Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 27
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-07-04 Lidt af hvert vejr

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Det var temmelig omskifteligt i dag. Regnskyl og overskyethed afløst af sol og stille vejr. Nogen gange kan den slags vejr være helt rart, for det får en til at værdsætte de gode timer. Det passede fint med at der var tørt og stille til grillmad om aftenen.

Faster Laila tog desværre afsted i dag. Hun skal arbejde i næste uge, hvilket hun ikke var helt tilfreds med. Frida var heller ikke tilfreds: Hun ville ikke sige farvel og gemte hovedet hos far. Men desværre, Frida, selvom man ikke siger farvel, tager fasteren alligevel afsted.

Det var straks sjovere at få jordbær. Denne gang blev der guffet 4 bakker i et hug. Det var lige på kanten af den samlede appetit, så afhængigt af ens indstilling til jordbærgufning var der enten lidt for lidt eller lige tilpas.

Om aftenen tog det 1½ time at få Sigurd til at sove. Det efterlod tid til at spille Scrabble, men det blev afbrudt af Frida der vågnede et par gange. Hun var ret varm, så måske havde hun feber. Anden gang var det kun mor der duede og Hanne gik i seng sammen med Frida. Toke sov inde hos Sigurd.

Rød skovmyre formica rufa finger

Okay, finger! Enten flytter du dig, eller du får tryn!

Frida Laila frisbee

Okay, Faster Laila, første regel i Ultimate er...

Barnevogn regn sol

En solbeskinnet regnvejrsdag

Frida farmor blomster

Farmor ordner blomster og Frida... Gør børneting

Frida jordbær

Ikke ringe

Snudebille

Ukendt dimmer

Haletudse med ben

Der skal lige poppe et par ben mere ud, så er den ved at være der

Sommerfugl skovblåfugl celastina argiolus

Blåfugl. Ikke noget overraskende navn

Digitalis purpurea

Nørdeblomst

Skovjæger pardosa lugubris hun med Æggespind

Skovjæger med kommende skovjægere på slæb

Farmor Frida klodser

Farmor kan også finde ud af byggeleg

Skyer

Nydelig aften

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-07-03 Krebsegilde

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Der blev fejret fælles fødselsdag for farmor, farfar, Laila, Toke og Hanne i dag. Der faldt også en del gaver af til Frida, der dog bemærkede at hun ikke havde fødselsdag. Menuen stod bl.a. på tre bakker jordbær, hvilket gav 13+1 jordbær til hver. Vi bemærker diskret at jordbær sælges som 3 bakker for 40 kroner herude i Det Mørke, mens de sælges enkeltbakkevis i Føtex for 25 kroner.

Frida fik rigtig leget med farfar om morgenen. Der lå nogle træstumper og noget pap i brændekassen og det blev hurtigt til huse til forskellige dyr. Leget stoppede dog brat da farfar for sjov sagde at hun skulle passe på gorillaen i huset. Det var ikke spor sjovt, ifølge Frida.

Efter morgenmaden gik farmor, farfar, Frida og Hanne op for at købe lørdagsslik. Det blev voldsomt haglvejr, mens de var af sted, med torden & lyn. Heldigvis brød det løs da de var inde hos købmanden. Sigurd sov under garagens bliktag, mens det stod på. Han var ligeglad.

Det gode sovehjerte holdt til om aftenen, hvor han rimelig problemfrit faldt i søvn. Til gengæld var Frida alt for vågen. Hun kom i seng til sædvanlig tid, men vågnede op og ville lege. Forældrene spekulerer på hvornår de får tid til de stille sommerhusaftener med en bog og en kop te.

Palle Sigurd sutteflaske

Det er godt nok lang tid siden sidst, men farfar kunne endnu

Frida Palle klodser

Farfar er ok

Tur til lørdagsslik

En dejlig dag...

Haglvejr laila

...med flotte hagl

Toke save brænde

Næste år får farfar en motorsav

Laila sigurd

Faster er også ok

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-07-02 Tidlig ferie

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Planen var at pakke bil og køre, når Toke fik fri fra arbejde om eftermiddagen. Imidlertid vågnede Frida først ved middagstid og kastede op ud over sofaen. Det var lidt vanskeligt for Hanne at håndtere med en træt Sigurd på armen, så Toke tog tidligt fri.

Da Toke kom hjem, sad Frida og guffede leverpostejmadder i et vældigt humør. God timing, Frida! Pakning af bilen og afstedkørsel til sommerhuset blev gennemført uden problemer.

Ude ved sommerhuset var farmor & farfar ikke kommet endnu, men heldigvis have de forklaret hvor det ultrahemmelige gemmested til nøglen var. Og nej, det var hverken under måtten eller på en krog indenfor døren i skuret. Der var nu ingen panik med at komme ind. Selv om vi forlod Århus i småregn, bagte solen ved sommerhuset. Lidt af et vink med en vognstang om at sommerhuse er stedet at være om sommeren.

Faster Laila dukkede op til aftensmaden, sammen med veninden Mette og Mettes kæreste Søren. De blev om aftenen og fejrede Lailas 27 års fødselsdag. Tillykke til Laila!

