Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 30
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-07-27 Svømmetur

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Varmt, varmt, varmt! Varmere end i går. Der skulle en dukkert til, men først efter klokken 15, for undendørsaktivitet mellem 12 og 15 gav lidt for mange associationer til snegle på stegepander.

Hov!? Déjà vu!

Frida tog en veninde fra klassen med til stranden og Sigurds veninde Tilde, hendes far og Onkel Jacob tog også med. Der var mange mennesker på stranden, men det er ok - når man selv har tilsandede unger med, bliver man vældig tolerant overfor andre. Vandet var lækkert når man var i det, men som altid var det en prøvelse med indtørret salt og sand på huden efter dukkerten. Mor påstår det er rart, men hun er altså underlig.

Onkel Jacob og Toke fik leget i bølgerne og fik dukket hinanden en del gange. Jacob går til ond-og-gemen og har tidligere gået til meget-farlig, mens Toke har evnerne tungere-end-dig og har-kastet-rundt-med-ungerne-i-6-år, så det var vældig underholdende. Mere af den slags, dog helst ikke på landjorden hvor Jacobs tricks virker bedre.

I morgen starter Den Onde Hverdag for forældrene, mens ungerne tager på ferie hos farmor og farfar. Som optakt dertil kom de tidligt i seng, men Frida kunne slet ikke falde i søvn. Hun har det på samme måde som Toke, der heller ikke kan sove når det er varmt.

Sigurd mod stranden

Ja, det var parkeringspladsen ned til stranden

Tilde Sigurd ronni strand

Specialbad til Tilde

Kæde med4 låse

Fire gange sikkerhed?

Frida Sigurd trampolin

Et børnebur! Smart!

Gratis børneting

På sedlen står der "Max en bamse pr. barn", oplyste forældrene

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-07-26 Ingen svømmetur

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Varmt, varmt, varmt! Varmere end i går. Der skulle en dukkert til, men først efter klokken 15, for undendørsaktivitet mellem 12 og 15 gav lidt for mange associationer til snegle på stegepander.

Onkel Jacob var med på en badetur, så der blev cyklet til stenalderbopladsen ved Egå Engsø. Det er en fin lille cykeltur, men varm, så der var stemning for en dukkert ved ankomsten. Men ak. Ak, ak. Der var meget lavvandet og fyldt med vandplanter. Meget fyldt. Det blev ikke til nogen dukkert, men hvad... afslapning i græsset med vandmelon er eller ikke at foragte.

Fridas næste rokketand har meldt sig. Den sidder ved siden af den første, hvilket vil sige midt for i undermunden. Den er allerede temmelig løs.

Sigurd cykelvogn sove

Helt vildt frisk og klar til leg? Faktisk ja. Han løb rundt er par minutter senere

Frida fanger Ænder

De var for hurtige, så ingen andesteg til aftensmad

Leg ved stranden

Konstruktøren

Sigurd vander Frida e

Den søde lillebror afkøler storesøster

Mad i det grønne

Kan du finde ud af det, jacob?

Egå engsø e

Sommer

Jacob klatrer

Jeg vil op til Jacob

Egå engsø stenalderplads

Sommeraftenidyl

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-07-25 Sigurd og Tilde

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Sigurd og hans veninde Tilde er meget hærgende, når de leger sammen, enten mod hinanden eller omgivelserne. Det plejer at betyde overvågning og konfliktløsning fra forældrenes side, hvilket er ret trættende. Inspireret af Tildes far lod Toke være med at blande sig i deres leg i dag og holdt sig i det hele taget på afstand af dem. Det gik overraskende godt: Med jævne mellemrum opstod der konflikter, der typisk endte med at Tilde begyndte at græde. Overladt til sig selv holdt græderiet op efter kort tid, hvorefter de blev enige om at være gode venner og lege videre. Der var selvfølgelig et par gange hvor indgriben vitterlig var nødvendig, men det viste sig mest ved at en af kamphanerne kom ind og bad om hjælp.

Det var to-bade-om-dagen varmt og Frida var så heldig at komme til stranden med naboerne. Sigurd og far blev indendøre det meste af tiden.

