Brød fra Provence

"Er det købt hos Emmerys?"

Situation

Det er måske din tur til at lave mad til fællesspisning. Eller forældrene kommer på besøg for første gang og skal overbevises om deres afkoms levedygtighed udenfor hjemmet. Eller hende den søde pige fra studiet kigger ud på besøg. Du har brug for et eller andet, der lige giver det ekstra pift, der viser du har styr på sagerne.

Normal reaktion

Enten snyder du og køber færdigting eller også knokler du 3 timer med indkøb og tilberedning af lækkerier.

New & improved

Bag et brød.

Stop! Spring ikke videre! Du får ikke dej på fingrene, det kræver næsten ingen arbejdsindsats og opvasken er minimal!

Where's the catch? Jo, brødet skal hæve 4 timer, så det kræver at du er i stand til at planlægge så langt ud i fremtiden.

Den samlede mængde opvask er: En stor skål, en røreske og en pensel (kan erstattes med lidt køkkenrulle). Plus et målebæger, hvis du ikke har en vægt. Ingen dej på fingrene, ingen mel på bordet. Prøv det, prøv det.

Brødet er selvfølgelig bedst nybagt, men det er abolut værd at spise to dage efter, hvis det opbevares i en plasticpose. Opkriften kommer oprindeligt fra Per Fischer, som kaldte det Brød fra Provence.

Du har brug for

Første del: Dejen

Rør 25 g gær og 1½ spiseskefuld salt ud i 8 dl lunkent vand i den store skål. Lad være med at bruge mere end de 25 g - brødet bliver ikke bedre af det, men kommer tværtimod til at smage af gær. Rør 1 kg hvedemel i. Rør rundt indtil al melet er opsuget af dejen. Lad røreskeen blive siddende i dejen, så kan den genbruges når dejen skal ud af skålen.

Tag et viskestykke og gennemvæd det under vandhanen. Vrid viskestykket og læg det over skålen. Et vådt viskestykke holder på dejens fugtighed og klistrer ikke til dejen.

Lad dejen hæve et lunt sted i fire timer. Alternativt kan den hæve et mindre lunt sted natten over. Det virker ikke at bruge 50 g gær og lade det hæve to timer: Det er langtidshævningen der gør brødet lækkert.

Anden del: Bagningen

Varm ovnen op til 250°C. Læg bagepapir på en bageplade. Vent med at gøre mere til ovnen har nået de 250°C: De næste trin skal ske rimelig tjept, for at undgå at brødet falder sammen.

Hæld forsigtigt dejen ud på bagepladen. Ja, den skal ligne splat. Drys groft salt over. Stik rosmarin kviste i eller drys oregano eller timian over. Høvl pladen ind i ovnen, nederste rille. Lad brødet bage i 20 min.

Efter de 20 min. stilles ovnen på 220°C og brødet tages ud. Lad evt. ovnlågen stå lidt åben, så temperaturen kan falde til de 220°C. Brug penslen eller lidt køkkenrulle til at fordele olivenolie ud over brødets overflade. Sæt brødet ind i ovnen igen, denne gang på midterste rille. Lad det bage 10 min. Overfladen skal være temmelig mørk.

[Foto]

Alt hvad der skal til

[Foto]

Gær & salt i lunkent vand

[Foto]

Mel oveni

[Foto]

Før hævning

[Foto]

Hæver 4 timer

[Foto]

Efter hævning

[Foto]

Splat

[Foto]

Oregano og salt på

[Foto]

Ind i ovnen

[Foto]

Efter 20 minutter

[Foto]

Olie på

[Foto]

10 minutter mere

[Foto]

Færdigbagt

[Foto]

Afkøl

[Foto]

Samlet opvask

[Foto]

Mums

[Foto]

Closeup af mums

Kommentarer

Kim
2005-03-05 21:21

Godt brød. Prøvede det lige i dag. Det ER mums!

Så er problemet bare at brød ikke er godt, når man - som jeg - fylder lidt for meget i landskabet...

