Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 24
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-06-15 Mus i hus

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Forældrenes børnefrie søvn blev afbrudt lidt over klokken 4 i nat. Denne gang havde Mons fanget en mus. Det var mors pligt at smide kræene udenfor, så hun vaklede op for at håndtere den velnærede gnaver. Det der med at håndtere mus med hænderne var dog ikke så tiltrækkende, så hun hentede et viskestykke. Mens hun vendte ryggen til, forsvandt musen. Den forsvandt også for Mons og Tau, så jagten blev opgivet. Der blev ikke hørt mere støj og om morgenen var der intet at se. Hmm... Frygten gik på at musen først kunne findes vha. lugten om et par uger.

Det obligatoriske morgenbrød blev hentet og forældrene gik over til ungerne. Da Sigurd erfarede at han skulle hjem, brød han grædende sammen og tiggede om at måtte blive og sove en gang til hos dem. Underligt nok var Onkel Jacob og Tante Anne ikke med på den ide.

Sent om aftenen vågnede Tau op og var pludselig meget interesseret i sofaen, specielt den ene ende. Den undersøgte den nøje, krattede og lå på lur. Det er Tokes vagt i nat og han har nok på fornemmelsen at der sker et eller andet på et tidspunkt.

Buddha frida

Buddha er ikke verdens mindste kat

Sigurd bygger t a hanne

Koncentration

Fridategning

Fridakreation

Jacob bærer Frida hjem

Rart med onkler, der kan tage fat

Jordbær

Årets første selvhøstede jordbær. Det smagte guf

Sigurd Frida stikkelsbær

Stikkelsbærrene er glimrende, synes 3/4 af familien

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-06-14 Børnefri

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Udover de almindelige lørdagsindkøb blev der også anskaffet ting til kanoturen. Der er pludselig kun et par uger til turen til Sverige. I den forbindelse er det lidt af en udfordring af finde ud af hvordan man kombinerer et ønske om god og økologisk aftensmad med en uge uden køleskab. Linsesuppe er ... en mulighed. En enkelt aften. Hvis der er snobrød og chokolade bagefter. Anne Vibeke mener hun udfordringen kan klares og har lovet at komme op med et udspil.

Det var dagen for den månedlige børnefrie aften og ikke mindst efterfølgende morgen. Som sædvanlig var ungerne vældig med på at sove hos Onkel Jacob og Tante Anne. Den ordening har kørt uden problemer fra dag et.

Frida balancerer

Opstillet billede

Slik opstillet af Sigurd t a hanne

Sigurds opstilling

Slik opstilletaf Frida t a hanne

Fridas opstilling

Kuzco tegnetaf frida

Kuzco med sin mig-agtige mig-T-Shirt

Frida Økse

Careful With That Axe, O' Frida

Frida bobleting

Underholdning til flere timer

Frida Sigurd soveposer

Farvel, unger. Vi henter jer når I er sommerfugle

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-06-13 Ikke helt alene mor

Frida: 6 år, 9 mdr. Sigurd: 4 år, 3 mdr.

Far tog til sommerfest på arbejdet og Sigurd blev passet hos Alberte. Ved aftentide blev hjemmet invaderet af ungernes legekammerater og Onkel Jacob.

Pædagogstrejken blev afblæst i dag, dog først med genoptagelse af arbejdet tirsdag. Det betyder lige en sidste hjemmedag til far på mandag, men de sidste 4 uger har gået uden brug af ferie, så ingen brok på den front.

Flokken foran t v t a hanne

Mental pause

Sigurd sover

Barneseng

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-06-12 Vandtur og skolemøde

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Far skulle underholde Sigurd og nabopigen Alberte. AQUA i Silkeborg blev udset som dagens mål. AQUA er et ferskvandsakvarium og et større udendørsområde med oddere, vaskebjørne, bævere og andre danske arter. Danske arter involverer også dyr, der ikke længere lever vildt i Danmark. Meget gennemført, helt ned på "vi fjerner nåletræerne fra dett skovstykke, da de ikke var i den oprindelige urskov".

Alberte og Sigurd var ikke voldsomt interesserede i fiskene bag glas, men der blev brugt rigtig lang tid hos klappefiskene. Kan fisk være kælne? Sikkert ikke, men en stør i bassinet stak ret konsekvent hovedet op ved kanten, hvorved den blev meget let at nå. AQUA havde nu noget udmærkede akvarier og åleakvariet i kælderen var ret spooky - dunkel belysning og en mængde ål der duvede stille i vandet og kiggede ud på betragteren. Nå, det var vist kun far der blev småtraumatiseret - Sigurd og Alberte syntes det var kedeligt.

Udenfor var der legeplads og gangbroer mellem områderne. Under en af broerne lå der en vædder og dasede. To bytøser kom gående og i omvendt Bukke Bruse-stil lød der pludselig en højlydt brægen under deres fødder. Da de landede igen og havde fået lidt overblik over sagen, forklarede den ene den anden at det var en ged og den anden meldte at de skulle skynde sig videre, fordi det ikke var lidt for uhyggeligt.

Vædderen viste sig at være vældig snakkesagelig og kom hen for at blive kløet bag ørerne af Sigurd og Alberte.

Om eftermiddagen tog far med Frida og Sigurd hen til møde/fællesspisning på Fridas skole. Det fungerede overraskende godt at ungerne legede i gymnastiksalen, mens forældrene holdt møde. Men nu var der så heller ikke så meget at holde møde om. Det handlede mest om at sige farvel og tak for skoleåret.

