Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2017 => Uge 35
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2017-09-03 Spejder & aftenhygge

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Asta startede til spejder hos Risskov Piger. Det var rigtig godt, med tre ældre spejdere som ledere, der bød velkommen til alle og meget hurtigt sendte forældrene væk så ungerne kunne komme i gang. De legede en masse og bagte snobrød.

Hanne & Toke fik arbejdet med vildskud i hækken og onkel Jacob & tante Beth kiggede forbi til aftensmad. Jacob var på krykker efter et styrt i Rush og Beth var højgravid, så der blev ikke lige sprunget på trampolin med Asta & Sigurd. Til gengæld blev der spillet SmallWorld, for første gang i laaang tid. Det var sjovere end Toke huskede, så det skal nok blive gentaget. Sigurd vandt med 130 point over Jacob med 120 og Toke med 109. Sigurds sidste race var Tritons, som han gav kampråbet You mess with the Tritons, you mess with Poseidon (der er ingen Poseidon i spillet).

-0852_2_RisskovPigerArosDivisionAsta

Ja, deres tørklæde er lyserødt

-0911_BellevueMorgen

Fuld blus på Bellevue

-1319_1_AstaHugo

Asta hundetræner

-1349_HaekHanneAstaTrilleboer

Mor er chauffør

-2051_Smallworld

Der er ikke plads nok!

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2017-09-02 Gellerupbadet

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Hanne & Asta tog i Gellerupbadet med et par andre piger fra Astas klasse. Det er første gang de har været der og det viste sig at være et ganske glimrende sted, med et legebassin med en masse flydelegetøj. Efter badet var der gratis kaffe & saftevand. Toke var ikke med - han mente ikke hans skramme på læggen var sagen at tage med i en svømmehal. Og så var han måske også lige lidt træt & doven.

Mons havde det bedre end i går, uden anden forklaring end at han spiste godt med mad i går aftes.

-0840_MorgenbordDaekketAfAsta

Asta dækkede morgenbord på eget initiativ!

-1405_3_AstaSlikkepinde

Er det nok lørdagsslik, Asta?

-1757_TokeSkramme

Heling undervejs

Skriv en kommentar
 

Fredag 2017-09-01 En smagssag

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Mons havde en nededag og ville ikke spise noget af den økologiske vådfoder fra Kvickly. Toke blev bekymret og købte møgdyrt kvali-kattemad fra dyrlægen efter Astaaflevering og tog tilbage for at fodre katten med det. Det var den nu ikke mere interesseret i. Øv.

Frida havde idrætsdag på gymnasiet. En af den slags hvor eleverne på alle klassetrin er med. Hendes 10 minutters intensive aftentræning i Ultimate bar ikke just frugt - hendes hold blev tværet af et tredjeårshold. Heldigvis bød idrætsdagen også på en masse hvil og spisen skumfiduser, så de blev ikke voldsomt traumatiseret.

Frida havde veninden Z med hjem. De var begge lidt fredagstrætte, så de gik kold efter et par timers tid. Men indtil da fungerede det rigtig fint og de spiste en masse Playmais.

Da Sigurd kom hjem, gik han over i Rema og købte deres El Cheapo vådfoder til Mons. Det huggede mons I sig og kaldte på mere.

-1742_1_AstaZoeVandFarver

Teknisk set udenfor

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2017-08-31 Fest, fortid, snegledrab og musik

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Hanne var et smut nede i Aarhus Festuge og Toke var en tur på Naturhistorisk med arbejdet. Der var nok mest liv over Hannes tur.

Apropos liv så lokkede den seneste tids regn en flok Spanske Skovsnegle frem (de der rovdræberkillersnegle). 74 stk. blev det til, der på resolut vis blev præsenteret for kogende vand og en mødding. Der blev ikke talt sidste gang, men det virker som om der var færre denne gang.

Sigurd havde dovnedag efter lejrtur og ikke til bueskydning. Asta havde musiktime efter skoletid og spillede trommer, klaver og guitar. Hun klagede ikke over larmen denne gang.

-0757_3_Vinbjergsnegl_Helix_pomatia

Velkommen

-1139_NaturhistoriskMuseum

Oplagt

-1146_1_NaturhistoriskMuseum

Udkig

-1202_1_NaturhistoriskMuseum

Gammelt & nyt

-1202_2_NaturhistoriskMuseum

How's it hanging?

