Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => Seneste indlæg
<- Forrige uge

Mandag 2017-05-22 Hvislelyd

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

I går var der en mystisk hvislelyd i køkkenet og i dag var den der stadig. Toke krævede absolut stilhed af de larmende unger (Hanne var til eftermiddagsmøde, så hun forstyrrede ikke) og lokaliserede lyden til vandrøret til det kolde vand til køkkenvasken. Ævs. Når man kiggede rigtig godt efter, kunne man se at panelet på det ene skab var en anelse fugtigt i bunden. Dobbelt ævs. Gulvbrædderne, som skabet stod på, virkede også en smule fugtige for enden, hvor der er en ½ cm revne. Trippel ævs. Der er slukket for vandet og der ringes til VVS-formaet i morgen kl. 8.

In other news lykkedes det endelig Asta at cykle hele vejen op ad bakken fra børnehaven uden hjælp. Det har været et mål for hende et par uger, som en slags opvarmning til skoletiden.

-1602_5_AstaLegehusMudderkage

Når en mudderkagebager sælger mudderkage ... kager?

-1613_AstaCykle

Den lange optur

-1749_2_AstaHaveStolBord

Nye brugte havemæbler

-2035_KoekkenskabVask

Onde onde

Skriv en kommentar
 

Søndag 2017-05-21 Rush

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

To måneder forsinket fejrede Sigurd førdselsdag med drengene fra hans klasse i Rush. Der var en time til at slå sig løs og det gjorde rødderne. Det var en god trampolinpark; glimrende indeklima, godt lys og med adskillige muligheder for både at hoppe alene og konkurrere mod andre. Personalet var rigtig flinke og meget med på at det skulle være sjovt: Der var nogen regler, men de blev håndhævet med et smil og var forøvrigt mest af typen "salto er OK, dobbeltsalto er ikke".

Asta prøvede praktisk talt det hele derinde og der ver ingen problemer med at være en af de små. Hun fik banket en jævnaldrende dreng ned fra balancebommen, men blev selv overvundet af en større dreng bagefter. Sigurd og vennerne var i gang hele tiden og skaderne begrænsede sig til en dreng, der skulle have 5 minutters pause efter at have landet dårligt og en far, der slog ryggen og forvred foden. Vanen tro mener Sigurd & Hanne at foden er brækket. Suk. Den skal bare have 6-12 måneder, så er den fin igen. Det med ryggen er en hemmelighed, som de ikke har fået at vide.

Efter en times action var der pizza, pølsehorn, saft & kage i et sidelokale. Ret smart med sådan en samlet pakke, så forældrene kan betale sig fra at organisere. Rødderne fandt ud af at man godt måtte tage reklameklistermærker og at der ikke var nogen der holdt øje med hvor mange man tog. Hanne & Toke nåede at skubbe dem udenfor, inden de fik udsmykket lokalet med deres nyerhvervelser.

Ved hjemkomsten havde alle mest lyst til bare at dovne resten af søndagen væk, men der var lige ugeindkøb, tøjvask, støvsugning, græsslåning først. Ævs, det er ikke altid lige sjovt at være voksen & ansvarlig. Heldigvis var det Sigurd maddag.

-1105_2_Rush_Stikbold_AstaHanne

Skrå trampoliner

-1118_3_Rush_AstaBalance

Børnebalancebom (voksnes vægt fik den til at dreje, så de faldt ned)

-1134_04_Rush_RoterendeBommeSigurd

Sigurd op

-1135_04_Rush_RoterendeBommeSigurd

Sigurd ned

-1142_13_Rush_TrampolinerToke_TAAsta_Crop

Far i fart

-1143_1_Rush_AstaTrampoliner

Fra en til anden

-1153_3_Rush_AstaSpringe

Ned i det grønne hav

-1153_7_Rush_AstaHvile

Kort slapper

-1201_03_Rush_AstaBalanceKamp

No fear!

-1249_2_Rush_Maskot_Asta

Farvelknus

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-05-20 Flytning & loppemarked

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Toke tog til Vejle for at hjælpe vennerne Anne.Vibeke & Finn med at flytte. Det var fra stueetage til stueetage, så det var en loppetjans. Hjemme på vejen var der meget passende loppemarked: 5-6 huse fra vejen satte borde & stole op på græsplænen ud mod Nordlandsvej og der blev drukket kaffe, hygget og loppet i 3 timer. Der var en del der kiggede forbi og Asta solgte nogen af sine ting (og købte lidt flere ting af de andre).

-0957_1_Flyttedag

Godt at se nogen arbejde

-1946_2_AstasNyeLegetoej

En del af Astas høst

-2031_5_FridaWaveboard

Kommende skatertøs?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-05-19 Varm dag, lun aften

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Pyha, det var varmt fra morgenstunden. Der var blomsterplantningsdag i børnehaven, så Asta var ude det meste af tiden og varmekoksede lidt da hun kom hjem. Heldigvis har haven også steder med skygge, så hele familien gik udenfor og nød eftermiddagen. Frida tog videre om aftenen til bålhygge hos en fra klassen.

Der skal være loppemarked på vejen i morgen, så der blev kigget på loftet efter sager. Udbyttet blev nogen poser med bøger, Astas gamle dukkevogn og lidt andre småting. Som altid var det lidt en øvelse at hente ting ned fra loftet uden at få dem konfiskeret af Asta.

-0807_1_BoernehaveBlomster

Til udplantning

-1923_1_FridaHaengekoejeBog

Frida i haven

-1953_3_SigurdTrampolin

Sigurd i haven

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-05-18 Gymnastikafslutning

Frida: 15 år, 8 mdr. Sigurd: 13 år, 2 mdr. Asta: 6 år, 1 mdr.

Forældre & søskende var inviteret til Astas sidste gymnastikdag ned på Ellevangskolen. Det blev nu kun forældrene der kom. Gymnasterne fremviste to sæt og der blev tumlet lidt i en halv times tid. Sammenlignet med Motorikhallen er der ydmyge forhold, men Asta har været glad for at gå der, sammen med flere andre fra børnehaven.

Det var meningen at Frida skulle have lavet mad, men hun havde travlt med synopseskrivning til dansk. Fair nok. Senere fandt hun energi til at løbe rundt om Egå Engsø sammen med veninden M. Stadig fair nok. Der gælder særlige regler i eksamenstiden og nogen ting fylder mere end andre.

-1556_FridaLaverSynopsis

Den travle eksamensforbereder

-1615_05_Gymnastikafslutning_Crop

Den travle Asta

-1619_GymnastikafslutningAstaGulv

Klar til opvisning

-1638_3_Gymnastikafslutning_Balancebom

Balancetid

-2221_2_PlayMaisKrokodilleAfAsta

Astas aftenkreation

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge