Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 3
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-01-23 Sne light

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Der faldt sne i morges. Lige nok til at dække skurenes tage og til at få Frida til at kræve en kælketur. Det fik hun så, selvom det nok ville have været bedre med hjul under kælken.

Efter endt bobslædemishandling inviterede vi os selv på kaffe hos naboerne. Frida og Olivia legede godt sammen, Sigurd fik en banan i skiver og var tæt på at spise tallerkenen med i sin iver. Der er vitterligt sket et stort skifte i hans forhold til fast føde over de sidste par uger.

Sigurd babygynge første gang

Første gyngetur. Den involverede bevægelse, så Sigurd var naturligvis begejstret

Sigurd flyverdragt

10 mere

Frida trækker kælk

Håbet er snehvidt

Sigurd kælk

Håbet er pletvis hvidt

Fodringstid

Affodring

Hjembæring

Det handler om at blive solbrændt, når muligheden er der

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-01-22 Dagen derpå

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Ah... Ingen børnelarm om morgenen, lækkert solskinsvejr, rundstykker fra bageren og god tid til det hele. Og for at gøre det hele perfekt, så var weekenden kun nået til lørdag.

Ungerne blev hentet lidt over middag. Sigurd havde været lidt utryg i går og havde brugt en del tid i armene hos bedstemor, men i dag havde han været i meget bedre humør. Frida havde haft det glimrende, men det kom ikke som nogen overraskelse.

I sidste halvdel af 2004 fulgte Toke en diæt, der bragte hans vægt fra ca. 95kg til ca. 80kg. Det gav større fysisk velvære og gjorde det lettere at tumle med ungerne. Fra i dag starter en ny omgang, hvor målet denne gang er 75kg. Motivationen er udelukkende udseende og Hanne melder at han ikke må gå lavere end de 75kg. Hun er vist bange for at skulle bære de tunge kasser selv.

Frida på skraldespand

Sommerstemning i januar

Far med frida

Flotte hjørnetænder, Vlad Frida.

Sigurd trappekravler

Kontrolleret trappetræning

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-01-21 Føjtende forældre

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Dagen startede med at Frida var ked af det og ikke ville spise morgenmad. Hun kastede lidt op og det blev hurtigt til at hun skulle blive hjemme fra børnehaven. Hun fik det heldigvis meget hurtigt bedre og da appetitten viste sig, guffede hun rigtig meget i sig.

Ved eftermiddagstid tog Frida, Sigurd og Toke med bussen ind til byen. Ved busstoppestedet skulle der ventes i 10 minutter. En fremmed dame kom og satte sig på bænken. Frida kiggede på hende og begyndte så at forklare at hun skulle passes fordi forældrene skulle til fest, at hun havde tænkt sig at kilde bedstemor og at hendes lillebror hed Sigurd. Hvad er der blevet af den generte og tilbageholdende pige vi havde før?

Der var trængsel i bussen, men en god stemning, så turen gik vældig fint. Inde ved banegården ventede mor og den samlede familie kørte videre til bedsteforældrene.

Efter aflevering tog forældrene på Altura og derefter til reception hos Tokes studiekammerat Jens. Hyggeligt selskab, rygning forbudt i lejligheden, hjemmebagt brød, gin & tonic, øl og tilpas lav musik. Ingen unger til at vække de voksne klokken 6.30 morgenen efter. Herligt.

Frida strandstol

Ingen bekymringer i Fridas verden

Toke Frida sofa

Kvalitetsfladud med far

Frida hoppe i sofa

Frida vandt hvem-banker-først-hovedet-mod-væggen legen

Frida Sigurd bold

Efter Fridas kast, sendte Sigurds smash bolden gennem ruden

Sigurd ketcher

Bruce Willis-looket

Sigurd dyt på næsen

Dyt

Hanne med Øl

Behageligt beruset

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-01-20 Seks hundrede kroner. Argh!

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Vi kan godt lide rugbrød. Den lokale bager bager et godt rugbrød, der kaldes murstensbrød. Navnet refererer til formen, ikke til hårdheden. Et murstensbrød koster 21 kroner. Vi spiser ca. et af disse brød om dagen.

Efter ovenstående åbenbaring er vi bange for at se hvad vi bruger på mælk, frugt og i det hele taget på hverdagstingene. Det er nok bedre at fortsætte som hidtil og lade være med at tænke på det.

