Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 36
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-09-10 4 spil & 40 snegle

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Frida tog til airsoft med 13 andre fra HTX. Der var en del særdeles rutinerede spillere med, og Frida fik et par blå mærker på benene. Men det var stadig sjovt, påstod sagde hun.

Toke tog på brædspilscafe med De Gamle Rødder. Det blev til SmallWorld (Jørn vandt), Ticket to Ride (Jørn vandt igen) og Forbidden Desert (alle tabte). Forbidden Desert er et samarbejdsspil, hvor alle kæmper mod spillet. Kæmper & taber i dette tilfælde, hvor solens utilgivende stråler fik alle til at dø af tørst. Det skal indkøbes til hjemmebrug.

Derhjemme om aftenen blev der samlet & myrdet snegle i haven. Det blev til 40 stk., efter en dag med en del regn. Der var 74 sidste gang, så der håbes på tilbagegang og ikke blot måleusikkerhed.

Sigurd ryddede op & ud på værelset. Han vil have mere plads og ønsker sig en seng med skabe nedenunder. Om ikke andet betød udrydningen at Geomag blev fundet frem. Sigurd fik bygget de Platoniske Legemer og var meget interesseret i deres egenskaber.

-1413_3_AarhusBraedtspilscafe_SmallWorld

14:13

-1522_AarhusBraedtspilscafe_TicketToRide

15:22

-1629_AarhusBraedtspilscafe_ForbiddenDesert

16:29

-1927_3_AstaGeomag_E

Aftas byggede efter tegning

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-09-09 Flyttedag

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Frida kom hjem fra fest lidt over 3 i nat. Festen sluttede egentlig kl. 1 og hun forsøgte at tage en natbus hjem. Men den kørte den forkerte vej, så hun gik i stedet.

Sigurds bueskytteklub flyttede vinterlokaler fra en gammel gård i nærheden til en tidligere erhvervsbygning endnu mere i nærheden. Det var rigtig gode lokaler, med 5m (meget begyndere), 12m (let øvede) og 2*18m (øvede+) baner, hvor 5m+18m kan konverteres til 23m. Den gamle gård havde 12m + 15m, så der er en stor opgradering. Oveni kommer meget bedre lys, køkken + 4 lokaler til værksteder, spisning og sofahygge.

Der var massivt fremmøde af flyttehjælpere, så der var kø ved lastning & losning af biler & lastbil. Der var heldigvis også nogen bolte, der skulle vinkelslibes af og en gipsvæg, der skulle væltes. Man føler man har hjulpet rigtig godt til, når man har smadret en væg. Sigurd brugte en stor del af tiden på at tæve & blive tævet med noget af det EVA-skum der bruges til skydeskiveplader.

-1407_2_NedrivningAfGipsvaeg_AarhusBueskyttelaug

Træstave

-1407_5_SigurdSkum_AarhusBueskyttelaug

Skumstav

-1858_AstaDesignerBrunkagehus

Der designes brunkagehus

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-09-08 Tidsrejser og vaping

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Sigurd havde sine 2 yndlingsfag i dag: Engelsk og fysik/kemi. I engelsk fik de til opgave at skrive om tidsrejser. Det generelle tema i klassen var at tage tilbage i tiden oig vædde på fodboldhold. Da Sigurd protesterede over at det var en del af plottet i Tilbage til Fremtiden II, svarede flokken kollektivt Hvad!?. Der er tydeligt mangel på god filmopdragelse i den klasse. Sigurds historie var lidt ... anderledes. Den kan læses nedenfor.

I fysik/kemi lavede de krystaller. Sigurds gruppe havde fået fremdyrket et meget stor krystal, men man kan aldrig få hverken for store eller for mange skrystaller, så de lavede en ny opløsning og satte den til at gro videre.

Frida bestilte for 500 kroner udstyr fra en vape-shop. Altså e-cigaretter o.l. Eller rettere: Fridas VISA-kort gjorde. Så Frida fik hygget sig med at ringe til banken og få spærret kortet og så ellers blive (ringe) vejledt i at hun måtte prøve at tage kontakt til forretningen og få stoppet handlen og ellers indgive en indsigelse til banken, hvis det ikke lykkedes. Hun delte skæbne med 5 andre fra klassen, så der har tydeligvis været en besøgende derinde og aflyre kort, mens klassen har været ude af lokalet.

For 3 dage siden var der en meget kraftig solplet og der blev spået gode chancer for nordlys i Danmark, så Hanne gik ud i haven og kiggede. Senere stødte Toke til. Det var svært hyggeligt at ligge med tæppe på trampolinen og kigge stjerner, men nordlys blev det altså ikke til.

Sigurd

The rise of octopi

I would wait and see who would sneeze and then go back five minutes and say bless you. Oh and I would also murder the first humans. Without humans there would never have been any world wars, bombs, oil industry, the world would be a better place. But if there are no humans then some other species would take over. Buckle up it's gonna be a long one.

Without humans there is room for another dominant species like the octopus, it is one of the most evolved species on the entire planet, did you know an octopus have weird different RNA than from all other animals?

