Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 45
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-11-07 Sommer i november

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Det var lækkert vejr i dag. Rigtig lækkert. Vindstille og for det meste sol. Sådan rigtig klar vinterdag agtigt, bortset fra at det var varmere. Frida meldte at hun legede at det var sommer og markerede legen ved at rende rundt i shorts og T-shirt. Og nej, det var ikke far, der overtalte hende til det.

Når man leger en fugtig sandkasse i shorts, bliver bagen våd. Moderen var pædagogisk og meddelte Frida at shorts var okay, men at hun ikke måtte rende rundt udenfor med våde bukser. Frida var Frida og smed resolut sine shorts.

Aktion "Få Sigurd til at sove ordentligt om natten" kører ikke godt. Det ændrede ikke rigtig det store at prøve at give ham mælk midt om natten. I nat prøver vi at forvise ham til solstuen. Det betyder så at forældrene kommer til at sove i soveværelset begge to, hvilket er en kærkommen afveksling ovenpå de sidste par ugers lad-moderen-sove-i-solstuen-så-hun-får-sin-nattesøvn.

Sigurd har forøvrigt lært at sætte sig op fra liggende stilling. Han har dog stadig ikke lært at kravle og en fra Hannes mødregruppe sagde at hendes barn havde brugt 1½ måned på at gå fra næsten-kravle til kravle-stadiet. Men nu er Sigurd selvfølgelig specielt talentfuld og intelligent, så det kan kun tage kortere tid.

Kontrast

Sommerdag for 1/3 af de tilstedeværende

Flagstang fugl

Odin våger over Dannevang

Frida med bar numse

Den der ingen bukser har...

Sigurd flyverdragt

Hvis den vælter om på ryggen er den fortabt

Frida balancere t a hanne

Handskeaben hopper rundt

Sigurd cirkel

Sigurd i centrum

Sigurd blad

Kom nu, Sigurd, tag bladet fra munden og fortæl os om det smager godt

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-11-06 Hyggedag

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Gamle venner fra universitetstiden kom på besøg i dag. Anne Vibeke, Jeppe, Lasse og Naja samt Tenna, Torben og Sander. De blev fodret på behørig vis, der blev gået tur og A, J, L & N blev til aftensmad.

Frida var desværre ikke særlig social i dag. Hun gik lidt rundt med Lasse da de kom, men det meste af tiden var hun henne ved de voksne. Måske følte hun at hjemmet var lidt rigeligt invaderet?

Hanne har fundet en gammel dagbog fra Fridas første år. Slår man op på den 6. maj 2002, hvor Frida var præcis så gammel som Sigurd er nu, står der følgende:

Frida sover ret dårligt for tiden - er svær at få til at sove om aftenen og vågner flere gange i løbet af natten. Og så står hun op kl. 5 og 6 om morgenen! Gaab!

Hun sover stadig 3-4 gange i løbet af dagen. 3/4-1½ time som regel. Det er muligvis én gang for meget... Men hun bliver næsten altid træt efter at have været vågen 2 timer.

Bortset fra det med at være svær at lægge i seng om aftenen, svarer beskrivelsen ret godt på Sigurd. Spøjst.

Solstuehygge

Mens opmærksomheden er samlet om den blå bil, ser Sigurd sit snit til lidt befamleri

Frida Lasse trappe

Mens Frida stadig gad lege

Frida Lasse trappe

Trapper tiltrækker

Lasse Frida slik

Grabse, tilrane, tage, bemægtige, hapse, snuppe

Torben Lasse frida

Du vil gerne dele dit slik, ikke Lasse? For du vil da ikke have at den store røde mand bag mig bliver sur, vel?

Lasse Naja sigurd

Større børn er seje

Frida gulv

Hjælp, jeg sidder fast i toilettet!. Hvad er det for nogen lege Frida lærer i børnehaven?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-11-05 Klask!

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Ups... Selvom Sigurd lige har gylpet ud over sin seng og man gerne vil begrænse idder-adder-udbredelsen, skal man huske at lægge ham tilpas langt væk fra kanten og man skal huske at holde øje med ham.

Sigurd sparkede med benene, fik vippet sig ud over kanten og klaskede hovedet ned i gulvet. Av.

Nå, han ser ikke ud til at have taget skade og måske blev noget raslet på plads? Han sov i hvert fald en hidtil uhørt lang middagssøvn på 3½ time.

