Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 46
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-11-14 Søndagsflade

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Med gårsdagens klynkende Frida in mente, stod dagen i dag i dagdriveriets tegn. Største projekt var en tur i Aldi. Frida var frisk og glad, men til gengæld var det forældrenes tur til at være trætte. Toke var søvnig hen over dagen og Hanne gik i seng kl. 19.30. Ak, ikke engang egen søvn kan forældrene finde ud af at koordinere.

Sigurd kravlede tre trin i dag! Et trin har vi defineret til at være flytningen af en hånd fremad. Han har også fundet ud af at komme hen til ting med en blanding af rul, møven, strækken og protesteren. Det er ikke så let at se hvordan det bringer ham fremad, men det virker.

Sigurd var slet ikke nem at få til at sove i går aftes. Han blev lagt tidligt, fordi han tydeligvis var træt, men var lang tid om og falde til ro. Da han så endelig sov, var det kun tre kvarter, hvorefter han vågnede og troede han skulle op.

Sigurd flæskesvær

Nammenams. Friturestegt griseskind er ikke at foragte

Sigurd sidde

Charmerende fyr, ikke? Men om 6 timer skruer han bissen på igen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-11-13 Gymnasiekomsammen

Frida: 3 år, 2 mdr. Sigurd: 8 mdr.

Lotte og Nina Miranda samt Bente, Morten og Alexander kiggede forbi i dag. De voksne havde en god dag, men Frida var overhovedet ikke social. Jo, okay, en smule til allersidst, men ellers stod den på klynk.

Nu vi tænker efter, havde vi også ting på programmet hele sidste weekend, så mon ikke Frida opførsel blot har været afreagering på en lang periode med en masse aktivitet? Vi husker ikke altid at få det med i planlægning af sociale arrangementer.

Sigurd var i fint humør hen over dagen, men var temmelig svær at få lagt i seng om aftenen. Han mente åbenbart at hans seng var stedet man holdt fest.

Lotte sigurd

Når ens eget barn sover, må man kapre et andet

Økohuset

Herligt klart efterårsvejr

Sigurd ledninger

Det er godt, Sigurd, leg med ledningerne

Frida lotte

Legodimsen er en skraldebil til skraldebøtter på tredje sal

Sigurd morten

Morten var af en eller anden ukendt årsag vældig populær hos Sigurd

Hanne læser for frida

Den opmærksomme læser bemærker naturligvis hvad Sigurd laver

Hanne trappe frida

Catwalk

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-11-12 Tre kvarter og ikke mer'

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Okay, det var ikke Sigurds dag i dag. Han vågnede godt nok kun en enkelt gang i nat, men dagen igennem ville han kun sove tre kvarters lure, gad ikke rigtig spise og var generelt utilfreds i vågenperioderne. Der er ingen tegn på feber eller andet skranteri, så vi regner med det bare var en minusdag.

F

Den spæde start. Flot at Frida både mestrer spejling og rotering

Sigurd kiks

Kikset Sigurd

Lego

Jeg sværger, jeg er uskyldig! Jeg kom bare forbi. Jeg tror han fik hovedet i klemme i den store presse der

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-11-11 Mere grund til optimisme

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Sigurd vågnede ikke i går aftes og heller ikke i nat. Det er lang tid siden han sidst sov sådan igennem. Nå ja, han vågnede lidt over 5, men vi tager lige én ting ad gangen. Forvisningen til solstuen ser i hvert fald ud til at virke, så vi flytter lidt rundt derude i morgen.

Faster Laila hentede Frida i dag, så forældrene så ikke meget til datteren. Hun havde sin computer med (Lails, ikke Frida) og Toke morede sig med at fjerne 4 forskellige slags virus og endnu flere spywareprogrammer. Ak, det er straffen når man glemmer at slå automatisk opdatering til på lillesøsterens computer.

