Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 42
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-10-17 Søvnig søndag

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Manglen på en datter til at aktivere os betød en søndag med sovning og afslapning. Så meget som det nu kunne lade sig gøre med en Sigurd i huset.

Tau sigurd

Ikke interessant

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-10-16 Frida på tur

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Så oprandt dagen for Fridas besøg hos farmor og farfar. Frida var klar en time før de skulle være her og startede ud med at sidde og vente ude på trappen. Heldigvis var en time tilpas kort tid til at hun ikke begyndte at flippe ud af utålmodighed. Farmor & farfar kom, sagde hej, satte Frida i bilen og kørte. Vinke vinke, datterløs i to dage.

Nå, Sigurd var der stadig og virkede en anelse hæmmende på udfoldelserne, så han blev overtaget af naboerne om aftenen og forældrene gik i byen og spiste. Tak til naboerne.

Palle Kip Frida bil

Kom, lille ven, stig ind i bilen. Vi har slik og is og vi har jo sagt goddag, så vi er ikke fremmede mere

Sigurd seng

Aaah! Madrassen vælter ned og maser mig, hvis jeg ikke holder den oppe

Hannes kursus

Hannes kursusplads. Nej, ikke den oplyste bygning. Hun er henvist til den meget smalle, mørke bygning lige til højre for den oplyste

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-10-15 Efterårsferie komplet

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Så fik mor også fri fra kurset. Det blev til en hyggedag med en mindre ekskursion til Hinnerup-badet. Frida var mindre begejstret end hun plejer at være, men måske var hun bare lidt træt? Sigurd var derimod rigtig i hopla. Selv da mor dykkede ham under var reaktionen kun splutten og glippen med øjnene, i stedet for gråd og stop for lege, som det skete sidste gang.

De respektive afsluttende omklædningsrumsture fik lige forældrene til at vokse to centimeter hver: Hanne havde Sigurd med inde hos damerne. Han var glad og interesseret, mens de andre jævnaldrende var grædende. Det er rart for en gangs skyld at have den ikke-umulige unge. På Tokes side var det mere drengerøvet: Et par 8-årige kiggede på hans frisure og bemærkede Sej frisure! og Sidder håret altid sådan?.

Det er ellers ikke helt nemt med Sigurd for tiden. Han har grædt atypisk højt og pludseligt nogen gange de sidste dage, og han sutter en del på ting, hvilket han ellers ikke er tilbøjelig til. Vi mistænker igen igen igen tænder, men kan ikke mærke nogen.

Sigurd kan heller ikke finde ud af at sove om natten: Han vender sig meget og i nat var han vågen en times tid fra klokken 3. Om dagen er han generelt svær at lægge til at sove og har det med at sove tre kvarter, for derefter at vågne. Suk. Af en eller anden uforklarlig årsag er han dog vældig nem om aftenen, hvor han sover ved 19-tiden og først begynder at møvle kl. 2-3 stykker.

I morgen tager Frida i farmors og farfars sommerhus. Helt alene, som hun udtrykker det. Vi regner nu med at farmor og farfar også er der. Planen er at hun kommer tilbage mandag, medmindre hun da får det skidt eller bliver overmandet af hjemve.

De tilbageblevne forældre har skumle planer om endnu en alenedag, kun tre uger siden den sidste. Hvor vildt! Alenedag betyder denne gang at naboerne lytter efter Sigurd en aften.

Korsedderkop

Hvad er han for en? Kan han spises eller spiser han mig?

Korsedderkop

Han er for stor. Jeg er smuttet!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-10-14 Efterårsferie 3/4

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Frida startede på efterårsferien i dag. Det betød en hjemmedag med far & Sigurd. Hun kedede sig vist en smule og havde vældigt overskud, så sidste uges træthed var åbenbart bare pga. sløjhed.

Bagning af en gulerodskage sammen med far var nu spændende nok. Der blev også guffet et stort stykke af den bagefter, selvom Frida lagde ud med at kræve gulerodsstykkerne fjernet fra kagen. Hvad laver de også der, mellem den lækre smør- og sukkermasse?

Sigurd læser

Opsat billede? Neeej da!

Flødeskumsmaskinen

Frida og flødeskumsmaskinen

Hanne Sigurd hår

Langhårede mødre er sjove

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-10-13 Maveøvelser

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Sigurd er ved at udvide repertoiret til at indbefatte at ligge på maven og hæve numsen. Ja, det bilder forældrene sig i hvert fald ind. Det kan også have noget at gøre med at han rammer en, for ham, urokkelig genstand, når han møver sig baglæns. Han bliver stedse bedre til at få møvet sig hen til interessante steder på gulvet, med en kombination af rul og bagudmøvning. Man kan nærmest følge udviklingen på timebasis.

