Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 2
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-01-16 Søndag med småting

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Frida, Sigurd og far hentede morgenbrød, mens mor sov længe. Ved hjemkomsten blev unger hældt op i dobbeltsengen til hende og så var den morgenro brudt. Sigurd kravlede hen mod kanten og Frida udbrød på klingende århusiansk Tag lilleren der.

Dagen gik med en, relativt til husets beboere, større oprydning i skur og i lejlighed. Frida ville naturligvis lege med alt der blev flyttet rundt på i skuret, selv hendes gamle træscooter, som hun er alt for stor til.

Ud på eftermiddagen kom nabopigen hjem og Frida gik ind til hende for at lege. Legen blev til aftensmad og efterfølgende børnetime, så forældrene kunne ikke bruge Frida som undskyldning for at se Kaj & Andrea. Men hvem har også brug for undskyldning for at se det? Sabotøren Sigurd formåede dog at slukke fjernsynet 4-5 gange mens det blev vist.

Sigurd er forøvrigt ved at finde en rytme i søvnen. Ikke at han er stabil, men der er trods alt en tendens: Let sengelægning dag såvel som aften, vågner ca. halv seks om morgenen, er vågen en time til halvanden og sover derefter et par timer. Senere er der en eller to længere lure. Det kører fortsat glimrende med at have ham til at sove i forgangen til Fridas værelse.

Toke kaster Frida

Frida er heldigvis ikke blevet for gammel til den slags narrestreger. Det er far heller ikke

Toke Sigurd Frida gåtur

Mod morgenbrødet

Frida w d40

Gaffa til det der bevæger sig, men ikke skal. WD40 til det der ikke bevæger sig, men som skal

Frida slæde indendøre

Når der ingen sne er, må man bruge tæppe

Frida bager pebernødder

Juleknas i januar...

Frida præsenterer pebernødder

...her, tag nu en kage, far

Sigurd og mor leger

Mor sagde Hop, hop, hop og Sigurd var ved at vælte om af grin. Ak, det er nemt når de har den alder

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-01-15 Besøg hos bedsteforældrene

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Lørdagsvisit hos bedsteforældrene. Middagsmad, gåtur, kaffe & kage. Almindelig hyggelighed, bortset fra en mindre ændring af naturlovene. Frida er ikke glad for skorper. De Onde Forældre giver hende alligevel brød med skorper, men hun skærer dem af og spiser dem ikke. Der var flute på bordet ved middagsmaden. Frida ville gerne have et stykke flute, men bad om et stykke uden skorper. Jacob sagde Der er ingen skorper, hvorefter Frida guffede brødet uden protester.

Det overvejes hvorvidt det vil virke at indspille Jacobs ord på CD, eller om de kun virker når han er tilstede. Hvis det er sidstnævnte, bør han overveje at udleje sin service til børnefamilier med skorpeafvisende unger.

Hjemme igen og efter aftensmaden fandt Frida ud af at små brødre kan være ret praktiske: Hov, der er tape ovenpå Pippi Langstrømpe bogen. Det har Sigurd gjort!.

Frida jordbær

Frida fik anden del af jordbærudstyret. Så mangler vi bare et par grønne bukser. Og ja, hun var vældig begejstret for det

Frida Jacob slikkepinf

Jordbærpiger spiser naturligvis jordbærslikkepinde

Frida bedstefar slikkepind t a jacob

Bedstefædre er mindre begejstrede for jordbærslikkepinde

Interesse

Det der foregår på gulvet er tydeligvis helt vildt spændende

Bedstemor Frida gå tur

Jeg er grå oldemor. Hvide oldemor kan gå uden støtte, grå oldemor kan ikke

Ænder

Og ja, der var selvfølgelig glubske vanddyr

Jens Hofman Hansen
2005-01-16 02:08

Og jeg som gik her og troede at Toke syntes CD'en var en forældet teknologi til lagring af lyd.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-01-14 Hård nat

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Puha, Sigurd vågnede en del i nat og fortsatte hen over dagen med at have svært ved at sove ordentligt. Heldigvis faldt han let i søvn i aftes, så det var nok bare irritation over et eller andet mindre vigtigt (nej, vi kan stadig ikke mærke tænder).

