Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 28
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-07-13 Sigurd sover ude

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Ungerne trængte til adspredelse og far trængte til at drikke kaffe og læse tegneserier. Det betød at mor startede bilen og kørte i svømmehallen med Frida og Sigurd. Søde mor.

Ved aftentide fandt Sigurd sammen med Tilde og de to fandt ud af at han skulle sove ovre hos hende. Ideen blev godkendt af de respektive forældrepar og Sigurden sendt afsted med sovepose i hånd.

Træmand

Træmand, snedkereret af Frida

Frida trækker sigurd

Portør

Sigurd cykelholder

Kontrollering

Sigurd kridt

Udeleg

Frida tilde Sigurd stole t v

Udfladning

Frida balancerer

Aftentur

Sigurd tusindben

Sigurd er ikke helt skæv med en tusch

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-07-12 Sigurd og far

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Sigurd var noget på tværs overfor far i dag. Far duede tydeligvis ikke tin noget som helst, hvilket han fik at vide ved gentagne lejligheder. Ved aftentide skiftede Sigurd fuldstændig over. Pludselig var det mor der ikke duede og far, der var den bedste i verden. Treårige er ikke voldsomt pålidelige.

Projekt Mellemgang skred fremad og der er nu bordplade og bagbeklædning. Bordpladen er fra Skjoldhøjkollegiet og har været gemt i mere end 6 år, ventende på rette lejlighed.

Sigurd pirat t a hanne

Lille Pirat

Elvis mons hanne

Katten Elvis kiggede forbi

Sigurd hamrer

Indledende hammerøvelser

Frida Alberte bærdrik

Bærjuice?

Sigurd Hanne tegne

Malertesten

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-07-11 Hvordan man smadrer Trangiaer

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Her er en fiks lille opskrift på at ødelægge for over 1000 kroner Trangia: Man kommer hjem fra kanotur, indsmører de tre sæt grundigt i brun sæbe, putter dem i plasticposer og lader dem stå et døgns tid eller mere. Herefter - dette er det vigtige trin - putter man alle tre sæt i opvaskemaskinen og giver det en god lang vask ved høj temperatur. En fysiker eller kemiker kan sikkert forklare om det er saltet eller sæben fra opvaskemaskinen, der reagerer med aluminiummet, men resultatet er under alle omstændigheder at overfladen bliver ru.

Efter et par timers arbejde med Rens-Let og knofedt, lykkedes det at bringe 1½ gryde i brugbar tilstand. Desværre er gryderne den del, der er lettest at gøre rent. Efter en kort indkøbspause blev de resterende dele angrebet med boremaskine og stålbørste. Desværre gav det en voldsom mængde ridser, så de ide duede heller ikke. Projektet blev udskudt til en anden dag.

Mons halede forøvrigt en fugleunge indenfor klokken 3 i nat. Det var fars vagt, så han måtte ud og hugge hovedet af den med feltspaden. Ak, det bringer minder til Skjoldhøj-dagene, hvor det en overgang var en natlig tradition at hugge mus over.

Sigurd og Tilde legede sammen i dag, men det var en leg, der drænede forældrenes energi. De lå i krig med hinanden og der gik ca. 10 minutter mellem hvert udbrud af barnegråd og anklager om slag, drilleri og skubben.

Far gik i gang med Projekt Mellemgang. Gangen fra Solstuen ind til Fridas værelse har længe haft et bord, hvor ungerne kunne tegne. Det har været lidt kluntet med et par kontorstole og belysningen har været dårlig. Planen er at lave et bord i børnehøjde, med plads til både træarbejde og tegneri. Det er et flerdagesprojekt.

Trangiagryder

Ru overflade

Sigurd vandforstøver

Væggevasker

Hanne ordner trangia

Husmoderen med boremaskinen

Dele til bord

Indledende øvelser

Gang

Rod

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-07-10 Dobbelt fødselsdag

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Det var Tokes fødselsdag, så da han prøvede at stå op, blev han jaget i seng igen. Det var planlagt korrekt fødselsdagsvækning med sang på sengen og glade børn. Fødselsdagen blev delt med Tante Anne, der bød på frokost. Fødselarerne fik en delt gave af deres respektive kærester i form af en dobbelt-date efter eget valg. Der blev overvejet om det skulle være en Tivolitur, da Anne og Toke elsker de vilde aktiviteter, mens de to stueplanter ikke er så meget til den slags.

