Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => Seneste indlæg
<- Forrige uge

Onsdag 2020-07-01 Studenterfestuge

Frida: 18 år, 9 mdr. Sigurd: 16 år, 3 mdr. Asta: 9 år, 3 mdr.

Det vides ikke hvornår Frida kom hjem fra gårsdagens fest, men Hanne nåede at møde hende kortvarigt om eftermiddagen før hun skulle videre til fest i Odder. Og ja, sådan er programmet resten af ugen.

Sigurd er blevet endeligt optaget på Aarhus Gymnasium til efter sommerferien. Han kommer til at gå i grundforløbsklasse 1 i 12 uger, hvorefter de endelige klasser dannes ud fra de studerendes valg.

-0827_2_EigilTaske

Må Asta få sin taske, Eigil?

-0913_4_TokeStark

Starkbesøg

-1618_Asta

Før klipning

-1752_Asta

Efter klipning

-222034_Townscaper_Astas_By

Asta legede med Townscaper

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2020-06-30 Kort nat, lang dag

Frida: 18 år, 9 mdr. Sigurd: 16 år, 3 mdr. Asta: 9 år, 3 mdr.

Asta og den overnattende veninde sov sødeligt hele natten og veninden blev hentet om morgenen. De passer rigtig godt sammen med temperament, energi og ideer, så det er helt sikkert ikke sidste gang. Måske man skulle invitere veninden med til Tunø senere på sommeren?

Hanne & Toke var til gengæld noget klatøjede og tog begge en skraber ud på eftermiddagen: Natten havde ikke ligefrem været uforstyrret. Der havde været studenterfest på en nabovej til ud på natten, Sigurd gik i bad ved 1-tiden og Frida dukkede op på et eller andet tidspunkt med en veninde der skulle overnatte.

Hanne arbejdede hjemme, så hun fik snakket kort med Frida & veninden, inden de skulle videre til næste fest. Toke nåede ikke at møde ældstedatteren dén dag.

Om aftenen var der arbejdsdag på vejen. Ingen af husets voksne var videre motiverede. Det var Asta til gengæld: Hun varmede op med at samle 42 snegle i haven og knoklede videre på vejen med at samle grene og ukrudt.

-1848_AstasSnegle

42

-1916_3_AstaRive

Frivillig bladriver

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Mandag 2020-06-29 Lang legeaftale

Frida: 18 år, 9 mdr. Sigurd: 16 år, 3 mdr. Asta: 9 år, 3 mdr.

Hanne tog dagen fri for at tage Asta og spejderveninden S med i Tivoli Friheden. De var friske & glade hele dagen og tog 2 ture i Hjertekig. Asta & S tog også en tur i Piratskibet, men der skulle Hanne ikke med. De kom hjem ved 17-tiden og pigerne gik straks i gang på trampolinen!

Legeaftalen gik over i soveaftale, dog med tidlig afhentning af S i morgen: Hanne & Toke har ikke ferie endnu. Lykkeligvis vandt "en hel dag i Tivoli" endelig over de 9-årige, så de faldt hurtigt i søvn.

-1747_2_AstaVenindeTrampolin

Energi

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Søndag 2020-06-28 Tungt løft på hjemmefronten

Frida: 18 år, 9 mdr. Sigurd: 16 år, 3 mdr. Asta: 9 år, 3 mdr.

Hanne sorterede vasketøj i 1½ time, som opvarmning til den ægte heroiske indsats: Tilmelding af Asta til svømning. Der blev åbnet for tilmelding kl. 14 sharp og svømning er populært så der blev klikket løs rundt i de små hjem. Hanne blev mødt af et "Kan ikke tilmelde til dette hold" og generelt langsomt website, men fik dog tilmeldt til sidst. Der var bare ingen betaling!?
Det blev forklaret i form af en opfølgende mail: "Ged i systemet, alle tilmeldinger slettet, prøv igen". Så Hanne prøvede igen og fik et "Asta er allerede tilmeldt". Hun prøvede endnu flere gange og nåede til "Ikke mere plads på holdet", så i stedet fik hun tilmeldt Asta til et torsdagshold i stedet. ...Der var bare (stadig) ingen betaling.
Hanne holdt øje med sitet og pludselig var alle hold tomme (de havde tydeligvis trykket reset én gang til), så Asta kunne blive tilmeldt det rigtige hold og denne gang med betaling. Det tog også kun 2½ time!

