Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 46
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-11-20 Overfyldt Springhal

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

En weekenddag uden veninder hjemme. Frida & far i Spinghallen. Der var lige lidt for mange børn, men Frida var frisk alligevel.

Sigurd geomag gryde

Den lille tårnbygger

Frida trampolin

Springhallen

Frida i skumgraven

Skumfælden

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-11-19 Støvler, bimmer og flæskesteg

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Der har efterhånden været nogen morgener med frost og eftersom fars udvalg af fodtøj til hverdagen havde indsnævret sig til gummistøvler og sandaler, var det på høje tid at benytte muldvarpelæderet til at investere i ko-ditto.

Frida og far tog ned i byen og fik en dame i Spejder Sport til at finde noget til fars fødder. Det blev en TRIM Hardanger, der er bygget på en bredere læst end alle andre støvler. Det er kodesprog for at fars fødder er korte og brede. De er dog ikke specielt behårede, så hobbit-vittigheder er ikke spor passende!

Frida var et rigtigt mønsterbarn i butikken, og hendes tålmodighed blev da også kommenteret af ekspedienten. Den holdt til to yderligere besøg i andre skobutikker, men så var det tid til fransk hotdog og en elefanttaske, incl. elefant, fra Søstrene Grene. Mor siger hun vil have en taske magen til. Far overvejer om mors stilling som oversmagsdommer skal til genovervejelse.

Det var koldt for de små hænder på vejen hjem, men Frida ville ikke have vanter på. Hun havde en plan: Når vi kommer hjem, så kolder vi mor. En plan der involverede mors bare mave.

Vel hjemme igen kiggede Onkel Søren forbi med sin nye bimmer. Far og mor er desværre for uvidende til rigtig at forstå alle de fine detaljer, men den så nydelig ud og var lækker at sidde i.

Naboerne inviterede på aftensmad, Søren kom med. Ungelarm og nok mad. Lækker sovs - det er sådan noget han-naboen er god til. Is til ungerne og chokolade til de voksne til dessert. Og jo, sværen var sprød (på flæskestegen, ikke på chokoladen).

Sigurd sov forøvrigt mere end fire timers middagssøvn, før han blev vækket. Det bevirkede naturligvis at han var vågen til alt for sent om aftenen.

Frida julemand

Jeps, rædsomme bevægelige dukker med endnu rædsommere elektronisk lydende engelske julesange virker. Frida var vældig betaget og gik kun videre, fordi far klagede over smerter i god-smag-musklen

Sigurd scooter

Halvvejs op til Føtex for egen kraft. Glimrende, Sigurd

Tokes støvler

Før den første sne!? Far er en tøsedreng!

Frida peger på Sørens bils hjul

Se, far, der er også bimmertegnet på baghjulet

Søren leger med tau

Modig onkel

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-11-18 Udfoldende unger

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Dagen startede ellers så godt for Frida. Natten havde beklædt cykelstierne med rimfrost, så far lærte Frida at lave bremsespor. Det gjorde ikke turen til børnehaven hurtigere, men den blev meget sjovere.

Tiden i børnehaven var vist også fin for Frida. Den var i hvert fald for Sigurd. Pædagogernes klassiske melding er at han er meget glad og fræk. Dagens melding var at han havde skruet op for begge dele.

Alt godt, indtil spisetid. Frida gik helt i baglås, protesterede voldsomt mod pizzasnegle(!), krævede frugt, krævede at der skulle leges med hende, ville ikke drikke, ville ikke have knus eller snakke. Intet duede. Det varede vel en halv time, selvom det føltes som to. Pyha, der var noget, der skulle læsses af, fra ugen der gik.

Frida cykel bremsespor

Et pedaldrej frem og to hjul blokeret

marius
2008-02-14 21:10

flink jente!!!!!!!!!hilsen marius

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-11-17 Ryddeligt hjem

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

For de der har besøgt familien Jørvang-Eskildsens hjem kommer det næppe som den store overraskelse at det ikke altid er lige ryddeligt. Det er ikke fordi De Voksen har noget imod orden, der er bare så tit noget der har højere prioritet end oprydning. Det kan være ting som arbejde, børnepasning, selvangivelsesudfyldning og sådan. I mangel af sådanne Seriøse Ting kan tegneserielæsning, kaffedrikning eller katteaning dog også bruges som undskyldning.

