Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 21
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-05-25 Våbenkamp i Århus by

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Der er vikingemarked i byen denne weekend. Onkel jacob & Tante Anne tog med familien ned i byen, for at se på sagerne. Der var en hel del telte og der blev lavet mad ved bål, smedet ved bål og poseret ved bål: Der fremgik tydeligt hvad det fælles tema var. Ungerne var vældig interesserede, specielt i pandekagerne og det slag der blev opført ved middagstid.

Da krigerne var genopstået fra de døde, fik børnene lov at komme ind og prøve våben. Sigurd gad ikke, men Frida var rigtig tændt på at holde de forskellige økser, skjolde og sværd. Hun var nu en smule skuffet over at de ikke var skarpe.

Sigurd gik død ved den tid og kørte hjem sammen med far. Han tog en ordentlig middagslur, hvilket naturligvis betød at han først sov ved 23-tiden om aftenen.

Sigurd: Farfar siger at skyerne bliver til regn. Og regnen bliver til skyer!
Mor: Du har styr på det, Sigurd!
Sigurd: Og når skyerne falder ned og bliver gamle, så bliver de til sommerfugle!

Frida lokkedue

Moar, jeg er klar til vikingemarked lød det fra den solcremehadende pige

Sigurd pind

Klar til kamp

Frida mariehønelarve

Den bliver pænere, når den skifter form

Jacob sigurd

Det er smart at invitere Onkel Jacob med på tur

Kamp

Tæve tæske myrde volde slå sparke hamre banke

Frida ringbrynje sværd

En meget smuk kjole

Sigurd sværd

Lille Frø fik (åh-åh) et sværd at hærge med

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-05-24 ¾ hjemmedag

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Far tog afsted fra morgenstunden for at underholde sig med brækjern, hammer og elskruetrækker på et varmt, støvet loft uden ordentlig udluftning. Brækjerns-delen var det sjoveste.

Børnene hyggede sig med mor og de var 2 timer om at gå op i Føtex, købe lørdagsslik og gå hjem igen. Derefter slappede de af.

Foreløbig går det overraskende godt med ungerne og strejketiden. Sigurds reaktion på at blive passet har generelt været glæde og interesse. Hvis nogen har reageret, har det været Frida - hun synes det er ret snyd at Sigurd ikke skal afsted i børnehave.

Bentes loft

Klar, parat, smadr, genopbyg

Skruer

Hvad gjorde man før elskruetrækkeren?

Sigurd biler

Minibiler

Sigurd biler

Ah! Gelænderet kan jo bruges til noget!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-05-23 66 er ingen alder

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd blev passet hos veninden L, sammen med en af hendes veninder. Overraskende nok gik det uden problemer - det er langt fra altid det fungerer med tre i den størrelse.

Far tog i biffen med gutterne (og gutinderne) fra arbejdet, for at se Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige. Skidt titel, men en smuk fortsættelse på sagaen. Indianer-Jensen er godt nok 66 år efterhånden, men derfor kan man vel stadigvæk svinge pisken?

Toke trone t a thomas

Tsk, tsk. Hvide tennissko er ikke nobel påklædning

Skilt

Err... Hvad?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-05-22 At passe børn

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Pædagogerne strejker som bekendt, så der laves ordninger for at få hverdagen til at fungere. Dagens ordning var at Alberte skulle passes af Toke, sammen med Sigurd naturligvis. De to leger sjældent sammen, men af en eller anden årsag gik de glimrende i spænd om formiddagen. Efter den gode start gik turen til Randers Regnskov, hvor det er svært at være i dårligt humør. Far ville nok have foretrukket at se lidt mere på regnskov og lidt mindre på klappegeder og kælekaniner, men det var ungerne der bestemte.

Randers regnskov ændrer sig hele tiden. De har fået ny indretning af deres slangerum, så det er lettere at se dyrene. Der er også kommet sommerfugle og frøer samme sted (sommerfuglene er vel mad til frøerne, der er mad til slangerne, eller hvad?). I den store kuppel er de i gang med at lave om på krokodilleterrariet og der er kommet nye underjordiske gange. Deres indretning med bæltedyr er ret fin - de har fået en tunnel i væggen, hvor der er huller ud til gangarealet med tremmer der er udformet som trærødder.

Turen gik hjemad lidt over middag. Ved 13-tiden var Albertes tålmodighed opbrugt og hun gad ikke rigtig lege mere med Sigurd. Hun kedede sig indtil det blev tid til at hente Frida. Der var nu ingen panik, blot forhøjet beredskab. I morgen skal Sigurd passes af sin veninde Ls mor. Far kommer sent hjem - Indiana Jones IV kalder.

Mystisk and sigurd

Nej, anden gad slet ikke snakke

Skilt med fyyy

De har jo humor

Skilt med nej

...god humor!

Mus

At bo i små sko

Sigurd Alberte hængebro

Hvor er det lige det er set før?

Sigurd bæltedyr

Kontakt

Alberte tovbro

Abe #1

Sigurd tovbro

Abe #2

Sigurd Alberte netgynge

Tyngdekraftpause

Sigurd geder

Fælles interesser

Alberte Sigurd vadested

Meeeget farligt!

Slange

Er den levende? spurgte Sigurden, hvorefter den bevægede sig

Sigurd træ

Sigurd planker den

Blomsterbuketter

De sidste dages høst

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-05-21 Samlet igen

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Far hentede Sigurd hos farmor og farfar. Sigurd skulle lige vise sine rumraketter (klodser sat sammen med gaffatape) og satte sig derefter ud i bilen og ventede på at far fik drukket kaffe. Farfar afslørede at der havde været en vis kamp på viljer over de tre dage. Far mener det er et tegn på at Sigurd føler sig vældig tryg og hjemme i farfars varetægt.

Ved hjemkomsten fik mor et hej og så var der ellers dømt leg med storesøster. De to var voldsomt glade for at se hinanden og tumlede rundt et par timer, til de skulle i seng. Ak, forældrene er hastigt på vej til blot at blive skaffedyr.

Sigurd luftpumpe

Den larmede ret meget når man puffede til den

Sigurd og Frida mosler

Gensynsglæde

Frida Sigurd springe

Noget med at springe i vandet

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-05-20 Reserve-Sigurd

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Frida mente at der manglede noget i hjemmet, så hun brugte dagen på at lege Sigurd. Ganske bevidst. Hun var helt vildt god til det, så forældrene gik hurtigt fra latter til smilen til neutralitet til rynken på panden til anmodning om pause til ordre om ophold.

Far ringede til farfar, for at høre hvordan om Sigurd skulle hjem i dag eller om han kunne klare en dag mere. I farfars verden havde det nu aldrig været på tale at Sigurd kun skulle blive to overnatninger og Sigurd råbte og grinede i telefonen, så han får en dag mere.

Frida savner ikke Sigurd. Nej, nej, han må gerne blive væk en måned!

Humlebi

Der er ikke så mange af de her fyre endnu

Frida blomster

Blomsterpigen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-05-19 Enebarn

Frida: 6 år, 8 mdr. Sigurd: 4 år, 2 mdr.

Sigurd er en god dreng, plejer hans mor at sige. Og det er han også - den bedste dreng i verden. Men... Der bliver så atypisk fredeligt, når han ikke er nær hjemmet. Det er ikke blot fraværet af larm og tumult, men også viden om at der ikke kommer larm og tumult, der giver freden.

Frida nægter fortsat på det bestemteste at hun savner Sigurd.

Frida løbehjul blomst

Blomsterbud

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->