Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 31
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-08-03 Potekontrol

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Det regnede kraftigt i nat, mens Mons var udenfor med sin dårlige pote. Måske det har vasket såret og gjort at eventuelle glasskår eller lignende forsvandt fra det? Under alle omstændigheder pev Mons ikke da der blev rørt ved poten og kigget på såret, hvilket er noget af en ændring fra i går. Trædepuden er heller ikke rød ved såret, så der bliver næppe noget dyrlægebesøg mandag.

Tante Anne lovede på letsindig vis i går at hun og Jacob ville samle Sigurds LEGO-tyrannosaurus i dag, så de blev hidkaldt over middag og brugte et par timer på det. Aflønningen faldt i form af aftensmad. Som sædvanlig var det op til mor at designe en unge til dyret.

Mons pote

Ingen tryk på trædepuden = ingen afbidte fingre

Pindsvinekravve af l e g o

Pindsvinekrabbe

Frida Sigurd l e g o tyrannosaurus

Wauw!

Toke Sigurd cykel Frida t a hanne

Træne træne

Jacob hula hopring

Træne træne

Jacob Anne Frida tag

Husvilde

Sigurd Frida bolde t a Hanne

Boldøje

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-08-02 Aktiv hjemmedag

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Mons har stadig meget ondt i foden, når den prøver at gå, men den vil gerne snakke, spinder, spiser og var udenfor et par gange, så der er ikke foretaget panikopkald til dyrlægevagten.

Mor købte ler for et par dage siden, så ungerne lavede vaser, skrueholdere og perlebesatte skåle nede ved hobbybordet. Det er ret lækkert at have et sted hvor de kan svine uden problemer. Det falder så sammen med at de er blevet så gamle at svineriet er meget begrænset. Senere på dagen brugte Frida og Olivia rummet til at bygge en færge af træ.

Forældrene foretog en større oprydning og rengøring af hytten. Der blev også tid til at sætte et par hylder op i gangen ind til Sigurds værelse. Det er efterhånden svært at finde på mere at gøre ved lejligheden, hvis eller balancen mellem åbenhed og pladsudnyttelse skal beholdes.

Mor pillede støttehjulene af Sigurds cykel og satte en pind fast i stedet. Det var inspireret af undernabodrengen, hvis cykel netop har fået samme behandling. Så kan de to knægte motivere hinanden.

Sigurd Frida ler

Lerleg

Sigurd mod Jacob og Anne

Håbefuld Sigurd

Sigurd Hanne støvsuge

At hjælpe mor

Hanne fjerner støttehjul

Level 2

Toke skruer

Elektrisk momentskruetrækker - næsten snyd

Hylder

Klar til opfyldning

Frida samler hundelort

Frida afprøvede hundelorteposer

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-08-01 Samlet igen

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Forældrene tog en halv hjemmearbejdsdag, før de hentede ungerne i farmor og farfars sommerhus. Det var gået rigtig godt; en uge uden fjernsyn, men med morgenhistorie, hulebyggeri, badeture, bål og allle de andre gode ting der hører til en sommerhustur. Vejret havde været godt alle dage, så Sigurd havde vandret nøgen rundt det meste af tiden. Han havde også taget livet af et par mariehøns og tre små frøer. Meget drenget og på sin vis værdige eksperimenter. Han har ellers været rigtig godt til at lege med småkravl uden at skade dem og han skal nok blive god til det igen, når forældrene har snakket lidt mere med ham om livet og døden.

Tilbage i Økohuset bød Onkel Jacob og Tante Anne på aftensmad. Sigurd kørte i alt for højt gear og var rimelig belastende, menaltså... ungerne har behov for at læsse af. Frida var flinkepigen, så det forventes hun tager en større tur i morgen.

Katten Mons har trådt på noget skarpt og skåret trædepuden på venstre forpote. Det gjorde tydeligvis ondt på den, når den lagte vægt på poten, så såret blev renset med sæbevand og inspiceret, så godt som det nu kunne gøres. Det så umiddelbart fint ud og var ikke så stort, men det var svært at bedømme om der stadig sad en stump glasskår eller lignende i poten.

Gensynsknus t a kip

Sammen er sjovere

Telt Sigurd hanne

Indianertelt

Sigurd Frida mus

Hul med mus

Manglende sandkasse katte

Hvor er vores tissebakke?

Sigurd slædehundbamse

Seje slædehunde med pynt

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-07-31 Sidste dag uden unger

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Det virkede overraskende godt at stå op klokken 6 og tage på arbejde til klokken sent. Ja, altså bortset fra den detalje at aftenen gik med at hvile indtil det var sengetid.

Tomatmodning

Tomater modnes bedst med modne tomater

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-07-30 Arbejde, arbejde

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Tyngdekraften var stærk under sengen i morges, men da forældrene-uden-børn først var stået op, morede de sig med at ... arbejde. Planen for i morgen er lige så spændende, dog med den twist at Toke har fået ansvaret for at få De Arbejdende ud af sengen klokken 6. Ingen tryk på slumreknappen!

Givet at Hanne er en anelse smågnaven, når hun ligger i sengen og er træt, skal det nok blive interessant.

Grønt Økohuset

Meget øko-agtigt

Hule Sigurd Frida t a kip

Huleboere ved sommerhuset

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-07-29 Aftentur blandt husene

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Hanne og Toke kørte en tur og kiggede lidt på huse nær Risskov. Der var nogen rækkehuse, der så ret godt ud, og nogen dobbelthuse der også virkede okay. Desværre lå priserne ved de 2.8-3.5 millioner for dem der var til salg, så det er temmelig urealistisk lige nu.

Der er ingen aktuelle planer om at flytte, men når ungerne er ude af huset, bliver der plads til at overveje den slags. Stille og roligt.

Hus til salg

Bare en strøtanke

Sigurd Frida kogler t a kip

Koglesamlere ved sommerhuset

Trine
2008-07-29 22:53

Der er mange kostskoler i Danmark som tager ungerne fra 6. klasse. I kan også sende dem til England, så kan I slippe for dem endnu tidligere. :)

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-07-28 Ungerne i sommerhus

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Farmor og farfar kom om morgenen for at tage ungerne med i sommerhus. Det passede Frida og Sigurd glimrende og mens far fjumrede med at få pakket de sidste ting, smuttede de ud i bilen og var helt klar på at køre. Farvel, farvel og pludselig stod far lidt alene på parkeringspladsen...

Nå, en lang arbejdsdag gik for begge forældre og blev afsluttet af en sommeraftentur ned i byen, sådan lidt for at udnytte muligheden.

Hanne is

Is & varme

Mons elvis

Du narrer ingen, Mons. Du har set den!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->