Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 51
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-12-19 Stakkels fyr

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Efter en god nats søvn var Toke ovenpå igen, men Sigurd slap ikke så let. Han kastede op flere gange om natten og fortsatte hen over dagen. Det begynder at kunne mærkes på hans humør. Forældrene prøvede at give ham vælling og mælk og man må håbe at lidt af det blev optaget i systemet, selvom en del blev kastet op igen.

Det er helt klart Hanne, der har stået for arbejdet med syge børn. Til gengæld er hun den eneste der er sluppet for maveondet, så point til hende. Hun har fortjent en belønning, som f.eks. en julefrokost på studiet i morgen.

Frida holder mor for Øjnene

Mor kan ikke se noget, Hun har ingen øjne

Sne kat

Katten var ikke ligefrem ellevild med det hvide stads

Mor Frida udenfor

Frida var noget mere begejstret og smed flere sneklatter på mor

Brokseddel anonymiseret

Far kom til at tage en andens tid i vaskeriet. Men så er det jo rart at venlige & overbærende mennesker på høflig vis forklarer ham at de synes det er uheldigt at lave den slags fejl

Jens Hofman Hansen
2004-12-20 09:55

Man må da næsten håbe at forfatteren af sedlen har haft en meget dårlig dag inden vedkommende nåede så langt som til at skrive den.

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-12-18 Drengene er syge

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Så blev det drengenes tur. Sigurd og Toke kastede op flere gange i løbet af natten og Hanne havde nok at gøre med at passe dem begge. Toke sov temmelig længe efter den omgang og kom ikke rigig ovenpå i løbet af dagen, så han gik tidligt i seng. Vi gætter på det er en maveinfluenza, der efter sigende skulle være i omløb, så nu ventes der bare på at Hanne får den.

Sigurd tog det hele i stiv arm. Han grinte og var glad umiddelbart efter han havde kastet op. Det tog dog noget på hans kræfter: Dels var han nem at lægge til at sove, dels sad han flere gange stille hos forældrene, i stedet for at mosle rundt.

Hanne fortalte Peter Plys eventyr for Frida, hvortil hun sagde Mor er Peter Plys CDen.

Toke frida

Det her var sådan ca. det mest aktive far foretog sig i dag

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-12-17 Frisk igen

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Frida sov fast her til morges, så forældrene undlod at hive hende op i børnehave. Da hun vågnede var hun frisk og hun lader til at være helt over maveondet fra igår.

Frida ville gerne ud og lege ved flere lejligheder, men hver gang faldt det desværre sammen med at Sigurd lige var vågnet og skulle have mad. Nogen gange fylder en lillebror temmelig meget i hverdagen. Det blev dog til en Føtex-tur på hendes initiativ, der blev afsluttet med en lille konflikt, da hun ikke ville bære hue & vanter op ad trappen. Hun formåede at være sur i 10 minutter derefter, hvilket er noget usædvanligt. Efter de 10 minutter var der dog ikke noget nag.

Efter aftensmaden gav Hanne en muslingeskal til Sigurd. Den fornuftige fader sagde Det er nok ikke så godt at give ham muslingeskaller. Den uansvarlige moder svarede De er meget hårde, jeg kan ikke knække dem... ... Hov, det kunne jeg!.

Frida trappe

Hør, James, vi er lidt sent på den. Kan de ikke ringe til Boutique Phoeteqs og bede dem holde længere åbent, så vi ikke behøver skynde os?

Grida sur

Øv, far er dum

Frida ploppe sten

Plop

Frida Sigurd spise

Idolet betragtes

Sigurd Frida kravle på far

okay, Sigurd, så går vi på!

Sigurd Frida kravle på far

Venstremosler

Sigurd Frida kravle på far

Højremosler

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-12-16 Ondt i navlen

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Som oplyste voksne ved forældrene godt at det nok snarere er noget inde bag maveskindet der gør ondt, men for Frida var det altså navlen. Staklen kastede op en del gange i løbet af natten og havde det temmelig skidt. Hanne blev hjemme fra skolen og hjalp med børnepasningen og Faster Laila kiggede kort forbi og fortalte en historie om en syg et-eller-andet.

Frida vågnede op til dåd ved middagstid og besøgte Olivia. De legede godt og hemmeligt, dvs. med lukket dør. Desværre kom der tilbagefald, så Frida fik det skidt igen ved aftenstid og kastede op på sofaen. Hun blev heldigvis frisk igen til sengetid.

Sigurd fejler ikke noget. Ja, altså bortset fra at han synes der skal holdes fest om natten og soves 5 timer om formiddagen. Højtlæsning af husreglementet bider ikke på ham, så vi vil forsøge os med trusler om fratagelse af lommepengene næste gang.

Sigurd stå

Skal vi begynde at gætte på hvornår han går?

Toke sigurd

Sigurd tonser! At sidde og hygge hos far & mor er ganske udelukket. Det handler om at møve og kravle, helst hen over skaffedyrene

Laila frida

Og så sagde Plys til den syge pige...