Mariane
2005-03-06 18:42

Det skal prøves ser lækkert ud. hilsen mariane

Sara
2005-07-19 21:36

NEJ....ikke købt hos emmerys.

Men det skulle du prøve og der bruges der ikke GÆR. Kun mel, vand og havsalt. Og så hæver det på en surdej af de samme ting.
Og pga det høje indhold af fuldkorn i mange af emmerys produkter, er det betydeligt sundere end den bombe af kulhydrater der er beskrevet på denne side. emmerys brød kan ikke sammenlignes, det skal bare smages.....

Med venlig hilsen

Toke Eskildsen
2005-07-22 19:27

Rooolig nu. Jeg tror du forveksler et stemningsgivende citat på en livsnydende side med kostråd fra en ernæringsekspert.

Jeg synes du skulle prøve at smage det brød du kritiserer. Så kan du derefter med autoritet sige at det er betydeligt ringere end det økologiske klid- og rug-baserede fuldmånehøstede og fiberindholdskorrekte rugbrød fra Emmerys.

Andre kulhydrattællende personer vil jeg henvise til http://ekot.dk/projekter/mindre/.

Line
2006-11-30 16:28

Det skal jeg helt sikkert prøve! Til jer kulhydratskræmte folk, så skal kulhydraterne jo bare trænes væk....

Ole Larsen
2007-07-25 11:37

Metoden, som jeg nu har benyttet i et par år som grundopskrift, er intet mindre end befriende dejlig. Fri for alt rod med slåen ned/efterhævning/-æltning og dejg på alt. Og brød der næppe overgåes, heller ikke af Emmery. Kan varieres uendeligt, med eks. tilsætning af groft rugmel/fuldkornshvede/kerner som man lyster/hakkede soltørrede tomater/oliven/fennikel - you name it.....Det er så nemt, at mange ikke tror på metoden....
...mindre gær->hæve længere, gerne natten over, evt. i køleskab hvis det er for varmt uden for.

charlotte
2007-08-26 10:19

ja da, det er bare rigtig lækkert det her brød.

Henrik Olesen
2008-07-05 19:03

Hej
Vi har lige prøvet dette vidunderlige brød til en fødselsdag - hvor alle 18 tilstede var helt vilde med brødet . . . MUMS !!

Rikke Marie
2009-01-30 19:18

Mmmmm hvor jeg glæder mig nu... mit står til hævning... vender tilbage efter prøvesmagning.. kl. 23.00 (o;

mikkel
2009-03-04 14:51

det samger vidunderligt

mikkel
2009-03-04 14:51

smager

Tine
2009-03-30 20:47

Hold da op, det var nemt. Eneste problem var, at mine skåle simpelthen ikke er store nok. Smager skønt; er gode at have i fryseren (husk at dele brødet i passende portioner inden frysning).
Tak for opskriften.

Heidi
2009-05-13 22:17

Hold da op et lækkert brød....og nemt var det. Tak for opskriften:-)

Anne Marie
2009-05-25 10:14

Det findes bare ikke nemmere og bedre! Alle der har smagt det,har bare været vilde efter at få opskriften. Også god at blande om morgenen, sætte køligere og bage til aftensmaden. MUUUMS!

Det skønne er jo også at man bare kan putte i, hvad man lige har - kun fantasien sætter grænser. (en lille huskeregel er god - hvis brødet ikke skal blive for tørt - HUSK kun 20G grovere mel pr. 100G hvedemel/finere mel)

mikael
2009-06-27 19:00

God opskrift! Ændrede dog lidt på den. Lavede dobbelt portion, brugte 2 kg spelt fuldkornsmel og lod det hæve natten over. Selve bagetiden holdt jeg dog på det samme som i opskriften. Brødet blev meget lækkert, rimeligt mørkt og groft, velegnet til ost og pølse.

Dibber36
2009-06-28 00:00

Hei Kommer lige fra en fest, hvor vi fik brødet og MUMS
jeg er selv inde for at hente opskriften...

