Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 8
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-02-27 Tøseleg og Lailabesøg

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Umiddelbart efter morgenmaden blev Olivia inviteret ind for at bage pebernødder igen igen. Mai stødte til lidt efter og så brugte de tre unger ellers det meste af dagen med at spise pebernødder, tegne, male, lege med perler og gå på besøg hos hinanden.

De tre piger legede sammen på den gode måde. Der var ikke antydningen af de kedelige bestemme-lege, hvor én deltager hele tiden er lidt udenfor.

Om eftermiddagen gik turen ud til Faster Laila. Hun havde et computerproblem som far skulle ordne, mens Sigurd og Frida drønede rundt. Laila havde (selvfølgelig) sørget for guf. Denne gang var det pandekager. Hun havde også et par vinger til Frida. Det fik Frida til at drøne rundt i lang tid i kollegiestuen, øjensynligt på flyvetur.

Frida Olivia pebernødder

Se, det er en cykel

Pebernødder

Når nøddebunken er størst, er mælken nærmest

Frida Olivia Mai pebernødder

Mælkeselskab

Frida Mai Olivia tegne

Der fabrikeres prinsesser i stor stil

Frida Olivia stå på hovedet

Hovedkuls leg

Frida pandekage

Grufle mumse snafle gnuffe smaske

Frida fe

Nedstigende engel

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-02-26 Sigurd+

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Forældrene er nok lidt slemme til at undervurdere Sigurds mentale kapacitet. Det er desværre let at gøre, når nu storesøster er 2½ år ældre og kan så meget mere. Men der foregår altså noget inde i hovedet på ham. I går aftes opfandt han en leg: Han rejste sig op i sengen, smed sutten på gulvet og larmede. Da far så gik ned for at lægge ham, grinte Sigurd og lagde sig ned inden far nåede at gøre det. Det gentog han en enkelt gang, hvorefter far, keeedelige far, tog ham op ovenpå.

Sigurd spiste rigtig godt, dvs. meget, i dag. Man kan håbe at det er tegn på at det ikke gør så ondt i tænderne mere. Han var også i glimrende humør, men det er jo ikke noget nyt.

Hanne og Frida snakkede om forkølelse og Hanne forklarede at der var slim i halsen. Frida tænkte lidt og kom så med det oplagte spørgsmål: Er der så nogen snegle nede i halsen?.

Frida gik ind til naboerne tidligt om eftermiddagen og så så vi ellers ikke mere til hende, før efter 19. Lidt puslen puslespil med mor og lidt liggende læsning med far, så var det sengetid.

Sigurd træt

Når barnet selv hiver pude og dyne ned fra sofaen og lægger sig sådan, er det måske en svag indikation af at han er træt?

Frida matchende tøj

Frida! Din tøjsmag er værre end fars

Sigurd klippe negle

Tåafkortelse med passivt observerende Sigurd. Meget atypisk

Sigurd ride ranke

...og sled i lænken og sagde vov!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-02-25 Sigurd hos lægen

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Sigurd var til etårsundersøgelse hos lægen i dag. Han var i fin stand og brokkede sig ikke, da han blev vaccineret. Det var de grumme sygdomme han blev vaccineret imod - MFR er om ½ år, men vi regner nu ikke med at han skal have den.

Sigurd blev målt til 10.5 kg og 71 cm. Da Frida var til etårsundersøgelse havde hun ca. samme vægt, men var 7 cm højere.

Sigurd synes det var spændende hos lægen. Der er nu lang tid til næste programsatte besøg, så nu har far pillet bøjlen af Sigurds TripTrap stol. Han er dog ikke faldet ned endnu.

Sigurd tallerken

Jeps, helt sikkert sådan

Trip trap uden bøjle

Farvel, børge

Frida Sigurd metalbøjler

Arbejdsfordeling: Frida sætter kroge op, Sigurd piller dem ned

Jens Hofman Hansen
2005-02-27 19:12

Lige så ærgerligt som det var, at du ikke fik et billede af Frida hos tandlægen sidste gang; lige så ærgerligt er det, at du ikke fik et af Sigurd hos lægen denne gang.

