Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 48
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-11-28 Søndagsvisit

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Bedstemor og Onkel Søren kiggede forbi om eftermiddagen til lidt pebernødder og hygge. Onkel Søren havde fundet en legetøjsmotorcykel og en ditto bil, som han havde med til Frida. De blev modtaget med begejstring. Søren spurgte Hvad siger motorcyklen? og Frida svarede Den siger ikke noget. Nå, ikke lige det forventede. Men det hjalp med præcisering: Hvad siger en motorcykel når den kører? gav svaret Vroom vroom!.

Onkel Søren blev til spisning og tog derefter hjem, da forældrene havde planer om at besøge naboerne til en gang aftenkaffe. Sigurd havde dog sovet sen middagssøvn og mente det var meget sjovere at være vågen. Men mon ikke det lykkes alligevel?

Sigurd støtte mors ben

Sigurd, skal du ikke udnytte dine nyerhvervede kravleevner, i stedet for at prøve at bestige Mt. Mor?

Frida klæde ud

Den gamle dame med tøjet

Frida klæde ud

Den Lille Rødhætte med pebernødderne

Frida bedstemor

Leg med bedstemor og gaver: Dobbeltgodt

Frida Onkel søren

Onkel Søren lærer Frida kapitalisme

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-11-27 Ægte kravl

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Endelig, endelig, kun en måned forsinket, kravlede Sigurd. Sådan helt rigtigt og meget må'bevist hen til den plante han ville hærge. Toke flyttede ham hastigt et par meter væk, hvorefter Sigurd igen kravlede hen til planten. Forældrene var stolte og knægten blev belønnet ved at blive flyttet ovenpå, hvor der ikke er lettilgængelige hærgbare planter.

Ellers var det en stille og rolig lørdag. For fjerde uge i træk er weekendvejret lækkert, så ekspeditionen efter lørdagsslik var vældig behagelig. Frida støttede en 7-klasses tur et eller andet sted hen, ved at købe en nissehue. Forældrene støttede Føtex ved at købe mad.

Mor løbehjul

Ret smart at stjæle noget man kan flygte på

Juletur

Glögg, brunkage, grantræ, nissehue og legetøjskatalog. Der er et eller andet i gære

Æggebakker

Æggende ægte æggebakker

Sigurd barnevogn

Sigurd kan godt lide elektronik

Sigurd kravle

Nu med ægte mobilitet

And tegnet af Frida

Ænder har ingen øjne, de ser med næbbet

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-11-26 Hjemmehygge

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Sigurd kom i bad i dag. Vi må nok indrømme at han ikke ligefrem kommer det hver dag - vi bruger mest etagevask på ham. Men det var en vældig succes. Der blev eksperimenteret med skumbad og han skulle lige bruge et par minutter på at finde ud af hvad der foregik, hvorefter han pjaskede løs mens han grinede højlydt. Han havde heller intet imod at få vand ned over hovedet, da han skulle have vasket hår.

Toke forberedte dej til pebernødder (jo, der kom peber i) ved middagstid. Da Frida kom hjem, blev Mai inviteret over til pebernøddebagning. Pigerne legede rigtig godt sammen og guffede raskt de pebernødder de kom i nærheden af.

Sigurd bad

Note to self: Tag selv alt tøjet af med det samme, når Sigurd skal bades

Frida Mai pebernødder

Arbejde

Mai Frida spise pebernødder

Udbytte

Gave fra nicklas

En gave til Frida fra drengen Nicklas fra børnehaven

Pebernødder

Mon man kan narre fjenden med denne kagedåse?

Pebernødder

Forskud på december

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-11-25 Bytur og naboleg

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Sigurd tog i byen for at købe julegaver i dag. Det blev nu ikke til så mange julegaver, men Sigurd fik charmet en flere ældre damer, et par mindreårige poptøser og en enkelt 30-årig, der dog havde egen barnevogn med indhold. Ak, far havde ellers regnet med at alenefar-i-byen-med-sønnike ville betyde behagelig opmærksomhed fra medlemmer af det andet køn i 25-30 års alderen. Altså dem uden barnevogn.

Nå, tilbage til hverdagen blev Frida som sædvanlig hentet af den mandlige del af familien. Måske hjalp det at Sigurd sov i barnevognen ved afhentning, for der var lidt mere ro på og lidt mere tilfreds Frida end der plejer. Hjemturen bød på begivenheder som fundet af en bold og opdagelsen af indtil flere hundelorte: Aaadv! En hundelort!. Trods fars opfordringer ville Frida nu ikke smage. Kvik unge.

Efter Skejbycentret stødte Olivia til og ungerne fandt ud af at lege inde hos Frida. Det gik rigtig godt og en del af det foregik på Fridas værelse, hvor forældrene blev forment adgang. Efter legen spiste Frida pandekager inde hos naboerne. Hanne måtte nøjes med den almindelige aftensmad Toke lavede.

