Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 1
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-01-09 Søvnig søndag

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Der skete ikke det store i dag.

Sigurd skrammer

Nej, drengen bliver ikke tævet af forældrene. Men der er mistanke om at hans hoved på magisk vis tiltrækker bordkanter og spidse genstande

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-01-08 Sigurds søvn

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Det går bedre med Sigurds nattesøvn, men han er stadig svær at lægge om aftenen. Det hjælper generelt at tage ham op og holde ham lidt, når han protesterer. Det har ellers ikke haft den store effekt før. De Fine Bøger Om Børn siger også at det er ved den her tid han begynder at føle separationsangst.

Det knagede temmelig meget ved vinduerne i dag, så larmen blev anledning til at flytte Sigurd ind i mellemgangen til Fridas værelse. Frida var vældig glad for det arrangement. Hun forklarede at hun og Sigurd derved sov ved siden af hinanden. Flytningen faldt heldigvis sammen med en relativt nem sengelægning af Sigurd, så det blev en god start.

Sigurd leger med katten

Så fik Sigurd endelig provokeret kløerne frem. Han fik et par rap over hænderne, men han var ligeglad og blev ved med at hive i katten til den gik.

Forældrene håber at han snart fatter signalerne, inden katten bringer det tunge skyts frem

Sigurd kradsemærker

De første selvfortjente skrammer

Frida regntøj

Huen udenpå regnjakken, jakken indeni regnbukserne, sko i stedet for støvler. Frida er klar til slikindkøbsturen

Storm

Det blæste lidt i dag

Sigurd skab

Sigurd har fundet ud af at åbne skabe. Og tage ting ud. Alle ting

Sigurd kan ikke nå frida

Du er ikke træt af at lillebror kravler efter dig, vel Frida?

Frida hop på bamse

Jeg skal hoppe på den store fede bamse

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-01-07 Lege sammen

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Hanne skulle tidligt afsted i dag, så Frida kom i børnehave en time tidligere end hun plejer. Det gik uden de store problemer og Frida fandt sammen med en anden pige, der også var mødt tidligt. Hvad enten det nu skyldes mødetiden eller et tilfælde, skete det positive at Frida var med i en fællesleg med tre andre piger i løbet af dagen. Noget med at lave en fælde, som en af pædagogerne skulle gå i.

Det kunne dog godt mærkes at dagen havde været lidt lang, for Frida bad selv om at blive lagt tidligt i seng. Forinden havde hun dog lige fyret visdomsord af: Man skal altid huske at smage på noget man ikke kan lide.

Sigurd leger med katten

Sigurd fortsætter eksperimenterne med katten. Denne gang fik han den provokeret til at give ham et lille dask med kløerne halvt ude, men han fangede ikke hintet

Frida ude

Økohuswalk

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-01-06 Glad Frida

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Frida var vældig glad i dag. Hun sang på vej til børnehaven Biler, biler, hvor skal I hen biler? Vi skal til bilpladsen, med min nye bil og havde ikke behov for at læsse af, da hun blev hentet igen. Ved hjemkomsten var hun med til at lave dej til boller, og blev ellers kapret af naboerne. Det var åbenbart pizza til aftensmad der trak.

Efter aftensmaden fortsatte det godt humør og hun var frisk ud over sin normale sengetid, indtil forældrene gennede hende i seng. Du skal tidligt op i morgen, Frida. Keeedelige forældre.

Sigurd har sovet rigtig dårligt de sidste 4 nætters tid. Aftenlægningen har været lige så slem, med jævnlige opvågninger med behov for at blive taget op og trøstet. De sidste par nætter har Toke sovet med Sigurd ved siden af sig på en madras i Solstuen.

Mistanken går som altid på tænder, men der er hverken noget at se eller mærke.

Frida klippet

Note to self: Når ungen har en saks i hånden og siger far, du må ikke kigge, så er det ærligt, men dumt, at kigge væk

Sigurd Frida cykelvogn

Piv, piv, hvorfor må jeg ikke længere sidde i min fine babystol? Du er blevet for stor, Sigurd

Hanne Sigurd gennem rude

Nok se, ikke røre

Sigurd på bord

Nyt projekt: Lær Sigurd at lade være med det der

Frida i spand

Børn er lavet af gummi og narrestreger

Bold med lys

Frida: Vi skal blinke med bolden selvom bolden blinker med bolden

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-01-05 Leg med Mai og Sigurd sej

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Som forælder med liberal tøjpolitik er det ikke altid lige nemt. Frida ville selvfølgelig ikke have flyverdragt på til hjemturen og hvad gør man så, når en velmenende pædagog prøver at forklare Frida at hun skal huske at iføre sig den beklædningsgenstand? I det her tilfælde spurgte far en ekstra gang og da Fridas svar fortsat var Nej, gik turen hjemad uden flyverdragt. Vi ser frem til kommende alvorlige samtaler med pædagogerne om barnets velfærd. Far kan nu ikke sige sig fri for at synes det er helt fint med egenrådighed på den front.