Sigurd var i et noget spøjst humør og skiftede mellem at lege alene med modellervoks og gå i hyper-super-turbo-mode og drøne rundt. Den del var ikke ligefrem afslappende.

Trold der løber af frida

"Trold der løber" af Frida

Sigurd Frida Anne barbiedukker

Sigurd var med på legen

Anne Frida Toke havegynge t a jacob

Fødselarerne

Frida spiller mundharmonika Sigurd danser

Frida spillede og Sigurd dansede

Sigurd l e g o

Sigurdkomposition

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-07-09 Hjem fra Sverige

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Op klokken 5.45, hastig pakning af soveposer og unger, afsted afsted. Uret tikkede, for sidste rettidige ankomst til færgen var 7.30. Det lykkedes uden alt for meget ræs og med kun et enkelt uheld, i form af Sigurd, der kastede op i bilen. Det vides ikke hvorfor og han kvikkede op på færgen.

Note to self: GPS'en kan lave mærker. Lav et sådant mærke de steder, der skal vendes tilbage til, som f.eks. færgelejet.

På færgen var der en uforskammet dame, der anviste pladser til brunch. Det ville Toke ikke finde sig i og gik op for at tale med hende om det. Der udviklede sig og de endte inde på kontoret for den mandskabsansvarlige, der var behageligt kompetent udi konfliktafklaring. Nej, det betød ikke at hun gav Toke ret, det betød at hun lyttede og lavede en klar opsummering og afslutning. Point for det. Toke vendte tilbage til de andre og blev mobbet for sit brokkeri. Brunch-damen vendte tilbage på sin pind og fandt nogen andre passagerer at skændes med.

Peter Pedal dukkede op efter lidt tid, i skikkelse af en abedragt i mandestørrelse på den der Marshmallow-man fra Ghost Busters-måde. Det fik et par af de mindre børn til at græde, hvilket er klart nok - er Peter ikke bare en lille abe? Der er materiale til at par gode børnemareridt. Lasse fandt en anden dreng på sin egen størrelse med en DS-Lite (en Gameboy-agtig spillemaskine), samme farve T-Shirt og samme interesse for Pokemón. Frida og Sigurd fik hver en bamse fra den skrækkelige færge-kiosk. I modsætning til udturen handlede det om overlevelse denne gang. Sigurd valgte en mus og kaldte den Bider Mus.

Hjemme i Økohuset var katten Mons vældig glad for at se familien igen, mens Tau som sædvanlig spillede overlegen. Naboerne havde slået et telt op nede i haven, så Frida fandt hurtigt ud af at hun skulle sove der, sammen med Olivia. Forældrene glædede sig til deres egne senge, men de er også så voksen-agtige.

Ormepillerne til Fridas børneorm blev hentet. Den slags tages af hele familien og udfordringen var naturligvis Sigurd. Far prøvede at narre barnet ved at kalde det en ny og spændende vitaminpille. Sigurd skævede mistroisk til ham, stak tungen ud og rørte ved pillen, hvorefter han skubbede den væk og sagde den smagte af salt. Han er kvik nok, knægten, eller også er far bare elendig til at narre andre. Sigurd lod sig dog overtale da han fik forklaret sagens rette sammenhæng.

Frida Lasse sove

Alt, alt for tidligt

Hanne Sigurd Frida morgenmad

Brunch var bedre end buffet

Anne vibeke sover på færgen

Kort nattesøvn

Sigurd opstiller vingummi

Vingummilegetøj

Hanneærer Sigurd og Ær mons

Flyt dig, Mons

Mons frida

Glad kat

Toke Sigurd sofa t a hanne

Sofaslapper

Rod

Udpakning

Jacob sigurd

Bæreren krævede kaffe

Telt Sigurd frida

Hjem, kære telt

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-07-08 Sidste dag i kano

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Dagen startede hårdt ud med blæst om morgenen. Blæst nok til at der var skum på nogen af bølgetoppene. Men det var også før 7. Svenskerne vidste ikke noget om hvorvidt det ville løje af, men de mente der kom regn senere på dagen. Der var også temmelig koldt og en hurtig inspektion af landvejene indikerede 3-4 kilometers kørsel med kano på markvej.

Tre timer senere så verden mere positiv ud. Vinden løjede af og temperaturen steg, så det blev besluttet at sejle 11-13 km ned til Fegen by, hvor der er et opsamlingssted. Det småregnede ind imellem undervejs, men Sigurd og Naja krøb i skjul under en presenning og humøret var højt. En mulig middagspause på en lækker sandstrand blev skippet, for alle var grebet af at nå slutstedet. Meget passende kom der en åbning i skyerne til sidst, så den afsluttende kilometer kunne tilbagelægges i solskin.

