Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 29
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-07-20 Friluftslyksaligheder

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Hvorfor er det fedt at grave et hul? Sjovt at hugge brænde? Spændende at styre en kædesav? Måske noget med at det er givende? Målet er klart, opgaverne overskuelige og gevinsterne synlige? Det virker og er ren terapi for byboere. Tak til farfar for at gemme et par svære brændeknuder og introducere ordet faskine.

Mor opdagede at Fridas første 6-årstand er begyndt at titte frem. Frida havde ikke selv bemærket noget, så forhåbentlig betyder det at ungernes tandkvaler er forbeholdt deres tidlige leveår.

Hjemme i Økohuset fyldte Mons et år. Han fik en rød hoppebold, som han legede med indtil den blev væk. Det tog ca. 3 minutter.

Sigurd ruller t a kip

Smilet der gør forældrene en anelse nervøse

Toke hugger brænde montage1

Standard

Toke hugger brænde montage2

Sving

Toke hugger brænde montage3

Omvendt

Sigurd Frida vippe henrik t a kip

Du er for let, knægt!

Palle Sigurd grave

Hulgravere

Sigurd Frida Laila fortælle historier

Laila fortæller - igen

Frida mons bold

Mons får sin gave

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-07-19 I dag er det alles fødselsdag

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Baggrunden for sommerhusbesøget var det årlige krebsegilde: Mor, far, Faster Laila, farmor, farfar og katten Mons er alle født under stjernetegnet Krebsen, så det med fælles fødselsdag er ikke nogen ringe ide. Der blev fejret fødselsdag med pandekager, grillmad og lagkage. Dog ikke på én gang.

Vejret var ikke det bedste, men et nærliggende bygningsværk med grill og overdækning gjorde det vældig hyggeligt. Farfar har været med til at bygge det.

Frida blev lagt i seng af Faster Laila og Sigurd af farmor. De har begge evnen til at fortælle vilkårligt lange eventyr, frit opfundet og digtet undervejs. Faster Lailas glansnummer er at bede tilhørerne om at komme med ting, som hun fletter ind i historierne.

Frida Laila pandekager

At indynde sig hos pandekagemesteren

Hund lavet af sigurd

Hund, af Sigurd

Flagermus lavet af sigurd

Flagermus, af Sigurd

Guitarspil i sofæn

Gasolin m.m.

Sigurd vandpyt

Yearh!

Hanne klatrer

Klatremor

Palle Sigurd grille

Sigurd insisterede

Laila Frida tænksomme t a laila

Hmmm...

Toke ser dum ud

Se dum ud

Hanne ser mærkelig ud t a Laila

Se sur ud

Lagkage

10 millioner kalorier

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-07-18 Sommerhus og sommerferie

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Sigurd og Tilde vågnede kl. 4.30 og mente det var morgen. Det mente mor underligt nok ikke. Mor fik dem nu overbevist om at hendes definition var gældende, så de luskede i seng igen og sov til kl. 8.

Ved eftermiddagstid gik turen til farmor og farfars sommerhus. Det plejer at betyde spændende insekter, huller i haven, bål og arbejde med boremaskine, økse eller hammer. Denne gang var det krydret med en overflod af hindbær og en Faster Laila med hendes kæreste Henrik.

Der var et væld af små frøer og Sigurd mente så bestemt at de skulle være hans kæledyr. Frida fik ham nu overtalt til at de skulle bo i et lille hus, de byggede af pinde og blade. Sigurd gik med til det, men måtte trøstes da de utaknemmelige springfyre flygtede væk fra huset ved udsættelsen.

Frida løbe sigurd

Afsted, afsted

Hindbær

Frit fald?

Lille frø

Udsigt

Sigurd syltetøjsglas

Lille Frø med små frøer

Blodplet larve tyria jacobææ

Blodplet - et voldsomt navn

Palle Sigurd vippe

I vejer for lidt!

Guldfarvet insekt lange følehorn

Guld og hvid

Sigurd Frida bål

Det obligatoriske bål

Tobaksfarvet blomsterbuk alosterna tabacicolor

Idderadder

Henrik Palle Økseslibning

Aftensysler

Frida Laila Sigurd t a kip

Godnat Sigurd

Sigurds bygningsværker

Sigurd byggede huse

Scrabble

Scrabble holder

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-07-17 Første tand ude

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Frida tabte sin første tand i dag. Den har siddet løs længe (men nok alligevel ikke 1½ år) og Frida håber på at tandfeen kommer med en erstatning, hvis hun lægger den under hovedpuden. Far prøvede at overtale Frida til at lægge tanden ved siden af sengen, men den duede altså ikke.

