Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-10-31 Arbejdsdag til far

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Far skulle bruge noget tid på at lave seriøse, kedelige ting, så Frida, Sigurd & Hanne tog afsted til bedsteforældrene. Det er ikke svært at gætte hvad de lavede, da Frida kom hjem og glædesstrålende fremviste et legetøjskatalog. Hun er helt med på at man kan ønske sig gaver til jul og vil gerne have en Barbiedukke.

En barbiedukke? Gys, gys. Det bliver ikke meget mere piget. Men okay, det er vel trods alt noget der kan erhverves billigt, hvis man køber dem brugt.

Sigurd er fortsat meget snottet og sov også elendigt i nat. Til gengæld sov han godt i løbet af dagen, henholdsvis 3 og 2 timer.

Frida udenfor collage

Dans, så bilen kommer frem. Dans, lille Frida, dans

Frida Øreringe

Øremærket

Frida bedstemor

Bedstemor underholder

Frida bedstefar

Julegavesnak med bedstefar

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-10-30 Kultur

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Måske ikke ligefrem toner fra den finkulturelle højborg, men... Vi spillede sangene fra MGP 2004 for Frida i dag. Hun kendte de fleste og var vældig med på at høre dem. De har tydeligvis spillet sangene i børnehaven, siden arrangementet løb af staben.

Det fik os til at tænke lidt over vores afskaffelse af fjernsynet. Vi savner ikke tossekassen i hverdagen, men det er oplagt at Frida ikke kan snakke med om Bamse og Kylling, Sigurds Bjørnetime og hvad der ellers for tiden. Det virker godt nok lidt bagvendt at genindføre fjernsynet i stuen, med det formål at fremme Fridas omgang med jævnaldrende.

Sigurd var snottet i nat (og ja, det startede før farmand udsatte ham for vantestrømperne). Rigtig snottet. Han var vågen fra klokken 23 til 2 og sov videre meget uroligt gennem natten. Det er første gang han er rigtig snottet og han bryder sig overhovedet ikke om det.

Lidt relateret, så har det været overskyet et par dage. Vi har derfor set os nødsaget til at tænde for radiatoren oppe i stuen. Og det er ikke engang november! Øv.

Sigurd bold

Hjælp! Samme bekymrende interesse for bolde, som storesøster også udviste

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-10-29 Udenfor er godt

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Pædagogen Per havde sidste arbejdsdag i børnehaven i dag. Han er en rigtig god pædagog og det er en skam han stopper. Han gav kaffe og kage til børn og forældre. Frida fik guflet sin del.

Det var dårligt vejr i dag, regnfuldt og blæsende. Frida var ligeglad. Helt ligeglad. Hun ville gå hjem, men blev proppet i cykelstolen efter et par hundrede meter. Derhjemme ville hun lege udenfor og fik far med på ideen. Da det ikke var sjovt mere, gik de indenfor og sad og snakkede. Far bemærkede Det er dårligt vejr. Frida svarede Nej. Far spurgte hvad der så var dårligt vejr og Frida svarede Ikke noget vejr er dårligt vejr. Hun har selvfølgelig også en dejlig varm flyverdragt, hvis ellers hun gad bruge den.

Forældrene sov i soveværelset i nat. Sigurd vågnede klokken 4.45. Det bliver snart vintertid. Hjælp!

Sigurd børnehave

Faderen var stolt af at have fundet en glimrende løsning til at holde Sigurds fødder varme. Moderen syntes faderen skulle have husket skoene

Frida flødebolle

Kage, saftevand, flødebolle, kage, flødebolle

Frida aften

Dejligt vejr

Jens Hofman Hansen
2004-10-31 20:45

Man kan godt læse mellem linjerne at faderen er meget stolt af datterens vejropfattelse.

Toke Eskildsen
2004-10-31 22:22

Det må jeg indrømme jeg er. Jeg mener at indpakning af unger er overvurderet. Det kan da godt være at manglende påklædning engang imellem fremprovokerer en forkølelse, der ellers kunne være undgået, men i det lange løb tror jeg på at det giver mere robusthed.

En del af det er måske også en reaktion mod en generel tendens til at pakke ungerne ind i vat. "Lad være med at kravle op på bordet, det er farligt" giver mig fniller.

I børnehaven er det nu forståeligt nok, da de har ansvaret for andre folks unger: Nogle forældre reagerer kraftigt på ting jeg finder trivielle.

Vi har fortalt pædagogen på stuen at vi aldrig vil brokke os over at Frida har for lidt tøj på, men jeg tror det er en fremmed tankegang for dem, for jeg har efterfølgende hentet Frida, hvor hun har været pakket ind i sweater + flyverdragt. Det var alt for varmt for hende.

Det kan være jeg ville have det anderledes, hvis Frida havde flere sygedage. Men når jeg kigger på børnene i omgangskredsen, er det ikke mit indtryk at hun er den der skranter mest.

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-10-28 Fremgang?

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Forældrene sov igen ude i solstuen. Sigurd vågnede en enkelt gang midt om natten, men til gengæld sov han til klokken 5.45. Der skal nok udføres yderligere forsøg, for at få pålideligt statistisk materiale til at vurdere hvorvidt spatialt forskudte nattelejer er fremmende for natteroen.

Moderen(!) er begyndt at spille computerspil med Frida. Danmarks Radio stiller nogen udmærkede små spil til rådighed. Lige nu nøjes Frida med at dirigere, men mon ikke snart det ændret sig? Faderen pønser på at sætte en computer op til hende.

I Børnehaven er der lus. Det forlyder at de for det meste rammer piger og at man er mere tilbøjelig til at få dem, hvis man ofte vasker hår. Frida har ikke haft lus endnu. Betyder det at hun er lige så beskidt som en dreng?

Sigurd har sat kravleudviklingen lidt på stand-by. Han har fundet ud af atd et er fedt at sidde og han er begyndt at møve sig lidt rundt i siddende stilling. Vi prøver at hunske at tippe ham engang imellem, så han ikke helt glemmer der med at trille og møve på maven.

Sigurd sidde

Sidning er sejt! Man kan kigge rundt, man kan nå højt op, man kan vælte bagover og brage hovedet i gulvet (når forældrene glemmer at lægge en pude omme bagved)

Frida kat

Kattepigen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-10-27 Der sker ting

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Frida havde en plusdag i børnehaven. Hun var på pigetur til en legeplads og legede rigtig godt sammen med tre andre piger. Hjemme i børnehaven legede hun med en pige der hedder Ursula. Normalt har hun det ellers med at lege med Kirstine og ikke andre. Det skadede heller ikke at Onkel Søren var med, da hun skulle hentes.

Onkel Søren? Ja, han fik bilen i gang igen. Tredje dag er lykkens dag. Han blev ikke til aftensmad denne gang, men kørte hjem til København.

Eksperimenter med at give Sigurd absolut nattero virkede. I hvert fald for sidste nat. Han sov uden afbrydelser indtil klokken 4.45, hvor Hanne meget meget stille, men åbenbart ikke stille nok, gik på toilettet. Forsøget gentages i nat.

Sigurd guitar t a hanne

Sigurd Slowhand

Sigurd gulv

Der tælles ned til kravlestadiet

Farvel Sørens bil

Farvel, bil. Snøft snøft

Frida trappe tau

Jeg kan ikke komme forbi. Katten ligger i forvejen

Sigurd vaskemaskine

Det er værst når den centrifugerer

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-10-26 Besøgsdag

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Faster Laila kiggede forbi i dag, for at få udskrevet en opgave. Sigurd skruede helt op for charmen og var vældig med, når der blev snakket med ham (og det blev der hele tiden).

Senere på dagen kiggede Onkel Søren forbi, for ar prøve at reparere bilen. Det lykkedes desværre heller ikke i dag, men han blev til aftensmad og legede rigtig meget med Frida.

Det går skidt med Sigurds sovevaner om natten. Han sover meget uroligt og skal have sut flere gange. Der er derfor iværksat to forsøg: At flytte kattens madskål væk fra gangen til soveværelset og at lade forældrene sove i solstuen et par nætter. Der håbes på bedre tider.

Søren Frida

Frida invaderede Onkel Søren efter aftensmaden

Laila Sigurd føtex

Vi fandt aldrig højre strømpe

Laila sigurd

Faster fodrer

Asfalt

Det skilt var snyd! Man kunne slet ikke lave aftryk i asfalten!

Far frida

Lad os se hvor langt far kan kaste dig

Sigurd gylp

Nammenams, en lækker unge. Sigurd gylpede lige et måltid grød op

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-10-25 Start påny

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Sigurd vågnede ved 5-tiden. Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, Frida vågnede ved 6-tiden. Det er i allerhøjeste grad mere undtagelsen end reglen. Hun var nu frisk nok og i godt humør det meste af dagen. Der var lidt øf da mor kom hjem og hun blev meget træt efter maden.

Onkel Søren kiggede forbi for at få liv i bilen. Det lykkedes desværre ikke, så han kigger ud igen i morgen.

Om aftenen spillede far squash med sin gamle ven Jakob fra gymnasiet. Far tabte, men det var kun fordi han havde vasket vinduer i lørdags og fordi han var træt efter cykelturen og fordi han havde spist for meget flæskesteg til aftensmad og fordi hans sko sad løst.

Toke sigurd

Den kompetente hjemmegående far

Frida muslingekunst t a hanne

Fridakunst

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->