Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => Seneste indlæg
<- Forrige uge

Mandag 2018-06-18 Telttid

Frida: 16 år, 9 mdr. Sigurd: 14 år, 3 mdr. Asta: 7 år, 2 mdr.

Asta havde klassekammeraten VG med hjem fra skole. Det var første legeaftale for de to og det gik rimelig godt. Ingen skænderi, men de havde lidt svært ved at finde noget de begge syntes om. Det lykkedes naturligvis lige inden afhentning (kæmpepapkasse og Astas gymnastikringe på værelset).

Og så mente Asta ellers det var tid til at sove i telt. Far protesterede og snakkede om at det våde græs blev skadet af teltet indtil han endelig fattede at han bare var doven & kedelig.

-1521_AstaVenindeCyklerHjemtur

Mod nære horisonter

-1900_AstaRejserTelt

Der arbejdes

-1904_TeltHave

Et voilà!

Skriv en kommentar
 

Søndag 2018-06-17 Skiftedag & fødselsdag

Frida: 16 år, 9 mdr. Sigurd: 14 år, 3 mdr. Asta: 7 år, 2 mdr.

Om morgenen på Sletten skinnede solen mellem træerne, bålet blev genoplivet og der blev spist varmede boller & pølserester til morgenmad. Hængekøjerne blev hængende til næste hold, så nedpakning var næsten for let.

I en markant odør de bål blev familien kortvarigt forenet inden Asta skulle videre til fødselsdag. Senere på dagen var det Hannes tur til udrejse: Hun tog til det årlige todages seminar i Udenrigsministeriet. De bliver 2 almindeligt dødelige blandt en masse ambassadefolk.

-0652_2_Faedretur_MorgenModlysSkov

Morgenstund har guld i mund

-0853_Faedretur_MorgenmadBaalPoelserBroed

Morgenbål har ingen kål

-1127_AstaHanneSofaLaese

"Lær Asta at læse" er undervejs

-1531_Asta

Den kække hårsvinger

-1537_2_HugosOgMarius_Foedselsdagskage

Den gode kage

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2018-06-16 Fædretur

Frida: 16 år, 9 mdr. Sigurd: 14 år, 3 mdr. Asta: 7 år, 2 mdr.

Årets fædretur var en luksustur til Sletten nær Silkeborg. Luksus forstået på den måde at der blev kørt i bil og at der var opsatte hængekøjer. Der var sågar et overdækket madlavningsbord. Ganske heldigt, vejret taget i betragtning: Det skiftede mellem stille silen og stærk silen indtil kl. 20. Heldigvis fulgte der sankeret med i arrangementet, så der var brænde nok til at holde bålet kørende. Høje flammer = høj moral.

Der blev badet, eksperimenteret med en svævebane uden trisse (karabinhage to the rescue), udforsket område, hugget brænde og hængt ud i hængekøjerne. Der blev også nødorganiseret aftensmad, for madmedbringerens bil var brudt sammen. Ved 18-tiden var der fodbold og en af forældrene havde tilfældigvis et 50" fjernsyn, en bærbar & en aftale om at låne et hus med strøm i baghånden. Hovedreglen for fædreturen er at der ikke er så mange regler. Efter bold klarede det op og fædrene hang ud ved bålet til midnat og klarede verdenssituationen.

Hjemme på Bakkekammen havde naboerne deres barn & barnebarn R på besøg. 10 minutter i fodbold ringede det på døren og en af de voksne stod udenfor med R i hånden og spurge om Asta kunne lege? Tilfældig timing, hvad Rs far?

-1408_Faedretur_Haengekoejer

Hjem kære hængekøjekreds

-1407_1_Faedretur_Haengekoejer

Større indeni

-1416_Faedretur_Haengekoejeknob

Tydeligvis bundet af en spejdertype

-1456_1_Faedretur_Kage

Øv. For snasket til økse

-1530_Faedretur_TokeBraende_TAThomas

Peak fædretur

-1754_4_Faedretur_Fodboldhytte

Ikke videre vildmarksagtigt

-2025_1_Faedretur

Båltid

-2052_Faedretur_Aftensmad_DobbeltHotdog

Sund & nærende aftensmad

Skriv en kommentar
 

Fredag 2018-06-15 Naturtur & bedstetur

Frida: 16 år, 9 mdr. Sigurd: 14 år, 3 mdr. Asta: 7 år, 2 mdr.

Asta var med klassen på Naturskole for at fodre høns & fange smådyr i vandhul. Senere gik turen videre til overnatning hos bedsteforældrene.

-1054_SaelerneVandhul_Crop

Vandhuller drager

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2018-06-14 Musikafslutning og regnhåndtering

Frida: 16 år, 9 mdr. Sigurd: 14 år, 3 mdr. Asta: 7 år, 2 mdr.

Det var sidste gang for Astas torsdagsmusik, så de spillede et nummer for forældrene. Noget med sommer og at købe bananer & is. Året har handlet om at prøve forskellige instrumenter og få fornemmelse for rytme. Senere var der fællesspisning på skolen, men inden da var der rigeligt tid til at lege i regnen. Ungerne delte sig i to lejre: Dem der tog regntøj på og dem der tog deres almindelige tøj af. Det overlades som en øvelse til læseren at gætte hvilket hold Asta var på.

Imens var Sigurd til bueskydning og vejret var ikke anderledes der. Han var nu i højt humør ved hjemkomsten.

-1546_AstaMusikAfslutning_Crop

Dobbelt så højt

-1904_2_AstaTaskeParaply_Cykel

Overraskende problemfrit

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge