Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 51
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-12-20 Lang nat og julevisit

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Asta og far sov nede i stuen. Asta småpev og møvlede rundt indtil kl. 3. Så blev der lige 5 timers ro, før hun begyndte igen. Hun blev ved med at have det skidt hen over dagen, men hele familien tog nu alligevel på julegaveudveksling til farmor & farfars sommerhus.

Det blev første tur med delebil i LetsGo. Det fungerede glimrende: Bilen holdt 10 minutters cykeltur væk og var ren & fin. Der var et snedigt system til at holde styr på nøgle & kørte kilometre og brændstof kunne købes på et kort, der lå i bilen.

Fætter Birk var allerede I sommerhuset og normalt betyder det at han & Asta straks går i gang. Men Asta var ikke meget værd og endte med at sidde hos mor i en stol og falde i søvn. Bortset fra det var det nu vældig hyggeligt og der blev halvaftalt en lidt længere komsammen til januar.

Pga. Asta blev der kørt hjem inden aftensmaden. Asta holdt det lave niveau indtil 20-tiden om aftenen, hvor hun livede voldsomt op. Der var også gået hul, så der flød lidt betændelse ud af øret. Det er for så vidt en god ting, for så gør det ikke ondt længere og øret burde kunne hele af sig selv. Hun fik nu alligevel lov til at sove i forældrenes seng.

-1002_2_AstaHanneTroeste

Ikke spor frisk Asta

-1456_SommerhusAstasoveGulv

Helt kvadret Asta

-1551_SommerhusFridaSoveSofa

Meget træt Frida

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-12-19 Ørepine og tagproblemer

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Der skulle hentes et par pakker, så Asta, mor & far tog i Veri Center. Der var ny indendørs legeplads, Asta mødte to veninder og en tryllenisse optrådte. Der var også en million mennesker, men når det ikke skulle handles stor ind var det til at håndtere.

Asta var halvdøv hele dagen og om aftenen kom forklaringen: Hun har mellemørebetændelse. Igen. Hun klagede over ondt i højre øre og det er ganske rigtige det øre, hvor trommehinden er vokset fint sammen igen og dermed kan holde betændelsen inde. Hun endte med at sove på en madres nede i stuen, sammen med far.

Inden sengetid var der nu lige lidt ting, der skulle hentes på loftet. Der blev det opdaget at det har regnet ind - der var en liter vand på låget af en papkasse (låget buede nedad, men holdt på forbløffende vis til vandet). Der skal inspiceres tag under næste regnvejr!

-1141_3_VeriCenterLegelandAsta_Crop

Nyt legeland

-1535_PileRamme

Gaven til farfar

-1727_3_AstaSpaedbarnHanne_Crop

Og nej, der kommer helt sikkert ikke flere unger i huset. Heller ikke selvom de er kære

-2312_4_AarhusAaAften

Ålys

Jørn
2015-12-27 20:40

Uhhh, utæt tag. Jeg føler med dig. Vi har kun en 3 spande deroppe for tiden.

Toke Eskildsen
2015-12-27 22:37

Yeah, vi kiggede igen i går og det ser ud til at der skal mere end 3 spande til. Opdatering følger.

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-12-18 Seje julemand og stille teenager

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Der var julemand i Astas børnehave. En rigtig julemand, med rødt tøj, skæg og solbriller. Der var også juleafslutning på Frida & Sigurds skole. Frida skulle synge i et kor, men det er lidt svært når ens forkølelse har sat sig på stemmebåndet. Alle de høje toner var væk fra Fridas røst og de lave kunne kun fremføres ved hvisken.

På Tokes arbejde blev der også sagt julefarvel. Specielt til hans chef, der går på pension. Han har været en virkelig god chef og efter nytår bliver der lavet om på hvordan afdelingen kommer til at køre. Det bliver sikkert også godt, men det er alligevel slutningen på 10 års arbejdsmiljø, der har været noget helt særligt.

-0740_2_AstaNissehueGuldkjoleKrone

Prinsessenissepige

-1537_3_AstaNissehueGuldkjoleSlaede

Nu med kælk

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-12-17 Kirkebesøg og aktive Hanne

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Asta var i kirke med børnehaven, fordi det var juletid og for at synge sange. Det var klart spændende, for Asta snakkede om det da hun kom hjem.

Toke kom først hjem ved aftensmadstid, så Hanne kokkererede igen. Det kunne godt gå hen og blive en rigtig god vane! Om aftenen tog Hanne til forberedelsesmøde for en vinterfest, der skal være på skolen. Hun fik vinklet at hun & Toke skal være i kagebod - det foregår i et lokale sådan lidt tilbagetrukket på første sal.

-1745_1_TokeAsta

Selvie med nissepigen

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-12-16 Toke til workshop

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

På en eller anden måde er Toke ved at blive trukket ind i Netarkiveringsverdenen og tog til todages workshop. Okay, det var på Aarhus Universitet, så rejsen var ikke så lang. Men det var med aftensmad, så Frida hentede Asta og Hanne stog for aftensmaden til familien. Da Toke kom hjem påpegede hun stolt at hun rent faktisk havde lavet mad, i stedet for at varme færdigretter eller bestille pizza.

Der er for så vidt ingen tvivl om at Hanne godt kan lave mad. Hun laver glimrende mad. Bare ikke så tit.

-1729_4_ARoS_AarhusToejby

Tøj-Aarhus på ARoS

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-12-15 Sygedag & legeaftale

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Hanne var fortsat syg og blev hjemme. Asta tog med et par veninder hjem fra børnehaven, denne gang med en klar formaning om at det ikke skulle blive ligesom sidste gang. Det blev det heller ikke - der skulle bare en enkelt påmindelse til ved afhentningen, så faldt hun ned igen.

En af Sigurds klassekammerater stopper til nytår. Det blev Sigurd ked af at høre - de to er gode venner. De kommer stadig til at mødes i en klub de går i, men det er ikke helt det samme.

Hanne: Du kan se lidt børnetime eller vi kan læse en bog
Asta: Se børnetime, mens vi læser en bog!

-1118_2_KontorBordSkaerme

Firedobbelt afskærmning! Yes! Gå væk, omverden!

-1713_SigurdAstaHanneAfrikasStjerne

Familiespillet i disse dage

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-12-14 Dobbeltsygedag

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Både Hanne & Frida lagde sig syge med sløjhed-hovedpine-hoste.

-1445_ToSkaerme

Dobbelt så afskærmet

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->