Livet i hjemmet for tiden er præget af at Hanne (forhåbentligt) starter på job i Randers til januar. Det giver et ganske atypisk overskud, så hytten gennemgås, et rum ad gangen. Toke kommer hjem og opdager ophængte billeder, ryddede reoler eller udpræget mangel på børneskrammel på gulvet. En rar følelse.

Ja, altså bortset fra de gamle kasser med computerspil, der pludselig var væk. De gav anledning til bekymring og let anklagende spørgsmål, indtil Hanne forsikrede at de lå trygt opbevaret i bunden af et skab, i stedet for deres faste hyldeplads.

Rim på tagene Økohuset

Morgenerne er friske, nu vi nærmer os vinter

Sigurd mosler hanne

Mosl mor

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-11-16 Ordinær onsdag

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Det meste af arbejdsugen overstået og fællesspisning om aftenen. Glimrende.

Mor brugte dagen på at rydde grundigt op. Mai og hendes lillebror kiggede forbi og sammen med Frida og Sigurd gik de amok i børneværelset. Det er også så kedeligt med et tomt gulv.

Sigurd fortsætter med sit glædestrip. Om det skyldes suttefratagelsen eller blot et tilfælde, vides fortsat ikke og bliver næppe opklaret. Han er i hvert fald glad og fræk. Han løber konsekvent væk og gemmer sig, hvis man vil udsætte ham for et eller andet seriøst, såsom at give ham tøj på. Men hvem kan være sur på en storgrinende 1½-årig?

Frida Mai perler

Og hvilken slags veninder er de to så?

Interessant sky

Det sted har bare de bedste skyer

Frida cykle hjem

Hvad betyder 5°C, far? Og hvorfor har du vanter på?

Fridas geomagkonstruktion

Kreativ grydebrug

Heidi
2005-11-17 07:32

Enig: Jeg havde fornøjelsen af på nærmeste hold at følge dens transformation hen- og ovenover århusbugten gennem en times tid - fantastisk!

Jens Hofman Hansen
2005-11-21 16:41

Hovsa, du har en fejl i linket til "Det sted". Men en god sky er det!

Toke Eskildsen
2005-11-21 21:55

Jeg havde i første omgang forsøgt at linke til http://ekot.dk/dagbog/pic/2004-09/20040906_1636_Skyer.html, men hun-naboen havde en meget bedre idé...

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-11-15 At bestemme sig

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

Lykkepartiet, Penge I Kommunekassen, Klovn Dit Parti, Ønskelisten, Kærlighedspartiet, Århus Mod Moskéen. Suk... Hvad sker der? Nå, fars idealistiske & urealistiske parti stillede op og mors mere kedelige, men realistiske parti gjorde også. De kom oven i købet også til at bestemme noget, efter stemmeoptællingen om aftenen, så begge forældre vandt.

Om aftenen kiggede Olivia ind og legede med Frida. Det er et stykke tid siden sidst og de det var ret tydeligt at de havde savnet det.

Hanne Frida jakke

Tre, to, en, fanget. Man kan bare ikke stole på de voksne!

Hanne rutsjer

Mor klarede det bedre end Frida gjorde sidst

Sigurd wind chime

Perfekt højde

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-11-14 Nyt Frida-projekt

Frida: 4 år, 2 mdr. Sigurd: 1 år, 8 mdr.

De dersens unger skal jo helst have lidt snøvs for EDB, og det er egentlig lidt flovt at Frida endnu ikke har sin egen computer, endsige spiller computerspil.

Forældrene har besluttet sig for at prøve at bestræbe sig på at støtte op om at tilskynde til bedre greb om datamaskiner, helt specifikt elektroniske pegeredskaber.

Det betyder at der spilles Kaj & Andrea-spil på DRs hjemmeside.

Frida var ikke helt ringe til at betjene musen, men mangler dog tydeligvis rutine i forhold til nogen af hendes jævnaldrende. Det håbes at hun, med den rette påvirkning, kan tæve far i "Die, Alien Slime" og andre opbyggelige spil, om et par år.

På det mere fysiske plan er Frida blevet tilbudt at gå til svømning i børnehaven en gang om ugen. Det synes forældrene er en glimrende ide. Der er dog liiige den detalje at man selv skal gøre håret vådt på disse ture. Modsat lillebror er Frida ikke udpræget begejstret for kombinationen af vand og øjne.

Vandtårn

Det blå minut. Eller rettere: Tre minutter. Derefter var himlen kedeligt sort

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->