Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 38
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2005-09-25 Brobærraid

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

En stille søndag uden rigtige planer. Det holder ikke, for ungerne går helt agurk, hvis der ikke sker noget som helst. Nabokonen opfordrede til brombærplukning og alle drog fluks afsted. Det er lige tiden til den slags og der blev høstet en, relativt til det faktum at der var unger med, pæn mængde.

Brombær

Brombær. Senere lavet til syltetøj af naboen. Glimrende service, som vi agter at udnytte igen næste år. Og ja, det smager godt!

Sigurd Frida modellervoks

Fremskridt! Sigurd prøvede kun at spise modellervokset 4 gange

Sigurd topnøglesæt

Mens fars værktøj stadig lå ordentligt i kassen

Sigurd Alberte klapvogn

Sigurd forsvandt pludselig og forældrene blev helt bekymrede. Men det var bare naboen, der havde bortført ham

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2005-09-24 At passe naboens unger

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Far og mor fejrede deres komsammendag ved at prøve hvordan det er at have fire børn. Okay, det var kun om eftermiddagen og det var en loppetjans - Alberte sov et par timer og ingen unger laver vrøvl, når man tager dem hen på en legeplads.

Om aftenen kom Olivia ind for at sove hos Frida. De kunne desværre ikke falde i søvn og lå og kaldte i en times tid, indtil Olivia gik ind til sig selv igen.

Frida spiste ingen middagsmad og ingen aftensmad. Til gengæld spiste hun to portioner havregryn, efter Olivia var gået ind til sig selv. Suk. Aftensmadsritualet fungerer ikke for tiden.

Frida: Hvis ikke man tror på kærlighed, så kan man faktisk godt blive ond ... Hvad betyder kærlighed?

Sigurd spiser chokolade

What?

Sigurd leger med sand

Sandsierske

Frida gyngevippe

Rundfart

Hanne leger

Skæve mor

Sigurd Alberte cykelvogn

Hold nu op med det raveri, Alberte!

Sigurd går til grænsen

Sigurd er bekendt med grænsen og overholder den engang imellem

Olivia Frida fletninger

Tøserne har lige set Pippi Langstrømpe

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-09-23 At opdrage

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Opdrage. Sikke et grimt ord. Men hvad skal man ellers kalde det, når forældre tvinger deres børn til at ændre adfærd, så det passer bedre i forældrenes kram?

Ved aftentide gik familien en tur i Føtex. Frida startede med at plage udenfor og intensiverede inde i forretningen. Mor & far bad hende holde op. Det ville hun ikke. Hun fik at vide at forældrene ikke gad være i Føtex med hende, hvis hun plagede. Hun plagede stadig. Forældrene gik hjem, medbringende en grædende Frida (og en Sigurd).

Humøret vendte tilbage efter 500 meter, men det var tydeligt at Frida ikke havde forventet det der skete. Magthaverne, dvs. forældrene, forventer på vanlig beregnende vis at hun hermed er presset endnu mere ind i den form, der hedder Ordentlig Opførsel.

Frida klatrevæg

Frida viste sig at være en vældig kompetent klatrevægsklatrer

Frida springer ned

Nedturen var mindre kompetent, men vældig spændende

Sigurd Frida gravko

Ak, Sigurd kunne ikke betjene den. Men han prøvede ihærdigt

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-09-22 Fogh, Gade og Microsoft

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Far brugte hele dagen nede på Århus Centralværksted. En gammel værkstedshal, der nu bruges til smarte konferencer. Det var selvfølgelig i forbindelse med arbejdet. Talere til konferencen var bl.a. Statsministeren, Århus borgmester og en højtstående mand fra Microsoft. Egentlig imponerende med en så kraftig koncentration af personer, som far slet ikke er enig med.

Nå, der blev ikke smidt med maling, råbt "gadebørn" eller kritiseret lyssky forretningsmetoder fra fars side. Han holdt sig pænt i skindet og viste demo frem. Han fik ikke trykket Anders i hånden.

Derhjemme håndterede Hanne ungerne alene til aftensmaden. Sigurd er vist kommer i alderen, hvor man prøver grænser af for første gang. Han har i hver fald skruet op for balladen. mens Hanne tørrede Frida og Olivia om munden, kravlede han op på bordet og vendte bunden i vejret på sin tallerken. Senere, da Hanne igen kiggede væk, hældte han samtlige Fridas perler ud på gulvet. Frida har mange perler!

Toke i sportsvogn

Når man ikke har letpåklædte damer til at skabe interesse for ens stand, kan sportsvogne også bruges

Anders fogh rasmussen taler

Bla bla innovation bla Danmark bla bla blandt de 5 bedste bla bla satse bla selv yde noget bla bla osv m.m.

