Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 33
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-08-17 Sigurd til fødselsdag

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Sigurds veninde holdt fødselsdag i dag og Sigurd var naturligvis inviteret. Det gik sådan rimeligt, men han udnyttede godt nok at det foregik lige ved Økohuset. Han kom hjem flere gange og skulle overtales til at deltage i de videre løjer. En af gangende kom han rendende med kartoflen, der skulle bruges til en post på deres skattejagt. Bølle!

For nogen dage siden kom Frida hjem med en hjemmesyet dukke til sig selv. Sigurd gjorde store øjne og i dag blev Frida færdig med en udgave til Sigurd. Der var ikke et øje tørt hos forældrene over den udviste søskendekærlighed og Sigurd kvitterede lykkeligvis ved at blive jublende glad for den.

Både Frida og Sigurd er blevet mere interesserede i computerspil. Hidtil har det mest været Oline fra DR's hjemmeside og Pixeline, men far er nået til den konklusion at de har manglet Rigtige Computerspil alt for længe. Der er derfor bestilt et par dimser med joysticks og knapper og mens de er undervejs, skal der findes børnevenlige spil med action i. Børnevenlige betyder nemme at betjene. Nok noget med racerløb, nedskydning af aliens eller fladtrampning af storbyer. Mon ikke mednørderne på arbejdet har nogen forslag?

Sigurd: Far, når du klipper dit hår, må du ikke klippe pandehåret. Det ser nemlig sejt ud!

Sigurd spiller tux racer

TuxRacer for fuld blæs

Hanne Frida have

Female bonding

Sigurd Frida spildt milkshake

Blåbærmilkshake er også legetøj

Sigurd kartoffel

Kartoffeltyven

Sigurd før klipning

Klar til det hele

Sigurd træt og nyklippet

Shit, det var hårdt, mor!

Sigurd hjemmelavet dukke

Glæde!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-08-16 Dobbeltdate i Tivoli

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Hannes og Onkel Jacob gav i juli en dobbeltdate i fødselsdagsgave til Toke og Tante Anne. Den blev indløst i dag i form af en tur i Tivoli Friheden. Sagen er at mens Anne og Toke elsker de mere spændende ting, hører Jacob & Hanne til i stueplanteafdelingen. Tanken var så at de to kedelige kunne hygge på en bænk med is, mens de to aktive kunne blive kastet rundt i luften.

Nu viste det sig så at rygterne om de to kedeliges kedelighed var stærkt overdrevne, så de var med på en hel del ture i rutsjebanerne. Det eneste de sprang over var "Kast folk rundt på hovedet"- og "Gyng folk til de kaster op"-maskinerne.

Ungerne blev håndteret af bedstemor, der startede med at hygge med Frida indtil Sigurd kom stormende og væltede huset sammen med to veninder (note to self: Husk at vaske aftrykkene fra deres beskidte hænder af loftet). Efter et kvarters rabalder dømte bedstemor at det var tid til lørdagsslik, uden venindepåhæng. Snedigt.

Sigurds træbåd

Det er en båd, siger Sigurd og efterlyser større badekar

Strømper

Sokkebunke

Anne Toke pegasus t a hanne

Den knækkede heller ikke denne gang

Anne Jacob båd

Båd med privatchauffør

Toke får sele på t a Hanne

Klar til trekking

Toke kigger ned t a hanne

Højt ned

Toke klar til fald t a hanne

Solidt ophæng

Toke falder t a jacob

*klik*

Toke falder t a Hanne composite

Aaaaaaaaaah!

Lystbådehavnen aften

Aftensmad ved lystbådehavnen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-08-15 Ordensmennesket Sigurd

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Ordenssans er måske ikke lige det første (eller det andet, tredje, fjerde eller for den sags skyld syvogtyvende) man tænker på i forbindelse med Sigurd, men ikke desto er der en stadig voksende mængde ting i Sigurds verden, der skal være på deres plads.

Det ses tydeligst ved hobbyting som tusser, perler, taperuller og limflasker. Tidligere var der et vældig mas med at få ham til at sætte tutterne på tusserne efter brug, holde størstedelen af perlerne inde i deres beholder, undlade at bruge hele taperullen til at lave en bold og lade være med at spise limstiften. Nu styrer han det hele selv og er meget påpasselig med at det er som det skal være. Monstro han har lært at det er sjovere i længden, når man også kan lege med tingene dagen efter? Pyha hvor voksent!

Det stopper nu ikke hans kreative udfoldelser: Seneste idé er at tegninger og flotte sten skal tapes fast på borde, gulve og vindueskarme.

Sigurd armstrækkere

Se far, sådan skal du gøre! Det er nemt!

