Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2004 => Uge 14
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2004-04-04 Søvnig søndag

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Frida, Toke og Sigurd sov til kl. 13.30. Dvs. Sigurd spiste en gang imellem og øffede lidt, indtil han faldt i søvn på Tokes mave. Frida er vist lidt for lille til at sove så længe, for hun havde ondt i maven af sult da hun vågnede.

Dagen gik med nussen rundt inden for. Frida vekslede igen mellem at prøve grænser af og lege på egen hånd. Hun fik et rigtig langt bad i selskab med mor, hvilket hun var vældig tilfreds med.

Hanne har skrevet beretningen om Sigurds fødsel færdig.

Sigurd closeup

Sigurd er fremmelig: Han har bumser i stor stil

Kast

Kaste-vaskeklud-på-mor

Kjole

Kollektion 1: Svøb i svøb

Omvendt

Kollektion 2: Ned er op

Madlavning

Madmedhjælp

Jens Hofman Hansen
2004-04-14 09:22

Jeg har lige læst Hannes beretning om fødslen. Den var godt skrevet og meget gribende samtidig med at det hele lader til at være foregået så stille og roligt.

Held og lykke i øvrigt med køreprøven i dag.

/Jens

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2004-04-03 Lidt for uafhængig

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Dagens eventyr for hele familien gik til BabySam. Bedsteforældrene havde foræret os en ståvogn til barnevognen, men den passede desværre ikke, så den skulle byttes. Damen i forretningen prøvede at sælge en løsning med en forlænger, en forhøjer og et alternativt bræt, altsammen resulterende i noget der stadig ikke ville virke ordentligt. Det blev til en stol i stedet. Det er også vældig hyggeligt at kunne se Frida i øjnene og snakke med hende, når hun bliver kørt.

Der var lidt nervøsitet for at Sigurd skulle vågne op under turen, men han sov i 4 timer. Ret imponerende.

Senere tog Frida tog med far i Føtex. Hun drønede rundt for sig selv inde i butikken. Rigtig meget rundt: Først skulle hun have jakken af, senere ville hun af med skoene da fødderne blev for varme. Det var altsammen meget underholdende, men hun løb også rundt udenfor og var pludselig væk. Så langt væk at hun var i selskab med et venligt par, da hun blev fundet et par minutter efter. Det medførte lidt snak om at holde sig i nærheden af far, hvilket hun lod til at forstå.

Faster Laila kiggede forbi om eftermiddagen og blev til aftensmad. Hun fik lige et par af Fridas protester at mærke, dels i form af protestering over manglende slikkonsumering umiddelbart inden aftensmad og dels ved en scene i begyndelsen af spisningen. Der blev heldigvis også tid til hygge med højtlæsning.

Barnevognsstol

Stol på barnevognen

Cykelvogn proppet

Toiletpapir, champignons, bleer og forresten et barn

Katteleg

Øv. Kattelegetøj virker bedre i Tottebøger

Faster og sigurd

Kontakt med det samme - fasteren er ikke helt ringe til det med børn

Mette Skov
2011-07-26 08:14

Sikke en sød dagbog :-) Når du mangler nyt babyudstyr, kan du evt. prøve babywalz - det er blevet mit alternativ til babysam. Du kan tage et kig på deres hjemmeside, www.babywalz.dk

Skriv en kommentar
 

Fredag 2004-04-02 Op og ned

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Frida var i glimrende humør i morges, men hun var godt nok noget utilfreds da hun kom hjem. Det blev lidt bedre og hun legede rimeligt mens der blev lavet mad, men det blev først helt godt igen efter aftensmaden, hvor hun gik en lang tur sammen med Toke.

På turen var hun til gengæld i strålende humør. Hun ville gerne lege fangeleg, spille bold og udforske området. Og jorden var ikke giftigt længere.

Sigurd (og Hanne) havde besøg af sundhedsplejersken. Han vejede 3950 gram og var 54 cm lang. I følge sundhedsplejersken har han taget på lidt hurtigere end gennemsnittet.

Gul ting

Hvad skal man med plasticbiler, når man kan få den ægte vare?

Sigurd pige hue

En pigehue. Argh!

Hovedbuks

Streetwear, Økohus-style

Frida og Sigurd sofa

Ae

Kaste bold

Boldkrop

Sommerknæ

Er det allerede ved at være sommer igen?

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2004-04-01 Uden far

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Frida var vældig i hopla i morges. Hun sad på Tokes bagagebærer mens han trak cyklen op til vuggestuen, hvilket var vældig hyggeligt. Cykelvognen er rigtig god, men der er ikke så meget kontakt mellem forælder og barn når den bruges.

