Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 25
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-06-22 Besøg hos odderne

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Tenna & Torben og deres unger Sander og August inviterede på besøg i Odder. På vejen blev der lige samlet 6 bakker jordbær og 1 liter fløde op, og så kan det jo ikke gå helt galt.

Nå ja, Sigurd faldt i søvn i bilen og halvsov videre i muggen tilstand inde i huset i en halv times tid. Men det er jo et velkendt fænomen. Der blev nu tøet op til sidst og alle 4 unger kom i sving på børneværelset. Det involverede vistnok hajer.

Sander havde en transformer, som Sigurd naturligvis forelskede sig i. Som han så rigtigt bemærkede: Den er god til at transformere. Det er ikke fordi Sigurd normalt excellerer udi ordækvilibristisk motionering af plica vocalis, men bestemte ord er bare for gode til at glemme.

I Odder var der et bord i børnehøjde nede i værkstedet. Udstyret med hamre, søm og træ. Det virkede så godt at far lovede at genindføre konceptet hjemme i Økohuset. Det har været forsøgt før uden den helt store succes, men det kan meget vel skyldes et ikke helt stabilt bord og alt for hårdt træ.

Dagens prøvesmagning af dåsemad var boller i karry. Det er svært at klokke i, specielt hvis man lige bomber det med en gang karry, så det ville ikke være ringe på kanoturen. Der var også en dåse cocktailpølser, som pølseconnaisseuren Toke afprøvede (okay, nu bliver synonymordbogen også lagt på hylden). De var ... som små udgaver af de tidligere afprøvede glaspølser. Advr. Nej tak, det var alligevel for meget.

Sigurd fiskestang

Afsted på kanotur

Sigurd l e g o

100% Sigurdkreation

Jordbær med fløde

Bevogtede jordbær

Ungerne leger

LEGO virker

Frida skruer Sander kigger

Frida demonstrerer

Sigurd Frida Sander august værksted

4 unger med hamre kan larme helt vildt

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-06-21 Indkøb til kanotur

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

De fleste af tingene til kanoturen var nemme nok at finde, men... Kød til aftensmad? Som kan klare en uge uden køleskab? Det er sjovt som man pludselig får øje på nogen af de ting, der er implicitte i vort samfund. Som for eksempel at alle har et køleskab. Eller måske snarere at alle der ønsker at spise ordentlig og økologisk mad har et køleskab. Slagteren i gårdbutikken så noget forkert ud i ansigtet da han blev præsenteret for tanken om at smide økokød på dåse. Men han måtte dog indrømme at han ikke havde mange bud på hvad man ellers gjorde. Han kunne kun præsentere en røget skinke, der så fin ud, men som kostede 500 kroner/kiloet. ...Det er nok en lille bitte smule for meget, når man tænker på at anvendelsen skulle være kød i aftensmad.

Der blev (i Kvickly) indkøbt tre dåser med aftensmad, som forsøg. En anden observation er at det var de eneste tre dåser med aftensmad, der var at finde i butikken. Folk køber ikke dåser mere - de køber ting til fryseren. Men okay, man kunne også kigge andetsteds end Kvickly efter den slags.

Dagens afprøvning blev udvalgt af Frida og var forloren skildpadde. Selvom det bryder alle normer i denne øko-kvalitet-frelste tilværelse, var meldingen at det faktisk var ok. Salt og krydderier skal helt sikkert med, hvis det skal anvendes til kanotur, men det var ... ok. Hvis man så tænker frem til at det skal indtages efter en dag i fri luft med kanoroning, virker det oplagt at det der vil smage rigtig godt. Så to stemmer på pilskaden (børnene gad ikke have det, men det var mest fordi Sigurd kun ville have gulerødder og Frida kun ville have kartofler). I morgen gælder det enten boller i karry eller hakkebøf.

Desserten var jordbær (små, mørke, økologiske og smagfulde) med fløde. Nok af dem. De er rørende billige i disse dage. Der blev svælget, guffet og fortæret.

[Foto]

Noget af det mad, der skal med. Måske i en tredje kano, der trækkes efter de andre?

Dåsemad

Kandidaterne

Sigurd spiser med lukkede Øjne

Jordbær med fløde

Frida bærer mons

Se hvad jeg fandt!

