers blev der diskuteret hvad klassen skal hedde: Der blev mest snakket vanddyr, med kandidater som Pingvinerne, Sælerne & Søhestene.

I Sigurds klasse skulle de vælge valgfag, med mulighederne drama, musik og scenografi. Sigurd tog den slagne vej med scenografi, i håb om at komme til at lave kostumer.

-1448_BoernehaveklassenTavle

Dagens plan

AndenSkoledag_AstaDanser_TAAnnelie

Dansepigen

-1551_AstaCykle

Hjemad

-1810_1_AstaTrampolinRegntoej

Nyt regntøj, men ingen regn. Øv!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-08-14 Sidste første skoledag

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 4 mdr.

Asta var glad. Asta var spændt. Asta cyklede til skole og sprang ud i det hele. Hun fik lov at præsentere indholdet af en kasse hvert barn fik og hun gik hen og legede med en pige, der var genert og sad for sig selv. Superunge, synes forældrene, der måske lige fik øjnene lidt mere op for det positive i hendes frembusning. Generelt lader det nu til at være en rigtig god klasse, med glade unger der gerne vil gå i skole.

Traditionen tro skulle hver klasse finde på ballonønsker: Sigurds klasse ville en tur til København, mens Astas klasse ville være den bedste klasse i verden. Ballonopsendelsen afsluttede skoledagen og Asta kom i Fritz (SFOen), hvor hun landede en legeaftale med en pige fra klassen. Samme dag, naturligvis.

Frida havde første rigtige skoledag, altså hvor de skulle lære noget. Lærerne brugte den klassiske metode med at starte noget basalt i materialet, for at være sikre på at alle er med. Det var nu ikke lige dét Frida havde forestillet sig: Glæder mig lidt til ... de speeder lidt op.

For at speede lidt op fik Frida stukket første bog af Saga i hånden af Toke om aftenen. Frida bladrede lidt og bemærkede Den er ... meget grafisk. Men naturligvis var hun hooked og bad om bog 2 senere på aftenen.

-0835_AstaCykle_Crop

Mod eventyret

-0850_5_AstaFoersteSkoledag

Helt klar

-1133_2_FoersteSkoledag_Ballonoensker_Crop

Samlet opsendelse

Skriv en kommentar
 

Søndag 2017-08-13 Den ufordærvede ungdom

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 4 mdr.

Frida havde lektier for. Hun skulle læse om socialisme, liberalisme og konservatisme, som materialet præsenterede som de tre fundamentale ismer indenfor politik. Frida kunne ikke rigtig forstå det der med konservatisme: Hvordan harmonerede det med et konkurrencedygtigt samfund og hvem var det overhovedet, der kunne finde på at være konservative? Forældrene var ikke til udpræget hjælp, men mente nok at det var noget der typisk kom med alderen. For nogen mennesker.

Senere på dagen sad Frida og kiggede 10 år gamle fotos: I ligner allesammen babyer. I er sgu ikke gamle nok til at få børn her.

-1149_3_AstaPandekage

Frida sørgede for morgenmaden

-1546_KoffeinShampoo_Crop

Say what?

-1642_6_SigurdAstaIsHanneFrida

Skolestart i morgen

-1709_4_SommerfuglebuskSommerfugl

Trods alt sommer

-1711_SigurdHanneAstaFrida

Hjemad

-1941_MonsFridaComputerSofa

Tryghed

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge