Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2005 => Uge 52
<- Forrige uge | Næste uge ->

Lørdag 2005-12-31 Nytår i Odder

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Det ellers så traditionsrige Vejlebesøg blev skippet i år, til fordel for et Odderbesøg. Men så var det heller ikke værre: Det var de samme mennesker som de sidste år, plus hvad der var kommet til af ekstra småkravl siden sidst.

Seks unger, hvoraf de fem kunne rende rundt. Det var nok til flok-effekten, hvor ungerne drøner rundt i huset efter hinanden. De var rent faktisk selvkørende en ikke-triviel del af tiden.

Der blev naturligvis tid til lidt børnefyrværkeri, hvilket betyder knaldperler og lidt småtteras. Det var som altid populært. Sigurd skulle lige se det an, men så gik han også i mere, mere-mode.

Nogen abefest blev det nu ikke. Barnevågnen og en enkelt fejlvurdering af alkoholmængde i forhold til kropsvægt gav et reduceret selskab ved 1-tiden.

Fyrværkeri

Ild og røg, larm og støj

Traktor

Traktortræk

Sigurd Sander krudtkasse

Godkekassen

2005-12-31_18-39-25_SigurdNytaar_TAJeppe

jeg få den?

Frida Sigurd Hanne nytårsmiddag

De Sjove Hatte

Fondueblus

Ild indenfor

Sander Lasse Sigurd leger

Knægtene leger

Sigurd løber

Rundt, rundt, rundt

Sigurd torben

En anelse utaknemmelig?

Sigurd på bordet Sander på bænken

Hvem har opdraget den unge?

Sigurd Sander bordbombe

Forventning

Bordbombe Sigurd sander

Udløsning

Kragelundbilen snevejr

Aftenstemning

Børnefyrværkeriafbrænding

Korrekt brilleføring

Skriv en kommentar
 

Fredag 2005-12-30 Hvor er vores snestorm?

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Vi blev lovet snestorm. Sne + storm = snestorm. Men nej, Sjælland og Nordjylland bød åbenbart højere og fik broderparten. Ved næste valg må snebudgettet være en kernesag. Det kan ikke passe at Århus skal spises af med en pæn bunke sne, når der var stillet ganske anderledes mængder i sigte.

Nå, det var jo trods alt en glimrende dag med pletvis blå himmel, stille vind og hvidt pulver drysset ud over både vandrette og skrånende flader. Kælkebakken blev overraskende brugbar, mange gange bedre end i tirsdags. Frida, far og naboerne tog nogen ture på den. Frida var nu ikke så begejstret efter et par styrt, men så kan man altid kure ned på numsen i stedet for - det er lidt mere kontrolleret end bobslædens vilde hop over humplerne,

Frida forsvandt ind til naboerne efter sneturen og Toke tog ud for at købe ind til i morgen. Han er eneansvarlig for krudt, så nu må man håbe at de andre nytårsgæster kan lide bomberør. C4 og sprængsnor var desværre udsolgt og knaldperler var næsten lige så svære at finde. Mystisk.

Frida kælkebakke skejby

På hænder og fødder mod toppen

Frida kælker

Oppe

Frida styrtet

Nede

Spor i sneen kælkebakke Skejby

Vinterveje

Skjoldhøjkollegiet

Hjemme?

Frida Olivia udklædningstøj

Udklædning

Sigurd leger med bil

Afstresning

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2005-12-29 Mere sne og forsigtighed

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Det var slet ikke Sigurds nat i nat. Hvad enten det skyldtes hoste, tænder eller spoleret middagssøvn, var han meget træt, vågen og til tider grædende til klokken 3 om natten.

Vejrguderne smilede fortsat og hældte mere sne ud over landskabet i løbet af morgenen. Så meget at forældrene tog den kedelige, men rimelig sikre, løsning og kørte hjem efter middagsmaden, i stedet for efter aftensmaden. Hjemturen var uden problemer, men det sneede end del, ud på den sene eftermiddag, så det var nok alligevel den fornuftige voksne løsning, der blev valgt.

Frida og Sigurd fik leget sammen, både under bilturen, med bobslæde og derhjemme. Sigurds opgradering fra generende til lejlighedsvis interessant er i fuld gang hos storesøster.

Farmor Sigurd Frida slædetur

Den døde sæl slæbes hjem af fangeren

Frida trækker Sigurd på slæde

Yes! Selvkørende unger!

Frida Sigurd slæde

Et enkelt skub og de drøner ud i verden

Farmor Frida læse bog

Farmoderligt nærvær

Sigurd snerydder

Roterende lys, motorlarm og sneplov. Sigurd var helt solgt

Snelygter

Underboerne er igang igen

Økohuset sne nat

Castle Økohus of Freezing Death

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2005-12-28 Sne, kø, sommerhus

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Afsted fra formiddagsstunden mod farmor & farfars sommerhus. Sigurd sagde hej til de lastbiler, der kørte forbi i modsat vejbane. Planlagt ankomst ved 11.30-tiden, så Sigurd kunne sove middagssøvn der. Tre km fra afkørslen fra motorvejen kører to lastbiler sammen (kun materiel skade) og den lille familie sidder i en bil i 1½ time, med tre frugtstænger til deling.

