Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-09-18 En god springtur

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Dagen derpå og en Frida, der krævede action. Første forsøg på dette var et mindre besøg hos Tokes arbejdskammerat Jeppe, der bød på legetøj, banan og sofaspring. Det var ikke nok. Heldigvis var Springhallen åben og Mai m.f. var med på en tur.

Besøget var rigtig godt. Sigurd krævede temmelig meget oppasning, men kom faktisk gennem 1½ times leg uden længere timeouts på sidebænken. Han sov ikke godt sidste nat, så kombineret med den fysiske udfoldelse burde han sove igennem i nat.

Besøget blev afsluttet med rulning i en stor oppustelig cylinder. Alle unger ind i dimsen og et par kraftige skub fra forældrene. Det gik overraskende godt og der gik hele 10 minutter, før gråden begyndte.

Andreas Sigurd skumpuder

Enhver er sig selv nærmest, når skummonstret er sultent

Frida Sigurd legoflyvere

Frida flyveleder

Frida Sigurd hopper over på jeppe

Jeppe må man gerne hoppe på

Sigurd vægtlodder

En rigtig dreng

Under i cylinder

Tumultarisk kamikazerulning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-09-17 Sommerfest

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Sommerfest ved efterårstide? Nå ja, hvorfor ikke? Forældrene havde fået tildelt borddækningstjansen og var dermed lykkeligt fri for yderligere pligter senere hen. Ja, helt fri er man vel næppe, når der er et par unger at holde styr på. Frida var ret selvkørende, men Sigurd krævede en hel del opmærksomhed.

Maden blev lavet af en beboer, der er kok. God mad, ros til ham. Nok mad, mere ros til ham. Gufferiet gik over i hyggesnak ved bordene og en Frida, der kom i seng ved 21-tiden. Hun var desværre ikke rigtig med på at blive alene tilbage i lejligheden, så Toke blev hjemme hos hende, mens Hanne blev hos De Voksne.

Sigurd hjerteklistermærker

Hov!? Hvad skete der?

Sigurd Alberte stole

Sigurd Stolidol

Klargøring til fællesspisning

Borddækning

Sigurd sten bobcat

Brmm brmm

Frida Olivia klar til fest

Nu mangler der bare en fest

567 isvafler

Nok isvafler

Frida Olivia mørke

Vi skal ud og se på mørket

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-09-16 Lægesnak og bamsekram

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Det kører stadig ikke rigtig for Sigurd for tiden. I nat var han vågen fra 2-5 og han går rundt med sut i munden det meste af dagen. Meddelelsen fra vuggestuen i dag var dog at han havde været i godt humør. Det virker lidt vildt, hvis det vitterligt er hjørnetænderne der er på vej, sådan lige efter kindtændernes langsomme fremmarch. I næste uge skal Frida til 4-årscheck, så Sigurd bliver lige kigget i ørerne ved den lejlighed.

Forældrene har forøvrigt besluttet sig til at mæslinger alligevel er en lidt for kedelig ting, så det tidligere standpunkt er ændret til at M'et i MFR er ok. Doktormanden har skaffet en mæslingevaccine hjem, så Frida bliver stukket i næste uge. Hun tog beskeden uden at kny.

Sigurd har kastet sig over bamser og bøger. Han sover med tre styks i vuggestuen og en enkelt herhjemme. Det er som regel Peter Plys, som Frida meget venligt har doneret, der krammes. Han er også begyndt at rende rundt med dem, når han er vågen.

Bøgerne er mere præcist to bøger: Den med maskiner og den med dyr. For at gøre det endnu mere specifikt er det primært et bestemt billede af en hund, der kigges på.

Freeloaders

Far, du skal køre os en tur, sagde Frida. Okay, sagde far. Uden at overveje hvad "os" dækkede over

Frida slange

Når man ikke gider høre på de voksne længere

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-09-15 Godt trappefald

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Sigurd skvattede ned af naboens trappe i dag. Sådan en 6-7 trin, tumlende rundt og bankende hovedet ned i trætrappetrinene undervejs. Men det var helt som det skulle være.

Sigurd er nemlig ved at blive lidt for god til at gå på trapper. Eller rettere: Ved at være lidt for selvsikker og lidt for lidt ægte sikker, når han går op og ned. Faldet i dag skyldtes helt klart at han fjumrede rundt, i stedet for at fokusere på forceringen.

Sigurd blev forskrækket, men kom ikke til skade. Der var ikke engang synlige buler og han blev glad igen efter nogen minutters trøst hos far. Selvom han er rimelig resistent overfor de hårde erfaringer, lærer han nok alligevel noget af sådan en tur. Forhåbentlig nok til at han ikke gentager den ude på metaltrappen.

Og nej, far kunne ikke nå at gribe ham - han sad oppe ved toppen af trappen.

Olivia og Frida sidder på hanne

Is på mor

Sigurd hat

Skråstråhat

Vegetering foran fjernsynet

Vegetering på sofa

Frida Sigurd hue

Sådan minimeres varmeregningen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-09-14 Efteråret starter

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Sidste sommerdag var i går. Meget passende egentlig. I dag viste efteråret tænder, med blæst fra morgenstunden.

Lastbil med grab

Dagens højdepunkt for Sigurd

Pålidelig kilde
2005-09-16 08:54

...og for far.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-09-13 Fridas fødselsdag

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Den Rigtige Fødselsdag, altså der hvor Frida ikke blot blev så stor som en fireårig, men rent faktisk blev fire år, var stille og rolig. Det var en børnehavedag med medbragte muffins og en legedag med veninderne bagefter. Skattejagt og pizza, mere er ikke nødvendigt i den alder.

Frida pynter kager

Fridapyntede muffins, med gennemsnitligt 4 M&Ms

Frida Mai Olivia griner

Højt humør før skattejagt

Frida Olivia Mai skattejagt

Med medbragte graveredskaber

Trappemylder

Kældertrappen var af ukendte årsager helt vildt spændende

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-09-12 Aftentuml og Sigurdslag

Frida: 3 år, 11 mdr. Sigurd: 1 år, 5 mdr.

Frida har i en uges tid snakket om at lege med Laura, en storesøster fra Sigurds mødregruppe. I dag fandt de sammen, sammen med Olivia. De tre tøser lavede en masse hvor de voksne ikke var med, og virkede vældig glade, når de strøg forbi.

Aftenen foregik inde hos naboerne, hvor fire unger tumlede rundt oven i hinanden. Det blev på mirakuløs vis afsluttet uden gråd eller voldsom roden-ting-på-gulvet finale. Sigurd prøvede ellers, men blev snaflet af far inden han kom ordentligt i sving.

Sigurd her desværre været noget voldsom de sidste dage. Han slår andre børn, også i vuggestuen. Han gør det også når han er glad og vil lege, så det ser ikke umiddelbart ud til at det er for at få udløb for noget. Han reagerer positivt på Nej, Sigurd, du skal ae. Forældrene kører med nøje overvågning i en tid og håber at han hurtigt kan vendes til mere nænsom omgang med omgivelserne.

I slipper aldrig væk

I-slipper-aldrig-væk-legen

Frida Sigurd fjernstyret bil

Der køres i cirkler om lillebror

Sigurd gryder

Måske 3 maddage om ugen vil være en god ordning?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->