Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 34
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-08-24 Kattepine

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Nabonabonabokattekillingerne Elvis og Tulle er overordentligt nuttede og kælne, men... De kommer på besøg dagligt (okay, nok kun Elvis), gemmer sig under sofaen sammen med Mons, skider i kattebakken og er i det hele taget ved at flytte ind i huset. Der skal nok arbejdes lidt med vandsprøjten for at lære dem hvor de bor.

Den voksende opmærksomhed på problemet rammer nu ikke altid lige godt: Far opdagede at Elvis var hoppet indenfor og havde lagt sig under sofaen, så han hev den ud. Det var den ikke glad for, så den protesterede og trak den anden vej. Da den endelig kom ud, viste det sig at det var Mons. Ups. Et stk. fornærmet kat. Menaltså... det er også noget rod at de ligner hinanden så meget.

Sigurd og Tilde legede sammen i dag, på den der vælter-de-mon-huset?-måde. Da det blev aftensmadstid og Tilde spurgte Må jeg spise med? faldt svaret prompte og synkront fra De Voksne: Nej!.

Sigurd skrammet af elvis

Sigurd lærte at katten Elvis har lært at sige nej. Han slap nu meget billigt

Sigurd løber

Springtur

Sigurd sandkage

Le gourmet chef Sigurd

Sigurd leatherman stenopgravning

Leatherman virker

Sigurd balancerer

Når storesøster kan, kan jeg også

Hanne klatrer på vaskemaskiner e

Når mor må...

Toke t a frida

Far set fra Frida

Sigurd tilde skateboard

Ungerne og skråplanet

Lang bille

Sjov fætter

Sigurd tilde knus

Bedste Venner? Okay da

Fridas lerfigurer

Kunstner Fridas lerfigurer

Sigurd og tildes lerfigurer

Sigurds og Tildes figurer

Fridas lerfigurer

Sigurd og/eller Tildes møde med en af Fridas figurer

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-08-23 Fisk og og fællesspisning

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Frida tog med mor ind til byen for at købe gummistøvler og Sigurd tog med far på madindkøb. Onkel Jacob og Tante Anne tog med og fik indkøbsturen til at gå forbi en fiskeforretning på havnen. Den slags er guf for en lille fyr som Sigurd, selvom han er blevet noget kylling siden toårsalderen og nægtede at samle de små hummere op. Der var ingen levende fisk, men til gengæld lå der døde hajer.

Fællesindkøbet blev til fællesaftensmad, hvor ungerne guffede laks og hjemmelavet is i sig. Gæsterne blev til sent og Onkel Jacob og Toke brugte et par timer på at diskutere om moral er relativt eller absolut. Eller måske snarere hvorvidt det giver mening at diskutere om moral er relativt eller absolut. Eller måske hvorvidt man kan diskutere noget som helst? Eller måske hvad det er at diskutere?

Sigurd honning remulademad

Honningmad med remoulade

Hummer

Sigurd: De napper 30km hårdt

Hanne Sigurd transformer sofa

Søde storesøster købte en Transformer til lillebror

Hanne klarinet Sigurd

For første gang i 5 år. Det gik ret godt

Sigurd Anne frida

Massiv hygge

Kattebustegning

Nekobasu, tegnet af Sigurd

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-08-22 Piv, klynk, snøft

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Frida har været ret snottet og hæs de sidste par dage og kombineret med svømning, spejder og forberedelse til lejrskole, har det trukket godt på hendes reserver. Hun protesterede en del hen mod aften og brød aldeles sammen, da hun fandt ud af at hun ikke kunne lide de chokoladekiks far fandt til hende.

Mon ikke det hele ser lidt lysere ud i morgen? Weekendplanerne er i hvert fald at lave meget lidt, så hun kan få ladet op til den kommende uge.

Frida elvis Sigurd

Nej, Frida ville ikke dele

Sigurd Toke sofa

Far: En støtte i hverdagen

Sigurd Frida haveborde

Terrænløb

Frida Sigurd vandpyt

Terrænleg

Sigurd sav

Den lille bådebygger

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-08-21 I første klasse lærer man ting

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Ingen lektier til i morgen, men ellers har Frida haft lektier for de fleste dage. De er ret overskuelige og er nok mest lær-at-lave-lektier-lektier, men det er også i orden - det er ikke helt trivielt at få dem kantet ind mellem svømning, aftensmad og sengetid. I klassen er de (selvfølgelig?) ved at lære at læse og det går udmærket for Frida. Hvis hun får lidt tid, kan hun stave sig gennem de fleste tekster de har i bøgerne. Læreren har lavet en bog med sætninger som "Frida griner højt" om hvert barn i klassen.

