Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-11-04 Efterårstur til Vejle

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Frida kom hjem fra overnatning hos en skoleveninde og var noget mopset. Det passede hende ikke rigtigt at der var planlagt en tur til Vejle, for at besøge Anne Vibeke, Lasse & Naja. Forældrene mindede hinanden om at prøve at lægge lidt luft ind mellem Fridas sociale arrangementer.

Nå ja, alting blev naturligvis godt da først besøget var i gang. Mons' killingesøster Mille er adopteret af Anne Vibeke og var endnu mere kælen end Mons, omend ikke halvt så fræk. Der var rumLEGO og der var hoppesofa. Det var også lækkert efterårsvejr og en nærliggende skov, så ungerne blev hældt ud i de gyldne blade. Der blev skuflet gennem løvet og banket på træer med kæppe. Der blev sågar på forunderlig vis en kort stund, hvor de voksne kunne sidde og nyde tilværelsen i solen under et træ, mens alle fire unger sugede naturoplevelser til sig. Fremragende!

Sigurd havde det også godt, men var nu lidt træt. Ved aftentid brød hans halsonde ud for fuld sving. Han kunne næsten ikke sige noget og det gjorde rigtig ondt, når han hostede. Han blev lagt til at sove i forældrenes seng og skal helt sikkert blive hjemme i morgen. Frida var syg for 1½ uge siden, så måske var det der han samlede det op?

Sigurd naja

Papkasser er sagen for menneske- og katteunger

Lasse Frida gameboy

Lumre lumre

Naja Frida Lasse på tur

Sparket ud i den friske luft

Efterårsskov Sigurd

Der er noget særligt over løben på skovstier

Sigurd træt

Trappetrinene var lidt store

Efterårsskov Hanne Frida Anne vibeke

Blade og lav sol

Efterårsskov Frida Naja Sigurd

Orange eventyr

Sigurd Lasse kæppe på træ

Visne kæppe mod træ

Efterårsskov

Hvile

Rutsje i bladene

Rutsjebane

Sigurd i bladene

Hov!? Der ligger en dreng?

Sigurd i bladene

Det var også et dejligt sted at ligge

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-11-03 Sigurds stemme

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Sigurds stemme gik jævnt ned ad bakke hen over dagen, så det kan være der venter sygedage forude. Han var også rimelig utilfreds og forældrene var - igen - lige ved at smide ham ud til ulvene, da naboens nabo - igen - reddede ham ved at tage ham med på skovtur.

Der var kommet Jakob Martin Strid bøger med posten: Lille Frø, Dimitri 9mm og Min Mormors Gebis. Lille Frø er historien om en lille frø, der er meget slem, men som alligevel elskes af sin frøfamilie, Dimitri 9mm er flere små søde historier om en mus. Min Mormors Gebis er i samme stil som Mustafas Kiosk, altså illustrerede børnerim og på samme højde. Det er kvaliguf og kan varmt anbefales (ja, naboer, I må gerne låne den).

Frida havde en veninde hjemme på besøg til aftensmad, hvorefter de gik over til veninden og sov der. Sigurd havde noget ondt i halsen ved den tid.

Far tog til IMV-træf med sin gamle årgang om aftenen og væltede fordrukken og røgstinkende ind af døren ived 4-tiden om morgenen. Han havde nu snøvs nok til at tage et bad, inden han krøb i seng til hunkæresten, mumlede søde ting og ... skvattede i søvn.

Sigurd kat

Fordragelighed

Sigurd lille frø

Lille Frø læser Lille Frø

Efter katten

Mons sov inde i skrivebordet

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-11-02 Hej med dig

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Lettere opmuntret af far sagde Sigurd Hej! og Godmorgen i børnehaven. Det lyder måske ikke som noget særligt, men normalt veksler han mellem stilhed og et kraftigt Nej! Jeg vil ikke sige godmorgen!, når morgenfriske jævnaldrene hilser på ham. De har nu ellers vænnet sig til hans facon, de jævnaldrende, og ved at han almindeligvis lige skal bruge 5-10 minutter før han er social.