Toke skulle til bestyrelsesmøde i vuggestuen umiddelbart efter arbejdet, så Frida, Hanne og Sigurd underholdt hinanden efter vuggestuen. Der var nogen tilfælde af "Desværre, Frida, jeg er lige ved at amme Sigurd"-situationer, men det gik uden de store scener.

Sigurd udviser tendenser til at sove om dagen og være vågen om natten. Eller i hvert fald at have svært ved at falde i søvn om aftenen og natten. Ydermere er der tilsyneladende forksel på klimaet i soveværelset og ovenpå, for han sover bedst deroppe (eller måske vågner han bare ved at blive båret ned? - det er svært at vide).

I nat sov han oppe i stuen med babyalarm i umiddelbar nærhed. Det virkede rimeligt, men er nok ikke noget vi vil dyrke i stor stil. Det er trods alt rarere at have ham i nærheden af os.

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2004-03-31 Midten af ugen

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Hanne sov ovenpå med Sigurd, så Toke var frisk på arbejdet - det var en underlig følelse, men egentlig meget behagelig.

Om eftermiddagen var Frida ovre hos Mai og lege. Det var vist noget med dukker og sutteflasker og de havde det vistnok sjovt. Det er ikke altid lige at hitte rede i Frida beretninger.

Der blev også tid til lidt udendørs tøffen rundt med far, før fællesspisningen med naboen kaldte. Det startede med at Frida og Olivia græd, men det blev nu hurtigt bedre. Der stod kartoffelfad med æg og skinke på menuen og for en gangs skyld krævede Frida at hun fik "det hele". Hun plejer ellers at satse på en enkelt ting af gangen.

Camouflage

Dens naturlige kamouflage tillader moderdyret at falde i et med omgivelserne. Ungen har endnu ikke udviklet de rette farver og behøver derfor beskyttelse

Kaste sten

Plump plop plask. Kast-sten-i-vand lever evigt

Skifte sigurd

At skifte lillebror er vældig spændende. Vi håber det bliver ved med det

Togtur t a jens

Sigurds vugge, invaderet og konverteret til tog af naboungerne

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2004-03-30 A hard nights day

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Sigurd gylpede maden op i aftes, lige før han ellers ville være faldet i søvn. Det betød at han skulle tankes op igen, men det gik ikke så let, så han var vågen til klokken 3.30 i nat. Gaab.

Ved eftermiddagstid kiggede bedsteforældrene og oldemor forbi. De havde et ståbrædt med til barnevognen og noget tøj til Sigurd. Frida var i fint humør og snakkede lystigt.

Om aftenen var der stor fællesspisning i Økohuset. Der kom 35-40 mennesker, hvilket nok er rekord. I starten var Frida lidt skeptisk og gik rundt og holdt far i hånden, mens de andre børn løb og legede. De skiftede dog og efter spisningen drønede hun rundt i rigtig lang tid sammen med de andre børn, både ude og inde. Sigurd nød vist også larmen, for han sov under hele middagen.

En rigtig plusdag.

Skyggespil

Gæt et barn

Bedstemorogsigurd

Mormor

Oldemor og sigurd

Mormormor

Fælleshus

Kækt løb og støvleskub

Skriv en kommentar
 

Mandag 2004-03-29 Jorden er giftig

Frida: 2 år, 6 mdr. Sigurd: 0 mdr.

Frida bliver mere kreativ med at finde måder at afprøve os på. Hendes seneste påfund er "jorden er giftig", hvilket betyder at hun ikke vil gå på græs eller jord. Fliser og asfalt er glimrende, så længe Onde Far ikke påpeger at der er jord i revnerne mellem fliserne. Apropos, så prøvede hun også at få far til at lade være med at gå på græsset i dag. Og nej, det lykkedes ikke.

Det er nu ikke fordi det hele går op i protester og klynk. I dag lå Sigurd i liften inden for. Frida kiggede til ham og sagde Han er lidt sød, lagde dynen over ham, aede ham på håret og lagde hans sut ved siden af hovedet.

Gravko

Gravko i flertal er gravkoer

Cykle

Fire hjul igen

Gravko

Var jorden ikke giftig, Frida?

Pæl

Jo, det var den
(og rolig nu - det var Frida selv der bad om at komme op at stå på pælen)

Far ogsigurd

Beklager, Sigurd, far er altså ikke så god til det der med mælk

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->