-1204_1_NaturhistoriskMuseum

Sår' der kronhjort, Kurt!

-1418_2_NaturhistoriskMuseum_Bjoern_TAUkendt_Crop

Bamsefar & bjørnen

-1504_4_UniversitetsparkenRussere

Trouble brewing

-1650_AstaRutsjebane

Stop på hjemvejen

-2033_Snegle74

Farvel

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2017-08-30 Lege, lære, lektier, lejr

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Ved hentetid (kl. 16) var Asta i fuld gang med leg med pigen A fra klassen. Noget med at klatre rundt på møblementet, hvilket A var særdeles god til. De ville have en legeaftale. Med det samme. Jamen naturligvis. Godt nok kun en times tid, men det var også fint.

Det var Girls' Day in Science og Frida var på besøg hos Vestas sammen med (ikke overraskende, givet titlen på dagen) en flok andre piger. Frida syntes det var udmærket, selvom det ikke var helt så hands-on som hun havde håbet.

Frida har tænkt sig at spille Set med en pige fra klassen, men hun var ude af træning så hun kommanderede Sigurd & far til at hjælpe. Sigurd fik bank og far fik ydmygende bank. De trak sig begge og mor trådte til. Hun var 1 stik fra at slå Frida, der nu stadig var utilfreds over egen form: Hun ville gerne have vundet med mere. Senere krævede Frida træning til Ultimate. Der var godt nok kun en plastictallerken at kaste med, men den kan man også bruge til det basale.

Sigurd kom hjem fra tredages skolelejr. Han klagede over manglende kulinariske ambitioner i hans husgruppe - deres ellers så stort anlagte pizzaplaner endte med ussel frostpizza, som de ikke fik bagt ordentlig. Der var også noget med en lang & varm bustur. Øf, øf, øf. Bag de hårde ord lå nu en rigtig god tur.

-1934_SetFrida

Hård træning

-2013_HalvRegn

Halvejs regn

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2017-08-29 Aktive forældre

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Astas klasse hedder Sælklassen, så naturligvis har en af de særdeles initiativrige forældre syet en stor sælbamse til dem. Den er ret godt lavet og meget sælagtig. Medvirkende årsag er antageligvis at den er syet af sælskind. Godt klassen ikke kom til at hedde Elefantklassen eller Regnormeklassen.

En anden initiativrig forældre har inviteret på tur til Gellerupbadet. På Facebook, som er den der ting som Hanne & Toke nu er med på. De opdagede det helt selv, ved at logge ind og kigge på gruppesiden. Jo, jo, de kan skam lære tricks.

En tredje initiativrig forældre er Hanne, som har arrangeret fredagslegeaftale for Asta og hendes døbeveninde: Det var hende der døbte Asta i forbindelse med sæl-navnet - hun går i 1. klasse.

-0840_2_RinggadenUdsigt

God udsigt fra tårnet

-0847_SaelerneSael_TAAnnelie_Crop

Sæl med sæl

-1128_AstaArbejdeTilMusikBoeF_TAAnnelie

Koncentrationskrogen

-1739_Mons

Still here

-1756_2_AstaVaerkstedSave

Hej, Asta! Tungen sidder skævt!

Skriv en kommentar
 

Mandag 2017-08-28 Gamle naboer på besøg

Frida: 15 år, 11 mdr. Sigurd: 13 år, 5 mdr. Asta: 6 år, 5 mdr.

Sigurd blev sendt på lejr fra Banegården af mor, mens far fulgte Asta i skole. En af børnene i klassen havde fødselsdag og havde kage med. Nej, kage er nok en forkert betegnelse. Det var et fondantbesmykket kunstværk med sælmotiv og små havdyr, der tilmed indeholdt hindbørsyltetøj så sælen blødte ved udskæring (børnene elskede det). Og den smagte godt, sagde Asta. Tak for kaffe, tænkte far, mens Asta med lys i øjnene beskrev hvordan hendes kage skulle være når hun havde fødselsdag næste gang.

Efter aftensmaden kiggede de gamle naboer Jens & Heidi forbi. Der skulle trækkes nogen data ud fra en halvkvadret gammel laptop og der skulle hyggesnakkes.

-0822_4_SaelerneKage_Asta

Helt væk i drømmeland

-0929_2_Saelerne_Smaakager_TAAnnelie

Bonusguf (naturligvis)

-1157_2_StatsbiblioteketVedbenKlipning

Høj hækklipper

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->