Frida var kommet hjem fra studentervognsturen kl. 1 om natten og var overraskende frisk. Hun tog en stilledag - i morgen skal hun til 2 forskellige fester. På forunderlig vis var der overskud nok til at familien (minus Asta) kunne se et afsnit Matador sammen.

Sigurd bagte Blåbærcrumble! Det plejer ellers at være Frida der sørger for den slags, men der protesteres ikke over at få flere aktive kagebagere.

Der var ved at blive arrangeret legeaftale for Asta, så hun knoklede på en stor del af dagen og endte med et meet nydeligt opryddet værelse med fejet gulv. Ganske uden indblanding fra forældrene. Det er vist første gang.

-1300_StofferVasketoej

Vagtkatten

[an error occurred while processing this directive]
Skriv en kommentar
 

Lørdag 2020-06-27 Studentervogn, vandretur og natteudgang

Frida: 18 år, 9 mdr. Sigurd: 16 år, 3 mdr. Asta: 9 år, 3 mdr.

Der er ca. 25 i Fridas klasse. Lastbilschaufføren måtte køre maksimalt 10 timer. Det giver 10*60/25 = 24 minutter til hvert sted, inklusive kørsel til stedet. Det havde de helt styr på:

 • Lastbilen ankom under dytten & larmen
 • Der blev pisket ud af vognen og holdt huer for dem der kom bagefter
 • Sidste student ude af vognen bundede n øl
 • Alle ind gennem huset og ud i haven
 • De fleste greb en drink (1 del koncentreret hjemmelavet hyldeblomstdrik, 1 hvidvin, 1 del danskvand), nogen greb et glas koldskål eller frugt
 • 4 satte sig i hængekøjen samtidig så snoren knækkede
 • 1 skiftede sin gennemvåde trøje efter hængekøjestyrt
 • 2 undskyldte overfor Hanne & Toke at de havde ødelagt hængekøjen
 • 2 fik undskyldninger af Hanne & Toke for at hængekøjen var så ringe opsat
 • De fleste satte sig på græsset, nogen startede Duplo-byggeri
 • Et par minutters god stemning med råhyggende studerende og Hanne & Toke siddende ved cafébordet mens de nød indtrykket
 • En ansvarlig studerende piftede i en fløjte
 • Flokken myldrede ud i lastbilen, chaufføren bad Hanne & Toke se om der va nogen på toilettet
 • Lastbilen kørte under dytten & larmen
 • Flokken var sammenlagt 12 minutter på Bakkekammen. Alt for kort tid, synes de voksne.

  Tomhedsfølelsen blev nu hurtigt jaget på flugt, for Jacob & Aurora kiggede forbi til havebesøg. Asta var ikke hjemme: Hun var til spejder, hvor det var vandredag. Hun gik 10 km og ville gerne have gået 20, men spejderlederne sagde nej. Det var nu reelt nok: Asta var ikke den hurtigste gåer på de første 10 km og de sidste 10 km skulle forceres med forhøjet tempo. Til gengæld var Asta vældig frisk ved afhentningen: Hun plagede om legeaftale samme dag og cyklede selv op ad bakken på vejen hjem. Helikopterforældrene havde ellers sendt cykelvogn ned med afhenteren.

  -0927_FridaSpejderCykel

  Afleveret Asta

  -1016_08_LastbilAnkommer

  Glade studenter

  -1019_7_FridaStudenterkoersel

  Glad Frida

  -1027_6_Studentervogn

  Rimelig overskuelig formel

  -1030_FridasStudentervogn

  Kom snart igen (nåeh nej)

  -1034_Duplohus

  Efterladt hus

  -1123_NedfaldenHaengekoeje

  Efterladt hængekøje

  -1259_1_SigurdSamlerTrampolin

  Der samles igen

  -1549_HanneStofferHaengekoeje

  Det var 12 hårde minutter (plus forberedelse)

  -1622_1_StofferBlad

  Pyntet kat

  -1708_AuroraSpiserJordbaer

  Jordbær er guf

  -1812_7_HanneAuroraTrampolin

  Den udvalgte trampolinlegekammerat

  -2031_2_AstaSpejderBeskidt

  Gik vandreturen gennem en muddergrøft?

  [an error occurred while processing this directive]
  Skriv en kommentar
   
  <- Forrige uge