Frida flyverdragt

Nej, Frida. Det er ikke Sct. Hans og vi skal ikke brænde din flyverdragt af

Sigurd seng

Forkert

Sigurd seng

Rigtigt

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-11-04 Hvad sker der inde i hovedet?

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Da Toke kom op i børnehaven for at hente Frida, stod hun og snakkede med en pædagog. "Jeg var meeeget syg og så kom jeg på hospitalet, sagde Frida. Err... Ja, jo, javel. Hvornår var det lige det skete, Frida?

Da Hanne lagde Frida i seng, fik Frida øje på sin kæmpebamse og berettede hvordan den havde slået hende, hvorefter hun havde slået og trampet på den til den døde. At være død betyder at man ikke kan noget mere.

Udover mystiske samtaler gik dagen ud på at være sammen med Olivia, som vi mødte på vej hjem fra vuggestuen. Det er et stykke tid siden sidst, men Frida og Olivia legede rigtig godt sammen hele eftermiddagen og aftenen. Olivia spiste med inde hos os.

Tau sigurd

Motivation

Enligt blad

Jeg vil ikke. Nix, nej, jeg nægter!

Sigurd Olivia kys

Jamen Sigurd dog! Kysser du med en pige, der er 4 gange ældre end dig selv?

Frida Olivia sofaborn

Roderne

Danny

Den her hedder Danny. Opkaldt efter en pædagog i vuggestuen. Kan man få større ros?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-11-03 Der prøves lidt af hvert

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Operation "Prøv at give Sigurd mælk midt om natten og håb på det får ham til at sove længere" blev iværksat i nat. Sigurd fik mælk da Toke gik i seng. Det resulterede i at Sigurd tissede igennem bleen og vågnede klokken 5 med våde bukser.

I morgen iværksættes operation "Prøv at give Sigurd mælk midt om natten og håb på det får ham til at sove længere. Husk at skifte hans ble ved samme lejlighed".

Hanne Frida cykler

Morgensuset

Frida trehjuler

Aftensuset

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-11-02 2* Udvilking

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Sigurd kravlede i dag! Altså sådan lidt. Teknisk set kan det vel betegnes som et kravl, når man flytter først den ene hånd frem, derefter den anden og afslutter med klaske ned på maven, når man griber ud efter en legoklods?

Frida vågnede op i morges med tør ble. Det betyder ikke at vi straks afskaffer nattebleen, men det er vældig positivt at det snart er slut med den slags for hende. Det er efterhånden (pånær en enkelt svipser) også meget længe siden hun har lavet lort i nattebleen.

Toke skulle til et møde i dag, så Faster Laila dukkede op og passede Sigurd. De fik tiden til at gå med råbeleg og gutchigoo-lyde. Da Frida kom hjem kaprede hun Laila fra Sigurd og slæbte hende udenfor. De Dovne Forældre nød ungepasningen.

Det går meget bedre med Sigurds snottethed. Desværre gav det ham energi til at vågne klokken 4 i morges og nægte at falde til ro før 6.30. Argh. I morgen iværksætter vi den operation "Prøv at give Sigurd mælk midt om natten og håb på det får ham til at sove længere".

Sigurd kravletræning

Liiige ved at være der. Igen

Laila skifte sigurd

Sigurdnusser, har du lavet en gave til Faster Laila?"

Frida løbehjul

De voksne må bare følge med

Farfar
2004-11-03 17:35

Ka`ske Sigurd bare snublede på det glatte gulv.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-11-01 Knubs

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Sigurd kan ikke kravle endnu, men han kan gå op på knæ og hænder. Der står han så og vugger frem og tilbage, indtil han bliver træt eller mister balancen. Han mistede balancen et par gange i dag og bankede hovedet ned i et møbel, så han har fået nogen flotte røde mærker i hovedet.

Sigurd fortsætter med snottetheden, men sov dog noget bedre i nat. Han vågnede også først kl. 5.45. Lidt vildt, specielt da vi lige er skiftet til vintertid (havemøblerne tilbage i skuret).

Sigurd knubs

Børneværnet eksistere vist ikke i vore dage, men måske Jysk børneforsorg er stedet at henvende sig?

Frida trehjuler

Frøen betjenes ved at slå på den. Måske ikke helt politisk korrekt?

Frida engel

Den lille engel

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->