Frida, Sigurd og Toke mødte Mai, Andreas og Susanne på vej hjem fra vuggestuen. Deres medbragte barnevogn viste sig at kunne fragte to Fridastørrelser og en lillebrorstørrelse samtidig, så der blev straks lastet om. Frida tilbragte resten af eftermiddagen hos Mai.

Sigurd fandt ud af at kravle på trapper i dag. Far havde hovedet i værktøjskassen et øjeblik og blev pludselig opmærksom på lyden af barnehænder, der klaskede mod træ. På det tidspunkt var Sigurd nået halvvejs op ad trappen. Godt gået, Sigurd, men sig lige til en anden gang, ikke?

Sigurd trappe

Note to self: Det er ikke længere smart at lade Sigurd lege alene i Solstuen, mens der sorteres vasketøj

Sigurd kæmpelego

Ny leg: Far bygger og Sigurd nedriver

Susanne Mai Frida andreas

Fuldt lastet

Mor med børn

Fuldt lastet

Mor overfaldes

Nogen lege kan Sigurd godt være med til

Sigurd Frida fars strømper

Godt, unger. Når I har fjernet fnulleret, kan I klippe neglene

Sigurd lego tårn

Nøøj, et kæmpetårn der skal styrtes i grus!

Jens Hofman Hansen
2005-01-06 11:54

Jeg synes det ser vildt hyggeligt ud det hele, og selvom jeg ikke er forælder til ungerne, er jeg også lidt stolt af, at Sigurd pludselig kan tage trappen så sejt.

Toke Eskildsen
2005-01-06 21:02

Maksimalt to år.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-01-04 Dagligdag

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

En halvvåd, jævnt blæsende, halvkold vinterdag i januar. Frida i børnehave, Hanne i skole, Sigurd i barnevognen og Toke på sofaen. Ups, Toke helt vildt aktiv, selvfølgelig. Med at lave ... err ... med at tænke store tanker, ja. På sofaen.

Torben ringede om aftenen og snakkede først med Hanne, derefter Frida og til sidst Toke. Da Frida havde snakket færdig og skulle overdrage røret til Toke, sagde hun Jeg vil gerne have min egen mobiltelefon. Tak, Torben. Vi sender regningen.

Sigurd leger med tau

Det er helt andre regler for små unger. Hvis en voksen prøvede det der, ville det ikke være de bløde poter der daskede til fingrene

Frida udenfor

Dagens kompromis: Vinterstøvler. I morgen bliver det flyverdragt og bare tæer

Frida prinsesse mundharmonika

Folkelig prinsesse

Sigurd rasler

Sigurd konstruerede selv larmedimsen. Den virkede glimrende

Frida læser pippi

Frida kan lide Pippi. Helt specifikt kapitlet med branden. Hver gang

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-01-03 Venner i børnehaven

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Hanne i skole og Frida i børnehave. Det nye år er officielt startet. Frida var rigtig glad for at være i børnehaven og ville ikke med hjem. Det hjalp lidt at hun fik forklaret hun kom igen i morgen, men hun trak alligevel tiden så meget som hun kunne.

Frida leger rigtig meget med en ældre pige i børnehaven. Det var noget vi i begyndelsen syntes var godt, men vi synes det er ved at køre af sporet. Den ældre pige dominerer legene på en kedelig måde og vi har set og hørt flere eksempler på at hun forhindrer Frida i at lege med andre børn, ved at fortælle Frida at de ikke skal lege med dem. Det er nok meget indikerende at vi ser det som en solstrålehistorie, når Frida leger med andre børn end den ældre pige i børnehaven.

Vi vil prøve at tage det op med pædagogerne i børnehaven, men det er svært at se hvordan man håndterer den slags. At forbyde Frida at lege med pigen er meget stærkt og noget der vil lægge en del pres på pædagogerne. Vi snakker med Frida om det og prøver at forklare at den ældre pige ikke bestemmer over Frida, men vi kan ikke rigtig bedømme hvor meget der trænger ind.

Manicure

Prinsesser har naturligvis kammerpiger til at klippe neglene

Cykelvognsbrød

Hvad har du der, storesøster? Brød til din dejlige lillebror?

Bordtegning

Flot tegning, forkert underlag

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->