Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 6
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-02-13 Springhallenekspeditionen

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Det fortsatte med at sne i nat og der lå et vældig imponerende lag i morges. Temperaturen holdt sig omkring nul, så det blev liggende altsammen. Nyyydeligt. Der kørte 2000 danskere i grøften i løbet af dagen, så det har nok ikke kun været i Århus der var sne. Det blæste lidt for meget til at det var sjovt at kælke, så Frida gik over til Mai og legede. Toke brugte en del tid udenfor med at skovle sne og med at kaste sne efter underboerne.

Om eftermiddagen tog Toke og Frida i Springhallen, sammen med Mai, hendes lillebror og hendes mor. Det var lidt en gentagelse fra i går med kæmpen gennem sneen, denne gang dog med to cykelvogne. Springhallen havde trampoliner, hoppemadrasser, skumgummigrave, reb, madrasser, bolde og andet godt. Ungerne drønede rundt i fem kvarter og morede sig. Toke drønede også rundt i fem kvarter og morede sig. Hjemturen var overkommelig - der blev igen snydt og kørt af den ryddede busvej det meste af vejen.

Den midlertidigt hjemmegående husmor passede Sigurd imens. Han græd en times tid, hvilket er meget usædvanligt for ham. Hanne siger tænder. Toke begynder at tro på det, men mener der er en svag mulighed for at gråden blot skyldtes at Sigurd savnede far. Den midlertidigt hjemmegående husmor havde nu haft fint overskud og havde aftensmaden klar. Mai, mor & lillebror spiste med og Frida og Mai var af en eller anden underlig årsag vældig friske og støjende. Burde de ikke være skvattet i søvn i cykelvognen?

For lige at lave den dårligste timing i nyere tid, besluttede forældrene at flytte Sigurd helt ind på Fridas værelse i dag. Frida var helt med på den og sagde Så skal jeg nok lytte efter ham med det ene øre, men lad os nu se hvordan natten spænder af.

[Foto]

Her er Frida. Frida vil gerne kælke. Frida ved godt hvor hendes kælk er. Kan du få øje på den?

Frida Mai Susanne trappe sne

Snevejr er glædevejr

Isbil

<indsæt selv dårlig vittighed>

Tilsneet cykel

Det er rart med et cykelskur hvor man kan sætte cyklerne i læ

Frida Mai skumgummigrav

En af dem reddede sig i land, men den anden gik tabt i det frådende skumgummihav

Frida trampolin

Boing boing

Snellygter

Underboerne sørgede for den gode aftenstemning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-02-12 Børglumekspeditionen

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Et besøg hos Faster Laila var planlagt til i dag, men blev aflyst pga. vejret. Lidt synd for fasteren, der havde bagt boller og som ikke rigtig har tid til besøg de næste mange dage.

Hmm... aflyse? Pga. snevejr? Efter lidt selvransagelse og modvilje mod at blive alt for voksne og fornuftige, blev den beslutning ændret. Selvfølgelig skulle Faster Laila have besøg. Hvad er 5 cm sne mellem venner?

Ungerne i cykelvognen, forældrene på cyklen og derudaf. Strid modvind og sne i ansigtet styrker karakteren. Der kunne rent faktisk cykles næsten alle de tre kilometer, så det var jo nemt nok.

En god gang fasterhygge senere blev det hjemturstid. Snedæmonerne havde ikke spildt tiden og havde sat sig for at forhindre cykling. Mens de var i gang, forhindrede de også lige almindelig bilkørsel og i løbet af natten skal de såmænd også nok forhindre almindelig vandring.

Der blev trukket cykler og cykelvogn hjemad. Der var rigtig flot, med tunge sneklædte grene og snefnug under gadelygterne. Herligt. En halv kilometer fra hjemmet kørte en sneplov forbi på en busvej parallelt med cykelstien og derefter gik det let.

Sne cykelvogn

En slæde ville nok have været en anelse smartere. Og en snescooter til at trække den

Frida Mai leger

Barneleg før ekspeditionen

Sne barnevogn

Der skal mere end sne til at ændre sovevaner

Hanne polarforsker

Målet er nået! Hermed erklæres ekspeditionen for en succes

Frida kæmpebamse Sigurd

Nej, Frida, du får den ikke med hjem

Klar til hjemtur t a Laila

Klædt på til hjemturen

Trætte unger

Halvdøde af kulde og udmattelse? Næh. Bare søvnige efter en varm tur i cykelvognen

Fasteren
2005-02-12 22:55

Tak for besøget! :)

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-02-11 Der udvikles

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Sigurd tog selv sut i munden i dag. Meget målrettet og upåklageligt gennemført handling. For lige at vise at han udvikler for fuld kraft, stod han også oprejst i 10 sekunder, senere på dagen. Han satte sig roligt ned derefter og modtog folkemængdens hyldest.