Frida var sej og kaldte ikke, selvom hun ikke kunne undgå at vågne de gange Sigurd vågnede og græd. Meeen hun kon til at tisse i sengen, sandsynligvis om morgenen. Hun havde heller ikke prøvet at tisse af aftenen før, så fra nu af er der indført obligatorisk prøv-at-tisse før sengetid.

Henne i børnehaven er der gode tegn. Vi har som bekendt været lidt bekymrede over Fridas noget ensidige samværd med en ældre pige fra børnehaven. Vi har fået snakket med en pædagog fra stuen og der er blevet byttet rundt på pladserne ved spisning, så Frida og den ældre pige ikke længere sidder ved siden af hinanden. Vi er også blevet forsikret om at Frida forstår at sige fra, når der er noget hun ikke vil.

Frida har demonstreret gentagne gange i den sidste uges tid at hun forstår at lege med andre børn, både ældre og yngre. En enkelt gang har det også været med den ældre pige og en tredje pige på samme tid, så det hele er måske ikke så problematisk som vi gør det til.

Vi snakkede med Frida om at besøge nogen i morgen. Bedstefar og Bedstemor var på tale, det var Onkel Søren også, selvom der er lidt langt til København. For som Frida sagde Vi kan besøge Onkel Søren, for han er så sød ved mig. Så beklager, Onkel Søren, dine fine forklaringer på diverse ting og dine bevidsthedsudvidende samtaler med Frida er ikke det der huskes. Du er bare sød.

Frida Toke Sigurd udenfor

Når børnene bliver gamle nok behøver man ikke længere slæbe rundt på dem. Så vi venter på at Frida bliver teenager

Sigurd trappe

Sigurd kan kun kravle på trapper når katten står på toppen. Så går det til gengæld glimrende

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-01-13 Fasterbesøg

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Faster Laila blev inviteret i går og kom på besøg i dag. Da Frida blev hentet af far i børnehaven, snakkede de om det og Frida bemærkede Fjernsyn For Dig er også for Faster Laila, for hun ligner et barn.

Faster Laila legede med ungerne, Faster Laila havde pandekager med, Faster Laila er ret populær.

Frida spiser pandekager

Frida havde godt nok spist en solid gang aftensmad, men derfor var der stadig plads til 3½ pandekage

Frida male

Når man er lille, laver man ting i gulvhøjde

Sigurd siger hej til laila

Velkommen til, Faster Laila

Sigurd tau

Den daglige kattepine

Britt Møller
2005-01-14 15:24

Hej
Jeg er en af Jenses (Hoffman Hansen) venner og har gennem ham hørt om denne side. Jeg er blevet vældig grebet af livet i den lille familie. Er imponeret af Frida, der så hurtigt ser ud til at have lært at sove uden ble og sut. Det er flot. Og Sigurd, der kan klatre på trapper. Jeg er mor til Vitus, der er 2 1/2 måned yngre end Sigurd, men han er fortsat på rulle-rundt stadiet.

Jens Hofman Hansen
2005-01-15 14:20

Og til min specialereception på fredag kan I så mødes i den virkelige verden. Jeg er dog desværre ikke sikker på om Frida og Sigurd, endsige Hanne kommer med?

Toke Eskildsen
2005-01-15 17:59

Receptionen ligger for sent på dagen til at det ville være nogen succes at tage ungerne med. Som sagerne står nu, bliver det bare mig der kommer.

Opdatering 17/1: Ungerne er afsat til bedsteforældrene, så Hanne kommer alligevel med.

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-01-12 Anden nat, uden pjat

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Stadig ingen tissen i sengen og stadig ingen efterlysning af sutter. Forældrene begynder at føle sig ret sikre på at det ikke var for tidligt at stoppe.

Frida var på tur med børnehaven i dag. Turen var med den yngre halvdel af børnene fra begge stuer. Det fungerede rigtig godt. Turen gik til Naturhistorisk Museum, hvor der ifølge Frida var en masse døde dyr og det man har inde under håret. Vi gætter på at det med håret var et skelet.