Annett
2009-07-13 10:37

Dette brød får 10 stjerner. Aldrig har jeg bagt et brød der var så nemt. Opskriften er givet videre til alle 12 personer i selskabet. TAK

Bodil
2009-08-22 17:29

Fantastisk brød ligemeget hvem jeg serverer det for, alle spørger efter opskriften....

Mette-mai
2009-08-23 13:30

Det ser så lækkert ud.
Skal absolut prøves som tilbehør til aftensmaden i aften. uhm, glæder mig.

Jens Hofman Hansen
2009-12-02 19:58

Opskrift på "Tokes brød" hermed videregivet til min mor efter succes-servering i familieweekend

Hanne Thorsager.
2010-06-28 06:37

Skønt skønt.... som alle i familien er mega glade for.
Tusind tak for denne herlige opskrift.

Brian Møller
2010-10-24 09:04

Efter vi fik set opskriften så bliver det brød bagt masser af gange som morgenbrød og også som madbrød dog med forskellige ting og sager i.

Mette Bernthz
2010-11-30 21:29

Dette brød er bare fantastisk. Det får ros HVER gang jeg bager det..Og så er det så let. NAM NAM NAM

Lotta
2010-12-06 08:17

Fantastisk opskrift, nu bager jeg flere gange om ugen. Det bedste med denne opskrift er, at du ikke skal ned og ælte dejen med fingrene - OG - brødet holder sig fint i flere dage. Dejen kan med fordel stilles udenfor til hævning (sommer som vinter) natten over, hvis man vil have nybagt morgenbrød.

Rune Wiborg-Andersen
2011-02-08 12:31

Dette brød er ganske enkelt genialt. Har bagt det masser af gange nu, og alle der smager det er vilde med det.

Sahar
2011-06-21 15:19

Kan man lave det med en anden slags mel end hvedemel? eller evt. blande to slags mel?

Toke Eskildsen
2011-06-21 15:41

Jeg har haft begrænset held med udelukkende at bruge en grovere mel, bedre held med at hælde et par hundrede gram havregryn i (det er nærmest standard for tiden) og rigtig godt resultat med tilsætte et par hundrede gram müsli med rosiner.

ckd
2011-06-25 03:30

Fantastisk brød. Bager det altid og gæster er altid imponerede. Lige nu er vi i Canada og besøge nogle venner, og skulle netop ind og hente opskriften, så vi kan bage det her.

Har flere gange brugt grovere mel. Det bliver helt fint, hvis man maks blander således at det er 2/3 hvedemel og 1/3 groft mel.

Sahar
2011-06-27 07:53

Tak for tipsene.. Jeg brugte halv hvedemel og halv groft hvedemel. Det er jo VILDT nemt og lækkert! Det er det nemmeste brød jeg nogensinde har bagt OG det lækreste. Tak for opskriften. 10 ud af 10 :) det var alle 4 timers hævetid værd

MZ
2011-10-15 12:36

Tak for fantastisk opskrift til super lækkert, og velsmagende brød!
Hvor har vi bagt det mange gange! Og hvor bliver folk imponerede over vores KØBTE brød, og fuldstændig PAF, når de hører at det er hjemmebagt! :o)Vi har faktisk 2 stk. til hævning lige nu! :o)

SD
2011-10-26 14:54

Er der nogen der ved om der sker noget ved at dejen hæver i længere tid end 4 timer?

Toke Eskildsen
2011-10-26 19:02

Den falder lidt sammen, men det er ikke kritisk. Det kommer også an på temperaturen i rummet: Vores køkken er rimelig køligt og jeg sætter nogen gange dejen til hævning lige inden jeg går i seng, hvilket betyder ~8 timers hævetid.

Ann
2011-11-13 13:57

Dejen hæver, kan man bruge en bagesten? har ikke erfaring i den slags, men de var på tilbud i Netto:-)
Hvis man vil bruge havregryn i dejen, hvor mange gram af melmængden??

