Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 36
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-09-11 En tur i Springhallen

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Forældrene var noget flade ovenpå gårsdagens begivenheder. Far tog en lang middagslur og vågnede op til en temmelig pylrende og utilfreds Sigurd. Frida ville i Springhallen.

Pyha. Med et par krævende unger, der står og hiver i forældrene, er det svært at finde ud af hvad der skal gøres. Det endte med en plat-eller-krone om hvorvidt Sigurd skulle ved (og muligvis brokke hele tiden i hallen) eller blive hjemme (og gøre det til en land eftermiddag for Toke).

Sigurd kom med og det fungerede glimrende. Der var ikke særlig mange børn, så de fleste ting kunne bruges uden venten. Frida var meget aktiv og med på det hele. Hun tog selv initiativ til det hele, undtagen svingning i tovene, der krævede forældrestøtte i starten.

09 Frida springer ned på pude

Pladaskhop

Springhallen

Hallohal

Frida trampolin

Trampespring

Frida Hanne Sigurd kæmpepude

Pudemøvl

Frida springer fra tov

Børnekast

Frida fjernstyret bil

Bilkontrol

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-09-10 Frida fejrer fødselsdag

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

En morgenstund med nabobesøg, leg med Olivia og en eftermiddag med fuldt familierykind. Krydr med herligt vejr og selvfølgelig gaver & prinsessekage. Frida havde nok at se til.

Onkel Jacob og Tanke Anne gav Frida noget tøj. Hun tog det på og sagde at det var rigtig pænt, men at hun faktisk havde noget, der var pænere. Derefter hev hun prinsessekjolen frem. Ak, slået af egne gaver.

Fridategning

Fridas Fødselsdag, som Frida så den

Olivia Frida fødselsdagssang

Morgenmad med veninde

Sigurd stol bord

Eventyr inden gæsteindryk

Frida Olivia pynter kageprinsesse

Nej, det er ikke en trold. Det er en prinsesse!

Frida tøj fra Jacob og anne

Det næstpæneste tøj

Olivia Sigurd Frida legetøj

Det larmede og man skulle slå med hamre. Prefekt legetøj

Palle Sigurd isbøtter på fødderne

Hos farfar får man lov

Jens Hofman Hansen
2005-09-14 20:34

Er det mig der er ualmindelig tungnem eller passer det ikke, at Frida er 3 år og 11 måneder på den dag hun har fødselsdag? Eller _fejrede_ I blot fødselsdag uden at hun faktisk har haft det endnu?

Toke Eskildsen
2005-09-15 09:06

Vi fejrede den blot. Hendes fødselsdag er den 13/9.

Du skal ikke være ked af at være forvirret - Frida skulle også lige have forklaret sammenhængen. Hun kogte det ned til "Jeg er ikke fire år endnu, men jeg er lige så stor som en fireårig".

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-09-09 Godt humør igen

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Gårsdagens møgaften blev heldigvis afløst af en god dag. Sigurd var overvejende glad og Frida var i vældigt humør. Hun legede en del med Olivia og Mai og gik en dejlig aftentur med far. Hun glæder sig til i morgen, hvor hun skal fejre fødselsdag med familien.

Frida cykle med en hånd

Så let som at klø sig i nakken

Sigurd dolker Toke t a hanne

Er det ikke lidt tidligt med Ødipus-komplekser?

Frida driller edderkop

"Dril en edderkop"-legen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-09-08 Møgaften

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Aftensmaden har ikke kørt så godt den seneste tid og det kulminerede i en rigtig møgaften i dag. Menuen stod på noget panerede rødspætter med ris, men ungerne ville ikke spise noget. Heller ikke ris.

Sigurd klagede sig fra 17-tiden og ville ingenting. Han blev tidligt træt, men var alligevel over en time om at falde i søvn. Frida kæmpede med mor og opsøgte en masse konflikter hen over aftenen. Det lykkedes ikke at finde ud af hvorfor hun havde det sådan.

Øv.

Sigurd læser bog

Når de rigtige maskiner ikke er der længere, må man nøjes med drømmene. Tak til mor for anskaffelsen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-09-07 Stor fællesspisning

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Fællesspisning i Økohuset er startet op igen. Det er også en halv evighed siden sidst. Konceptet er dog ændret til at maden laves ude i byen. Forhåbentlig får det konceptet til at holde bedre end sidste gang.

Det var som tidligere vældig hyggeligt, maden var anderledes (en slags fladt farsbrød krydret med mange grønne urter) og ungerne morede sig med hinanden.

Sigurd closeup

Friske sommerskrammer. Så kender vi Sigurd igen

Asfaltmaskine

Et stort lokum bemærkede Tokes arbejdskammerat. Og det har han ret i

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-09-06 De daglige udfordringer

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Efter Sigurds plusdag for fire dage siden er han skiftet tilbage til on/off dage. I dag stod han op klokken 6 og faldt i søvn i cykelvognen på vej til vuggestue. Forældrene håber ikke at han er ved at gro hjørnetænder.

Frida har i den seneste tid trappet aftensmadsspisning ned. I starten ville hun kun spise nogen få ting, senere blev det til ikke rigtig at spise noget. Der er forsøgt med ændrede spisetider uden resultat. Politiken var, indtil i går, at hun fik havregryn, når hun blev sulten senere. Den nuværende politik er at forældrene gemmer uspist aftensmad og serverer det, hvis hun beder om mad før sengetid.

Spisning er en af de ting hun kan kontrollere og det er vel derfor hun gør det. Men det er ikke til at gennemskue, hvad hun gerne vil opnå. Det er heller ikke sikkert hun selv ved det.

Tokes tommelfinger stor korsedderkop

Far har fundet et nyt kæledyr og kigger til hende hver dag - hun sidder i hjørnet af haven og spiser stankelben

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-09-05 Anden aktør

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Det hedder ikke sagsbehandler, for den slags giver jo negative associationer. Det hedder heller ikke jobsøgningshjælper, igangsætter eller sparringspartner. Næ nej, det offentlige har fundet på at kalde det "anden aktør". Snedigt. Så er der i hvert fald ingen der bliver stødt og ingen der fatter hvad der snakkes om, medmindre de er inviet i hemmeligheden.

Hanne snakkede med sin anden aktør om hendes jobsøgninger og planer. Det skal man engang imellem som arbejdsløs. Mere er der sådan set ikke til det.

Frida og Toke legede udenfor om aftenen. Det er helt anderledes sjovt at lege, når begge parter har lige stor udfordring ved legen, end når det bare handler om at den voksne skal støtte og tilskynde barnet i en leg.

Sigurd stabler

To ting på hinanden - stur stur nummer

29 Frida står på Tokes skuldre t a Jens w mosaik

To ting på hinanden - stur stur nummer

Sigurd værktøjskasse

Og ja, den lille bølle hældte alt fra den røde bakke ned i kassen

nabo (mask.)
2005-09-06 09:53

Mere arbejdssøgningsjargon: "Anden Aktør" er rent faktisk det sted (læs: den private konsulentvirksomhed), hvor "sagsbehandleren" sidder. Det man laver dér hedder et "Kontaktforløb". Sagsbehandleren hedder i denne virkelighed en "OutPlacer", og den aktivt søgende jobsøger er ikke en klient men en "Kandidat". Jo, jo; 2½ års studie af systemet indefra har ikke været forgæves!!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->