Ungerne tog det forbløffende pænt. Frida spurgte blot hvilken farve de to sammenstødte lastbiler havde. Der kom først muk efter en time og et par ture ud for at se på lastbiler holdt Sigurd gående den sidste halve time. Forældrene er taknemmelige.

Sneen dækkede på nydeligste vis veje, træer og buske ved sommerhuset. Der var lys og beredvillige voksne nok til at ungerne kunne komme på kælketur om eftermiddagen og indenfor var der brændeovn. Sigurd lærte sig selv at åbne brændeovnen, uden at brænde sig.

Om aftenen var der juleaften nummer to, dog noget mere light end den første. Ungerne havde jo fået de fleste gaver, så far blev topscorer på den front. De blev nu ikke helt overset og specielt et par brugte træsko blev vel modtaget af Frida, der naturligvis skulle ud i sneen og prøve dem.

Kø på motorvejen

Herfra til evigheden

FridaHalstoerklaede_E

Før og efter fornuftig påklædning (bemærk halstørklædet)

Frida og Sigurd leger

I medgang og modgang

Snegang

De sidste 200 meter foregik til fods, dikterede Frida

Sigurd sne

Den lille siksakker

Farmor trækker ungerne

Trækkende farmor

Lille juletræ

Et lille, men godt, træ

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2005-12-27 It speaks!

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Sigurd rykker. Han efterligner og spørger hvad ting er, ved at pege på dem. Seneste sproglige tiltag er 'avre (havregryn) og asd-a (pasta).

Sneen lå fortsat tyndt over land og nabopigen Olivia var hjemme om eftermiddagen. Tøserne tog ud for at kælke, sammen med Hanne, Toke og Sigurd. Desværre huskede pigerne kun alt for godt sidste vinter, så Toke kom på arbejde. Sigurd var også helt med på det med at stryge lavt hen over sneen.

Kælkebakken var desværre elendig, med store huller og meget lidt sne. Sigurd kørte ned med far. Halvvejs nede ramte slæden i et hul, så Sigurd fløj frem og landede på hovedet i sneen. Det var han lidt utilfreds med. Efter at have kørt de sidste par meter, uden videre uheld, skiftede humøret dog til mere, mere.

Hjemme igen blev det tid til en snemand og en del kasten sne i vandet og på hinanden. Snemanden fik et kvarters levetid, så blev den skamferet ved at ungerne åd dens næse. Lidt senere henrettede de den med et par velrettede spark og skulderskub.

Bye, bye, Frosty, we hardly knew ya.

Sigurd under kunst

Rene linjer

Sigurd klatrer op i Olivias seng

Den lille sengebestiger

Olivia Frida Hanne kælk

Mød afgrunden

Frida Olivia bobslæder

Hurtigere, hurtigere!

Frida Olivia sne bord

De små ammunitionssamlere

Frida og Olivia Ødelægger snemand

De små dræbere

Sigurd rækker efter sut

Korte arme, ingen sut

Skriv en kommentar
 

Mandag 2005-12-26 Julefrokost hos oldemor

Frida: 4 år, 3 mdr. Sigurd: 1 år, 9 mdr.

Traditionen tro holdt oldemor julefrokost anden juledag. Det begynder snart at knibe med pladsen i lejligheden, når der skal være plads til ungerne.

Sigurd sov og Frida kedede sig vist en lille smule. Det hjalp nu med gaveleg. Frida og far løb med 5 pakker. Det kunne have været endnu flere, hvis ikke der havde været nogen nedrige pakkelegsdeltagere, der tog gaver fra små børn!

Sneguderne havde været venlige og sådan en gave kan man jo ikke sidde overhørig. Da de voksne kom til osten, rendte Frida og far ud for at bygge en snemand. Der blev også aftalt hvad der skulle ske med mor, når hun engang vovede sig udenfor.

Sigurd vågnede, trissede rundt, råbte med og charmerede alle, ved at vinke farvel og sige hej, hej, da han skulle gå.

Frida sne

Der øjnes potentiale i de glitrende snekrystaller

Snedudsigt fra oldemors lejlighed

Dejlig udsigt

Frida oldemors julefrokost

Den lille pimper

Frida bygger snemand

Den lille tromler

Frida og Toke byggersnemand

Antropomorficering

Snemand bygget a Frida og Toke

Frida siger navle, Toke siger tredje arm

Frida Anne Jacob Sigurd

Prinsseleg til Frida og tungerækning til Sigurd

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->