Mor var hjemme ved hjemkomsten fra skolen og forhandlede med Sigurd:
Mor: Sigurd, du skal gå ned i seng
Sigurd: Men jeg vil have noget havregryn!
Mor: Nu skal du høre hvad vi gør. Du får noget havregryn og så skal du gå ned på dit værelse og blive der
Sigurd: N, n, så kommer jeg bare op 3 gange eller 6 gange

Alberte Sigurd klappefisk

"Læn dig ikke ud", stod der på et skilt. Hvordan skal man lade være med det, når der er spændende klappefisk?

Gedde

Ugly Joe

Aal

Idrk

Sigurd vandløb glaskugler

Simuleret vandleg

Sigurd Alberte a q u a legeplads

Fredelig passage

Sigurd Alberte a q u a legeplads tunnelbro

Tunnelbro

Sigurd flydebro

Vandlegeplads

Sigurd vandleg

Helt perfekt

Ænder spejlet slot

Pittoresk andedam

Kælent får ovis orientalis aries

Omgængeligheden selv

Toppet lappedykker podiceps cristatus

Lige i øjet

Sigurd tilde spøgelsesbog

Sigurd forklarer om uhyggelig bog

Frida Olivia Alberte regnvejr

Reservoir cats

Sigurd sover på gulvet

Sigurds selvvalgte soveplads

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-06-11 Dræberkat og glade Sigurd

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Mor og far vågnede i nat ved 4-tiden. Der blev skramlet i lejligheden og der lød små pivelyde. Det var tydeligvis lykkedes en af kattene at fange en mus. Tyngdekraften er superstærk under senge midt om natten, så der blev stiltiende indgået aftale om at katten fik lov til at tæve og æde sin mus, som katte nu har for vane.

Om morgenen var Mons vældig tilfreds med sig selv og fremviste stolt sit bytte til far. Det var en solsorteunge, hvilket hverken Hanne eller Toke er helt glade for at se i kreperet tilstand på stuegulvet. Det er hermed vedtaget at Sigurd-passe-pligten nu involverer at skovle kat & bytte ud i natten igen, hvis de lusker ind ad kattelemmen med sligt.

Sigurd blev hentet hos farmor og farfar om eftermiddagen. Sidste gang tørnede Sigurd og farfar en del sammen. Det gjorde de også denne gang, men det blev endelig afgjort at farfar var overhunden. Derefter gik tingene meget lettere og gladere. Der blev fanget haletudser, bygget biler og Sigurd havde ikke travlet med at komme afsted, da far kom for at hente ham. Faktisk gik han gennem aftenen uden at pive overhovedet - der plejer ellers at være behov for at læsse af, når ungerne har sovet ude.

Død fugleunge

Kreperet kræ

Gaffakonstruktion

Rumraketflyverbil

Sigurd griner

Grin til aftensmad

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-06-10 Frida enebarn

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Frida nyder at være enebarn et par dage. Gårsdagens pandekager med jordbær og morselskab blev afløst af tøsetur i byen for at købe festsko. Af en eller anden årsag var det aldrig på tale at far skulle hjælpe med at finde festsko. Mærkeligt...

Højtlæsningsbogen for Frida er Momo. Den er nået til det hvor De Grå Mænd har forvandlet det meste af byen til et sted hvor alle mennesker prøver at spare tid og derved mister al den frie tid de havde. Ganske apropos, når man tænker på hverdagen og overarbejde for at kompensere for lukket børnehave.

Det er rigtig godt at hun er nået op hvor bøgerne også bliver interessante for de voksne. Nå ja, Ronja Røverdatter o.l. er såmænd også fine, men når man både har hørt og læst dem en masse gange, går glansen lidt af det. Mon hun er klar på Hobitten, når Momo er læst igennem?

Frida trøje sko

Fine sko og bonustrøje

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-06-09 Strejkeramt Sigurd

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd vågnede op klokken 1 i nat og kunne ikke sove igen, så mor sov nede hos ham til klokken 5. Sådan går det, når man kommer for tidligt i seng.

Bedstemor Tove fejrede sin fødselsdag ved at komme og passe Sigurd og kort efter fars hjemkomst blev Sigurd sat i bilen og kørt til farmor & farfars sommerhus. Det var han temmelig utilfreds med og det er jo forståeligt nok. Det er ikke alle strejkedage der er lige gode.

Hidtil har det, efter omstændighederne, kørt godt med pasning af Sigurd. Toke tager lange dage på arbejdet, når det er muligt, og i kombination med Hannes omsorgsdage, bytninger med andre Økohusbeboere og friske bedsteforældre betyder det at der ikke er pillet ved feriedagene. Endnu. Men det begynder at kunne mærkes at der er undtagelsestilstand.

Ved ankomsten til farmor & farfars sommerhus havde Sigurd naturligvis sovet en halv times tid, så han var eddikesur, varm og ulykkelig. Det tog godt en halv time, et glas mælk, en skål jordbær og en halv rulle gaffatape at få ham i godt humør igen.

Blodbøg pink army aarhus a r tilery

En flot blodbøg på Randersvej er udset til at dø til fordel for en letbane

Blodbøg pink army aarhus a r tilery

Bøgen forsvares

Frida spiser pandekager t a Hanne

Tøserne klarede sig lige, mens drengene var væk

Sigurd gaffa træklodser

Gaffa holder Sigurds verden sammen

Marker vandingsmaskine e2

Sommeraften

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->