Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 5
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-02-06 Fastelavn

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Så skete det endelig. Fastelavn i fælleshuset og mulighed for at lufte havfruekostumet. Toke stod for arrangementet sammen med naboen Heidi. Hans job derovre var at tage billeder af ungerne. Mange billeder.

Det gik nu glimrende. Der var ca. 20 udklædte unger og det lykkedes dem, med lidt hjælp, at få banket bunden af tønden ud. Næste år skal tønden nu nok svækkes noget mere først. Sigurd kravlede lystigt rundt på gulvet efter tøndeslagningen og Frida morede sig med veninderne. Der var fastelavnsboller til alle og det var ret hyggeligt, som fællesarrangementer plejer at være i Økohuset. Der er bare for få af dem i løbet af året.

For lige at lave en masse på én dag, så smed Frida sine sutter ud. De havde ligget ubrugte under sengen siden januar, så Frida forstod vist ikke helt hvad højtideligheden skulle til for.

Om aftenen var der Sigurds Bjørnetime i fjernsynet. Frida sad troligt og så det. Da det var overstået, krævede hun imidlertid at se fjernsyn for dig, for det andet var jo Sigurds. Hun var nu også noget træt efter dagen.

T a toke

De kære børn

T a toke

Den lilla havfrue

T a toke

Glæde i gulvhøjde

Frida smider sutter ud

Farvel sutter

Frida dukke

Hjemmebygget dukke (tak til skotterne)

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-02-05 Dagen før dagen

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Tønden er malet og tøjet er syet. Frida er klar til fastelavn i morgen. Hannes hjemmelavede havfruedragt blev rigtig flot og overvejende anatomisk korrekt. Olivia var på besøg i dag og fik også set den. Frida bemærkede senere Vil du gerne sy en til, for Olivia vil også gerne have en. Det kommer nu til at vente lidt, Olivia, Hanne er ikke lige frisk på at rode med symaskine igen i aften.

I dag var det Tokes sove længe dag, så Frida, Sigurd og Hanne fik noget alenetid om morgenen. Frida berettede om en drage: Hvis man vil giftes med dragen, skal man gi' den en mange dragekiks. Vil du giftes med den?. Hanne svarede Nej, jeg er jo 'gift' med far. Vil du giftes med dragen?. Frida ræsonnerede Nej, jeg er jo gift med Mai og Olivia.

Olivia Frida maler fastelavnstønde

Aya, aye, kaptajn. Tønden skal nok blive klar!

Vintergækker

Kække gækker

Frida nattøj

Nattøj er også dagtøj

Olivia Frida sengebygning

Adgangsprøve

Frida Olivia hoppe i sengen

Bestået

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-02-04 Sidste hverdag i ugen

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Frida havde T-Shirt på da far hentede hende i børnehaven. T-Shirt!? Det er den børnehave der har præsteret at give Frida sweater på inde under flyverdragten. Meget overraskende. Der må være sket en fejl i det sædvanlige "Tøj er godt, meget tøj er meget godt"-ræsonnement.

Ellers var dagen vældig hverdagsagtig. De skønne sommerdage er på retur og gråvejret meldte sig atter, med hjemtur fra børnehave i cykelvogn og indkøb i Føtex. Heldigvis var Mai og hendes mor også på indkøb. Mai og Frida drønede rundt og gik ind til Mai, da de kom hjem til Økohuset.

Frida er inde i hendes anden oprørsperiode (der stod i De kære børn at der er to). Forældrenes anmodninger, såvel som direkte ordrer, afvises jævnligt og hun skaber dagligt konflikter. Det er ikke lettere her anden gang, for Frida er blevet klart bedre både til at argumentere og til at finde svagheder.

Sigurd løftes

Stærk fyr ham Sigurd. Han griner bare når far står på ham

Sigurd dukke

Adv, pigelus fra storesøster

Sigurd indpakket

Jaah! Nye sko!

Vægtkonsulentervægt

Langt ude. Og ja, det er bare en vægt. Ikke noget med fedtmåling eller lignende magi

Sigurd pude

Sigurd valgte puden

Camilla
2005-08-01 16:03

Han sigurd er da en rigtigt kær gut :)

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-02-03 Besøg hos Andreas

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Sigurd og Toke besøgte Andreas i dag. Andreas er Mais lillebror og nogen måneder ældre end Sigurd. De to underholdt sig rigtig godt sammen. Der var sågar tidspunkter hvor det næsten så ud som om de legede sammen.

Efter afhentningen af Frida, gik alle (undtagen mor) ind til naboerne. Frida blev som sædvanligt indfanget af deres madlavning, så forældrene måtte undvære hende til aftensmaden. Der overvejes om naboerne skal til at have kostpenge.

Andreas Sigurd telt

Vil du være med i hulen, Sigurd?