Sigurd legede med Tilde i dag. Det er ikke til at forstå at de vil lege sammen, for de brugte det meste af dagen på at toppes. Mønstret var at Tilde provokerede, Sigurd skubbede og Tilde brød i højlydt gråd og sladrede til forældrene, der fortalte Sigurd at han ikke måtte skubbe eller slå og fortalte Tilde at hun skulle lade være med at drille & pive. Suk... De fandt naturligvis ud af at Tilde skulle sove hos Sigurd, for de var jo så gode venner. Det var mor der havde vagten og hun tog det som en udfordring. Én måde at håndtere de to små katastrofer på er at holde dem i meget kort snor, så de blev tvunget til at udvise gode bordmanerer ved aftensmaden og mor satte sig ned på værelset hos dem, da de skulle falde i søvn. Det lod til at lykkedes.

Projekt Mellemgang blev afsluttet i dag. Det lykkedes ret godt og specielt den bedre belysning har gjort hobbyrummet indbydende. Frida brugte en del tid på at hamre og lege med snor og er glad for at der er et sted man kan pusle uden at skulle spørge om lov til at bruge tingene.

Fridas tabte tand

Friskudfaldet tand

Frida mangler tand

Smukt børnesmil

Sigurd med vinger

Ikke en lille engel

Stikkelsbær

Sommer

Tilde sigurd

Ja, de ser kære ud

Træbåd lavet af frida

Fridas båd

Mellemgang panorama

Mesterværket set med fiskeøje

Skruetvinge t a frida

Fridabillede

Kokranie lavet af sigurd

100% Sigurd-design

L e g o dims lavet af sigurd

Mere Sigurd-design

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-07-16 Stegosaurus

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Mons fangede en ung solsort i nat. Mor havde vagten, så hun blokerede kattelemmen og bar kræet over til fælleshuset. Den var omtumlet, men så ikke ud til at have lidt skade, så den fik en chance til i stedet for spaden. Mons brokkede sig temmeligt højlydt imens.

Sigurd vågnede lidt i 7 og krævede at mor byggede en stegosaurus til ham. Det tog næsten 4 timer, med Sigurds hjælp. Frida krævede til gengæld at far hjalp med at bygge prinsesse-LEGO. Far havde nok foretrukket en mere klassisk kønsbaseret fordeling af LEGO-opgaverne, men måtte bøje sig for overmagten. Sigurds stegosaurus var ret sej og mor brillerede ved at lave en unge til den af dele fra drageLEGOet.

Der blev igen arbejdet på at lave mellemgangen bedre. Dagens projekt var ophængning af skuffer på væggen. Den slags tager tid, når skufferne er købt i IKEA og hvert modul kræver 44 søm og 6 skruer. Men op kom de og det begynder at ligne noget dernede.

Frida havde en veninde fra skolen på besøg. De havde travlt med udklædningskassen det meste af dagen og veninden fik lov at sove hos Frida. Det blev ret sent, før der var ro nede på værelset. De skulle lige fejre Mons' fødselsdag, før de gik i seng. At Mons først fylder 1 år om 4&nbap;dage var ikke så vigtigt.

Sigurd stegosaurus

Morgenmaden står på bordet

Sigurd stegosaurus

Grrr!

Stegosaurus med unge l e g o

Ungen designet af mor

Prinsesser stegosaurusser l e g o

Mmm... Middag!

Toke bygger t a hanne

Meeeget koncentreret

Hanne Sigurd samle i k e a møbler

Mere samleri

Kamp i solstuen

Live rollespil

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-07-15 LEGOLAND efter lukketid

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Vejrudsigten sagde skyet med en smule regn, så det måtte jo være det perfekte vejr til en LEGOLANDStur. Med vanlig børnefamiliesans blev turen beregnet så familen stod ved LEGOLANDs indgang ved åbningstid. ...Sammen med et par tusind andre mennesker!

Om det ny skyldes gårsdagens sene sengelægning, de alt for mange mennesker eller bare almindeligt øfferi, var både Sigurd og Frida noget tunge at danse med. Mest Sigurd, der brokkede sig temmelig meget. Hvis ikke lige det var pga. den lange tur i bil og de små 1000 kroner det kostede at komme ind, var projektet blevet opgivet.