Toke Eskildsen
2005-02-28 11:42

Der er forskel. Ved tandlægen er det oplagt at tage et billede af barnet i stolen - der behøver ikke være en tandlæge med.

Hos lægen var der ikke rigtig noget. Jeg sad med ham hele tiden og jeg ville føle det anmassende at spørge lægen om han ville holde Sigurd og lytte til hans hjerte, mens jeg tog et billede af Sigurd med lægens hånd foran.

Men du har da ret... Jeg burde have spurgt alligevel.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-02-24 En tur i legeland

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Frida var i Harry's Legeland i dag, sammen med resten af ungerne fra hendes stue. Det er åbenbart en stor indendørs legeplads. Det var lidt vanskelige at få Frida til at beskrive det, men hun fik da forklaret at der var kæmpe rutchebane, bolderun, samt Dutter og datter og gutter og slatter. Videre udspørging gav følgende resultat: Der var et værelse, hvor alle tingene var lavet af boller, Kunne man så spise dem?, Ja, vi spiste dem. Nam nam.

Sigurd var på kort visit i vuggestuen igen i dag. Her handlede det nu mere om at Toke snakkede med lederen af vuggestuen. Han bestilte en gang buler i panden til Sigurd og fik da også lovning på det. Desværre må Sigurd ikke kravle på borde og stole, da han så opfordrer de andre børn til det.

For er par dage siden blev Fridas nattetørhed hyldet. Stor fejl. Den slags resulterer naturligvis i nemesis: Frida har haft uheld to dage i træk. Sigurd har til gengæld fået det bedre med tænderne, selvom det stadig ikke er helt godt. Han er fortsat glad for sutten, som han ellers ikke var særlig interesseret i før tandværket.

Sigurd spise selv

Ja, sådan her skal den vende. Ingen tvivl om det.

Sigurd vuggestue spejl

Totaloplevelse

Tau sne

Kat i sne af Toke Høst

Sigurd drikke selv af sutteflaske

Nem pasning

Sigurd komfur

Sigurd bruger næsten mere tid her end Frida gør

Frida hoppe i seng

Bare rolig, Frida. Du rammer først loftet om 10 år

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-02-23 Vuggestue og reception

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Sigurd og Toke tog en times tid i vuggestue. Sigurd tog det i stiv arm og kravlede rundt fra starten. Han sagde heller ikke noget til at Toke gik et smut ind og snakkede med Frida. Han pev dog lidt, da en af de ældre børn trykkede sine hårde hjemmesko ind i ryggen på ham. Indtil nu har han været den store mosler, så det er sikkert sundt for ham at blive moslet lidt af andre.

Man må håbe at pædagogerne lader ungerne opleve tingene på egen krop. Mens Toke var der, var de meget flinke til at lade børnene kravle over hinanden, men de var ikke så glade når de kom op i højden: Sigurd kravlede op på en brandstation af plastic og rejste sig op, med støtte af en vindueskarm. Meget imponerende, synes far. Sigurd blev desværre pillet ned af en pædagog, da det blev tydeligt at far ikke havde tænkt sig at gøre det.

Nå ja, der skal vel bare gives en klar udmelding som Vi vil sætte pris på at Sigurd får lidt skrammer her i vuggestuen, det viser at han får lov at udfolde sig. De var i hvert fald meget lydhøre i børnehaven, da de fik forklaret af Frida selv styrede hvor meget tøj hun ville have på.

Om eftermiddagen tog familien til Torbens Ph. d. reception. Torben er en gammel studiekammerat af både Hanne og Toke. Der var et par andre børn med, men de var lidt for små til at løbe rundt og lege med Frida. Frida syntes vist det var fint underholdende alligevel. Sigurd var lidt for træt.

Sigurd stå på kasse

Sigurd har rigtig fået smag for at stå på ting. Eftersom det denne gang var hjemme hos de uansvarlige forældre, fik han lov at skvatte ned

Sigurd vuggestuen

Blå stue?