Toke Eskildsen
2011-11-15 22:56

Jeg har ikke en bagesten så jeg ved desværre ikke hvordan sådan en fungerer sammen med meget udflydende dej. Mht. havregryn så er det vel et par hundrede gram, måske lidt mere.

Kasper Hansen
2012-02-04 15:41

Blir spændende har lige smidt mit første i ovnen:)
Ser ud til det nok skal blive godt..
-Kasper
Www.kasperskoekken.com

Andrea
2012-02-05 19:37

brødet hæver nu på 2. time. ser frem til et fremragende brød som er helt perfekt til Superbowl i aften :)

Culottesteg
2012-03-16 09:33

Kæmpe succes, har nu bagt brødet op til flere gange, succes HVER GANG <3

Tænker om man kunne snige nogle havregryn i ? Det skal med garanti afprøves... Lækkerier siger jeg bare <3

Chrisser
2012-06-02 13:02

Uhhhm kan ikke vente på at smage brødet i aften til grillmaden. Har smagt det nogle gange hos min familie..det smager himmelsk :)

susanne lund
2012-07-03 15:57

Det bedste brød, jeg længe har bagt, mega lækkert. Et hit til studenterfesten:))

Inge Schou Pedersen
2012-07-18 20:59

Må en gammel kone på 69 år have lov til at sige, at det er et fantastisk brød ! Har aldrig tidligere prøvet at bage et brød på denne måde. Men hvor ER det dog stort, det halve ville være rigeligt til en almindelig husholdning. Det voksede faktisk ud af mit brune lerfad, så næste gang skal jeg have købt en højere, større skål - smil.
Havde lidt swvært ved at få det "sort" selvom jeg gav det 5 min. mere (men det er måske ovnen?).
Jeg kom lidt gurkemeje i, så det blev flot gult, og blandede 200 gram hvidt fuldkornshvedemel med 800 g. alm. hvedemel. Det var måske derfor, at det blev lidt sprødt? Jeg havde forventet at brødet var blødt, men jeg tager måske fejl.

Toke Eskildsen
2012-07-19 07:11

Inge: Når jeg laver det plejer der at komme sprød kant og sej/sammenhængende midte. Ofte laver jeg det med 200 gram havregryn, musli eller lignende, men det gør nu heller ikke kernen sprød!?

Inge Schou Pedersen
2012-07-19 13:20

Toke: Det var nu også mest skorpen, der var sprød, men nu idag, hvor det har ligget i køleskab natten over er det hele blødt - helt som jeg synes det skal være. Men den sprøde skorpe var skam også lækker. Jeg har lige givet min veninde linket til din side, så hun vil gå igang med at lave det idag. Hun har købt noget hvidt mel, der er en blanding af hvede og rug - spændende hvordan det bliver.

Kirsten
2012-07-20 19:17

Toke: Jeg har bagt det rigtigt mange gange inden for de sidste 5 år i forskellige varianter og altid med stor succes :-) Nu vil jeg godt prøve müsli varianten. Erstatter du noget af melmængden med müsli eller tilsætter du müsli'en ekstra?

Toke Eskildsen
2012-07-20 23:11

Kirsten: Jeg erstatter noget af mængden. Det er meget på gefyhl, men måske 2-300 gram müsli? Det hæver mindre end med ren mel, men er mere fast at arbejde med, så jeg laver normalt boller i stedet for brød med den blanding. Jeg er selv meget til müsli med nødder og rosiner.

Kirsten
2012-07-21 10:32

Jeg skal prøve det med bollerne. Tak for hurtigt svar :-)

Mie
2012-08-05 16:53

Kan man blande skivede kogte kartofler i? Eller bliver det for splattet?

Toke Eskildsen
2012-08-05 22:17

Mie: Det har jeg absolut ingen erfaring med. Men det lyder interessant, så jeg vil prøve det med en mindre portion næste gang.

V
2012-09-04 22:09

HEj skal du være alm. Ovn el. Varm luft?

