Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 7
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-02-20 Tænder

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Sigurd er hermed officielt ved at få to nye tænder. Hannes formodning holdt stik, point til hende. Det er de to midterste fortænder i overmunden, der er på vej. Man kan tydeligt se to hvide linjer, hvis man holder Sigurd på hovedet og kilder ham.

Sigurd stod ca. 5 sekunder i dag. Det nye er at det var på eget initiativ. Mon ikke han kan stå nogenlunde stabilt til hans et års fødselsdag?

De Tre Tøser legede sammen det meste af dagen. Først en tur ind til Olivia, derefter pandekager hos Mai og afslutningsvis hærgen hos Frida. Det lykkedes oven i købet at overtale Olivia til at spise med. Hun blev også til Fjernsyn for Dig og legede sammen med Frida bagefter. I det hele taget har samværet mellem de tre piger været rigtig godt de sidste dage.

Frida Mai Olivia spejl

Lille spejl på væggen der, hvem kan mase mest lige her?

Olivia Sigurd Andreas Mai komfur

Sigurd lærer flokken at bruge et komfur

Andreas Sigurd komfur

Flyt dig, Andreas, jeg spiser plasticbrød

Fang katten

Nu lå jeg lige og sov. Møgunger

Frida Olivia lego

Nu skal I ikke se så firkantet på tingene

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-02-19 Ferie

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Hanne har godt nok haft ferie hele ugen, men det føltes først rigtigt som en feriedag i dag. Der var solskin det meste af dagen, Solstuen blev varmet op så vi måtte åbne vinduer og der var en stemning af god tid.

Der blev hentet lørdagsslik i Føtex, Alberte kom på besøg og naboerne blev besøgt af Frida. Der blev tid til lidt småsyslerier og tid til kaffe med fastelavnsboller hos naboerne om eftermiddagen.

Frida Alberte dukkevogn

Piratkaptajnen og letmatrosen

Frida Olivia dele fastelavnsbolle

Chokolade suger sig på magisk vis fast på børneansigter

Frida sidder med sigurd

Det er hårdt at sidde med lillebror, når han kun sidder stille 5 sekunder

Frida skruer

Skifter du ikke lige grafikkortet, Frida?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-02-18 Treenighed i enighed

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Der blev leget meget i dag. Først gik Frida over til Mai, senere kom de hjem til Frida. Olivia sluttede sig til, de gik ind på Fridas værelse og smækkede døren efter sig. Mon ikke foældrene får mere af den slags at se for fremtiden?

Ungerne krævede kælketid, så Toke tog dem med udenfor. De ville gerne lege legen "Toke trækker kælkene hurtigt rundt, så ungerne falder af", men et par ture senere mente Toke at det ville være en fremragende ide, hvis de kælkede lidt selv.

Selvkælkning virkede fortrinligt og ungerne blev som forventet kørt trætte. Dog ikke mindre trætte end at de kunne invadere Olivias værelse i samlet flok, da de kom hjem. Olivia fik en seng med rutchebane i dag. Den var ikke helt uattraktiv for tøserne.

Frida Olivia Mai keyboard

Man tager tre unger, der larmer...

Frida Olivia Mai stole

...og mosler...

Frida Olivia Mai kælke

...man slæber dem udenfor...

Frida Olivia Mai kælke

...og smider dem i kløften...

Frida Olivia Mai Alberte rutche

...men de kravler op igen og er stadigvæk glade?

Sigurd træt hos mor

For træt til at sidde op, men for aktiv til at ligge stille

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-02-17 Træt Sigurd

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Sigurd var noget bombet i dag. Han tog en formiddagslur på 5 timer og var temmelig splattet derefter. Men han har også haft nogen dage, hvor han tydeligvis har haft det lidt skidt. Der kan stadig ikke mærkes nogen tænder.

Vi tog en tur ned i byen i dag, for at købe hjemmesko til Sigurd, Altura-kaffe til forældrene og tegneserier til far. Frida blev spist af med en fransk hotdog.

Frida gør måske lidt mindre oprør for tiden end hun gjorde for en uge siden, men til gengæld er der fuldt tryk på Hvorfor?. Når man siger et eller andet, ligegyldigt hvad, til Frida, kan man være næsten sikker på at hun spørger Hvorfor? til det. Far synes det er lidt enerverende og glæder sig til at det bliver mere initiativrige spørgsmål som Hvorfor sner det?, Hvad er modellervoks lavet af? og Hvor går solen hen om natten.