Sigurd? Joeh, han vågner stadig en del om natten. Han har det bedre nu, men er stadig forkølet og det er nok snottet i hovedet der får ham til at sove uroligt.

Frida Olivia

Unger og legetøj smidt rundt i stuen

Rør

Vejen til børnehaven

Sigurd vanter

Far havde husket vanter

Frida bold

Finderen sig glæder...

Frida Olivia kikkerter

Både Frida og Olivia fik øje på et øje i kikkerterne

Sigurd stå

Ny og forbedret: Nu med én hånd!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-11-24 Praktik i Randers

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Hanne skulle til praktiksamtale i Randers i dag, så det var Toke der stod for at bringe Frida op i børnehaven. Det var rigtig koldt, men stille i vejret, så det blev en hyggetur i stedet for en ond pligt.

Hanne havde en god samtale på en times tid. Randers har ry for at være et af de bedste praktiksteder og samtalen tyder da også på det. De ville gerne have hende og hvis alt går vel, kommer hun bl.a. til at stå for en planlægningsopgave selv.

Sigurd sov ikke godt i nat, men heller ikke elendigt. Han var ikke så frisk hen over formiddagen, men fik sovet 3-3½ time til middag. Det trængte han til og det fik ham i noget bedre humør. Der var ingen opkast i dag og han havde god appetit efter middagsluren.

Frida havde til gengæld en dårlig dag i børnehaven, så der blev læsset godt og grundigt af på far. Heldigvis havde den mandlige forældre medbragt et brev til julemanden, som Frida og Faster Laila havde skrevet. På posthuset blev det vejet og påført frimærke samt postnummeret 2412, hvorefter Frida fik lov at smide det i postsækken. Portoen for en A4-kuvert til Grønland er forøvrigt 9 kr.

Nå ja, lige for at sænke stemningen så blev Frida udsat for klassisk voksne-er-kedelige-og-dumme væremåde. Hos bageren er der en lille hylde foran disken, sandsynligvis lavet til tasker o.l. Den er helt perfekt for Fridastørrelser at stå på, da de så kan kigge over disken og følge med. Men det må de ikke. Og hvorfor så ikke? Jo, hvis det var noget med at den gik i stykker, kunne man forstå det. Men det er såmænd fordi den bliver beskidt.

Frida lod sig ikke mærke med at hun fik besked på at gå ned, men Toke var noget fortørnet. Desværre var der kun en håndlanger i butikken, som meddelte at hun blot var budbringer og at Toke var ikke den eneste der havde udtrykt at der var dumt at børn ikke må bruge hylden.

Cykelvogn

Hjælp, hvad sker der med storesøsters øjne?

Sigurd under bord

Bordet fanger

Kat tegnet af frida

Dette er en kat. Det oplyses ikke hvorvidt den er stribet eller har slips på

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-11-23 Stakkels, stakkels knægt

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Frida skulle til tandlæge i dag, så Faster Laila kiggede forbi for at passe Sigurd imens. Indtil da var dagen egentlig gået udmærket for Sigurd, men han græd næsten hele tiden mens han blev passet. Det var nu ikke Faster Laila der var ond, for det hjalp ikke det store at far kom hjem. Det kunne dog godt blive til lidt hvil, så længe far lå ved siden af og var der, når Sigurd vågnede op.

Efter aftensmaden havde Sigurd en times tid, hvor han var glad. Han var nu ikke meget for at komme i seng bagefter og kastede op ud over mor, tæppe, lagen, dyne og sig selv. Efter det faldt han i søvn og sov fast med en enkelt opvågning i løbet af aftenen.

Fridas besøg hos tandlægen gik meget bedre end sidste gang. Hun var lidt nervøs, men protesterede ikke over at tandlægen talte hendes tænder og mærkede på dem med en metaldimmer. Tænderne var fine uden huller og tandlægen hintede kun diskret om at stoppe med sovesutten. Efter tandkigningen fik Frida lov at vælge et lille stykke legetøj. Det blev en ring med en kanin på, så nu venter vi blot på hun begynder at plage om at komme til tandlægen igen.

[Foto]

Nej, det var ikke spor sjovt i dag

Sigurd sidde agurk

Mens der stadig var smil på

Frida tandlæge

Jeg skal nok huske at børste tænder

Frida mund

Jeg har fire tænder

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-11-22 Stakkels knægt

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Feberen lagde sig i løbet af natten, men det gjorde Sigurd ikke. Han fik slet ikke hvilet ordentligt ud - om det var tænderne eller snottethed der gjorde det er svært at sige. Det fortsatte hen over dagen og ved 17-tiden om aftenen var hans reserver helt i bund. Toke lagde ham i seng uden det store vrøvl og vi håber han får en god nattesøvn for vores allesammens skyld.

Toke er også bombet efter natten og dagen, så han går tidligt i seng.

Sigurd reol

Det er nu rutine at bevæge sig en halv meter fremad og Sigurd har opdaget at man også kan nå ting der er mere end 10 cm over gulvhøjde

Sigurd mor

Helt færdig Sigurd

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->