Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 23
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-06-08 Varm søndag

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Der blev kølet med vand i haven og sukket efter frisk luft. Økohusets udluftning fungerer ikke ordentligt, når der er vindstille. Mor udviste initiativ og lugede have - jordbærrene og ærterne ser ud til at blive fine, mens gulerødder og løg har bukket under for ukrudt.

Fars initiativ bestod i at få prøvesmagt pølser på glas. Det meget videnskabelige forsøg var foranlediget af den kommende kanotur. Far er vant til pølser fra Hanegal, så referencerammen var måske lidt højt sat fra starten. Resultatet? Joeh, hvis man er til ringe smagende pølser der kan tygges uden tænder, er glaspølser fine. ...Advr! Skraldespanden blev fodret med de resterende pølseefterligninger og der må noget andet til til kanoturen.

Sigurd var træt om aftenen, så han kom i seng ved 18-tiden. Den slags er altid farligt, så der blev listet for ikke at vække ham, da Frida skulle i seng.

Frida sidder med sigurd

Okay, unger, I er en lille smule kære

Sigurd skruer hjul på vogn

Den lille mekaniker

Sigurd brandbil vogn liggeunderlag

Nu med vogn

Holdbar mad

For science!

Varmehave

Sommerhave

Sigurd på vej i seng

Helt væk

Ærter

Godt på vej

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-06-07 Forberedelser til kanotur

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Onkel Jacob tog med en tur til Vejle, hvor Anne Vibeke ventede med sine børn. Der var dømt sommerhygge under træerne og planlægning af kanotur. De tre af ungerne fandt hurtigt noget at lave og efter noget tid kom Sigurd også med.

Anne Vibeke har et telt med plads til alle på en regnvejrsdag (og gæster, hvis der skulle dukke nogen op ude i ødemarken). Når det pakkes sammen fylder det godt nok sådan ca. en kano og stængerne er lavet af det fineste jern, så det er lidt af en prioritet at slæbe det med. Det bliver nok vejrudsigten der kommer til at bestemme det.

Sigurd sov en halv times tid i bilen på vej hjem og var træt og tvær, da han vågnede ved hjemkomsten. Aftensmaden hos Jacob & Anne blev ikke rigtig til noget for hans vedkommende, så far slæbte ham hjem i seng. Det passede naturligvis ikke Lille Frø, der meddelte at han ville gå væk, hvis han blev lagt i seng. Sigurden kom i seng og far satte sig ovenpå og nørdede. ... Lidt tid senere meddelte underbevidstheden at et kig ind på børneværelset ville være på sin plads. Smart underbevidsthed.

Efter lidt søgen blev Sigurd lokaliseret ovre på legepladsen, hvor han drønede rundt med veninden L og var i strålende humør. Han lyttede opmærksomt på fars formaninger om ikke at løbe væk og legede derefter sorgløst videre. Han har tydeligvis lært hvordan man får de voksne til at lade en være i fred. Sigurd sov ved 23-tiden.

Anne vibeke telt naja

Let og elegant lille teltpose, excl. stænger

Ungerne ordner telt

Masser af initiativ

Stor løvtæge acanthosoma hæmorrhoidale

Antennefyr

Sigurd jager Lasse med kost

Nye koste banker bedst

Frida plukker ukrudt

Ukrudtsplukker

Sigurd beskidt rutsjebane

Far: Nøj, Sigurd, hvor er du beskidt!
Sigurd: Nej, far, det er bare jord!

Jens Hofman Hansen
2008-06-19 23:30
Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-06-06 Sol, søvn og stakkels Jacob

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Dagens håndtering af pædagogstrejken blev at far blev hjemme og passede Sigurd og hans veninde L om formiddagen. Senere tog Sigurd med L til stranden og far fik arbejdet nogen timer. Sigurd var godt træt, da han kom hjem.

Onkel Jacob var blevet vraget af Tante Anne til fordel for en koncert nede i byen, så han bad om mad og husly mod elementernes rasen (læs: Bragende solskin). Det blev beviliget og maden blev indtaget på de residensens nærliggende græsarealer (læs: Frimærket ude foran).

Frida og Olivia legede sammen og besluttede at sove sammen inde hos Frida. De plagede voldsomt om at få lov til at sove i sengen på "den sjove måde", hvilket betyder at lamellerne tages ud, et par madrasser lægges på tværs og man sover siddende. Far advarede om at det ikke ville føre noget godt med sig og gav lov til gennemførelse af projektet. Ungerne holdt ud til sen aften mens de forsøgte at falde i søvn i den akavede stilling, hvorefter Olivia gik ind til sig selv igen. Men så er dét afprøvet.

2_SigurdBadering_Rotated

20°C

Frida Olivia klappeleg

Er du bange for din mor og far?-legen er noget med at klappe og lade være med at blinke

Tau drikker vand

Mons og vandkaraflen

Jacob ordner Sigurds løbehjul

Onkel Jacob skifter hjul

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-06-05 Styltekoden

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Dagen startede lidt hårdt med et par unger, der ville have mors opmærksomhed... Moar, knap kjolen!, Moar, find min bil, Moar, Sigurd sparker med vilje osv. Forældrene besluttede hurtigt at der ikke skulle passificeres med fjernsyn og at de selv måtte lave noget uden forældreinvolvering indtil eftermiddagstid. Det gik ... sådan rimelig godt. Bedre end forventet.

