Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 32
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-08-10 Den for fedeste panda

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Der var lidt dårlig stemning fra morgenstunden i det lille hjem, med umulige unger og uforstående, utilgivende & utålmodige forældre. Solen skinnede dog nogen timer i form af en biograftur hvor der blev set Kung Fu Panda - kampscenerne kørte i højeste gear og Sigurd var flyvende med tranespark, slangehug, tigerkrads, abegreb og knælerslag, da han kom ud fra halvmørket. Far forsvarede sig med pandateknik.

Lidt efter hjemkomsten til Økohuset erklærede forældrene at ungerne måtte underholde sig selv uden TV indtil aftentide. Det var nok sådan ca. ved 14.30-tiden. Det gik... mindre godt. Ikke den mest harmoniske eftermiddag i nyere tid. Det gik nu bedre efter aftensmaden og ungerne var glade nok ved sengelægning.

Sigurd frida

Ungerne insisterede...

Nummerplade t a hanne

Err... Hov!? Må man det?

Frida Hanne spidse blyanter

Skolestartparat

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-08-09 Gris i det grønne

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Hannes veninde A. fra studiet og mødregruppe havde inviteret til havefest. Det var et heldagsprojekt og vældig hyggeligt for de voksne. Der var en masse børn med, men Frida og Sigurd faldt ikke rigtig i hak med dem før sen eftermiddag. Der kørte det til gengæld rigtig godt og de drønede rundt på området.

Området var en gammel gård ude på landet, så der var plads til det hele, hvilket involverede 8 telte, som andre gæster havde medbragt. Overnatning var ikke lige med i planerne for familien Jørvang-Eskildsen, men det er det næste gang, for ved hjemadtid var festen ved at tage rigtig fart.

Sigurd blev forøvrigt bidt af en gravhund. Eller snarere snappet: Det blødte ikke og efter den første forskrækkelse var han klar på at lege med hunden igen. Det var egentlig ret fint med det bid - ungerne snakker ikke med hunde i dagligdagen og har godt af at lære noget om deres signaler og grænser.

Grisen monteres

Dyret fastspændes

Gris

Ristes over sagte ild

Sigurd Toke hængekøje

Pause!

Traktor med ansigt

Antropomorf traktor

Grisehoved på pind

Til skræk og advarsel

Frida Sigurd pinde

Der blev uddelt lammetæv til far

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-08-08 Fridas første hul

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Frida har haft noget siddende mellem tænderne i 1½ uge, så far tog hende med til tandlægen. Det viste sig desværre at det var et hul. Tandlægen påpegede at de resterende tænder så fine ud og havde intet af udsætte på tandbørstningen, så det blev klassificeret som værende en slags uheld(?)

Der var ikke tid til at ordne hullet, så der kom "tandplaster" på og Frida fik en ny tid på onsdag i næste uge. Der har forældrene nu tænkt sig lige at høre om ideer til mere effektiv tandrenholdning. Frida tog undersøgelsen i stiv arm, omend hun stillede en del kritiske spørgsmål til klinikdamen undervejs. Damen var nu børnetandlæge, så hun forstod at svare for sig.

Onkel Jacob og Tante Annes katte blev fodret og kløet bag nakken. De virkede ikke til at lide afsavn.

Sigurd: Hvad sker der hvis lynet slår ned i teltet?
Toke: Så bliver det helt ødelagt, men det sker ikke særlig tit. Lynet rammer mere høje ting, så det vil nok ramme et træ i stedet.
Sigurd: Ja, eller en ringeklokke

Frida hos tandlægen

Kritisk stillingtagen til loftsudsmykningen

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-08-07 Hvad skete der med søvnen?

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Sigurd kræver dagligt at der bygges LEGO-modeller til ham. Nogen gange er forældrene friske nok og bygger løs. Det kræver lidt kreativitet, for hans LEGO-sæt bliver mindre og mindre komplette med tiden.

Sengetiden er rykket til 20-tiden og Sigurd falder slet ikke i sævn ved den tid. Den bliver snarere 21 eller 21.30. Han vågner tidligt som altid, så det vides ikke hvordan han kompenserer for de manglende timers søvn. Frida falder i søvn som hun plejer: Hurtigt.

L e g o

Titanernes kamp

Sigurd lamineringsmaskine

Magi

Frida Sigurd rutsjebane

Børneleg

Græs

Et stk. græsplæne

Udforskning

Jungletur

Brombær

Lidt i den sure ende, men absolut spisværdige

Sigurd tegning på væggen

Nej, nej, nej, Lille Frø!

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-08-06 Kattepassertjans og fangeleg

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Onkel Jacob og Tante Anne tager på en lille ferietur i morgen, så deres katte skal passes. De udleverede nøgle og instrukser. Det bliver nu nok de voksne, der kommer til at stå for det, for deres mindste kat er ret sky overfor børn.

Familien tog i Kvickly efter aftensmaden. Sigurd fik leget fangeleg med et par andre knægte på et lille torv udenfor butikken, mens far handlede ind. Handlede ind? Ja, så godt som det nu kunne lade sig gøre. Onsdag aften er af en eller anden uransaglig årsag et møgtidspunkt at handle ind, for der manglede en del almindelige hverdagsvarer på hylderne. Hvordan kan der f.eks. ikke være mælk? Ja, okay, der var mælk. Ca. 10 liter ikke-økologisk letmælk og en halv palle ris, havre og soyamælk. Nu bliver det spændende at se hvordan ungerne modtager rismælk.

Sigurd tager bukser på

Snøvsen lever

Frida hjemmelavet tøjdukke

Fridakreation (dukken, ikke tøjet)

Tegning træ to snegle lavet af sigurd

"Træ med to snegle" af Sigurd

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-08-05 Allerede hverdag?

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Det gik stærkt... Sigurd legede med kammeraterne i børnehaven og byggede PlusPlus-roboter. Frida legede med veninderne fra klasserne og så de nye børnehaveklasseelever (der var ret små, efter hendes udsagn). Om eftermiddagen tøffede de rundt og lavede ikke det store i hjemmet.

Sigurd Frida l e g o

Skorpiondrage vs. Midgårdsormen

Sigurd mons

Undsluppet!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-08-04 Klar til aktivitet

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Frida blev meldt til svømning i dag. Hun starter på onsdag i næste uge, på hold med nabopigen Olivia. Frida skal dertil gå til spejder om tirsdagen. Det kombineres med at Hanne skal starte på at gå til klarinetundervisning igen og Toke hygger sig med jernløftning. Det skal nok blive sjovt når Sigurd engang vil starte med fodbold og live rollespil.

Sigurd startede i børnehave igen og Frida i SFO. I børnehaven er Sigurd blevet rykket op i stuen med de større børn, hvilket er rigtig godt da flere af hans faste legekammerater går på den stue. Der var nu ikke så mange af dem tilbage fra sommerferie.

Mons' pote ser ud til at have det fint og den halter praktisk talt ikke mere. Det er ret fikst at en trædepude kan hele så hurtigt, men det skyldes vel naturlig udvælgelse.

Mads jeppe Toke jørn armstrækkere t a kåre

Alle var tilbage efter ferien og friske på at arbejde

Sigurd computer

Der trænes til computernørd

Sigurd Frida musik

Musikpause

Sigurd rød regnjakke

Nyt regntøj

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->