Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 22
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-06-01 Varm søndag

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Det fortsætter med at være alt for varmt, hvilket far fejrede ved at hjælpe til med at istandsætte loft. Det er også så rart med rokuldsstøv (okay, det staves rockwool, men vis mig en dansker der udtaler det sådan) når det blandes med sved. Okay, så var det heller ikke værre - rigeligt vand og en erkendelse af at man på ingen måde behøver at være præsentabel hjælper på det. Desuden handlede det mest om at betjene elektriske skruetrækkere.

Tøsernes overnatning var gået glimrende og Sigurd krævede at han og Frida sov derude en nat. Det må det gerne, men vil Frida?

Sigurd legede 6 timer hos sin nye ven J. Det vil sige 6 timer med god opførsel. Det klarede han uden problemer, men J har nu også så meget spændende legetøj.

Telt i forhaven Frida alberte

Nattens buhtrolde var listet forbi og havde ikke ædt nogen af pigerne

Rockwool

Klar til kløe

Toke skruer

Vrnn vrnn

Sigurd trappe

Omdrejningsmoment

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-05-31 Førstehjælpekursus

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Ungerne blev afleveret (tidligt) hos Onkel Jacob & Tante Anne og mor & far tog til Skive til et førstehjælpskursus. Underviseren havde kørt ambulance i 24 år og havde oplevet alt. De andre deltagere var af typen "Jeg havde epilepsi tidligere men det går godt nu, selvom jeg smadrede min ryg ved et trafikuheld for et par år siden og blev erklæret invalid. Jeg tager kurser fordi to af vores børn er handicappede og jeg mener det er vigtigt at være klædt på til at håndtere de uheld de kommer ud for" (nej, det var ikke overdrevet. Det var én af de deltagende. Der var flere med lignende historier). Mor og far følte sig temmelig udmanøvrerede i det spil og det eneste de kunne komme op med var at Sigurd havde hast falsk strubehoste, hvilket de håndterede ganske forkert.

Dagen gik med en del praktiske øvelser, hvilket var glimrende til at illustrere pointer. Mors og fars viden om emnet er 15-20 år gammel og der er altså sket lidt ting i mellemtiden. Den klassiske hjerte-massage-kunstigt-åndedrætrutine er f.eks. blevet opdateret så der er færre ting at huske på. Det er også blevet tilladt at lave årepresse.

Ungerne havde naturligvis haft det godt hos børnepasserne. Sigurd var skvattet i søvn, men efter hans turbodag i går var det ikke underligt. Frida og Olivia besluttede sig til at sove i telt i haven i nat - det bliver spændende at se om buhtroldene skræmmer dem indenfor igen.

Brandmandsstige

To the bat-pole!

Smadretbil i forhaven

White trash i Skive

Frida springer i badebassin

Sommerglæde

Frida springer i badebassin

Mere sommerglæde

Sigurd sætter pløk i

Din teknik er plækumulig, Sigurd

Fridas stensamling t a hanne

Fridas stensamling

Campingplads i forhaven t a hanne

Campingplads i forhaven

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-05-30 Bedste venner i verden - i dag

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd og hans nyfundne veninde L blev passet på skift af Toke og Ls mor. Toke tog dem med ned i universitetsparken, under dække af at bytte en fejlleveret sovepose til en luftmadras. De to unger nød de store arealer og legede aber. Aber er støjende tingester, der ikke gør hvad De Voksne siger de skal gøre.

De kom hjem og vende en halv times tid, før det tog afsted med Ls mor til stranden. Der blev de så til den sene eftermiddag og legede killinger og spiste jordbær. Da de kom hjem så de fjernsyn hos Sigurd og gik så over og legede hos L. Sigurd var ikke tilfreds med at blive slæbt hjem til aftensmaden.

I morgen tager mor og far på førstehjælpskursus i Skive og overlader ungerne til Onkel Jacob & Tante Anne. Det var omkring sengelægningstid da Frida fik det at vide, så hun brød i gråd og forklarede fortvivlet at hun altså kun ville være hos J &A om natten. De rutinerede forældre tog det helt roligt og det endte da også med at Frida skiftede til at glæde sig, ved udsigten til en tur til en nærliggende legeplads.

Sigurd begge ben i et bukseben

Har du fået de forkerte ben ned i bukserne, Sigurd?

Træfældning set fra bus

Hov!?

Træ under fældning

Gren for gren falder træet

Unger træ

Lille Frø på store stammer

Mons t a frida

Frida ønsker sig et kamera - øjensynligt til at fotografere Mons

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-05-29 På kryds og tværs mellem lejlighederne

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Far blev hjemme med Sigurd og havde aftalt at Sigurds veninde L skulle passes hos ham. Men Sigurd gik på besøg hos vennen J fra morgenstunden af og L besøgte Alberte. Far tullede rundt og forsøgte at lave praktiske ting, men det er lidt svært at starte større projekter, såsom at lave arbejde-arbejde, når man venter på at døren bliver sparket ind af hujende unger.

Sigurd og L fik leget rigeligt sammen senere på dagen. Der var lige et par stunder hvor L var ret stille og Sigurd lidt for øffende, men de blev hver gang afsluttet af rigtig god leg mellem de to. Panikken inden lukketid blev afværget af Frida med veninder, der lavede stur stur cirkus på en nærliggende legeplads. Balancegyngning i 10 meters højde (okay, ½ meter) er meget meget farligt og imponerende.

I morgen er der atter en strejkedag, så L og Sigurd skal igen lege sammen. Planerne for næste uge er ved at falde på plads, så den skal såmænd nok også blive klaret uden at tære på feriedagene. Fjerde uge? ... Nej, den venter vi lige lidt med at få nørklet på plads.