Frida fik styr på stylterne og kan nu gå så langt det skal være, så længe det er nogenlunde ligeud. Hun kan også gå på de høje klodser og kan komme op på dem uden hjælp. I den forbindelse efterlyser hun naturligvis højere stylter.

Ved eftermiddagstid cyklede Frida med mor og en veninde til stranden, hvor de udforskede et område med store sten. Sigurd tog til sin veninde Ls fødselsdag. Han kom godt nok tilbage et par gange og skulle klage over kun at have fået tre stykker kage, have plaster på, berette om at Tilde skubbede (med vilje!) og have nyt plaster på, men det gik ellers vældig fint derhenne.

Sigurd pålægschokolade leverpostej

Sigurd-designet mad: Chokoladepålæg med leverpostej

Sæbebobler i haven

Boblebad

Frida stylter græs

Højt på strå

Frida playmobil

Playmobil virker

Strandtur t a Hanne

Den lange vandring

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-06-04 1 voksen til 1 barn

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Ganske ukoordineret holdt Økohuset 1-voksen-til-1-barn dag: Ingen af de sædvanlige mistænkte havde arrangeret gensidig pasning, så ved formiddagstid vrimlede det med kontaktsøgende unger i nærområdet. Man ved det er strejketid, når der pludselig er to børn på Sigurds værelse, hvoraf man kender navnet på den ene. En voksen, som man ikke kender navnet på, stikker hovedet ind og siger at han henter ungerne lidt senere.

Udover at lege med en del forskellige unger blev Sigurden vasket og slæbt med på indkøb. Han prøvede også at lege med Tilde, men det blev meget kort - de to havde helt klart set rigeligt til hinanden de sidste par dage.

Onkej Jacob & Tante Anne kom over og spiste aftensmad. Hanne & Toke forklarede på bedrevidende vis om de korrekte fremgangsmåder ved henholdsvis afskårne fingre og udslåede tænder:
Hanne: De opbevares bedst i ejermandens mund
Jacob: Men hvad med vand?
Hanne: Ellers kan de ligge i mælk eller saltvand
Frida: Eller under hovedpuden!

Public service announcement

Afskårne fingre
Dæk blødningen på hånden med rent klæde, køl såret på hånden med ispose eller lignende. Put fingrene i en tør, lukket plasticpose. Put plasticposen i en anden plastivpose med koldt vand, f.eks. med isterninger. De må ikke køles ned under 0°C.
Udslåede tænder
Opbevares i ejermandens mund. Alternativt i mælk eller saltvand. Må ikke tørre ud, skal ikke afkøles.

Guido tændstik

Nu med trægaffel. Cyanoacrylat virker

Sigurd Jacob fælge

Fælles interesser

Sigurd giver Frida knus

Så skidt da, Sigurd

Frida bager

Fridas dej-fu er ikke stærk endnu

Frida klatrer på reolerne

Ja, de kan godt bære

Sigurd gynger

Far-søn tid

Frida hårpynt

Bedårende hårkontrol

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-06-03 Godmorgen! Så står vi op!

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Biip biip biip! Ævs... Natten er også alt for kort! Mor skulle først op, men hun trykkede på lige-5-minutter-mere-knappen et par gange og meldte så at hun var så kvæstet at hun blev nødt til at sove til kl. 8 og møde en time senere. Far spekulerede på om hun var blevet syg eller sådan noget, for på det tidspunkt havde hun sovet i 11 timer.

Far var godt nok også lidt træt, men Frida skulle i skole, så han tøffede ned og vækkede hende. Så tog han et bad og vækkede hende igen, incl. småbrebrejdning over at hun ikke var begyndt at stå op i mellemtiden. Far gik derefter ind til Sigurd og ruskede i ham. Ingen reaktion. Nå, men han skulle alligevel være hjemme, så det hastede ikke. Frida og far gik ovenpå og begyndte at spise morgenmad sammen.

Mystisk... Køkkenuret viste at klokken var 5.45. Men det var nok Sigurd der havde stillet på det, for vækkeuret er styret af et atomur i Frankfurt og dermed ufejlbarligt. ...Meeen... Der var godt nok faldet et par hints efterhånden og selv en morgen-IQ på 93 kan lægge 2 og 2 sammen når tallene ellers er tydelige nok.

En kontrol af stueuret og solstueuret afslørede at det fantastiske radiostyrede vækkeur ikke var helt så fantastisk igen. A clockwork defect.

Frida fik ekstraordinært beviliget morgenfjernsyn som kompensation for det grove overgreb på hendes nattesøvn og far hyggede sig med at arbejde arbejde i en times tid.

Sigurd blev passet hos Tilde i dag og det gik noget hårdere til end i går. Det vil nok være en rigtig dårlig ide også at lade dem lege hele dagen i morgen. Lige nu er de eneste planer for morgendagen at far passer Sigurd.

Frida albue tunge

Der er ingen, der kan slikke deres albue, påstod far

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-06-02 Mor, Tilde og Sigurd

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Det var mors tur til at agere børnepasser og hun fik glæden af Tilde og Sigurd. Lidt overraskende fik det ikke væltet huset, men de krævede overvågning på den varme dag. Mor var ret træt ved aftentide og faldt i søvn inden ungerne.

Sigurd ser fjernsyn

Møgbeskidt og kernesund

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->