Mons sort kat e2

Tydeligvis gamle bekendte

Trine
2008-06-22 18:07

En ekstra skvæt sherry i pilskadden gør underværker! Og efter en lang dag i kano i silende regnvejr kan resten af flasken sikkert med fordel fordeles blandt de tilstedeværende voksne.

Toke Eskildsen
2008-06-24 21:37

Jeg bemærkede godt din subtile korrektion. Jeg har ingen undskyldning for denne brøler udi det Klumpske univers. Jeg sad oven i købet ag tænkte lidt over bakke snagvendt tingen, erkendte at der logisk set skulle to d'er til, men valgte i sidste ende at stave paddens navn som det er blevet udtalt gennem min barndom.

Mht. regnen, så holder vi skarpt øje med http://www.dmi.dk/dmi/index/verden/verdensvejr_europa.htm?city=110046030&name=Ullared

Trine
2008-06-24 22:16

Faktisk ser det ud som om det er dig der kan stave: http://en.wikipedia.org/wiki/Rasmus_Klump :) Vi krydser fingre for godt vejr i det svenske.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-06-20 Alenemor med 4 unger

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Far tog som planlagt til faglig dag hele dagen og mor håndterede fire unger. Planen var TV og guf om aftenen, så de temmelig fredagstrætte små pus blev installeret foran flimmerkassen med soveposer og madras. Helt perfekt.

Ja, altså, det ville have været helt perfekt, hvis ellers teknikken havde fungeret. Som Hanne meddelte Toke: Der er kludder med dit TV. Nedturen blev afbødet ved at se Disney Sjov inde på naboens fjernsyn, men der kom ikke pluspoint på Tokes konto.

Frida Sigurd morgenbord

Frida var ikke lige til samtale denne morgen

Skovjordbær

Et bed fyldt med skovjordbær. Mmm...

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-06-19 Fælles morgenmad

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Mor skulle møde lidt senere end normalt, så alle kunne samles om morgenmaden. Mor og ungerne spiste havregryn og far rumsterede med nogen pølser og noget ost. Mons ville også være med i hyggen, så den slæbte en friskdræbt og temmelig blødende mus hen til morgenbordet. For sådan lige at anrette maden gav den sig straks til at tæske musen frem og tilbage på gulvet.

Hrmn... Nå, katten blev verfet udenfor med musen og blev først lukket ind igen da måltidet var færdigt. Mons var noget spørgende da den kom ind igen, men det er altså ikke nogen nem opgave at forklare en kat at det er helt fint med musejagt, bare ikke med mus i huset.

Sigurd skal besøge en fraflyttet børnehaveven på lørdag, så han fik fabrikeret et brev til ham i går, som så skulle postes. Da far forklarede at det skulle ske i en nærliggende rød postkasse, brast Sigurd i gråd. Han var godt klar over at kammeraten ikke boede i nærheden, så det kunne jo ikke være hans postkasse! Sigurd faldt til ro efter en kort forklaring om hvad postbud egentlig går rundt og laver.

I morgen tager far til faglig dag i forbindelse med arbejdet. Mor håndterer ungerne + naboens unger. Planen for aftenen er pizza og Disney Sjov, evt. med kage og mere Disney Sjov, hvis det skulle blive nødvendigt.

Frida Hanne mons mus

Goood kat. Og skrub så udenfor!

Frida Sigurd brev

Meget vigtig post

Hvid kat sort kat

Spy vs. spy

T a frida

Fridaklip

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-06-18 Havens glæder

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Frida og Olivia kan godt lide jordbær og ærter. Der er jordbær og ærter i haven. Frida og Olivia plukker jordbær og ærter i haven. For så vidt ganske glimrende, for det er jo derfor der er en have. Men, piv, piv, hvad med Sigurden og de stakkels forældre? Næste gang skal der en større have til, hvis det kan lade sig gøre.

Frida parasol

Paraply

Ærrt

Fars dagsration

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-06-17 Tilbage i børnehaven

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Godt nok meldte Sigurd at han hellere ville passes hjemme, men der gik ikke mange sekunder fra han gik ind i børnehaven til han drønede rundt med de andre rødder. Han tog et powernap under hjemturen, men ellers var han glad og tilfreds ovenpå dagen.