Sigurd er efterhånden blevet ret god til at gå, mens han støtter sig til sofabordet. Han har fundet ud af at han nogen gange kan nå ting inde på bordet, hvis han flytter sig, så motivationen er helt i top.

I morgen skal begge unger på besøg hos bedsteforældrene, mens mor & far tager til reception. Frida & Sigurd skal først hentes lørdag eftermiddag. Vi håber at Sigurd også kan sove igennem, når han sover ude.

Sigurd bader

Sigurd gik under 3-4 gange, men formåede selv at komme op til overfladen hver gang

Sigurd mærker på badet

Jeps, det er lige tilpas skummende

Sigurd bord

Sigurd rydder ned på bordet

Frida bad

Har du været artig i år?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-01-19 På tur igen

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Sidste onsdag var Frida på Naturhistorisk Museum. I dag gik turen til ARoS, Aarhus Kunstmuseum. Far undrede sig lidt over det valg og spurgte Frida hvad de havde set på. Frida svarede Ikke ænder. Der var ikke noget som helst sjovt. Arh, var der slet ingenting? prøver far. Der var kun børn. Væggene var fyldt med billeder af fugle. De var ikke ret spændende.

Vi har gennem længere tid prøvet at give Sigurd brød- og bananbidder, men der skulle ikke meget til, før han fik det galt i halsen og gylpede det op igen. Der er dog ved at ske markante ændringer til det bedre: I dag guffede han en banan og en skive rugbrød med leverpostej uden problemer.

Nå ja, Sigurd har også sovet igennem de sidste to nætter og lært at tænde og slukke for fjernsynet. Om et par dage tager han sikkert en tur på storesøsters cykel eller sådan noget.

Sigurd leverpostej

Sigurd sørgede selv for at proppe banan & rugbrød i hovedet

Sigurd dukke

Hvis Sigurd viser sig at være til fyre, vil vi kunne sige at de første tendenser viste sig i dag

Nisser i sne

Frida græd ikke over spildt mælkepulver. Hun lavede et julediorama i stedet

Sigurd kravler

Larverne ormer sig afsted

Sigurd Frida bamser e2

Stor <=> lille

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-01-18 Det store spørgsmål

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Der kom en af de store i dag: Frida spurgte Hvem har bygget os?.

Far var desværre så kedelig at han han prøvede at svare i stedet for at sige Føtex. Men det er en svær en. Det hjalp ikke på sagen at forklare at voksne kom fra børn og børn fra voksne. Ejheller at nogen troede at nogen andre havde bygget os, eller at vi stammede fra aberne. Endnu et ubesvaret spørgsmål til samlingen.

Apropos, så fandt Frida det besynderligt at hun ikke måtte tegne i fars tegneserier. Far lever nu i frygt for hvornår hun vil prøve alligevel.

Frida legede lidt med Sigurd i dag. Det har hun ikke gjort så meget endnu, men måske hun så småt er ved at opdage at han reagerer når man gør ting ved ham? Sigurd var naturligvis begejstret. Han er i det hele taget begejstret over alt der ikke involverer at sidde stille.

Frida Sigurd leger

Pandeben, øjesten.... Det er lidt svært, når det forsøges udført på en moslende lillebror

Frida på skildpadde

Flyverjordbær på skildpaddesten

Fridas hånd

Dyret forlod kun hulen for at fouragere

Sigurd trappe

Hov, Sigurd! Pas på du ikke falder igennem!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-01-17 Næsten nye sko

Frida: 3 år, 4 mdr. Sigurd: 10 mdr.

Mor havde nye hjemmesko med hjem. Lyserøde med hjerter på. Frida var selvfølgelig vældig begejstret for dem, men... De var for små. Når man er tre år og får at vide at ens sko skal byttes, hjælper det ikke så meget med dum voksensnak om at de ikke passer til ens fødder. Men mon ikke hun bliver glad når den rigtige størrelse ankommer? Siger De Fornuftige Voksne.

Frida fandt på en ny leg: Kold forældrene. Den går i al sin enkelthed ud på at man tager en magnet fra køleskabet og sætter den ind på maven af mor eller far. Mor og far prøver så at overtale magnetføreren til at sætte magneten på den anden forælder.

Sigurd Frida indkøbsvogn

Far var heldig og slap gennem kassen uden at betale for det der lå under vognens kurv

Frida hjemmesko

Skoen trykker

Bunke på mor

Mor modtages

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->