Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-09-17 Legeaftale med M

Frida: 16 år, 0 mdr. Sigurd: 13 år, 6 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Hanne & Toke var vældig aktive om formiddagen, med oprydning, indkøb, rengøring og græsslåning: Gæster er en glimrende motivator. Veninden M fra Astas klasse kom på besøg med sin far. Det var varmt nok til at sidde i haven og snakken gik på mulig fædretur med Astas klasse til næste forår.

Frida ville gerne til to arrangementer: Hygge med 3 piger fra den gamle klasse og spilaften med den nye klasse. Frustreret blev hun, for de var begge store & vigtige ting. Men aftalen med dem fra den gamle klasse var indgået først og afgjorde valget. Forældrene tog hendes tvivl som tegn på at hun er ved at falde godt til i den nye klasse.

-1339_2_AstaPaere

Sensommer

-1340_iPhoneMedKnustGlas_Crop

Tsk tsk tsk Hanne

-1932_TegningAfAsta_ZombierKierkegaard

Zombier på kirkegården, af Asta

-2027_SigurdsSengRydder

Ryddet! Fantastisk!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-09-16 Oprejst kat, u-VM og arbejdsdag

Frida: 16 år, 0 mdr. Sigurd: 13 år, 6 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Mons havde åbenbart et liv i overskud. Den fik det meget bedre i løbet af natten: På et tidspunkt vågnede Hanne lidt op og opdagede at Mons sad på gulvet og holdt øje med hende. Hvem vågede over hvem? Om morgenen klagede den over manglende frisk mad, hvilket er dens primære sundhedstegn for tiden.

Beroliget af kattens madglæde kunne Sigurd tage til (uofficielt) danmarksmesterskab i bueskydning. Meget uofficielt. Faktisk kun for klubbens medlemmer. Men det var en rigtig fin dag, fra 10-19, hvor deltagerne var på landshold (Sigurd hold var Indien-holdet) og disciplinerne mange & mærkelige. Rusland vandt.

Asta, Hanne & Toke tog op på skolen til arbejdsdag. Der var lidt færre deltagere end der plejer at være, uden nogen kendt årsag, men stadig nok folk til at det ikke blev presset. Som altid var det en rigtig god måde at være sammen med de andre forældre og lære dem lidt at kende. Der blev også repareret på Tokes oliebommert, der har været klart synlig siden arbejdsdagen sidste år. Ungerne drønede aldeles selvkørende rundt og underholdt sig. Særligt flishuggeren var tiltrækkende, men det havde pedellen forudset (se billedet af sedlen).

Asta var træt ved 15-tiden, så hun tog hjem sammen med mor og de indtog hver deres sofa. Toke blev 1½ time mere for at få lukket et terrasseprojekt sammen med en anden forældre.

-0920_2_Mons

Opretsiddende

-0944_BoeF_Arbejdsdag

Pedellus har ordet i sin magt

-1001_2_BoeF_Arbejdsdag_KlarTilOliering_AstaHanne

Two by two, hands of blue

-1238_4_BoeF_Arbejdsdag_AstaPoelser

Mad! Nu!

-1330_2_BoeF_Arbejdsdag_HanneSkovl

Kommunalarbejder-Hanne

-1701

Sofasover-Asta

-1808_2_AstaHanneMastermindSofa

Der skal lige lidt mere rutine til

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-09-15 Falden kat

Frida: 16 år, 0 mdr. Sigurd: 13 år, 6 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Ingen panik under læsning: Mons fik det bedre i løbet af natten. Om aftenen lå katten Mons og sov på kanten af sofaen. Pludselig faldt den ned på gulvet og lå på siden, hvor den spjættede med benene uden at kunne rejse sig. Det lignede en form for krampe, men det var ikke til at sige om krampen skyldtes faldet eller om den var faldet pga. krampe. Så er det nu, tænkte Hanne & Toke. Mons blev samlet op på en pude, hvor den lå og gispede, stadig uden at rejse sig. Sigurd blev tilkaldt og sad med den, sammen med far. Den faldt meget langsom til ro, men blev ved med at ligge hvor den var lagt. Sigurd sagde godnat (og farvel) og Toke fik det lidt skidt, antageligvis i sympati med katten. Hanne var mere afklaret og tog en nat på madras i stuen, med katten på puden ved siden af sig.

