Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 52
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-12-26 Hjem til frokost

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Tid til sidste julearrangement: Julefrokosten hos oldemor. Frida, Sigurd og Hanne blev afleveret ved middagstid hos oldemor, mens Toke og farfar kørte hjem til Økohuset med bagagen.

Resten af familien stødte til ved 13-tiden og det blev en vældig vellykket frokost, specielt set med børneejerøjne: Både Frida og Sigurd var oppe på mærkerne og gik & kravlede rundt mellem de forskellige gæster. Det var heller ikke ringe at der var julegaver til dem, efterfulgt af pakkeleg. Forældrene overvejer om ungerne kan tage el kold tyrker, eller om der skal gå et par dage med nedtrapning i form af en lille gave hver dag til at holde abstinenserne nede.

Frida prinsesse

Frida fik fin kjole og prinsesseudstyr af Onkel Jacob og Tante Anne. Spørgsmålet er nu hvordan vi får hende til at gå i andet?

Frida pakker bil

Jeg er lige så stærk som far

Sigurd fodres

Fodring af Sigurden

Julefrokost terningeleg

Terningelegen var i år udvidet til også at omfatte opvask

Sigurd spiser serviet t a anne

En uskyldig serviet møder sit endeligt

Frida prinsesse hos far

Frida havde kronede dage

Frida hjælpe med opvask

Den royale nedværdiger sig til simpelt husligt arbejde

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-12-25 Dagen derpå

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Det var gråvejr og regnede juleaften, men i dag var der blå himmel og nærmest vindstille. Lige vejret til en længere gåtur i området. Frida viste at hun var blevet større og gik hele turen uden at skulle bæres. Hun gik vel ½ gang mere end de voksne, da hun drønede frem og tilbage undervejs.

Vel hjemme igen var dagens projekt at lave afstivning af farfars gummipalme. Han fik den da den var lille nok til at stå inde i lejligheden, men nu er den ved at nå taget i glasgaden. Et par lægter på 5 meter, en stige, diverse skruer, beslag og noget snor senere var palmen klar til at gå videre med erobringen af verden.

Palle Kip Frida piletræ

En vej går ind i himlen hvor jeg bor

Frida Kip fodre Ænder

Der var andetomt da vi kom. Vi kaldte på dem, mest for sjov, hvorefter de kom svømmende

Mystisk afløb i søn

En hvirvelstrøm mod den ukendte undergrund

Gummipalme

Projekt gummipalme startes op

Frida set oppe fra gummipalmen

Højt ned

Sigurd bad i håndvask

Altså, farmor, jeg kan godt sidde selv

Frida bad i håndvask

Hvad har den stakkels plasticdims dog gjort?

Jørgen Bagge
2005-07-27 14:51

I går havde vi besøg af vores niece, der nu bor i Zurick. Hun sang et vers til sin 7 mdr. datter og spurgte om vi dog ikke kendte resten af sangen, som hun havde sunget i mange år uden rigtig at vide hvor den kom fra. Det ville hun nu gerne vide, også for at kunne synge flere vers. Barnet sov trygt når verset blev sunget.
Kan du hjælpe mig??
Venlig hilsen
Jørgen bagge
a.bagge@get2net.dk

Toke Eskildsen
2005-07-28 21:51

En emailudveksling med Jørgen afslørede at det var "Min lille hest" af Halfdan Rasmussen.

mikala ridley
2007-06-02 09:56

er der nogen der har teksten til min lille hest

Toke Eskildsen
2007-06-02 13:03
Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-12-24 Juleaften

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Det startede lidt hårdt: Kip var også blevet smittet af maveondet, så hun havde det skidt i nat. Sigurd kastede også op en enkelt gang, så nu har han efterhånden døjet med det en uge.