Den gamle datalogibygning

Her har Toke godt nok tilbragt mange lange aftener

Hanne Frida på vej til reception

I sne og slud, til reception vi går ud

Sigurd musikanlæg

Sigurd tændte og skruede op i løbet af første minut. Meget overbevisende

Sigurd Torben Frida

Ph.d-dags-barnet

Jens Hofman Hansen
2005-02-23 23:52

Øhhh hvad sker der? Har I nu også fået video-maskine?

Toke Eskildsen
2005-02-24 05:01

Det har vi sådan set haft i mange år. Vi har sågar også en lille flyttekasse fyldt med film, som vi ikke har åbnet det sidste års tid.

Den primære grund til at vi satte videomaskinen til var at Hanne skulle se en video med sig selv, som hun havde fået udleveret af skolen.

Britt
2005-02-24 21:09

Siden er blevet flottere og bedre (i hvert fald, når man primært følger med i børnenes gøren og handlen). Ros for det. Og så er der da godt nok meget gang i Sigurd. Sejt. Vitus er tæt på at kunne kravle.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-02-22 Søvn er for vatarme

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Sigurd blev lagt i seng i går kl. 19. Der er nu stor forskel på at blive lagt i seng og på at sove. Fire timer senere gav far op og tog ham med ovenpå, hvor han drønede rundt til klokken 0.30.

Det er selvfølgelig tænderne der får skylden. De får også skylden for Sigurds tynde mave (4-5 lortebleer skiftet i dag) og hans problemer med at sove ordentlig middagssøvn. Det er et overraskende lyspunkt at han sover godt om natten, når han ellers er faldet i søvn. En anden spøjs ting ved Sigurd er at han trods tandværket er vældig glad, når han altså ikke lige er træt.

Frida sover også godt om natten og er sågar i stand til at sove om aftenen når Sigurd larmer. Hun kommer ind i det store soveværelse hver morgen ved halv otte tiden, som regel efter et besøg på toilettet. Der var en enkelt svipser med tissen i sengen for en uges tid siden, men ellers har vi næsten glemt at hun brugte ble engang.

Sigurd skal starte i vuggestue på tirsdag i næste uge. Far regner med at tage en kort tur i vuggestue med ham i morgen, så han kan se stedet og samle lidt baciller op.

Sigurd tallerken

Sigurd drønede kun tallerkenen på gulvet en enkelt gang - resten af gangene nåede far at gribe den. Nogen af bananstykkerne kom også ind i munden, så det var stor success at introducere tallerken

Sigurd griner

Midnatsglad

Klapvogn barnevogn

Nå ja, far har jo to hænder, så det går nok

Sigurd kat

Klassisk katteklask

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-02-21 Vildt spændende dag

Frida: 3 år, 5 mdr. Sigurd: 11 mdr.

Mandag, den bedste dag på ugen. Fremragende muligheder for udfoldelse og frisk energi efter weekenden. Mens Frida havde en fantastisk spændende dag i børnehaven, tog Sigurd og Toke på udflugt. Målet var IKEA og efter en begivenhedsrig klapvognstur, der bød på så eksotiske ting som et møde med naboen og et pølsebrød til Sigurd, blev det tid til noget så eksperimenterende som en middagslur i barnevognen.

Frida skulle ikke snydes for eventyr efter børnehaven, så Toke og ungerne tog både i Føtex og til bageren, hvor Frida fik to (2) vanillekranse i stedet for blot en. På hjemturen skete det forunderlige at de mødte nabopigen Olivia, et fantastisk heldigt sammentræf der blev fejret med leg inde hos hende.

Aftensmaden var kreativ og anderledes med kalkun og ris og for en gangs skyld fik Frida lov til at se Fjernsyn for Dig bagefter. Nu kan man nok med rette indvende at hun blev overstimuleret, men der blev rent faktisk også plads til at samle puslespil. Derefter var det nu også sengetid - mon ikke hun sover rigtig godt i nat?

Olivia Frida sten

Dette eventyr blev gennemført uden faldunderlag eller sikkerhedsline

Sigurd cykelvogn

Sigurd formåede at se træt og spørgende ud i flere minutter!

Frida Hanne Sigurd

Hanne med begge unger samtidig. Det er efterhånden også mere end 1400 minutter siden det skete sidst

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->