Kanoerne var ikke så hårdt pakkede mere, men det blev en noget tung dag - alle unger underholdt sig med at lave bølger i vandet. De små med hænderne og de store med mugger og padler. De stores medpadlen har ellers hjulpet en del, men deres modpadlen var tilsvarende mærkbar. De fik nu lov til det - far var strategisk og fokuserede på at den sidste kanotid skulle være så positiv som mulig.

Jacobs tidligere så høje stjerne hos ungerne var sunket en del. Der skulle blot 4 dage til, før han begyndte at blive voksen-agtig, kedelig og sige lidt for meget nej til ungerne. Hans navn skiftede fra Lynet til Rådne Banan og Rustne Skrotbunke.

I Fegen skulle der ventes et par timer på opsamlingsbilen. Ungerne legede på plænen, spiste pommes frites og afkrydsede tipskuponer, mens de voksne vaskede kano og overvågede bagagen: En subsistensløs stod og kiggede ud over vandet og da Toke gik ind for at blive afløst af Jacob, trissede han ned til bagagen. Da han kiggede op og fik øje på Jacob der var kommet ud, ændrede han kursen og gik ned for at vaske hænder. Efter denne påmindelse om civilisationens skyggesider, blev overvågningn af bagagen mere eksplicit.

Regnen tog til, men hvad gjorde det? Overnatningen skulle foregå i en lade. En lækker, tør lade med slyngelstue med åbent ildsted og stort sovekammer ovenpå. Der blev afregnet med kanoudlejeren: 4000,- for 2 kanoer og en kajak i en uge, overnatninger i lade og på lejrplads og 2 gange kørsel af folk og fartøjer. Som afslutning fik Jacob og Toke et fingerbøl af en afskyelig alkohol- og peberbaseret drik, der hed noget med at svide, når man skal skide.

Slyngelstuen i laden blev delt med spejderne fra første dag. De var vældig søde og ungerne var fint underholdt med dem og en stor indendørs klatrevæg med Mount Everest-motiv. De voksne aftenhyggede til 1-tiden, hvor de blev nødt til at sende sig selv i seng. Morgendagen kalder på tidlig opståen.

Aftensmad

Forloren skildpadde, aspargessuppe, pita-brød, pasta og finthakket kål-salat med feta.

Forloren skildpadde ... det er ikke til at forstå hvordan det kunne smage ok til afprøvningen inden turen. Var det overhovedet samme dåse? Hundemadsassociationerne var voldsomme og alle lovede hinanden aldrig mere at spise det. Aspargessuppen var noget tam, men salaten var glimrende.

Der er et par tydelig mad-moraler fra turen: Dåser er nødløsning og et eller andet friskt pifter et måltid gevaldigt op. Røget skinke er fremragende.

Frida snitter

Morgenflittig

Tegneri ved bålet

Børnehvilestilling

Sigurd maler

Der farves hajer

Klar til sejlads

Afsted igen

Jacob kajak

Idol-billede af Onkel Jacob

Jacob kajak regn

Klart til det hele

Hanne Naja Sigurd presenning Anne vibeke kano

Sikret mod elementerne

Sigurd Lasse skæv bro sandstrand

Kort tissepause

Toke Sigurd Frida Lasse kano t a hanne

Altid plads til en til

Fegen landingsplads

Sidste landing

Toke vasker kano t a jacob

Så gør vi sådan når vi...

Toke vasker kano t a jacob

...vasker vor kano

Trillebør

Børn bør trilles

Sigurd bamse mugge

Med mugge og bamse

Anne vibeke venter i regnen

Våd bagagevagt

Hygge med tipskuponer og slik

Værestedet

Sigurd sover t a jacob

2 minutter efter bilstart

Naja i bil t a jacob

9 minutter efter bilstart

Frida Lasse regn ned af nakken

Regn i håret er hul i hovedet!

Karsten ydes onde bryg

Mystisk og ildesmagende bryg

Slyngelstue

Havregryn i slyngelstuen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-07-07 Teltregn, vafler og svenskere

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Anne Vibekes telt holdt tæt mod nattens regnskyl. Hannes og Tokes telt holdt til regnen. Jacobs telt ... Jacob brugte en del af natten på at flytte rundt i sit telt, så det ikke dryppede direkte ned i hovedet på ham. Skyerne var heldigvis tømt ved morgentid, så våde ting kunne hænges til tørre og morgenmaden indtages i ro og mag.