De kom dog begge ovenpå, Sigurd dog som den klart friskeste, og dagen gik med julerier og forberedelse af aftensmaden. Der blev set juleshow i TV og Julemanden kiggede forbi (nej, det var ikke far eller farfar i forklædning). Vi havde forberedt Frida på Julemandens komme og havde aftalt med Claus at det nok var bedst det blev et kort besøg, så hun ikke blev utryg ved ham. Men hvem er utryg ved Julemanden? Ikke Frida: Hun sprang op og modtog ham uden nogen form for generthed. Men nu havde hun jo også været artig i år.

Aftensmaden var klassisk på den gode måde, med flæskesteg, brunede kartofler, rødkål osv. Efter måltidet blev Sigurd blev lagt i seng og vi gik over til juletræstænding og sange. Men så skulle der heller ikke bruges mere tid på det pjat, syntes Frida. Hun havde ellers vist forbløffende tålmodighed i går og i løbet af i dag, meeen nu skulle der gaver på bordet. Barnlig entusiasme er vældig charmerende og befordrende for julestemningen.

Frida møder julemanden

Hej Julemand, jeg har været artig

Frida pynter juletræ

Kræmmertøsen

Hanne sætter stjerne på juletræt

Stjernepigen

Sigurd hærger juletræ

Træhærgeren

Sigurd hærger julegaver

Selvom man ikke fatter jul, kan man godt gramse på de papirindpakkede kasser

Juletræ

Venter på vi får begyndt

Frida mundmelodi

Frida med mundmelodi

Fasteren
2004-12-28 20:59

I farmor og farfars bofællesskab har de andre familier en tradition med at "storme" ind og ud af hinandens lejligheder, mens de synger "nu er det jul igen..." da turen kom til nr. 39, tog horden farmor med. Frida blev noget forbavset, og udbrød overrasket: "hvorfor tog de farmor...?"
tak for i år! det var dejligt i blev så længe :)

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-12-23 Faster Lailas tur

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Ups... Det er godt nok smitsomt, det der maveonde. Faster Laila blev ramt og kastede op flere gange om natten. Hun havde det temmelig skidt og brugte det meste af dagen på at hvile på sofaen eller tulle lidt rundt. Hendes veninde Mette og dennes kæreste Søren kiggede forbi om aftenen, hvor Laila heldigvis var blevet frisk nok til at være oppe og snakke. Frida kastede sin kærlighed på Mette og plagede hende om at lege efter aftensmaden.

Dagens projekt var at skaffe juletræ. Naboen havde et træ de ikke ville have, så Frida og Toke legede skovarbejdere. Træet var noget af en skæv eksistens, men dem skal der jo også være plads til.

Aftensmaden var risengrød, som traditionen foreskriver.

Laila syg

Nej, faster kan ikke lege

Levende juletræ e2

Det her træ, far

Fældet juletræ t a hanne

De stolte trævæltere

Juletræsfod

Farfars hjemmelavede juletræsfod - den virkede glimrende

Toke Sigurd t v t a Hanne

Sigurd sad helt stille i lang tid og glanede TV. Måske vi skal genanskaffe et?

Mette Frida

Mettestol

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-12-22 Afsted til Fredericia

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Farfar kom med bil og trailer om formiddagen, for at køre os til Fredericia. Der er ikke den store forskel på pakning til en måneds fravær og pakning til fire dage, når der skal medbringes udstyr til to børn: Det er en ordentlig bunke under alle omstændigheder.

I Fredericia gik tiden med hygge og afslapning. Laila stødte til ud på eftermiddagen og Frida og Sigurd var i vældigt humør. Desværre kastede Sigurd op om eftermiddagen. Vi troede ellers han var blevet helt rask.

