Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 43
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-10-24 Bedstefars fødselsdag

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Bedstefar fejrede fødselsdag i dag. Det skulle foregå klokken 12, så vi satte os ind i Onkel Sørens bil lidt i 12, drejede nøglen og hørte den sige gni gni gni. Hov? Der blev prøvet en gang til. gni gni gni. Nul putte, ingen starten i dag. Så der blev arrangeret alternativ kørsel. Vi beklager vi kom en time for sent, bedstefar!

Det var ellers meningen at Onkel Søren skulle have haft sin bil tilbage i dag, men det må vente lidt.

Det var en hyggelig fødselsdag med boller og cacao. Frida så vi ikke meget til, for hun blev erobret af oldemor, bedstemor, Tante Anne og Onkel Jacob.

Frida Jacob skuldre

Onkel Jacob var frisk på at udføre fars job

Efterår

Efterår

Hanne barnevogn

Også efterår

Frida hjemtur

Bedstemor fandt tilfældigvis en pose slik til hjemturen

Frida plasticskrammel

Endeløst plasticskrammel

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-10-23 Arbejdsdag

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Der var arbejdsdag i Økohuset i dag. Vejret var elendigt, men der var mødt en hel del mennesker op, og det var meget sjovere end sidste gang. Toke brugte dagen på at vaske vinduer, mens Hanne sørgede for mad og opvask. Vældig kønsrolleopfyldende.

Efter arbejdet var der kaffe og slik i fælleshuset. Frida fik at vide at hun måtte tage lige hvad hun ville have på bordet, hvilket fik hende til at bede om en kop sukker. Hvorfor besvære sig med alle de smags- og tilsætningsstoffer der er i slik, når man kan få den rene vare?

Om aftenen passede Toke naboungerne. Ja, det vil sige at ungerne sov fast og Toke sad inde i naboernes lejlighed med en bærbar computer.

Frida dynebetræk

Unger er bare kære når de sover

Frida sukker

Puritanerslik

Alberte Olivia Frida fælleshus

Klar til hovedspring

Frida løbehjul

Forældrene fortsætter med lad-ungen-vælge-tøj-selv politikken

Frida rude

Du er den flotteste pige jeg nogensinde har set

Sigurd løfte

Der kan ikke gå mange dage, før Sigurd kravler rundt

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-10-22 Helt almindelig dag

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Hmm... Fredag. Hvad skete der egentlig i dag?

Til foråret skal Hanne i praktik i forbindelse med sit kursus. Det ligger ikke spor fast hvor det skal være, men det bliver næppe i Århus, så vi snakker transporttider og mulighed for midlertidigt at anskaffe bil.

Sigurd legokasse

Rodehoved!

Frida cykel

Bollespiser

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-10-21 Snak snak snak

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Sigurd snakker videre. I dag eksperimenterede han med ma ma. Hanne mener det betyder mor...

Toke snakkede også. Denne gang i børnehaven til forældremøde. Det var stille og roligt, eftersom de varslede nedskæringer er blevet udskudt til foråret.

Sigurd har forøvrigt fået plads i Huset på Bakken til marts. Det regnede vi egentlig også med, men det er rart at få bekræftet og vi er glade for at kunne aflevere ungerne samme sted.

Larmdetektor

Den her hang i børnehaven. Det er en støjdetektor. Børnene har gennemskuet at det handler om at råbe så højt at den røde dims i midten lyser op

Sigurd dukkevogn

Dukkevognen er et hit hos Sigurd. Det er nok sjovt at kunne flytte så stor en ting

Sigurd sidde

Knægten kan sidde i 10 minutter uden at falde

Jens Hofman Hansen
2004-10-24 16:07

Virkeligt sjovt, det med støjdetektoren. Som er en god ide, hvis ikke den var så støj-motiverende.

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-10-20 Frisk unge

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Frida nægte pure at tage flyverdragt eller jakke på, da hun skulle i børnehaven. Dækkenet til cykelvognen skulle naturligvis slås til side. Det gentog sig på vejen hjem. Far er stolt.

Sigurd og Toke hjalp Faster Laila med at hente øl til hendes opgang. Sigurd er rigtig nem på det punkt for tiden: Han brokkede ikke over at sidde alene i en børnestol på bagsædet og kiggede interesseret rundt inde i Føtex. Men der var også afveksling med gumling på fasterens mobiltelefon.

Om eftermiddagen blev Frida hentet af Faster Laila. Humøret var udmærket, med lejlighedsvis aflæsning på forældrene. Sengelægningen gik glimrende, med kun en smule brok over manglende sutteflaske.

Sigurd er begyndt at snakke. Han er ikke så velformuleret endnu, faktisk kan han kun sige wa wa (må ikke forveksles med waah waah). Til gengæld kan han sige det med ophidset tonefald, med bestemt tonefald og med træt tonefald.

Frida mod børnehaven

Rolig nu. Vi skal nok tvinge hende i flyverdragten, når der kommer sne. Eller i hvert fald give hende vanter på

Sigurd laila

Hmm... Hvad er hende der ude på? Jeg må hellere lige se hende an

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-10-19 Sutteflaskestop

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Frida vågnede klokken 7 og stod op. Hanne skulle tidligt afsted, så Toke stod tilbage og håndterede ungerne. Det gik også meget godt indtil klokken 8, hvor Frida blev ret ked af det. turen til børnehaven blev konverteret til endnu en hjemmedag og Frida gik i seng igen og sov et par timer. Mon ikke det bare var en forsinket reaktion ovenpå weekenden?

Frida har alle dage haft en sutteflaske med i seng. For længe siden var der mælk i den, men ellers indeholdt den bare varmt vand. Det er umiddelbart uskyldigt nok, men det betød at hun drak en god portion vand lige inden sengetid.

De Velmenende Forældre mener at den slags ikke ligefrem fremmer afskaffelsen af soveble (og de er måske lidt trætte af at lave en flaske med tilpas varmt vand hver aften), så i dag fik Frida forklaret at det var slut med sutteflaske. Det gav nogen protester ved sengelægning, men det ser ud til hun accepterede det.

Frida Æble

Spiser du skrællen først?, Ja, Smager den bedst?, Ja, og det indeni smager også bedst

Frida sigurd

Beundringen lyser ud af øjnene på Sigurd

Frida briller pistol

Okay, jeg har briller og gøb. Føler du dig heldig?

Sigurd hale sig op

Styrketræning

Frida sandkasse

Sæsonen for leg i sandkasse stopper når sandet er frosset

Mor er hjemme

Tæt knyttet til mor

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-10-18 Frida vender hjem

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Så kom Frida hjem igen. Hun lavede klassikeren med at bryde sammen et minut efter hun var trådt ind ad døren, men farmor & farfar blev til en kop kasse og det var alligevel for godt til at være overklynkende. Faktisk lykkedes det på forbløffende vis at komme helt til sengelægningen, før Frida rigtig afreagerede.

Farmor & farfar meldte at det havde været rigtig hyggeligt, men måske også lidt krævende: Det var elendigt vejr hele tiden og Frida gad ikke udenfor om lørdagen, så dagen gik med at underholde Frida. Det havde Frida det nu glimrende med. Farmor & farfar mente det var gået bedre end sidste gang.

Dagens Fridacitat: Nu skal vi hjem og have buksevand.

Frida med sigurd

Hjem til den lidt betænkelige krammebamse

Sigurd sidde

Måske skulle vi prøve at sætte Sigurd op, tænkte forældrene for lidt tid siden. Nu har vi igen undervurderet ungen, tænkte forældrene umiddelbart efter

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->