Nå ja, helt tilfreds var han så alligevel ikke, for en af hans venner fra børnehaven er flyttet. Heldigvis er mor ved at arrangere at de kan lege sammen i weekenden.

Projekt "lær ungerne at spise alsidig mad" kører fortsat. Det er ret tydeligt at begge unger har gennemskuet at deres kulinariske fremtid er på spil, så de kæmper naturligvis for at holde fast i pasta og riskiks.

Mons træ

Bygger du rede, Mons?

Frida boremaskine

At pine mus (okay, det var en kanindukke)

Sigurd månestøv

Månestøv fylder hurtigt hele stuen

Mikkel
2008-06-19 16:33

Vores unger spiser skam alsidigt. Ud over pasta og riskiks spiser de da også, risengrød, kogte ris, og nudler.

Firefox
2008-06-19 16:34

Det må være i anledning af Firefox 3.0 udgivelsen at Mons har klædt sig ud som rød panda... Er du sikker på at det /er/ Mons og ikke en rød panda?

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-06-16 Sidste strejkedag

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Indrømmet, det var ikke den snedigste strategi at aftale at passe børn dagen inden den varslede lockout. Men okay, en aftale er en aftale, så far blev hjemme og passede Sigurd og Alberte.

Morgenen blev nu skudt i gang noget inden Alberte-invasionen. Musen fra i går krøb ud fra sit skjul i sofaen og blev fanget af Mons. Igen. Søvndrukne far kastede en T-shirt over den og bar den udenfor - Mons fattede nul og blev ved med at lede omkring sofaen. Musen virkede vældig frisk og så ikke ud til at have brækket noget. Den drønede afsted og sprang ud over kanten på reposen og ned på fliserne, hvor den straks løb videre.

Der var møde på fars arbejde, så Sigurd og Alberte tog med derind. De blev udstyret med peanuts, vand, riskiks og Barbie Fairytopia Mermaidia (ja, Sigurd kan godt lide den film og ja, den er præcis lige så skrækkelig som den lyder). Det gik over al forventning og de var slet ikke klar på at drage videre ud i verden, da mødet var slut. Det hjalp nu at lokke med en tur op i tårnet, selvom det viste sig at Sigurd var meget mere interesseret i de motoriserede bogreoler, der kan flyttes ved tryk på en knap.

Hjemme igen i Økohuset blev det til frokost og fællesmaling nede hos undernaboen. En af Albertes veninder kom til, så der var pludselig 5 unger i gang med acrylmalingen inde i stuen. De blev skarpt overvåget af et par fædre, der blev lidt frustrerede over at flokken hele tiden rodede alle farverne sammen til én farve. De var dog godt klar over at reglerne dikterer at lade børnene eksperimentere som de selv vil, så de lod børnene eksperimentere som de selv ville. Næsten.

Albertes veninde tog med far, Sigurd og Alberte op for at hente Olivia og Frida i skolen. Der mødte de Tilde, der skiftede fra sin egen klapvogn over i cykelvognen til Sigurd. Olivia og Frida fandt også en ekstra veninde at slæbe med hjem, så pludselig var antallet af børn oppe på 7. Det begyndte at ligne skruebrækkeri overfor de (teknisk set) stadig strejkende pædagoger. Det var nu nul problem at håndtere flokken, for ved hjemkomsten drog alle ungerne ud i verden, fordelt i 3 grupper.

Dagen var harmonisk og spændende, både for Sigurd og Frida. Så hvorfor i alverden brød de begge sammen ved sengetid og krævede en mængde snak og trøst? Det må da skyldes noget mere end at far lavede ris blandet med gulerodsmos til aftensmad...

Mus på trøje e2

Musetrøje

Sigurd papkasse paprør

Nulmaster

Sigurd spiser i papkasse

Madkasse

Alberte Sigurd bogtårnet

Gitterly

Alberte Sigurd Ænder

Andeleg

Blishøns med kyllinger sigurd

Blisblik

Gigantregnorm

Gigantregnorm

Alberte Sigurd skulptur

Kunstpause

Sigurd og Albertes maleri

Agurkemonster

Frida laver legemad

Stenaldersysler

Frida blæser bobbel

Teenagetræning

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->