Nu skyldes det næppe kun den godt start om morgenen, men Sigurd var i vældigt humør hele dagen. Det er rart når treårigheden lige holder en pause og forældrene mindes om at Sigurd er en god dreng.

Sigurd kan forøvrigt tælle til mindst 6. Altså tælle ved at pege på 6 ting efter tur, mens han siger tallene fra 1 til 6.

Sigurd cykelvogn lommelygte

Sigurden og lyssværdet

Sigurd lege

Som altid er skolens legetøj det bedste

Efterår

Efterår

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-11-01 Hulebyggerne

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Der laves en del indendørs huler for tiden. Hemsen er et yndet mål, men gulvet i kombination med skuffer & skabe går også an. Der skal helst anvendes et par dyner og alle tilgængelige puder til byggeriet, der stabiliseres med stole. Det giver til tider en ret vanskeligt farbar vej fra stuen til køkkenet.

Frida: Hvorfor er der ikke mere læbepomade i begge læbepomaderne?
Far: Sigurd har spist dem

Frida Sigurd trætte

Nøj, hvor er livet dog hårdt og deprimerende for småfolket

Sigurd cykelvogn læse

En god bog hjælper dog en hel del

Frida maleri

Fridas seneste kunstværk

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-10-31 Dagen derpå, uden lus

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Frida har ikke lus. Det er relevant, da vinterens klassiske luseplage er startet i klassen. Der er påbegyndt regelmæssige undersøgelser i det lille hjem.

Det var gået glimrende med overnatningen på skolen. Klassen fik set film, leget, hygget og sovet ved 22-tiden. Det tog nu alligevel på kræfterne, hvilket kunne mærkes på Frida ved aftentide.

Sigurd tårn

Morgenstund er tårnbyggertid

Sigurd mons

Orange

Frida Sigurd mons

Stakkels kat med hårdimmere

Toke frisure

Stakkels far

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-10-30 Overnatning på skolen

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Som optakt til overnatning på skolen blev frida hentet tidligt af far. Der var aftalt logistikoptimering med naboerne, så Sigurd, Alberte og Olivia tog også med. Det gik nu vældig nemt - næsten nemmere end med to børn.

Frida: Må vi se fjernsyn?
Far: Nej, det er hverdag
Sigurd: Må vi få lørdagsslik?
Far: Nej, I må få yoghurt
Sigurd: Jaah!

Far afleverede også Frida på skolen, hvor der var høj stemning og lommelygteleg. En tumultarisk madrasarrangering blev efterfulgt at lasagnegufning, mens far morede sig med at få det audio-visuelle udstyr til at kunne fremvise film i klasseværelset. Opsætteren havde efterladt projektor og en iBook uden login, uden strømforsyning og uden lydkabel, så det var en ikke-triviel opgave. Nå, der blev da scoret nogen nørdepoint

Aftenens replik fra en ukendt skolepige til de voksne under spisningen: Nu håber jeg ikke I drikker jer fulde..

Frida Olivia cykle

To tøser, afsted afsted

Sigurd mons

Kattebærer

Frida madras

Fastlæggelse af pladser

[Foto]

Prøveputning

Toke Sigurd t a hanne

Drengene

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-10-29 Nok veninderi?

Frida: 6 år, 1 mdr. Sigurd: 3 år, 7 mdr.

Toke hentede bilen fra værksted: 2500,- lød dommen og det var ikke så slemt som frygtet. Nu skal der bare lige arrangeres et gensyn med synsmanden.

Frida havde en veninde med hjem fra skole. De legede glimrende, men ved sengetid sendte Frida signaler om at være lidt påvirket af de sidste dages massive legeri. I morgen skal hun sove på skolen, så der bliver ikke pause, men det onsdag og torsdag kan godt gå hen og blive lidt hårde i denne uge.

Hanne: Den ligner også lidt en makrel. I tomat

Sigurd stok e 2

Stokkeleg

Sigurd hjemme cykelvogn

Sigurd uden jakke...Point til mor

Sigurd flormelis

Engang imellem skal man have lov

Frida kjole

Prinsesse i natten

Tau mons hemsestige

Tampe banke kratte

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->