Frida klipper kanter

Frida som kantklipper

Tilde Sigurd musikinstrumenter

Ja, de larmede helt vildt

Disney sjov

Guf til hjerne og krop

Jacob samler unger

Tid til at smide gæsterne ud

Jacob Frida l e g o

Byggekonkurrence

Jacobs l e g o monster

En... hundedrage, Jacob?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-07-24 Varme og sovetid

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Mor havde første arbejdsdag efter ferien og far gik hjemme med ungerne. Der var meget varmt, så den stod på hjemmesysler. Sigurd krævede en transformation af sin stegosaurus til en pterodaktyl. Den var heldigvis mere overskuelig at lave og Sigurd hjalp rigtig godt til. Han er ikke god til at finde de rigtige klodser, men han har vældig styr på at følge tegningerne og samle delene korrekt. Flyveøglen blev færdigbygget og Sigurd krævede naturligvis at der også blev skabt en unge. Snedige far fik argumenteret sig frem til at det var mors job.

Om aftenen sov Frida hos naboerne og Sigurd bad selv om at komme i seng ved 19-tiden. Far mente godt nok at der stak noget under og var temmelig mistroisk, men nej - Sigurd var glad, nød godnathistorie og godnatsang og lagde sig pænt til at sove. Mon han er blevet syg?

Sigurd elvis Frida tulle

Kælne killinger

Korsedderkop

Nydeligt eksemplar

Stegosaurus

Du må lade livet, Stego

Sigurd bygger l e g o

Farvesortering virker

Flyveøgle

Klar til flugt

Sigurd flyveøgleunge

Ungen med ungen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-07-23 Hverdagsferie

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Toke tog igen på arbejde og Hanne tog ungerne med på biblioteket, for at låne samtlige bøger om dinosaurer. Der blev nu også tid til at lege og Sigurd besøgte undernabodrengen, for at lege med Briotog og sørøverskib. De to hyggede i fredsommelighed et par timer og fik også rullet vokslys.

Det var 14 dage siden ormekurspille, så det var tid til en til. Det gik ikke helt så nemt denne gang med Sigurd. Faktisk temmelig problematisk - mor og far måtte gøre fælles front og nøje overvåge at den forsvandt ned i gabet og ikke blev spyttet diskret ud. Der mangler en tredje dosis, så det skal nok blive underholdende.

Snurretop af kuglemagneter

Bøger fra biblioteket

Dinoer er seje

Fra Æg til krokodille modellervoks

Krokodille fra æg til voksen

Vokslys lavet af sigurd

Tre lys på et bord

Sigurd dromedar

Sigurd med dromedaren Kamel

Frida balancerer på Toke t a hanne

Ungernes version af stille sommeraften

Sigurd Frida balance

Der mangler lige et par år, Sigurd

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-07-22 Hannes fødselsdag

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Stakkels Hanne fik ikke førdselsdagssang på sengen. Af en eller anden årsag ville hun hellere sove længe end blive vækket klokken 6.30 med morgenmad. Toke tog på arbejde ved den tid og Hanne tilbragte dagen med ungerne.

Oldemor kiggede forbi ved aftenamadstid og fik startet førdselsdagssang. Der blev kun husket tre vers af den klassiske sang, hvilket er lidt pinligt, men Hanne sang ikke med og det er hende, der har styr på den slags. Men det var måske en meget passende påmindelse om alle de små og vigtige ting, som hun holder styr på?

Hanne aabner gaver

Faster Lailas gaver

Oldemor modellervoks

Oldemor modellerer

Frida Toke Sigurd godnathistorie

Godnat unger

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-07-21 Ferien halvt slut

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Far startede på arbejde og mor passede børn. Det var lidt hårdt i starten med en utilfreds Sigurd, men så kom en veninde fra strejketiden på besøg og Frida gik hen til veninden T. Sigurds veninde blev til spisetid og Fridas veninde til overnatning. Sigurd sendte veninden hjem med en friskplukket stokrose og et knus - hvordan bærer sådan en lille hærger sig ad med at være så kær?

Sigurd sover

Drengen på stengulvet

Mons mus Hanne e

Nix, Mons, mus spises udenfor!

Søren
2008-07-24 01:10

Ikke engang på dens fødselsdag må den guffe en enkelt lille mus!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->