Toke Sigurd armstrækkere

Støn, grynt, pust

Regnbue studstrupværket

Grøn energi? Nej mon?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-08-14 Højtlæsning styrer

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Mor skulle arbejde hele dagen, så far så frem til at hygge med ungerne og score lidt points der. Onkel Jacob og Tante Anne var imidlertid kommet hjem fra en tur til England, så de skulle lige besøges. Det blev til fælles aftensmad og aftentur til en nærliggende legeplads, hvor onkel & tante legede løs med ungerne, mens far følte sig udenfor. Piv piv.

Nå, børnepasserne deserterede før sengelægning, så der var alligevel lidt børnekontakt til far. Der blev startet på Hobbitten, hvilket er herligt. Det er helt perfekt at højtlæse af en bog som både barn og voksen finder spændende. Okay, Momo var også ret god og for den sags skyld også Ronja Røverdatter og mange af de andre bøger, men de er gode på den der god-børnebog måde.

Tøris t a jacob

Tøris er mystisk

Tøris t a Jacob

Tøris er flot

Tøris t a jacob

Tøris er ren magi

Toke elastik i håret t a jacob

Tak, Frida

Sigurd sover

Lille Frø omgivet af barndom

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-08-13 Tandlæge og svømning

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Frida kom til tandlægen og fik ordnet sit hul. Det gik rimelig smertefrit og krævede ikke lattergas. Frida var sej og det foregik uden piv eller anmodning om pauser fra hendes side. Tandlægen bemærkede at tandbørstningen var helt som den skulle være (længe leve elektriske tandbørster), men at der skulle bruges tandtråd meget oftere. Det har hun jo nok ret i, så der skal indarbejdes en ordentlig rutine på det punkt. Kan man få elektrisk tandtråd?

Sent på eftermiddagen tog Frida til svømning for første gang. Far var med og sad inde i svømmehallen, for det troede han var et krav fra Fridas side. Det var det nu ikke: Efter svømmetimen fik han at vide at han skulle have været ude i omklædningsrummet. Nabopigen Olivia var også med og svømmelæreren lod til at have et godt tag på børnene og undervisningen, så det skal nok blive godt.

Sigurd gynge

Seje Sigurd

Frida springer

Flyvende Frida

Frida Sigurd legeplads e

Vippevand

Skumsandwich

Skumsandwick

Regnbue panorama

Rigtig regnbue

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-08-12 Teenagetøsen

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Frida: Skal du have den trøje på?
Far: Nej, jeg står og lægger tøj sammen, for at lave noget fornuftigt mens du snøvler dig færdig
Frida: Jamen jeg snøvler ikke!
Far: Jo! Jeg forstår ikke hvorfor du bruger en masse tid på at stå og kigge på dig selv i spejlet og vælge tøj, når du ved vi skal afsted
Frida: Det er nok fordi du ikke er en pige!

Sigurd træ lim

Sigurd brugte næsten alle træstykkerne til at lime to både, men det har far taget højde for - der er rigeligt ude i skuret

Leransigter

Leransigter

Katte

Meget snakkesaglige kræ

Flyverdragter

Vinterparate

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-08-11 Anden første skoledag

Frida: 6 år, 10 mdr. Sigurd: 4 år, 4 mdr.

Så startede skolen igen for Frida. En tradition på skolen er at hver klasse sender en ballon op med et ønske. Fridas dydsmøsnterinficerede klasses ønske var "At lære noget i år". Dagen gik godt og ved afhendningstid legede Frida med en pige fra den nye børnehaveklasse. De fik hurtigt aftalt at pigen skulle med Frida hjem, men det fik de voksne forpurret. Det går let galt med skolestart, hvis de nye med det samme får venner fra ældre klasser, i stedet for at være sammen med børn fra deres egen klasse.

Der er ellers nye toner i første klasse: Frida havde skema og lektier med hjem. Noget med at tage en ting med fra sommerferien og tegne en tegning derfra. Svenske penge og en tegning af kanosejlads blev Fridas valg.

Sigurd legede med Tilde om eftermiddagen og aftenen og Tilde spiste med ved aftensmaden. Med de to er det ofte ret opslidende at holde nogenlunde sammen på huset og i dag var ingen undtagelse. Efter aftensmaden blev de mødt med ultimatummet "leg hos Tilde, hvis I vil lege sammen" fra de trætte forældre, så de drønede larmende derover.

Sigurd sover i cykelvognen

Powernap

Sigurd tilde ler

Overraskende ikke-grisende lerleg

Bøffer i tomatsovs

Ooonde mor inficerer bøfferne med tomatsovs

Sigurd med putte

Sigurd er ret begejstret for nabonabonabokatten Tulle

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->