Skur sigurd

Skurvægskift

25BillederFraHverdagen

Hverdagsbilleder

Sigurd stærk mand

Stærk mand i cirkus

Mons under nabopigernes seng

Mons havde det fint inde hos naboen og gad slet ikke med hjem

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-05-28 Den sociale kamæleon

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd blev passet hos L i dag. Hun er en sød og stille pige, men i stedet for at kanøfle hende, legede Sigurd godt sammen med hende og var kun drillende på den charmerende måde (meldte Ls mor). Senere på dagen legede han med drengen J, der er en sød og stille dreng. Også her foregik det afdæmpet og med venlig omgangstone. Det er ret tydeligt at Sigurd indretter sig efter hvem han leger med - i hvert fald på udebane.

Sigurd cyklede op til Fridas skole og tilbage igen i dag. Når pædagogstrejken er ovre er det nok på tide at lade ham cykle i børnehave.

Frida havde haft en glimrende nat på skolen. da mor hentede hende, glemte de dynen, hvilket fik Frida til at bryde i krampegråd. Menaltså... Sådan er Fridas mpde at læsse af på. Havde det ikke været dynen, havde det sikkert været en sandal der klemte eller en Sigurd der havde lånt en bamse uden at spørge.

Far spurgte interesseret til hvem der havde haft den kraftigste lommelygte med i skole, hvortil Frida svarede Ved ikke. Med slet skjult triumferende mine spurgte mor om hvem der så havde haft det flotteste liggeunderlag med, hvortil svaret var Øhhh.... Suk. Det er da heller ikke muligt at skubbe sine egne værdier over på afkommet nu til dags!

Sigurd modellerer

Den lille elefantbygger er efterhånden ret kompetent til modellervoksleg

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-05-27 Søvn og børn

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd og Tilde stod op kl. 7. Egentlig ville Sigurd nok have foretrukket at sove videre, men Tilde var temmelig insisterende. Nu skulle man måske tro at så lidt nattesøvn bevirkede at Sigurd faldt omkuld af træthed ved aftentide, men nej - han protesterede i en times tid, før han overgav sig til søvnen.

Inden aften fandt Sigurd imidlertid en ny veninde: A. A bor også i Økohuset og de to har aldrig leget før. Sigurd er ret god til det der med pigerne...

Frida skulle sove på skolen og blev pænt afleveret af mor, medbringende en kurvfuld boller til morgenmaden.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-05-26 Sigurd fejlede 4-års-undersøgelsen

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd brugte formiddagen på at have veninden L på besøg og eftermiddagen på at tage til 4-års-undersøgelse og handle ind med far. Han er godt nok 4 år og 2 måneder, men 3 forgående aftaler er blevet aflyst fra lægehusets side.

Far og søn ankom til lægen 10 minutter før tid og satte sig til at vente. De første 10 minutter kiggede Sigurd i bog og legede med en dinosaurus. De næste 10 minutter snakkede han med en dame og kravlede rundt på gulvet. De næste 10 minutter løb han rundt på væggene.

Nuvel, en doktorlærlingen hidkaldte Sigurden, der havde hovedet fyldt af alt muligt andet end at lade sig undersøge. Efter forbilledlig demonstration fra fars side fik han dog stillet sig i stilling til opmåling og vejning (1 meter, 17 kg, hvilket er normalvægt og en tak under normalhøjde (med de sædvanlige forbehold for hvad "normal" er)). Det holdt lidt hårdere med at stå stille til stetoskopet, testikelmærkningen og ørekigningen.

Da tiden kom til synstesten pegede lægelærlingen på en bil. Flyvemaskine, sagde Sigurd. Så pegede lægen på en cykel. Tog, sagde Sigurd. Sådan gik der et par gange til, indtil det blev klart at Sigurd enten er blind som en muldvarp eller i drillehumør. Far prøvede at overbevise lægen om at det var det sidste og fik Sigurd til at love at han ville prøve igen, denne gang uden drilleri. Men ak, lægen meldte at tiden var udløbet og at der skulle aftales ny til til endnu et forsøg. Han ville ikke engang forsøge med den der bog, som børnene skal kigge i for at vise at de har omløb i hovedet. Dumpet!

Det gik en anelse lettere med Frida, men det kommer næppe som den store overraskelse.

Frida skal overnatte på skolen i morgen og der har været lidt krise i den forbindelse. Hun har en Store Ven på skolen, som hun ikke rigtig passer sammen med og hun har været ked af at skulle være sammen med hende. Det har nu vist sig at Store Vennen ikke kan komme til overnatning i morgen, så Frida er skiftet til veloplagthed. Det skadede heller ikke at hun blev udstyret med ny, fin lommelygte af far.

Der er våbenkapløb i klassen med lommelygter og som far er det ret svært at lade være med at udstyre afkommet med udstyr der kan oplyse skyer. Toke holdt sig i skindet og nøjedes med at give en lommelygte, der sandsynligvis bringer Frida i topklassen. Såfremt en af de andre fædre skulle have været usportslig nok til at medsende noget stærkere, vil der naturligvis blive opgraderet voldsomt til næste overnatning.

Tilde sover hos Sigurd i nat. Ja, dvs. klokken er 23 og de sover ikke endnu...

Rutsjebanen

"Der må ikke klatres på rutsjebanen" står der på et meget kedeligt skilt. Men Sigurd kan ikke læse

Frida mælk

Mælkepigen

Jordbær

Sjovt som det lige passede med 6 i hver skål, hvad Hanne?

Hanne luge have Fridas hånd

Ukrudtsdrab

Hanne luge have

Et græsstrå af gangen

Tilde Sigurd ekstra aftensmad

Alt for vågne småfolk

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->