Det var nu ikke de døde dyr, der gav det største indtryk. Frida berettede Der var rigtig, levende frøer. En af dem hoppede ud på min hånd. Den sagde den hed Utte.

Af en eller anden mystisk årsag kan turen ikke have været trættende, for Frida holdt ud til kl. 21 i aftes. Hun var vældig glad og frisk og diskuterede tøj med Hanne. Hvorfor har voksne mennesker tøj på om sommeren?, De kan ikke rigtig lide at være nøgne sammen med andre voksne mennesker, Hvorfor ikke?. Ja, hvorfor egentlig ikke? Det videbegærlige barn fik ikke rigtig noget godt svar vredet ud af forældrene.

Ungerne foran t vet

Der var madro fra 18 - 18.30. Sigurd blev nu ikke ved med at sidde stille - han skulle også prøve om de levende billeder kunne røres

Sigurd tang

Sigurd tænker

Sigurd stik

Ingen grød til dig, før du har samlet stikket igen

Frida telefon

Fridas initiativ og udførelse: Invitation af Faster Laila til aftensmad

Frida spillemand

Jeg er spillemanden. Nej, Frida, du er en pige med en larmende plasticdims

Frida flyvetur hos mor

Flyv, Frida, flyv over fodstøttende Hanne

Jens Hofman Hansen
2005-01-15 14:24

Spørgsmål som "Hvorfor har voksne mennesker tøj på om sommeren?" er geniale. Mit første indskud var, at Frida nok bliver filosof eller sociolog engang. Men ak, at stille gode spørgsmål er vel netop noget alle børn gør, og som de fleste langsomt vænnes af med jo ældre de bliver.

Toke Eskildsen
2005-01-15 21:36

Sund fornuft er samlingen af fordomme erhvervet som attenårig.

- Albert Einstein

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-01-11 Første nat gennemført

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Frida vågnede ikke i nat og hun tissede ikke i sengen. Det betyder selvfølgelig ikke at hun ikke vil gøre det en af de kommende nætter, men det var rart at ble & sut afskafningen fik en god start.

Da hun blev lagt i seng i aftes, foregik det uden problemer. Hun nævnte ikke engang sutterne.

Vi har anskaffet et TV. Et 14" Sony, hvis eksistensberettigelse er børnetime. Det er sat i børnehøjde og kræver at man sidder på gulvtæppet. Årsagen til anskaffelsen var at Frida bad om det og at De Voksne mener at børnetime egentlig er ok. Frida kan lide det og børnene snakker om det i børnehaven. Nu får vi se om forbruget eskalerer.

Sigurd bad

Ungebadning og gulvvask på en gang. Smart!

Frida med flere lag tøj

Antal trøjer: Mange

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-01-10 Ble og sut, nu det slut

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Snakken faldt på alder og Frida spurgte far Hvor mange år kan du blive?, far svarede Jeg kan blive 100 år. Frida tænkte lidt og sagde så Ja, eller 86. Eller helt op til loftet.

Det bragte logisk samtalen over på bleer og brugen, eller rettere ikke-brugen, af samme. Frida og far blev hurtigt enige om at det var tiden at droppe både ble og sut. Far kommer nok til at savne sutten, men nu er det efterhånden tid at smide den.

*ahem*

Sengelægningen gik glimrende, lige indtil Frida lagde sig på madrassen. Så gik det pludselig op for hende hvad det var hun var gået med til. At bleen røg af var kun godt, men sutterne... De kære sutter, der pludselig lå under sengen (nej, vi ved ikke hvorfor de skulle ligge der, men det skulle de) og kaldte. Frida mente bestemt at det var bedre at være 5 år, når man skulle smide sutten.

Det hjalp dog at far lagde sig ved siden af og sang sange et kvarters tid. Hun kaldte ikke derefter, så hun må være faldet i søvn.

Frida løbe

Vi skal løbe fire gange rundt om huset, far. Fremragende ide, Frida. Meget bedre end at gå indenfor og drikke den kop te, som far havde i tankerne

Pakket cykel

Familiefaderen på indkøbstur

Frida toilet

Alt forsvinder fra den der venter

Frida på hovedet

Hovedkulds leg

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->