Der var fællesspisning hos naboen i dag. Temmelig larmende og halvkaotisk med Sigurd og Albertes lange arme. En anden gang skal vi nok lige huske at de to unger fylder for fire, hvis madskålene skal sættes udenfor deres rækkevidde.

Sigurd har sovet dårligt de sidste par nætter og har vågnet tidligt. Hanne siger tænder. Toke siger at han tror på det, når han kan se dem. Hanne gentager at det er tænder.

Frida spiser mel

Okay, ren mel smagte ikke godt. Men det var et fint eksperiment, Frida

Sigurd sut

Selvhjulpen Sigurd

Sigurd står10 sekunder

Der må klappes!

Frida Olivia sammen i stol

TV der zombieficerer

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-02-10 Nedtælling til vuggestue

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Sigurd vil gerne i vuggestue. Meget gerne. Hærgningen af hjemmet er effektiv og begyndende rutinepræget: Tøm skabet med skåle, tøm skabet med dåser og poser, hiv papiret op af papirskraldebøtten, hiv i fars tegneserier indtil far afbryder legen. Stuen er udforsket i bund. Det samme er Solstuen. Der er dog stadig lidt potentiale i storesøsters værelse.

Når Sigurd henter Frida sammen med far, kravler han lystigt væk, når han bliver sat ned. Han kan dog stadig passificeret midlertidigt vha. ukendt legetøj eller børnehavebørn der klapper ham på hovedet. Forældrene forventer nærmest negativ indkørselstid i vuggestuen.

Men ak, den slags er jo lidt svært at forudse, så Sigurd skal først starte den 1. marts.

Frida nattøj

Nattøj er også børnehavetøj - og så matcher det perfekt til mudderstøvler

Frida stå i cykelvogn

I dag var der ikke plads til Frida i vognen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-02-09 Sigurd kan stå selv!

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Ja, okay, det drejede sig om et par sekunder og det var Hanne der igangsatte eksperimentet ved at fjerne sin støttende hånd. Men han stod rent faktisk. Ikke noget med at falde med det samme, nænej.

Far regner med at pace det stakkels barn de næste par dage. Sigurd plejer nu ikke at have noget imod lege der involverer gentagne forskydninger af kroppen, så mon ikke han kommer gennem perioden uden psykiske skader?

Sigurd stå med støtte

Nej, desværre, her støtter Sigurd sig op af legokassen

Frida løbehjul

Hjem på hjul

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-02-08 At bestemme

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Der var folketingsvalg i dag. Hanne tog tidligt fri fra kursus og familien kørte derhen i samlet flok. Det var nu ikke videre spændende derhenne og Frida forstod vist ikke helt det der med at bestemme hvem der skal bestemme. En højtråbende unge ude på legepladsen prøvede at få folk til at stemme på Michael Jackson.

Frida net

Visse kræfter i dansk politik vil gerne afskaffe det sociale sikkerhedsnet. Det har Frida sin egen mening om

Sigurd cykelvogn

Det er hårdt at bestemme

Frida bille

Frida er klædt ud som bille, hvis nogen skulle være i tvivl

Frida memory

Hvem kan huske spillet?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-02-07 Udluftning

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Toke vaskede gulv i dag. Det sker ikke så voldsomt tit og er vel egentlig også temmelig uinteressant, hvis ikke lige det var pga. Sigurd. Sigurd var med til at flytte ting væk fra gulvet før rengøringen. Dvs. Sigurd prøvede at lave rod, mens far ryddede op, men far var lidt hurtigere. Man skulle ellers tro at den lille fyr ville være glad, jvf. tidligere tiders "Laver man andet end at sidde stille, er det sjovt"-indstilling til tilværelsen. Han var nu ikke begejstret: Meget tvivlende ansigtsudtryk og lidt småpylren prægede projektet. Men det var selvfølgelig også hele hans verden der ændrede udseende.

Frida var meget charmerende om morgenen:
Frida: Tænk hvis solen kom helt ind i vores hus...
Mor: Ja, men den er jo meget stor. Den kan vist ikke være herinde
Frida: Nå, men så kunne den være i vindueskarmen med 'stritterne' udad

Det charmerende gik nu noget af efter børnehaven. Der var tonen kommanderende og opmærksomhedskrævende. Det blev endnu værre da Onkel Søren kom på besøg til aftensmad: Han blev bombarderet af Frida fra starten og fik nærmest ikke lov at spise, før Frida gentagne gange havde fået forklaret at hun skulle geare lidt ned. Det fortsatte efter aftensmaden.

Ja, forældrene ved godt at det blot er en fase som så meget andet. Men det er nu noget rarere når Frida er sit almindelige omgængelige jeg.

Frida Sigurd klatre på mor

Velkommen hjem, mor. Vi har savnet dig en lille smule

Sigurd closeup

Frida har på eget initiativ doneret bamsen til Sigurd

Sigurd vaskemaskine

Ny opdagelse: Store kasser der ryster

Frida havfrue udenfor

Gad vide hvornår hun skifter til andet tøj?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->