Frida syg

Tryghed

Nestle

Find tre fejl

Jens Hofman Hansen
2004-12-17 14:59

Fejlene:

1. I første omgang virker det måske som en god forbrugeroplysning at fortælle, at grød pr. definition "indeholder vitaminer og mineraler". Men er det virkelig det, Netslé vil fortælle med teksten? For hvad gør ikke det, når det kommer til madvarer? Hvorfor ikke bare skrive, at "denne grød er tilsat jern og vitaminer", som det jo er tilfældet?

2. Det virker som falsk varebetegnelse at en madvare med betegnelsen "havregrød" faktisk kan være lavet af hvede. Lidt hjernegymnastik bringer mig frem til, at Nestlé nok mener "Hvede- og havregrød" eller "Grød af hvede og havre".

3. Det virker også en smule forvirrende, at den samme grød kan være lavet af pærer og æbler, men her er der vel blot tale om at grøden er _tilsat_ frugt.

4. Grøden indeholder rent faktisk kun frugtsaft, hvilket passende kunne ekspliciteres.

5. Det oplyses ikke, hvad "trin 1" er, når nu Hvede-Havre-grød er "trin 2". Men trin 1 må vel formentlig være at give barnet hagesmæk på. Trin 3 bliver at købe pålægschokolade, forudser jeg.

6. Ikonet i øverste højre hjørne indikerer, at grøden skal gives til barnets bamse og ikke barnet selv.

7. Grøden er økologisk, men emballagen ser ikke økologisk ud.

Toke Eskildsen
2004-12-22 15:03

Okay, måske mere end tre fejl. Dem jeg tænkte på var dine nummer 1 og 2, samt lidt i retning af 3. For hvad betyder det at der står "pære-æble"? Der er næppe tale om en hybridfrugt, så de må mene "pære og æble". Der mangler så stadig en angivelse af hvad de mener med det, så mon ikke der skulle stå - som du siger - "Tilsat pære og æble".

Her kan man så passende, omend noget konspirationsteoretisk, spekulere på hvorfor et kæmpefirma som Nestlé laver så amatøragtig en æske. Jeg antager at de har råd til ordentlige tekstforfattere, så er det amatøragtigt med vilje? Prøver de at sende signal om at de ikke er store og onde?

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-12-15 Snart ferie

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Hanne havde projektpræsentation i dag. Hendes gruppe fik ros for projekt & præsentation og med tanke på at der ikke er særlig længe til næste ferie, kommer der ikke til at ske det store på hendes kursus de næste dage. Hun fik da også tidligt fri og var med til at hente Frida i børnehaven.

Toke tog til squash om aftenen og kom hjem til en syg Frida. Ja, dvs. Frida sover hos mor og far sover hos Sigurd. Frida var sløj og kastede op, men havde ikke feber, så mon ikke det hurtigt bliver godt igen?

Sigurd knækbrød

Sigurd eksperimenterer med fast føde

Toke sved

Dagens squash med Jens gik... mindre godt

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-12-14 Leg med Laura

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Frida vågnede og fortalte med det samme Hanne om at hun skulle spørge Laura fra børnehaven om hun ville lege. Hun fik det også gjort henne i børnehaven, så forældrene håber på at en sådan succes kan anspore hende til at lege med flere forskellige børn.

Der var et par guldkorn i dag:

Frida: Min ven hedder Frida til formiddagsnavn og Jørvang Eskildsen til efternavn
og
Toke: Så er det spisetid
Frida: Mmm... Ketchup. Vi skal have ketchup

Sigurd græs

Hvordan bevæger man sig med rumdragt på?

Frida sandkasse

Sandet er ikke frosset endnu, så sæsonen for sandkasseleg er ikke slut

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-12-13 Mysteriet løst

Frida: 3 år, 3 mdr. Sigurd: 9 mdr.

Sigurd sover generelt dårligt om natten. Eller rettere: Det troede vi. Det viser sig imidlertid at det bare er os, der har misforstået hvad nat er. I det vi normalt betegner som morgen og formiddag, sov han lidt over 5 timer. Så hvis vi regner med at nat er fordelt over tiderne 19.30-0.30 og 6.15-11.30, har vi en unge der sover glimrende.

Toke tog en aftentur i byen med et par gymnasievenner, så Hanne legede alenemor. Det var ikke helt let, for Sigurd havde svært ved at falde i søvn, men det lykkedes og der blev tid til en times aftenhygge med Frida. De to fik talt om at have venner og hvordan man kom til at lege med andre børn. Frida fik forklaret at man gerne måtte spørge andre børn om de ville lege, og at man kunne foreslå en leg. Hun gav indtryk af at forstå det.

Hanne Frida Sigurd

Lettere træt mor klar til aleneaften med ungerne. Hvis ikke lige det var fordi hun skulle til julefrokost på mandag, ville faderen have dårlig samvittighed

Zendium

Betyder det at der er gammel tandpasta i de andre pakker?

Cykelvogn

Der spises henholdsvis tøjdyr og pebernødder

Frida hygge

Banan, kiks, lys, nødder, mælk. Den mørke tid har sine fordele

Sigurd vaskemaskine

Vi har ikke TV, men sætter ungerne i vaskeriet, når de skal passificeres

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->