Frida Sigurd Palle gulv

Dem der ligger på gulvet må man mosle på

Sigurd Frida gulv

Den grumme benfanger overfalder Frida

Kip Frida sigurd

Den grumme benfanger sidder på lur

Hanne telefon

Hanne med en antikvitet

Sigurd hærger kravlenisse

Rolig nu, kravlenissen fik en hurtig død og nåede ikke at lide

Palle Sigurd

Betaget betragtning af farfar

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-12-21 Sigurd klar igen

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Sigurd kastede op i nat, men han viser tydelige tegn på endelig at have overstået maveondet. Han spiste to mindre portioner grød i dag med stort velbehag. Han sov også to lange lure, men han var vældig glad i de vågne perioder.

Hanne kom hjem kl. 3 i nat, efter 12 timers julefrokost. Hun var småsnalret og væltede en enkelt gang på cyklen, så det var helt som det skulle være. Mødetiden var udskudt et par timer, så om morgenen kørte Toke Frida i børnehaven, mens Hanne slappede lidt af. Frida var vældig glad i børnehaven og faderen, der nød at hyggesnakke med datteren når han nu for en gangs skyld skulle aflevere, fik beskeden Gå nu!. Ja, hvad skal man også bruge sådan et sniksnakkende skaffedyr til, når man vil lege?

Hanne smurte en hjemmebagt rosinbolle til Frida, der modtog den med Jeg kan ikke lide der er rosiner i boller, kun hvis det er rosinboller. Tak for den klare besked, Frida.

Om aftenen kom Faster Laila og Keld på besøg. Frida var vældig tryg ved Keld med det samme og på et tidspunkt bad hun Laila om at blande sig udenom, mens hun legede med Keld. Hun mente det nok ikke så hårdt, men det er alligevel en ny ting - fasteren er normalt klar favorit til lege.

Sigurd grød

Yes! Grød! Og denne gang beholdt han det indenborde. Det er efterhånden også tre døgn siden han sidst fik andet end mælk og vand.

Frida på skildpadde

Ingen sne, ingen flyverdragt

Sigurd Laila frida

Fladtryk fasteren

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-12-20 Sne og så alligevel ikke

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Hanne tog til velfortjent julefrokost i dag. Ja, dvs. hun tog egentlig ikke til julefrokost - hun tog i skole og blev der efterfølgende, for rabalderet startede klokken 15. Inden da skulle hun lige et smut i byen og købe de sidste par julegaver. Let, let, baaare lige to ting, som hun vidste hvad skulle være og hvor det skulle købes. Det vides endnu ikke om det tog 3 eller 4 timer at finde dem.

Toke passede selvfølgelig ungerne. Knægten kastede op en enkelt gang i nat og ville ikke have noget at spise hele dagen. Han har dog drukket noget mælk, havde ingen feber og han var i fint humør når han var vågen, så der er ingen grund til panik. Tøsen var lykkelig over at det sneede mens hun var i børnehave og voldsomt skuffet da hun kom hjem og fandt ud af det var smeltet. Det gjorde hende i skidt humør og det hjalp ikke at Sigurd skulle lægges i seng midt i det hele, så hun var desværre lidt ked af det da hun gik tidligt i seng.

Det hysteriske fruentimmer fra vaskeriet i går viste sig at være ... nå ja, i hvert fald mindre hysterisk i dag. Toke gik hen og snakkede med hende om aftenen og hun sagde alt forladt og det kan ske for enhver og måske også for migflere gange. Efter et par diskrete vink med jeg blev noget forundret over at få sådan en behandling fra Tokes side, sagde hun da også at hun nok havde overreageret lidt. Toke<=>vaskekvinden forholdet er altså ændret fra "skrid, din åndsforsnottede spasserpsykopat" til "en Toke kan hilse på men ikke har noget tilfælles med"

Dagens morale må være at det hjælper at snakke om tingene.

Sigurdtorben

Torben kiggede forbi til en mandesnak med Sigurd og Toke

Frida flyverdragt

½mm sne og Frida ville have flyverdragt på. Det var bare det der skulle til

Frida stop stop

Stop, stop, du har stjålet mit hjerte. Nå, i det mindste er det bedre live end på CD

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->