Udenfor centralværkstedet

Err... kunst?

Jeppe lasertastatur

Far vil ha'

Korsedderkop

Fars kæledyr bliver ikke mindre

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-09-21 Lægebesøg

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Om eftermiddagen var det tid til lægebesøg. Frida blev målt, vejet og fik en synstest. Dårligt-syn-generne fra forældrene er ikke slået igennem endnu. Så fik hun en forståelses- og intelligenstest, hvor hun skulle "udpege den højeste dreng", "beskrive hvad personen på billedet lavede", "sige farven på bilen" og den slags. Hun havde nogen vanskeligheder ved et billede af en dreng, der fik redt hår. Det skete med en kam, et instrument der ikke findes hjemme i Økohuset. Men "han får børstet hår" blev accepteret.

Hun havde også lidt svært ved at bedømme at cigaretter ikke var spiselige. Det er jo ikke til at forstå, efter forældrenes pædagogiske indsats.

Ellers var der bare nålen tilbage. Trods gentagne forsøg på dramatisering fra forældrenes side, tog hun stikket uden at kny og meldte at det ikke gjorde spor ondt. Så nu får hun mæslinger light om en uges tid. Det er sådan man undgår at få mæslinger. Eller rettere: Vi tror nok det kommer til at gå sådan. Lægen kiggede nøje på pakken med vaccinen og spurgte om nogen af de tilstedeværende kunne fransk. Da han fik negativt svar, kiggede han lidt mere og konkluderede at det var det rigtige han havde fat i.

Lægen havde som altid et par kommentarer om det at lade være med at lade sine børn vaccinere mod fåresyge og røde hunde. De kan ikke lade være, de doktormænd. Men de mener det selvfølgelig godt.

Sigurd fik undersøgt ører, men det var ikke noget at se, udover ørevoks. Så ørepine er streget på listen over forklaringer på hans svingende humør. Det efterlader topkandidaterne Tænder, Vuggestue og Onde Forældre.

Om aftenen var der fællesspisning i fælleshuset i fællesskab med fæller fra Økohuset. Rigtig lækker kylling. En spise som forældrene af en eller anden mærkværdig grund ikke er i stand til at tilberede så det bliver godt.

Frida læge lytte på hjertet

Ingen hop ved koldt stetoskop, ingen piv ved nålestik.

Monofilament

Til montering i tommelfingre?
(en skumbanan udloddes til den der fanger referencen)

Frida omrids

Måske var det alligevel en forkert sprøjte?

Jacob
2008-05-30 20:05

Monofilament / monomolecular wire er naturligvis cyberpunk. For eksempel Neuromancer, Johnny Mnemonic og Ghost in the Shell.

Toke Eskildsen
2008-05-30 21:49

Og skumbananen er naturligvis afleveret.

Per Larsen
2009-04-11 13:07

HELDIGE LÆGE

Per Larsen
2009-04-25 16:52

hEJ FRIDA MÅ JEG BEDE DIG OM AT LØFTE OP I KJOLEN SÅ JEG KAN LYTTE PÅ HJERTE,LUNGER OG DIN PÆNE NAVLE :p

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-09-20 Far forhandler

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Far forhandler løn. Eller rettere: Tre forskellige mennesker forhandler løn på fars vegne. Far var lykkeligt uvidende om hvordan den slags foregår og har til sin behagelige overraskelse opdaget at der tages vare om detn fra leder-, tillidsmands- og fagforeningsside. Det er godt, da far får allergisk udslet, hvis han kommer i kontakt med bureaukratiske systemer.

I morgen er der dømt lægetur. Frida er fortsat med på at blive stukket og blev trænet i dag af Hanne med et legelægesæt.

Lægemor

Alle fire unger sad stille og blev undersøgt. Også Sigurd! Lægesæt er magiske

Sigurd læser

Den lille BobCat i baggrunden er rimelig populær, men Sigurd ved godt hvad han hellere vil have

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-09-19 Børnesnak

Frida: 4 år, 0 mdr. Sigurd: 1 år, 6 mdr.

Stimulerende godmorgensamtale:
Frida: Hej
Toke: Hej
Frida: Hvorfor gentager du hvad jeg siger?

Tillidsfuld aftensamtale:
Toke: Godnat
Frida: Godnat
Toke: Vi ses i morgen
Frida: Og i overmorgen og dagen efter
Frida: Lige indtil vi begge to dør

Frida balancerer

En gåtur i parken

Slyngplante

Række mod himlen

Stuemylder

Stille aftenhygge

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->