Toke Eskildsen
2012-09-05 07:22

Almindelig. Hvis det ser lidt for kedeligt ud ved afslutningen, kan du sætte den på varmluft de sidste 2-4 minutter.

Kirsten
2012-09-16 00:08

Müslibollerne blev rigtigt gode, måske lidt for hårde i skorpen. Har nu prøvet en ny variant, hvor jeg kun brugte 6 dl vand men tilsatte så 2 dl appelsinjuice.
1 kg hvedemel blev ændret til 80 g müsli (var, hvad der var tilbage i pakken :-)), 320 g sigtemel og 600 g hvedemel. Jeg lavede 2 pæne store brød ud af portionen og de blev helt fantastiske. Fik kun salt på inden bagningen og blev smurt med olie efter de første 20 min.
Ikke sidste gang jeg har prøvet dette :-))

Jakob
2012-10-16 20:13

Hej der...
Kan man tilføje et surmælksprodukt som en del af væden, for at gøre dejen mere fugtig og svampet?
Har ikke bagt brødet endnu, men eftersøger et madbrød som har en grov skorpe og en fugtig midte.
Glæder mig til at bage dit brød!
VH
Jakob

Toke Eskildsen
2012-10-17 07:50

Det ved jeg godt nok ikke, Jakob. Jeg har aldrig prøvet at bruge surmælksprodukter sammen med langtidshævning.

Kim
2012-12-28 12:52

Hvor mange personer er opskriften nok til, hvis det er til en gang aftensmad?

Toke Eskildsen
2012-12-29 22:57

Kim: Det kommer jo helt an på hvad I spiser det til. Brødet svarer nok til 1½-2 gange et "almindeligt" bagerfranskbrød.

Vi er 2 voksne og 2 børn (+ en 2-årig) i familien og når vi får det som tilbehør til suppe, tror jeg aldrig vi spiser mere end det halve af brødet.

Dorthe Dia
2012-12-30 23:34

Det er dejligt at se så mange flotte kommentarer.
Jeg har lavet dejen klar til i morgen. Vi skal have raclette, og brød skal der til og Hjemmelavet hommus og en masse forskelligt marineret kød og grønt. Mums, det bliver et godt nytår. -Også til dig :-)

Christoffer
2013-01-04 15:08

Hej Toke, tak for opskriften !
Hvor stor en skål (litermæssigt) vil du mene, man skal bruge ? Ved ikke om en 4-5 liters margrethe-skål er nok.

Toke Eskildsen
2013-01-08 06:52

Christoffer: Beklager svartiden, jeg skulle lige måle. Vi bruger ofte en skål på 5 liter (målt til kanten). Hvis vi laver opskriften uden modifikationer, hæver den helt op til kanten i den. Hvis der blandes havregryn, müsli eller lignende i, hæver den ikke helt så meget.

ohoy
2013-01-14 17:55

Hvad med at blande noget durumhvede i - hvad skal forholdet så være? Giver det nogen forskel i projetet hvis man laver halv portion? Jeg er single... Og meget forhippet på at prøve det spændende brød.

Toke Eskildsen
2013-01-15 13:44

ohoy: Jeg har aldrig prøvet med halv portion, men det er jo nemt nok at lave forsøget. Mht. durum er jeg ikke nogen fan - jeg synes det giver en mystisk konsistens. Men sådan har jeg det generelt med durum.

Rikke
2013-02-23 17:50

Det her brød imponerer alle i min familie. Så dejligt NEMT OG LÆKKERT. Det redder mig hver gang jeg holder fødselsdag for familien, når også meget andet skal bages..SÅ tusind tusind tak..