What does the RNA of a human do? It takes the DNA blueprint and make them to reality, and they also destroy the mistakes it may have made.
The RNA of a octopus is very different, what it does is taking the DNA blueprint and make them to reality, but instead of destroying the mistakes it works on them. If it's cold the octopus will have the RNA make more skin. This is known as a mistake in human RNA, but in octopus RNA it’s ok, and if it lives it will lay eggs. And the babies will have thicker skin, so they will survive in the cold.

That's why I would murder the entire human race and let a hyper intelligent squid take over the entire world.
Wear your seatbelt.

-0840_2_StatsbiblioteketMadMagasinet

Mad på arbejdet

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-09-07 Ikke skovskole

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Det var egentlig meningen at det skulle have været skovskoledag IV, men den blev aflyst pga. regn og oppløjning af skovvejen hen til shelterpladsen. Hanne & Toke mumlede noget om manglende styrkelse af karakteren, men det var måske alligevel meget godt, for Asta var tydeligt træt igen i dag. Det gik ellers fint hen over dagen, hvor de havde bål i bålhytten på skolens legeplads, og fint om eftermiddagen med musikskole, der gik over i fællesspisning på skolen. Første tegn på træthed var at Asta begyndte at græde over en leg der blev afbrudt. Andet tegn var at hun hærgede rundt i rytmiksalen, så Sigurd til sidst slæbte hende udenfor, hvilket udløste gråd II. Tid til at tage hjem.

Frida: Jeg har købt noget koldskål til morgenmad!
Far: Der står koldskål i køleskabet. Jeg købte det til dig for 4 dage siden. Det har stået på morgenbordet i håb om at du ville spise morgenmad sammen med os.
Frida: Der kan man se. Nu har vi to.

-1820_SigurdFaellesspisning

Ikke lige Sigurds smag

-1856_AstaGemmerSigJakker

De finder mig aldrig

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-09-06 Skovskole III

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Det regnede, men heldigvis regnede det først rigtig tungt efter Asta havde været i skovskole. De ledte efter dyr, men fandt ikke nogen større af slagsen. Til gengæld var der noget med balancegang over en (udtørret) bæk, hvor man kunne vælge den korte lette eller den lange svære vej. Forældrene er stolte over at nogen dele af opdragelsen af Asta virker. Der var også en af drengene der turde: En af mine drengevenner, som Asta sagde. Og nej, hun kunne ikke huske hans navn. Der bør nok (gen)indføres navnetræning i det lille hjem.

Efter tre dage i skovskole var Asta blevet godt træt, så hun kom i seng en time før normal tid, naturligvis efter at have protesteret gentagne gange med Jeg er ikke træt!. Da hun først lå i sengen faldt hun hurtigt i søvn. Det er fint - i morgen er der aftenspisning på skolen og fredag skal hun en tur hjem til bedsteforældrene.

-1054_ResterFraMorgenmaden

Rester fra morgenmad på fars arbejde

-1638_AstaSke

Fjernsyn + guf ved hjemkomsten til den trætte unge

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-09-05 Socialisering

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Frida fik lokket 3 andre fra hendes klasse med på brædtspilscafe, for at tvære dem i Munchkin. Den slags sker ikke ustraffet, så som hun bemærkede Jeg tror måske jeg er kommet til at melde mig til hyggeudvalget. Hyggeudvalget er, i parantes bemærket, et ægte rigtigt eksisterende udvalg på skolen.

Astas anden skovskoledag bød på godt vejr og en levende mus, der hurtigt gemte sig i et hul. Den blev forsøgt lokket frem med ost, brød, pølse, nødder, vindruer og i det hele taget alt hvad ungerne havde med i madpakkerne. Af en eller anden mystisk årsag blev den ved med at gemme sig, i stedet for at kravle ud til flokken af ventende unger.

Der blev spillet Ultimate på Tokes arbejde. 11 spillere, hvilket er rekord, og for en gang skyld med meget lige hold. Der håbes at sæsonen bliver lang i år. Heller ingen skader denne gang, for det tæller jo praktisk talt ikke at forstrække knæet, når man kan gå på det uden problemer.

Om aftenen kiggede vennen Finn forbi til aftensmad, hygge og svampebedømmelse. Der vokser hvide svampe i haven og Hanne & Toke ville egentlig gerne vide mere om dem, før Asta kommer på ideer med at servere dem til maden. De viste sig at være fredelige champignons, men en kedelig dårligt smagende slags.

-113013_1_UniparkenUltimate_TAThorbjoern_Crop

Mange arme, én skive

-1749_4_AstaTrampolinScooter

Det kan ikke gå galt

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-09-04 Skovskole og småkryb

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Der er skovskole for de mindste klasser på skolen, mandag til torsdag. De holder til i den nærliggende Mollerup Skov (gåafstand fra skolen), hvor der bålplads & shelter. Vejret var glimrende og Asta glad.

Mindre glad var Frida, der fik anden omgang lusekæmning af mor. Resten af familien blev også kontrolleret, men krybene har stadig ikke bredt sig.

-1610_5_AstaSkoleLegepladsKlatre

Afklatring inden hjemkørsel

-1655_AstaRubiksHanne

Status: Én side kan konsekvent laves

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->