De sidste par aftener har han vendt sig meget inden søvnen og er faldet i søvn på maven. Kombineret med hans øgede mobilitet er der efterhånden en reel chance for et gaduns midt om natten, så mon ikke et af morgendagens projekter er at sænke bunden i tremmesengen?

Seminyttig paratviden: Når der ligger ledninger med 15V jævnstrøm og flyder på gulvet, tiltrækker disse børn i 7 måneders alderen. De er sjove at hive i og sutte på, indtil de kommer til at sutte på kontaktfladerne. Så synes børn i 7 måneders alderen ikke det er sjovt mere.

Sigurd fisker efter slik

Nej, Sigurd, du skal ikke gafle lakridskonfekt. Prøv at snige et par vingummibamser under dynen i stedet

Sigurd vaskerum

De der kurve er perfekte til midlertidig opbevaring af Sigurder

Sigurd closeup

Bedårende betuttet

På gulvet

Guldet vrimler med småkravl

Sigurd15 v

15V er barnemad

Sigurd næsten kravle

Yes! 5 cm frihøjde!

Toke Eskildsen
2004-10-13 23:02

Her deler man ganske uskyldigt lidt viden om børn og ledninger med strøm. Straks bliver man udsat for krydsforhør af en hunkæreste med meget åbne øjne. Tsk tsk.

Sigurd vågnede hurtigt op og håret gror jo ud igen. Strømforsyningen har det også godt.

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-10-12 Ultrakort Metrotur

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Far købte en elektronikdims i Metro sidste lørdag. Desværre holdt den ikke hvad pakken lovede, var af elendig bygningsmæssig kvalitet og duede forøvrigt ikke på hans computer. Ikke så underligt den var på tilbud. Nå, det var jo en fin undskyldning til tage derud igen.

Dimsen blev byttet uden brok, men Sigurd kunne ikke komme med ind. Reglerne sagde at Børn er velkomne fredag, lørdag og søndag. De sagde også at Børn under 8 år må af sikkerhedsmæssige årsager kun medbringes lørdag og søndag. Hvadbehager? Det er ikke fordi der drøner gaffeltrucks rundt inde i Metro. Måske er de bange for at børnene tromles ned af travle jord- og betonarbejdere? Mon ikke det var for at forskåne de arbejdende folks ører mod børnelarm? Vi vendte i hvert fald om, selvom Sigurd er et englebarn og ikke ville forstyrre nogen.

I børnehaven var der en rigtig dårlig nyhed. En pædagog på Fridas stue holder op. Han var (er) rigtig god og børnene kan lide ham. Han stod for at arrangere udendørsture, bål og i det hele taget de ting der ikke involverede tuscher og perler.

Frida klatre

Blåt en pige

Frida hjælper mor

Den nemme måde at montere taske på cykelstolen

Sigurd under sofa

Sigurd, din klovn

Sigurd i bil t a jens

Hvorfor skal jeg slæbes med?

Farvel

Øv. Rigtig meget øv!

Frida trehjuler

Nirk nirk nirk

Frida flyverdragt

Hjælp! Jeg er krympet!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-10-11 Mentalgymnastik

Frida: 3 år, 0 mdr. Sigurd: 6 mdr.

Der sker ting inde i Fridas hoved. Mange ting.

Fækaliefokusering
Bamser kaldes for lortebamser og saftevand for tis. Frida er ikke helt med på hvorfor, men synes det er lidt frækt at sige sådan. De pædagogiske forældre forsøger at blive forargede.
Hvorfor hvorfor dit og hvorfor dat?
Ja, vi ved det. Det er naturlig og sund udvikling. Ja, vi ved godt at børn der stiller mange spørgsmål er intelligente børn. Herligt, herligt. Men nogen gange... Augh!
Snakken efter munden straffes kontant.
Frida leger med legoklodser og siger jeg synes legoklodser er sjove, synes du også de er sjove?. Den involverede forælder svarer ja, jeg synes også de er sjove. Næste spørgsmål falder prompte: Hvorfor synes du legoklodser er sjove?. En variant af "Hvorfor?", der får os til at tænke over hvad vi siger. Glimrende.

Vi ved ikke så meget om hvad der sker inde i Sigurds hoved, men han bliver mere & mere mobil på daglig basis. Nu er det helt normalt at han møver sig bagud, dog uden defineret mål. Desværre roder han også rundt i søvnen for tiden, så han er lidt urolig om natten og sover typisk mange tre kvarterslure om dagen i stedet for en eller to lange.

Plys pose

Nej, nej, nej! Hjælp! Jeg er bange! Hende kæmpen gør onde ting ved mig!

Frida gynge

Nej, far, jeg gider ikke med hjem lige nu

Bollemaling

Rutinen er ved at indfinde sig

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->