Klokken blev henad 17, det småregnede og familierne begyndte at trisse mod udgangen. Sigurd skvattede i søvn i en kø til en rutsjebane og det lignede en minusdag i LEGOLAND. Men der blev satset i stedet. En klapvogn blev lejet og parken genindtaget! Der blev markant kortere køer til forlystelserne og der var pludselig plads til at bevæge sig uden at støde ind i andre folk.

Midt i støvregnen opdagede far et slot med rutsjebanen Dragen. Indtil da havde forlystelserne været lidt rigeligt sommerlandsagtige og ikke så LEGO-agtige, men Dragen var fremragende. Turen gik gennem en borg fyldt med virkelig flotte LEGO-opstillinger og endte udenfor borgen, hvor farten pludselig steg voldsomt og toget for rundt i tætte kurver. Sigurd var netop over minimumshøjden og far klamrede sig til vognen og Sigurd, mens han spekulerede på hvordan man beroliger en 4-årig i en rutsjebane. Det var nu ganske overflødigt: Sigurd begyndte at grine højlydt og fik det der vanvittigt glimt i øjnene, der gør forældre nervøse. Der blev kørt tre ture i dragen, før ungerne accepterede at gå videre.

Efter dragen blev det tid til en tur i kano. Det havde ungerne ligesom prøvet før, så der var intet nyt. Ja, okay, måske et lidt rigere dyrelig end i Sverige og måske lidt voldsommere sejlads. Der blev afsluttet med en karruseltur, som ungerne havde snakket om en times tid. De nåede at komme med på sidste tur inden lukketid, så det var helt perfekt.

Amalienborg l e g o

De kan bare det der

N a s a l e g o

Nej, den fløj desværre ikke

And både l e g o

Helt cool and

20 Sigurd Hanne l e g o

Sigurd har styr på det

Træstammer Hanne Sigurd l e g o

Mor med dreng

Frida kæmpehøne

Kæmpehøne

22 Hanne Sigurd flyver l e g o

Dreng med mor

Frida Sigurd hajhoved l e g o

Ungerne krævede fotografering

Dyson airblade

Den virker helt vildt godt!

Træt sigurd

Down & out

Sigurd Frida Hanne klapvogn

Ny taktik

Borg l e g o land

Borgvagt

Drage i vandløb

Nessie

Sigurd hos de fine l e g o

De er genier hos LEGO

Frida slikker på ballon

Slik en delfin

Elg l e g o

Yes! En elg! Endelig!

Tissende hund

Kontrol af anatomisk korrekthed

Mejeri

To klodser = et karton mælk

Cykelvogn

En burley!?

Fly delfin

Fremtiden tilhører luftskibene

Sigurd dinosaurus l e g o

Meget glad Sigurd

Trine
2008-07-18 22:25

Er det ikke lidt barbarisk med sådan nogle dyrelig i rigelige mængder?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-07-14 IKEAkvaler

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Sigurds overnatning hos Tilde gik udmærket. Han vågnede godt nok op midt om natten, hvilket sker meget sjældent, men han ville ikke hjem og faldt til ro da Tildes far sad lidt hos ham.

Om eftermiddagen blev det tid til et smut forbi IKEA og videre ud til Bente i Sorring. Køre, køre, ned til IKEA. Køre ind på IKEAs parkeringsplads. Hmm... Holde i kø på IKEAs parkeringsplads. Køre gennem IKEAs parkeringsplads, uden at finde en tom bås. Men hvad, man kan vel parkere på en sidevej og gå? Nej, der holder også biler. Og køen på parkeringspladsen når nu ud på vejen. Gys! Projektet blev opgivet, til ungernes store fortrydelse, de havde set frem til bolderummet.

IKEA-turen blev gentaget efter aftensmaden, i håbet om at der så ville være færre mennesker. Det var der, men der var stadig tæt pakket. Man skulle tro folk havde ferie eller sådan noget. Ungerne fik deres bolderumstur og forældrene fik købt skuffer og skamler til mellemgangen.

Grundet indkøbsturen blev det lige lidt for sent med ungerne og sengetid. De blev overtrætte og pylrede. Det var dårlig timing, for planerne for morgendagen siger LEGOLAND.

Sigurd tilde spøgelsesbog

Spøgelsesbogen holder stadig

Frida Sigurd Hanne trappe

Afsted, afsted

I k e a Frida Toke sigurd

IKEAposering

Sigurd i k e a vogn brød

Glad Lille Frø

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->