Sigurd lagde også mærke til at han var et andet sted. Eller måske bare at der var andre mennesker omkring ham? Han brød alle de sædvanlige regler og holdt sig vågen til 23.30. Det meste af tiden var han dog i godt humør.

Skuret

Mellem blå og grøn

Frida Laila Sigurd mette

Børneløft

Haletudse spotting

Hvad er det?

Hale tudse

Det er det

Frida farfar tur

Med farfar derudaf

Højrehåndskost

Farfars højrehåndskost

Sigurd farmor

Sigurd fik ret meget farmortid i sommerhuset

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-07-01 Fridaferie

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Frida var slet ikke glad i morges, så det blev til en hjemmedag med mor. Det gik også rigtig godt, så mon ikke det bare er det hun trænger til? Vi har i hvert fald bestemt at hun også bliver hjemme i morgen.

Sigurd sov 8 timer fra han blev lagt i seng i går aftes. Hanne kiggede lidt i Fridas Bog og bemærkede at hun sov 8 timer for første gang da hun var en uge yngre end Sigurd er nu. Så piger er mere fremmelige end drenge! :-) Fridas Bog forudsiger også at Sigurd generelt vil sove 8-9 timer i træk, når han er blevet to-tre uger ældre.

I morgen tager vi i sommerhus hos farmor & farfar. Vi bliver der til midt i næste uger eller hvornår vi nu har lyst til. Og nej, der er ikke Internetadgang derude, så der går lidt tid før der kommer flere billeder i dagbogen.

Frida Mai pilehus

Vende-ting-og-se-på-de-dyr-der-er-nedenunder legen er populær for tiden

Frida rutche

Frida rutcher konsekvent på denne måde for tiden

Sigurd sove ude

Jamen halløjsa! Der ligger jo et barn der på græsset. Skal vi ikke tage ham med hjem?

Regnorm

Der skal ikke tages billeder af mig. Jeg er gledet!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-06-30 Øfdag med soveaften

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Frida fik ikke sover i vuggestuen i dag, så selv om Faster Laila hentede hende og blev til aftensmad, var hun temmelig utilfreds og pylret. Vi trænger efterhånden gevaldigt til ferie - og så er det jo rimelig heldigt at der kun er to arbejdsdage tilbage.

Selv om eftermiddagen var lidt hård, var aftenen godt nok nem: Frida kom i seng lige efter aftensmaden og Sigurd sov kl 20.

Frida fingermaling

Fingermaling igen. Måske skulle vi investere i noget fingermaling?

Edderkop

Helt vildt farlig. Hvis altså den var lidt større end 5 mm

Frida Laila dukke læse

At læse for Frida, der læser for dukken

Sigurd toke

Nej tak, far, jeg har fået rigelig sut i dag

Sigurd sove

Der blev kæmpet imod, men det hjalp ikke. Sigurd blev overmandet af Ole

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-06-29 Den gode aftentur

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Toke kom lidt sent hjem og aftensmaden blev indtaget uden Frida, der spiste hos naboen. Der blev så rigeligt kvalitetstid bagefter. Olivia og Frida ville på aftentur og brænde energi af.

Ungerne var vældig glade og oplagte. De ville udforske og lege sammen: Fangelege, skubbelege, klatrelege, græslege og et eller andet med sand i skoene. Det gik glimrende og uden problemer, lige indtil Onde Far besluttede at det var tid at gå hjem.

Derhjemme havde Sigurd en kan-ikke-falde-i-søvn aften. Det var ikke noget problem i forhold til tidligere tiders kampe, men han sov først kl. 21.

Olivia Frida klatre

Up, up and awaaay

Olivia Frida skråning

På vej mod den farlige, skumle, sneglebefængte grøft

Olivia Frida sand i sko

Altså, Olivia, min teknik er at vælte sand i, til der ikke kan være mere

Frida Olivia tuml

Flyvespark vs. strubehug. De leger hårdt, de kære små

Olivia Frida skub

Først den ene vej

Frida oliviatuml

Og så den anden vej

Mælkebøtte

Er det stadig en mælkebøtte når den er skaldet?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-06-28 Flad far og besøg

Frida: 2 år, 9 mdr. Sigurd: 3 mdr.

Far arbejdede natten til mandag og havde lang arbejdsdag med møde i dag. Så det var heldigt at Frida var frisk på en aftentur uden alt for mange protester. Det hang nok sammen med at hun var blevet hentet af mor, bedstemor og onkel Søren.

Onkel Søren brugte en del tid med at rode med bilen og blev til aftensmad. Desværre fik har ikke bilen til at køre bedre i tomgang, hvilket var missionen.

Frida bæresele

Fint, Firda. Lidt mere træning og du får ansvaret for lillebror

Jordbærhue

Jordbærhue fra bedstemor - lige i tid til sæsonen

Sol gennem skyer

Det var sådan ca. det sollys vi fik efter aftensmaden

Olivia Frida cykel

Og så gad Olivia ikke lege mere

Tændstik

Hvad? Svovlet er jo ikke jævnt påført! Det skal klages til fabrikanten!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->