De 4 rødder med dåseøllerne var stadig på øen. Det viste sig at de var taget afsted uden telefonnummeret på kanoudlejningen, med en meget lille og meget sløv håndøkse og uden kort. De Overorganiserede Voksne forbarmede sig og gav dem et telefonnummer og et lamineret kort. De takkede og gik i gang med at flække brænde på den der snedige omvendte måde. En god idé, specielt når man har en meget lille økse. En dårlig ide, hvis man vælger at slå ned mod klippegrund i stedet for en huggeblok. Der gik et par minutter, så knækkede de skaftet på øksen. Og nej, Toke ville ikke sælge dem sin økse. Gårsdagens brandbekæmpelse havde tilføjet patina og affektionsværdi og den var blevet pænt slebet skarp igen efter møderne med klippestykkerne. Men de fik lov at låne den, mens kanoerne blev pakket og de nåede febrilsk at organisere brænde til et par dage. Gad vide om de er i live til den tid?

Dagens sejlads førte til et traktørsted ved søen. Der var smuk udsigt over vandet, is, lækre vafler, kager og varmt vand i hanerne på toiletterne! Hele holdet var hastigt på vej til at blive suget ind i civilisationen, lysten til videre kanofærd vaklede og tyngdekraften under stolene blev hastigt kraftigere. En hurtig gruppebeslutning om at droppe kaffen og skynde sig tilbage til myggene og pulverkaffen blev taget og alle flygtede derfra.

En time senere nåede bådene til lejrpladsen. Den virkede rigtig lækker med shelter, plant underlag og beliggenhed helt ned til vandet. Der var godt nok græs, hvilket signalerede knotter, men der der blev håbet på at søluften ville blæse dem væk og humøret var højt.

Under udpakningen kom nogen englændere forbi og blev skræmt videre til anden lejrplads. Der kom også et hold svenskere, som ikke lod sig skræmme. De havde en pige på Fridas alder med og de to legede sammen efter to minutter. De havde også en 4-årig knægt med. Han hed Harald og var meget "virksom". I løbet af meget kort tid rendte han og Sigurd rundt og hærgede hinanden og omgivelserne. De var alt for ens til at det kunne gå stille for sig. Hvad enten det skyldes den dårlige indflydelse eller bare Sigurds almindelige humørsvingninger, var han ganske utålelig det meste af eftermiddagen og aftenen og arbejdede på at sabotere hyggetid, aftensmad, snobrød og godnathistorie.

Lasse, Frida og Sigurd fik prøvet at sejle i kajakken. Lasse klarede det til den store guldmedalje og sejlede rundt for egen hånd i vigen. Frida kunne godt håndtere den og sejlede en lille tur ud og hjem. Sigurd var meget entusiastisk, styrede slet ikke, men var fint i stand til at sejle fremad.

Svenskerne drak sig halvsnaldrede ved bålet og sang højlydte sange til ud på natten. De var såmænd flinke nok, men ... larmende. Vinden lagde sig og knotterne var ret aktive, så danskerne gik tidligt til ro.

Aftensmad

Boller i karry med ris og råkost (revet gulerod og revet æble med citronsaft).

Dessert: Snobrød og Marshmallows.

Boller i karry var ikke voldsomt spændende, men råkosten peppede det hele lidt op og svenskerne donerede et par stykker stegt kød til de der ville have det.

Sigurd abestilling

Sigurd træner til indspilning af en rapvideo

Sigurd leger med optændingsblokke

Morgensysler

Frida vinnø

Kritisk blik på lejren

Frida Toke t a jacob

Styr på lokkerne

Grødtid

Grødudlevering

Naja Frida grødtid

Grødgufning

Kano kajak

Snackudveksling

Sigurd spiser vaffel

Glad lille fyr

Sandkasseleg

En legeplads!

Vaffelspiseri

Rooolig nu, piger!

Naja Sigurd lege med vand kano

Den oplagte kanoleg

Landgang Jacob bærer sigurd

Indtagning af lejrpladsen

Lasse Frida klippeleg

Udforskning

Sigurd naja

Et roligt hjørne

Lasse kajak Frida badering

Vandski med badering?

Sigurd kajak Frida badering

Sigurd in action

Shelter

Anne Vibeke er populær

Hanne og Sigurd ordner saft

Lille hjælper

Ungerne på sheltertag hanne

Børneoverblik

Jacob spiser kød

Kød!

Marshmallow

Perfekt

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->