Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2007 => Uge 5
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2007-02-04 Se mig, hør mig!

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Frida har meget stort behov for opmærksomed i disse dage. Det udmønter sig primært i at hun siger noget til mor eller far (mest mor) mindst tre gange i minuttet, oftest for at få dem til at kigge. Det kan være ret belastende de gange hun ikke rigtig har noget at sige eller vise.

Fars teori er at det skyldes Sigurds stigende deltagelse i samtaler i huset. En tydelig konkurrent. Før var det muligt f.eks. at lege med LEGO med Sigurd, samtidig med at der blev snakket med Frida, men den går ikke mere.

Nå. Dagen var ellers god nok. Sigurd lavede træbåd sammen med far, mens Frida kørte på rulleskøjter sammen med mor. Om eftermiddagen var der gymnasievennekomsammen ude på Bente og Mortens gård. Deres søns store udvalg af legetøjslandbrugsmaskiner vakte som sædvanlig lykke hos de tilstedeværende knægte.

Sigurd båd badekar

Mayday, mayday! Vi er ved at drukne i skum!

Frida Sigurd sandbunke

Helt perfekt

Sigurd Frida vippe

Afskedsgyng

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2007-02-03 God tur, Onkel Søren

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Onkel Søren flytter til England. Det var Frida ret ked af, men det hjalp da lidt da hun fik at vide at han stadig kommer på besøg. Oldemor inviterede på farvelfrokost nede hos hende.

Sigurd havde - ikke overraskende - alt for meget energi, men det kunne heldigvis løses med en tur på legepladsen, sammen med tanter og onkler. Overskuddet blev brændt af og han skvattede omtrentligt øjeblikkeligt i søvn, da han senere kom ind i bilen.

Forældrene er jo snedigere end høns, så de tænkte "Vi lader ham sove til vi kommer hjem og vækker han så. det kaldes et powernap". Meneh... Sigurd lod sig ikke vække. End ikke Biler Med Øjne (Cars) kunne lokke. Forældrene lagde ham med bævende hænder i seng og bevægede sig på listesko til sen aften, for at forhindre en udhvilet og vågen Sigurd ved 22-tiden. Manøvren lykkedes overraskende nok.

Sigurd træ engel

Jeps, Zigsen, der er nogen, der holder øje med dig

Sigurd bil

Sigurd får kørekort af forældrene ... når han bliver 35

Frida Sigurd søren

Flyverdragt-slider

Sigurd Jacob net

Fiks indretning. Måske man skulle sætte sådan nogen op derhjemme?

Sigurd sove hanne

Sove eller se TV, Sigurd?

Skriv en kommentar
 

Fredag 2007-02-02 Sigurd uden middagssøvn

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Sigurd sov hverken middagssøvn i går eller i dag. Det hænger vist sammen med hvornår han kommer ud at lege med børnehavebørnene. Forældrene griber chancen og forsøger at afskaffe middagssøvnen helt, så Sigurd kan få nogen bedre sovevaner om aftenen.

Gårsdagens prøvekørslen af ungernes værksted afslørede at saven ikke duede til træ, så far fik indkøbt en ordentlig i dag. Der er nogen fine pointer i at save - noget med præcision, fornemmelse for træet og ikke at prøve at presse saven gennem træet. Inde i Tokes hoved dukkede der pludselig minder fra egen barndom op, med en far der forklarede hvordan man saver på en god måde.

Der skal bare lige skaffes noget ordentligt træ. Det der er nu er alt for tykt og hårdt. Men mon ikke der bliver sat nogen brugbare ting ud til storskrald på torsdag?

Frida saver

Sav version 2

Frida hamrer

Videre til hamren

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2007-02-01 Sigurd og Alfons Åberg

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Sigurd startede i børnehave i dag. Altså sådan stille og roligt. Han var med ude og lege med mudder, hvilket tydeligvis kunne ses på hans støvler og flyverdragt, og var deltagende tilskuer til nogen af de store børne mere avancerede lege. Han sov ikke middagssøvn, så han var lidt halvbombet om eftermiddagen. Pædagogerne sagde han havde været vældig glad hen over dagen.

Der kører en del Alfons Åberg på Tv for tiden og ungerne guffer det i sig. Særligt fascinerende var et afsnit hvor Alfons bygger en helikopter af træ og flyver en tur med sin far...

I dag tog far med ungerne i Silvan og købte udstyr til et børneværksted. Ungerne var med til at banke et bord sammen og Frida har store planer om at bygge et tårn. planerne blev dog udsat af noget så kedeligt som aftensmad. Men mon ikke weekenden vil byde på en del save- og hamrelyde?

Og bare rolig, farfar, der er også skruer - TORX naturligvis.

Morgensol

Morgenturen

Sigurd Frida træ

Forberedelse

Sigurd Frida bygge bord

Prototyping

Frida Sigurd søm

Implementation

Frida rydder op

Oprydning

Frida saver

Prøvekørsel

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2007-01-31 20 => 25, sådan næsten

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Frida snakkede med mor: 1 + 1 er 2, 2 + 2 er 4, 4 + 4 er 8, 8 + 8 er 32. Mor konfronterede naturligvis far med en mistanke om at have terpet 2'er-potenser med datteren. Far: Næh, det har jeg da ikke. Nej! Det har jeg altså ikke. Det er rigtig nok. Jamenaltså det har jeg ikke. Jeg har ikke lært hende at fordoble op til 32. Jeg har ikke lært hende det....

Mor er ikke overbevist.

Fridas kærlighed til I. i børnehaven holdt forøvrigt en uges tid. Det var ham, der brød op, men Frida tog det ikke så tungt. Hendes næsmeste fremtidsplaner involverer at blive kæreste med E. (en pige) og derefter J. (en dreng).

I morgen starter Sigurd så småt i børnehaven. Stedets politik er at bruge en måned på at sluse børn fra vuggestueenden til børnehaveenden af huset, så i starten bliver det vist mest til at han leger ude med de store. Det passer vældig godt - han er ved at blive for stor til vuggestuen og han vil blive rigtig glad for den øgede udetid. Desuden har de flottere biler oppe i børnehaven.

Frida Sigurd

Hint til Sigurd: Høj friktion og 7° hældning giver en ringe rutchebane

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2007-01-30 Jeg har en rokketand

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Frida meldte til mor at hun havde en rokketand. Mor verificerede og fortalte videre til far. Far blev et øjeblik bekymret, for det var da for tidligt! ...Nej, far. Børnene bliver bare ældre. Pludselig kører de på knallert. Væn dig til det!

Rokketanden sidder i undermunden og er en af de to ældste tænder Frida har.

Udover at hive i tænder, brugte Frida dagen hjemme hos S. fra børnehaven. Hvad de lavede bliver vist aldrig opklaret, for Frida led på klassisk børnemaner af momentant hukommelsestab, da far spurgte om der var sket noget spændende.

L e g o båd

Far byggede denne flotte båd sammen med Sigurd. Husets tøser henholdsvis grinede og kaldte den et cirkus. Knallerter.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2007-01-29 Hustanker

Frida: 5 år, 4 mdr. Sigurd: 2 år, 10 mdr.

Der går nogen aftener med at kigge efter hus. I Skejby er det ikke mange muligheder indenfor forældrenes økonomi, så det er mest Randers, der kigges på. Der er det mere realistisk, hvilket på ganske fjumret vis betyder at forældrene bliver mere kræsne. Ak, de er ikke nemme at gøre tilfredse, de store størrelser.

Sigurd puslespil

De små skal også have brikkerne til at passe sammen

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->