-0742_AstaSpoegelsePaafuglMaske

Påfuglespøgelset

-1236_AarhusKran

Høj kran

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-09-14 Bare regnvejr

Frida: 16 år, 0 mdr. Sigurd: 13 år, 6 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Regn med regn på og så lige lidt blæst. Ingen gik fri og specielt Sigurd blev ramt - udendørs bueskydning er sjovest i stille solskinsvejr.

-1845_3_AstaLEGO-lignendeLampe_Crop

Lampebygning

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-09-13 Fridas fødselsdag

Frida: 16 år, 0 mdr. Sigurd: 13 år, 6 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Det var en anelse svært at liste Fridas gaver ned under dynen i fodenden af hendes seng: En pladespiller i en papkasse fylder en hel del. Heldigvis sov Frida tålmodigt rævesøvn og blev glad for alle gaver. Pladespilleren kom i sving om aftenen med The Smiths, U2 (forældrenes musikønske) og The Cure. Der er overraskende stort overlap mellem Hannes gamle pladesamling og Fridas musiksmag.

Asta ville gerne have at der skulle være en overraskelse, så der blev hentet sushi og lavet en lokal version af running sushi. Det virkede ganske efter hensigten. Muligvis ikke den nemmeste måde at spise sushi på, men helt sikkert underholdende.

Efter nededagen i går var Mons frisk igen, som om intet var hændt.

-1605_6_DenPermanenteBlaesevejr

Blæst

-1609_7_DenPermanenteBlaesevejr_RoedtTang

Tang

-1620_SkovvejRegn

Regn

-1807_2_RunningSushiHjemme_TokeSigurdAstaFrida_TAHanne

Hygge

-2004_FridaPladespillerPlade

Tidsrejse

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-09-12 De travle 0-klasser

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Asta storlegede med veninden D fra hendes klasse, da far kom for at hente. Ikke om hun ville med hjem. Og der skulle arrangerer legeaftale, basta. Men onsdag kunne D ikke, torsdag er Asta til musik, fredag kunne D ikke, lørdag er der arbejdsdag, søndag har Asta legeaftale med veninden M. Hvordan kan der være så meget puslespil med et par 6-årige? Der var plads i begge kalendre mandag, så det bliver det.

Frida sov da far kom hjem med Asta. Det blev hun ved med til aftensmaden. Derefter gik hun ned på værelset og ... sov ikke. Mon ikke hun fik samlet energi nok under luren til at holde ud til midt om natten?

Hanne fortsatte møderiet fra i går. Denne gang handlede det om potentiel udbygning af skolen, hvor hun lægger arkitektviden til.

Mons var temmelig sløv om eftermiddagen og aftenen. Han ville heller ikke rigtig spise noget mad. Det er gået op og ned med ham nogen gange efterhånden, men derfor er menneskene i huset stadig ikke glade for minusdagene.

-1714_MonsFridaSofa_Crop

Træt kat, træt teenager

-0819_AstaMoraleFraSkovskolen

Lektion fra skovturen

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-09-11 Nyde efter behov

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Ganske uden sammenhæng med regeringens udspil til ny finanslov besluttede forældrene at give børnene flere penge: Den lavest lommepengede (Asta) bliver på 10 kr/uge. Mellemklasse-Sigurd får en 50% stigning fra 200 til 300 kr/måned. I toppen er Frida med 100% stigning fra 500 til 1000 kr/måned. Men hun har naturligvis også fået nye udgifter i form af flere caffe latte, airsoft-gebyr og fester.

Sigurd havde Onde Mandag: De 2 timer før frokost er tysk, de 2 timer efter frokost er dansk. Til sidst var der ugens eneste biologitime, men der kvabsede alle rundt på gulvet efter de forgående 4 timer.

Hanne havde "lidt mindre onde, men stadig ikke helt godt"-mandag i form at et aftenmøde på vejen om noget beplantningsjustering og en gartner. Ikke så slemt i sig selv, men når man nu har haft møder på arbejdet rigtig trænger til sofa & kaffe...

-1102_2_Bogstavet_S_TAAnnelie

Ugens bogstav

-1756_AstaMonsGeomag_Crop

Mons & magneterne

-1958_2_Asta_GooglyEyes_Crop

Such a pretty sight

-1958_4_Hanne_GooglyEyes_Crop

I only have eyes for you

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->