Turit
2013-04-30 13:41

Jeg har sat en omgang i gang - med lidt durum i faktisk. Og når det er færdigt med at hæve, havde jeg tænkt mig at forsøge mig med at smide det i stegeso i ovnen. Har prøvet det med et andet brød, og det blev superb. Men den anden dej var en laaaaangtidshævet, så derfor nu denne opskrift. Er spændt på resultatet :-)

Toke Eskildsen
2013-04-30 19:12

Turit: Jeg er ingen erfaring med at bage i stegeso, men jeg ville umiddelbart regne med at skorpen bliver blød? Du må meget gerne melde tilbage med resultatet, men ellers prøver jeg selv en dag.

Turit
2013-04-30 21:15

Det gør den slet ikke. Fidusen er at bage ved høj temperatur. Først en halv time med låg og et kvarter uden. Prøv og søg på nettet. Jeg har fundet forskellige bagevariationer af det, og det er genialt, fordi du bevarer en stor fugtighed i brødet og samtidig får en supersprød skorpe. Jeg har prøvet et par gange nu og største problem er, at det hænger lidt i bunden. Det er der også forskellige løsningsforslag til på nettet. Men tak for opskriften. Brødet smagte dejligt - også med durum i ;-)

Karin
2013-06-29 19:06

Fantastique!!

Anne
2013-07-11 15:31

SUPER lækkert brød. Smagte det for første gang i tirsdags hos nogle venner. Skal dæleme selv prøve at bage det ;-) Meeenn kunne godt tænke mig at vide om det kan fryses

Toke Eskildsen
2013-07-11 19:52

Anne: Jeg har godt nok ikke prøvet at fryse det. Jeg kunne forestille mig at skorpen blev kedelig?

Anne
2013-07-12 15:36

Tak for svar........Prøver og gi'r tilbagemelding om resultat.
Ved dog fra min lokale bager at man kan varme frosste brød i ovnen så det bliver som nybagt

Anne
2013-07-21 15:01

Har nu haft ½ af brødet i fryseren......Det tog IKKE skade af det, skorpen bliv blød, men det kan vi godt lide her i huset. Brødet er lige lækkert efter en tur i fryseren. Så tak for en go'opskrift ;-)

sus
2013-07-22 23:14

Kan man godt bruge varm luft ovn hele bagetiden? Skal holde fest for 30 mennesker,hvor mange brød tror du jeg skal bage. Vi skal have italiensk buffet, og tænkte at det brød lige passede til. Lyder super lækkert og nemt.

Tina Jensen
2013-07-25 20:49

Simpelthen det bedste brød, har lige bagt 5 brød der alle er kommet i fryseren, de skal bruges til Barnedåb den 11 August..

louise
2013-07-28 16:36

kan man lave det til boller?

Rikke
2013-12-26 09:46

Vi er mega fans. Bager det til enhver lejlighed, alle kommenterer hvor godt det smager. Fantastisk lækkert brød..

Benedicte
2014-04-08 16:37

Uhhhm. Har lige lavet brødet. Den første gang af mange! Hold nu mangle det er for lækkert. Tænkte hele vejen igennem " ja ja, de siger altid det ef så nemt. Men der er altid en hage. Enten ef det i virkeligheden møgbesværligt eller også smager det bare dårligt."
Det her brød er det NEMMESTE og LÆKRESTE brød jeg har lavet.
Mums - TAK for opskrift. Den er hermed adopteret af hele familien. &#128515;

Maj
2014-05-02 13:38

Kan man tilsætte basilikum, oliven og soltørret tomater så det bliver et madbrød

Toke Eskildsen
2014-05-03 22:43

Maj: Aner det ikke. Jeg er ikke selv så begejstret for den slags brød, så jeg har ikke eksperimenteret med det.

Maj
2014-05-29 10:38

Det kan man sagtens og det smager helt fantastisk. Tak for et godt indbudt til bagning af brød.

Rikke
2015-04-02 15:04

Hej . Jeg har bagt det mange gange men de sidste gange synes jeg ikke det hæver som det plejer - det blir ret fladt i det og ikke så luftigt . Synes ikke jeg har gjort noget anderledes ... Nogen der har prøvet det ? Venligst rikke

Toke Eskildsen
2015-04-02 16:08

Hvis du lader det stå længe eller varmt, kan det nå at hæve op og falde sammen igen. Hvis du blander grovmel i kan det være du bruger for meget?