Hanne skal i praktik til foråret og det ser ud til at hun kommer til Randers. Det er gode nyheder: Bussen til Randers kører tæt forbi og det har ry for at være et godt praktiksted.

Laila sigurd

Flasketid

Laila frida

Legotid

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-11-10 Grund til optimisme

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Det er ikke til at sige om det skyldes afskærmningen mod tomrummet eller blot tilvænning, men Sigurd sov ret godt både i går aftes og i nat. Han vågnede godt nok klikken 3.30, men han faldt hurtigt til ro igen. Der håbes på at denne nat bliver endnu bedre.

Sigurd har lært at sige pruttelyde. Altså den slags pruttelyde, der ikke frembringes ved at slå prutter. Det er han vældig begejstret for og forældrene synes foreløbig det er vældig underholdende.

Frida udvikler sig også. Hun kører på med... forhandlingsfasen? I stedet for blot at protestere, prøver hun at finde på ting der støtter hendes sag. Den oplagte kamp er at få hende ud af døren om morgenen: Der skal leges, tøjet duer ikke, hun kan ikke finde ud af at tage støvler på, der skal bamse med og hun skal lige undersøge hvordan cykellygterne fungerer.

Frida bukser

Den sidste tids renden rundt uden så meget tøj på har givet gevinst: Naboerne donerede en bunke tøj i dag

Frida klistermærke

Frida kunne have valgt en paraply, en flyvemaskine, en regnbue eller en masse andet spændende. Men hvad valgte hun? Og hvad ville Freud sige?

Sigurd bord

Beklager, Sigurd, den vælter ikke

Dækken

Tomrumsskærmer

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-11-09 Ikke for kvikke

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Lad os lægge Sigurd ud i solstuen, tænkte forældrene. Lad os trøste ham og lægge ham til at sove igen hver gang han vågner, tænkte de. Så aftenen i går var en gentagelse af i forgårs. Han sov dog bedre om natten og vågnede først list i 6. Til gengæld sov han kun korte lure hen over dagen.

Men hvad er så den smarte nye ting, som forældrene har erkendt? Jo, måske er det ikke så sjovt for en lille fyr at der pludselig er 5 meter til loftet? Måske er det en naturlig skepsis for at ligge sårbar midt i det hele? Eller måske er det ligemeget. Vi ved det ikke, men ved denne aftens sengelægning blev der kunstfærdigt ophængt et tæppe som værn mod tomrummet.

Ja, vi prøver lidt af hvert i jagten på den eftertragtede nattesøvn. Vi er dog endnu for bløde til at bruge "lad ungen græde" metoden.

Frida balance

Sigurd Søløve Snapper

Sav

Kan den her have haft en smule med Sigurds korte lure at gøre?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-11-08 Forandring forfærder

Frida: 3 år, 1 mdr. Sigurd: 7 mdr.

Så fik vi prøvet at lægge Sigurd til at sove i solstuen. Det var ikke sjovt. Han ville slet ikke være med til det og vågnede hvert tredje kvarter og græd. Det gjorde han en del gange. Forældrene var ikke stolte ved situationen, men kørte eksperimentet igennem. Sigurd sov først rigtig godt, da det blev morgen og han blev lagt ud i barnevognen - der sov han så til gengæld 3½ time.

Så løsningen fremover bliver at lade ham sove nattesøvn udenfor.

Nej, rooolig nu, ikke ringe efter myndighederne. Vi skal nok lade ham sove indenfor om natten. Vi prøver lige et par dage mere med solstuen, i håbet om at han vænner sig til det.

Frida skubber barnevogn

Børnearbejde er vældig praktisk. Og når man ikke betaler dem, er det ikke engang ulovligt

Trækfugle

Efterår

Frida gynge

Gyngehøvdingen

Frida bader

Frida svømmede 15 baner crawl

Sigurd sidde

Det kaldes en dør, Sigurd. Spændende, ikke?

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->