Legetøj

Rooolig nu

Frida cykle

Frida cyklede hjem i dag

Sigurd tønde kat

Skub katten af tønden

Alberte fodrer Sigurd

Sigurdpropning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-02-02 Tidlig sommer

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Det var rigtig godt vejr i dag. Varmt, stille og næsten ingen skyer. Turen hjem fra børnehaven gik forbi en nærliggende legeplads, hvor Frida, Sigurd og Toke brugte en halv times tid. Derefter gik det stille og roligt hjem, hvor Olivia, Alberte og Mai også nød vejret.

Ungerne morede sig indtil forældrene mente det var tid til kedelige ting. Frida var ikke begejstret for at blive hevet indenfor. Først gik hun ud igen, derefter græd hun og protesterede. Forældrenes forsøg på fornuftsnak om at slappe lidt af og få varmen blev mødt af højlydte Jeg vil gerne have det koldt. Det endte med at Hanne gik ud igen med Frida.

Sigurd er vågnet klokken 5.30 de seneste par morgener. Det er selvfølgelig noget tidligere end det forjættede klokken 7 fra før, men han sover heldigvis stadigvæk fra han lægges til han vågner om morgenen. Tak, Sigurd.

Frida solbriller spise

Sommer betyder solbriller og spisning i det fri

Frida fjerner lakridt

Fjernelse af lakrids

Frida og Sigurd gynger

Glad Sigurd. Okay, mindre glad da han faldt af, men det må man tage med

Sigurd Toke Frida jeep

Køretøjet bragte passagererne frem til både løver, mus og skildpadder

Frida Mai Olivia barnevogn

Ungerne bruger Rexona

Sigurd Heidi vippedyr

Trods det tvivlende udtryk syntes Sigurd det var rigtig sjovt

Olivia Frida Mai tegner med kridt

Forskønnelse af fællesarealerne

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-02-01 Hyper hyper

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

En eller anden må have listet noget opkvikkende i Sigurds mælk, for han var mere end almindeligt aktiv i dag. Nu er Sigurd ikke en der ynder at sidde stille i mere end 10 sekunder af gangen, men det kan åbenbart lade sig gøre at være endnu mere moslende. Det foregik helt fra morgenstunden og til sengelægning.

Der var faktisk et enkelt tidspunkt hvor Sigurd ikke var mere energisk end normalt. Da han kom i bad pjaskede han som sædvanligt hele badeværelset til, men det er åbenbart fysisk umuligt for en fyr i den størrelse at være mere aktiv i et badekar end han plejer.

Sigurd Frida bil

Flyt dig, storesøster. Lad mig overtage rattet!

Sigurd spiser grød

Grødsnask gir ansigtsvask

Frida is

Smadret vand inspiceres

Sigurd klapvogn

Selvkørende unger. En god ide

Frida balancere

Uafhængighed

Far med unger

Samarbejde

Hundelort med flag

Sød ide, men hvem samler flagene op bagefter?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-01-31 Hårdt at være barn

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Sigurd har ikke helt forstået det der med at man ikke skal kravle ud over kanten til afgrunden. 40 cm fra sengen til gulvet belærte ham om tyngdekraft og faldteknik. Han var ikke udpræget begejstret for lektionen, men faldt dog til ro efter ti minutters intensiv vuggen i armene og beroligende snakken fra fars side.

Hjem fra børnehaven gik turen, som så ofte før, forbi Føtex. Det gik glimrende, indtil Frida fik øje på et karton juice. Så ville hun have juice. Nej, sagde far, der er vand i drikkedunken, saftevand derhjemme og i det hele taget rigeligt med alternativer. Jo, sagde Frida og protesterede og græd. Forældrene plejer ikke at bøje sig for butiksplageri og Frida plejer ikke at gøre det. Men på den anden side er det vældig fornuftigt lige at se om reglerne har ændret engang imellem. Det havde de nu ikke.

Frida drønede ind til naboerne da hun kom hjem og kom først tilbage efter børnetime. Det var noget med en trold. Eller en drage. I hvert fald lidt uhyggeligt.

Sigurd begynder at sige andet end høje råbelyde. I dag blev det til mbab, va-va-va og ma-ma-ma. Far bemærker at va-va-va selvfølgelig betyder far, mor mener at ma-ma-ma betyder mor. Men hvad betyder mbab?

Sigurd næseblod

Gulvklask gir næsedask

Frida vil have juice

Ikke engang tårer hjalp overfor Onde Far

Sigurd kan ikke aabne til skraldepsanden

Upædagogisk, men effektivt

Jens Hofman Hansen
2005-01-31 23:19

"mbab" betyder "Macintosh"

Toke Eskildsen
2005-02-01 10:38

Argh!

Hanne
2005-02-01 20:30

Frida mener, det betyder "jeg vil ud at lege".

fasteren
2005-02-01 22:33

GAD vide hvilken musik Toke spiller for Sigurd....? Husker en lidt slem ørehænger fra nogle år tilbage, "Mbab" med "hanson"... gad vide om der er en lille poppeloppe gemt i Sigurd...? :)

Toke Eskildsen
2005-02-02 13:43

Du kan lige så godt indrømme det, Laila. Du hørte Hanson non-stop dengang og du havde plakater med dem.

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->