Marianne Holt Jensen
2015-06-18 05:54

Godt brød. Ja, det er det bedste og nemmeste brød, jeg nogensinde har bagt. Det smager så fantastisk godt. Tak for opskriften......

Marianne Holt Jensen
2015-06-18 05:57

Jeg har bagt med halv portion (1/2 kg mel) - og tiden i ovnen er den samme som ved hel portion.

Rikke
2015-07-05 22:36

Jeg har prøvet at fryse det ned, lade det tø langsomt op og give det ti min i ovnen, den sprøde skorpe kommer igen og det smagte lige så godt som nybagt. Fantastisk. Er der nogen der har lavet boller og blir´de gode!!

Christian Joshua
2015-10-03 06:47

Fantastisk brød. Mums.

Patrick T. Rasmussen
2015-10-24 09:20

Mums det ser lækkert ud, det skal klart prøves! Tror jeg smider lidt chili flager på toppen istedet og måske noget meget groft salt

Patrick T. Rasmussen
http://ptrasmussen.com/

Toke Eskildsen
2015-10-24 16:55

Jeg har i et stykke tid brugt flagesalt til at drysse over, i stedet for groft salt. Det med chiliflagerne lyder som en rigtig god ide.

Mette
2016-01-20 13:29

Jeg har nu også sat mit dej til hævning. Spændende :) Glæder mig - jeg får folkeskolerne på besøg i aften. Tak!

Christian Joshua
2016-02-19 08:45

Meget lækkert brød,har bagt det mange gange. Hvordan får jeg et brød med tyk sprød skorpe?

Sanne
2016-05-28 07:30

Hvor mange skal man lave til 36 personer?
De gange jeg har lavet det, har jeg glattet dejen ud i hele brandepanden, det er stadig møglækkert :-)

Amalie
2016-07-04 22:00

Hej Toke :) Tal for en virkelig god opskrift! Skal bagepladen være varmet i ovnen eller kold, når man splatter dejen ud på den? Mvh Amalie

Jette
2016-07-15 13:31

Nemmere kan det ikke blive - jeg har erstattet 1 kg hvedemel med 800 g alm hvedemel, 200 g speltmel og en håndfuld hørfrø. Tak for god basisopskrift - de 4 timers hævetid er nemmere, hvis man lige vil bage et brød samme dag og ikke fik planlagt en dag før.

Marianne Holt Jensen
2016-09-09 10:03

Er der nogen, der har prøvet at komme parmesanost i dejen??

Connie
2016-10-03 11:50

Kan man dele portionen i to og bage dem samtidig??

Toke Eskildsen
2016-10-03 12:44

Connie: Sagtens. Jeg laver ofte boller af dejen, hvor jeg giver det lidt mere mel og trækker et par minutter fra de to bagetider.

Vibeke
2016-12-21 16:48

Herlig opskrift, jeg har anvendt en lille bradepande med stor held, så så slipper man for bagepapiret. Dejligt brød der kan varieres på mange måder med forskelige meltyper.

Dorthe
2016-12-29 17:27

Skønt brød har lige bagt mit første ungerne og manden var vilde med det.
Hvordan opbevares det bedst når vi gerne vil gå og spise af det de næste dage?
Vh Dorthe

JAN
2017-01-01 11:25

Har bagt brødet for første gang i går.
Har så haft det i en tætsluttende plasticpose natten over.
Har i dag varmet brødet i 10 minutter ved 250 grader, det er faktisk blevet endnu bedre end det var i går.
Hvis man er mest til skorpe glat brødet ud så det bliver mere fladt, jeg syntes dette er bedste til supper.
Vil man have det mere som alm fransbrød lav det højere.
Alt i alt et fantastisk brød, med en masse muligheder.

Skriv en kommentar

Toke Eskildsen
3. marts 2005