Hannes optiker har smidt tallene fra hendes gamle synstest væk, så det er usikkert hvorvidt hendes syn er blevet ringere gennem de sidste par år. Det er lidt noget hø, for det er temmelig vigtigt for et eventuelt valg af laseroperation af øjnene. Der overvejes...

Frida Sigurd solstue

Jaah! Skoletid! Jubii!

Sigurd forskellige strømper

Yes! Den gode tøjsmag er tilbage!

Sigurd mons Frida sofa

Hjemme

Sigurd maler med vand

Den bukseløse maler

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-08-20 At svømme med svømmefødder

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Frida var til svømning for anden gang og svømmetræningen ligner klart en vinder på listen over vinteraktiviteter. De brugte svømmefødder denne gang og Frida vær vældig begejstret over at kunne smide svømmebæltet.

Når Frida skal på lejrskole i næste uge er der et gennemgående tema med Olympiske Lege. ... Nå nej, det er der ikke. Det er jo forbudt at bruge betegnelsen Olympiske Lege om noget som helst andet end det der der i år foregår i Kina. Af en eller anden tåbelig årsag er det lykkedes at få varemærkebeskyttet de ord.

*host* Om igen.

Når Frida skal på lejrskole i næste uge er der et gennemgående tema med OF. Hun kommer i gruppe med andre børn på tværs af alderstrin og skal repræsentere Skotland. Hun er så heldig at have en kilt (teknisk set vistnok en nederdel, men hvem hænger sig i andet end Randers Reb?), så den del er fint på plads. Nu mangler hun bare en svineblære med påmonterede fløjter, så er hun klar.

Sigurd var i dårligt humør det meste af dagen. Det vides ikke hvorfor.

Hanne bygger med l e g o

LEGOBygning er ikke trivielt

Snegl

Stillestående motiv

Bogstavnudler

Det tog lidt tid at spise aftensmad

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-08-19 Frida til spejder

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Frida startede første sin første dag til spejder med at komme 5 minutter for sent. Det var fars skyld og han er en stor klovn! Nå, de andre var ikke gået i gang endnu, så det gik da. De lærte noget om at lave bål den dag og Frida blev gode venner med en af de andre piger. Det vides ikke om det fængede for alvor, så der lurepasses lige en gang eller to, før hun eventuelt meldes til.

Toke fik nyt kamera i dag - det gamle var gået i stykker og Hanne havde venligst udlånt sit til det nye kom. På mirakuløs vis overlevede Hannes kamera udlånet - det røg godt nok på gulvet en enkelt gang, men det bevirkede kun lidt mere støj ved optiktilbagetrækning og påvirkede ikke dets evne til at tage billeder. Slet ikke! Og det var Sigurd der hev det på gulvet. Amar!

Hanne går og overvejer at få en synskorrigerende operation, ligesom Toke. Hun har en del bygningsfejl, så det vil i så fald blive dækket af det offentlige. Det springende punkt er imidlertid om hendes syn stadig er under ændring eller ej: Det er ikke specielt smart at få korrigeret synet, hvis det bliver markant ringere et års tid eller to senere.

Sigurd sofa

Tuschtest

Sigurd cykler

Træning

Frida Sigurd stole

Dobbelt så dovne

Frida

In your face

Mons sigurd

Trippelleg

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-08-18 Hvad fremtiden bringer

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Hanne tog til møde for forældrene i Fridas skole, hvor der mest blev snakket lejrskole. Hele skolen (undtagen børnehaveklassen) tager afsted i 4 dage fra tirsdag næste uge. De mindre klasser skal sove i hytter og der er rygter om natløb. Frida glæder sig, specielt til det der med natløbet.

I forbindelse med mødet fik Hanne lige organiseret klarinetspilsundervisning til sig selv, så hvis ellers det falder i hak, starter hun i næste uge.

Sigurd trappe composite

Wheee!

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->