Sigurd klapvogn

Sådan her så han ud det meste af tiden, lejlighedsvis afbrudt af helt lukkede øjne

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-02-16 Hjemmedag

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Midten af vinterferie: Masser af sne, frost og hjemlig hygge. Dagens store projekt var en tur i Føtex.

Frida har efterhånden spist aftensmad en del gange hos naboen, så i dag prøvede vi at invitere Olivia ind til aftensmad hos os. Det gik nu ikke videre godt: Olivia ville ikke, men inviterede Frida ind til aftensmad hos sig.

Sigurd hærger Hanne

Dem der ligger på gulvet må man kravle på. Og slå i hovedet med legetøj. Og hive i næsen.

Unger i cykelvogn

Så unger, vælt nu ikke over hinanden af begejstring!

Tau sover

Hunkat

Hanne sover

Hunkæreste

Frida Olivia knus

Fridas rygsøjle holdt. Endnu et attentat afværget

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-02-15 I byen med oldemor

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Oldemors julegave var en tur i byen med oldebørnene og disses forældre. Børneteatret Ratatas havde et arrangement i musikhuset, som passede nogenlunde til Fridas alder. Det var vist udmærket - højdepunktet var at få en bunke unger til at tromme på spande med grydeskeer. Larm & rabalder er altid populært.

Efter stykket fik Frida og Sigurd lidt at styrke sig på og så gik vi ellers over i ARoS, Aarhus Kunstmuseum. Der spiste vi frokost og fik kaffe.

Suk. Det er at forvente at kaffen koster en del sådan et sted, men hvorfor kan de så ikke lave ordentlig kaffe? Den blev serveret i en fin stempelkande og var friskkværnet, men kværnen havde malet det til fint pulver så der blev efterladt en mængde slam i bunden af koppen.

Ahem... Nå. Vi købte billet til museet og startede selvfølgelig med Den Store Dreng. Derefter hed det guldalder og til sidst nutidskunst (eller var det moderne?). Det sidste var nok det mest spændende og Toke blev ret betaget af nogen billeder fra Miwa YANAGI. Hanne og Toke kunne godt tænke sig en dag derinde, uden unger.

Kæmpedreng aros

Den Store Dreng

Mester Jacob teater

Kan du finde Frida?

Frida oldemor udenfor musikhuset

Snesnak

Frida kigger på kunst

Frida ser på kunst

Frida leger med kunst

Frida sidder på kunst

Aros

Postkortbilledet

Skrabeko

Ifølge Frida var det her en skrabeko

Jens Hofman Hansen
2005-02-17 00:15

Jeg er spændt på om du tog nogle fotos af Miwas kunst. Da jeg var derinde for 14 dage siden var jeg meget betaget af noget fotokunst i den moderne afdeling. Jeg kunne forestille mig at det var det, du også faldt over.

Toke Eskildsen
2005-02-17 10:37

Desværre, jeg tog ingen billeder af hans billeder. Jeg overvejede det kort, men størrelsen og kvaliteten af billederne var en stor del af oplevelsen. Der var bl.a. et panorama på 5x2 meter (siger min bedømmelse) der var rigtig imponerende.

De fleste af hans billeder involverede unge asiater i ens røde dragter.

Jens Hofman Hansen
2005-02-17 22:28

Jeps. De var vildt imponerende hvad angår motiv, oplevelse og ikke mindst teknik. Jeg var også ret interesseret i meget af det andet fotokunst lige i nærheden.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-02-14 Ingen ekspedition i dag

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Vi var selvfølgelig ude med kælk, men i modsætning til de sidste par dage var der ingen erklæret destination. Frida ville ikke med til kælkebakken, så der blev trukket rundt i området og leget med sneblokke.

Sigurd kom ud lidt senere sammen med mor. Han synes også det var spændende at blive trukket på slæden. Okay, han var ikke voldsomt begejstret da den væltede og han trillede om med hovedet ned i sneen.

Det var frygtet at Sigurds formodede nye tænder ville holde Frida oppe hele natten, men det skete ikke. Sigurd sov fast indtil klokken 3.45, hvor han mente det var morgen. Far var ikke begejstret, men stod op med ham.

Frida sov til ottetiden, hvor hun selv stod op og gik på toilettet. Det gjorde hun også i går. Forældrene skal lige vænne sig til at der pludselig står en person i soveværelset om morgenen.

Sne Frida kaste

Godt kast, Frida. I morgen prøver vi med en stor snebold

Frida sofa

Schhh... Barnet mediterer

Sne Frida gynge

En verden fuld af sne og hvad var det første Frida gjorde, da hun kom udenfor?

Frida Sigurd slæder

Lillebror haler ind på storesøster

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->