Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2015 => Uge 52
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2015-12-27 Spilledag og tåværk

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Torben (ven tilbage fra studietiden) og sønnen August kom på besøg. August havde en bærbar med, så han og Sigurd murede sig inde på værelset det meste af dagen. Der blev mest hyggesnakket, men en lille smule planlægning af fælles nytårstur til Tyskland blev der også plads til.

Frida slog sin tå i går og det gør stadig ret ondt i den. Den er ikke varm & hævet, så der overvejes om den er brækket. Der bliver ringet til lægen i morgen, hvis den ikke har det bedre der.

Asta kedede sig lidt hen over dagen og der blev trænet aleneleg, når hun prøvede at få opmærksomhed fra de snakkende voksne. Hun var noget fornærmet over ikke at få lov til at stille sig mellem to voksne og synge højlydt.

Hanne var rundt og snakke med 3 forskellige beboere på vejen om tag. Det endte med en anbefaling af et lille tømrerfirma, der ordnede naboens tag for et års tid siden. De forsøges kontaktet i morgen, så de forhåbentligt kan kigge forbi tidligt i det nye år og se på drypproblemerne. Heldigvis er vejrudsigten overvejende fin for den næste uges tid.

-1657_1_AstaVaskeOp

Asta insisterede på at vaske op

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2015-12-26 Julefrokost og utæt tag

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Der var julefrokost for den udvidede del af Hannes familie. Der var en pige på alder med Asta og de to fandt øjeblikkeligt sammen. Det virkede rigtig godt i næsten 3 timer, indtil de kogte over og eksploderede i råben og tumlen under bordet. Det gik meget hurtigt over i nu-skal-vi-vist-hjem. Bortset fra den hastige afgang var det nu vældig hyggeligt.

Derhjemme havde det regnet hele dagen, så Toke tog et kig op på loftet. Ævs. Det dryppede hastigt fra et søm, der var banket gennem tagpap og skiferplader. Det var til at overse. Værre var det at det også dryppede fra murstenene hele vejen rundt om skorstenen. Nok til at der hastigt blev improviseret IKEA-poser med stof i bunden til at samle det meste vand op. Gad vide om der er revet noget løs under en af de seneste storme?

-1614_4_AstaPakkeleg_Crop

Asta vandt 3 pakker. Uden snyd!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2015-12-25 Dagen derpå med mordplaner

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Den lokale regel for dagen efter juleaften er at man laver hvad man har lyst til. Det betød naturligvis leg med julegaver. Sigurd kastede sig over Titanfall (kæmperobotter i kamp) og Frida spillede The Sims 4 (styr personer i en virtuel verden). Man skulle måske tro at Fridas spil var mere fredeligt end Sigurds, men...

Frida kreerede to personer i spillet: Emma (hemmelig agent) og Kevin (kunstner). Emma blev gravid med Kevin og der blev arrangeret bryllup, men forinden havde Kevin en affære med en Mystisk Fremmed (hankøn). Den Mystiske Fremmede dukkede op til brylluppet og Kevin skabte så meget drama at det gik i fisk. Kevin er en skidt fyr. Men man kan ikke bare sende ham væk i spillet, så Frida planlægger et mord. Som altid er hun veloplyst om løsninger og vakler mellem at sulte ham ihjel ved at spærre ham inde, drukne ham i en pool uden stige eller brænde ham op.

Hanne var desværre ikke for frisk. Observation af grønt snot fra højre næsebor, trykken i højre side af hovedet og on/off hovedpine de sidste 14 dage blev diagnosticeret som bihulebetændelse. Der skal indkøbes næsespray i morgen.

Asta: Far, jeg elsker gamle dage. Jeg hed noget helt andet i gamle dage. Jeg hed ikke Asta, jeg var ninja turtle!

-1009_AstaDyneFjernsyn

Slap-af-morgen

-1208_FridaSigurdKageIKop

Frida & Sigurd fik en microbølgeovn og afprøver opskrifter

-1226_HanneAstaLus

Lus! Augh!

-1238_TitanfallAudioInstaller

Really, Titanfall?

-2219_KageIEnKop

Kage-i-en-kop Mark II

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2015-12-24 God lang juleaften

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 9 mdr.

Den Lille fik et par gaver i løbet af dagen og der blev trippet en del rundt - gæsterne (Hannes side af familien) kom først kl. 16 og der var længe længe til. Derefter var der nok at se til, i hver fald for Hanne der stod for madlavningen. Menuen bød på and med klassisk tilbehør og afslutning med risalamande. Asta fik mandelgaven og der vare bred enighed om at der var lusk emd i spillet. Næste gang skal en mere uvildig person end bedstemor stå for serveringen!

Børnene var glade. Asta holdt til kl. 21, gæsterne til 22:30 og resten af familien til 0:30 - der skulle lige ses sidste afsnit af julekalenderen.

-1207_2_AstaFridagoodnightDarthVader

Mens vi venter

-1214_3_MonsKasseMomo

Ustabil pause

-1520_9_FridaAstaTrampolin

Ventende udenfor

-1806_4_HanneLaverMad

Hanne in action

-1835_4_Asta_TAFrida

Asta i forklædning

-1929_AstaMandelgaveToveFrida

Den glade vinder

-2014_1_JuletraeMedLys

Træets grønne top

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2015-12-23 Dagen før dagen

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Alt åndede fred og idyl. Der blev bagt gulerodsboller og pleskner, guffet nødder, plundret juletræ, bygget Plusplus og i det hele taget slappet af. Om aftenen stod menuen på risengrød og julekalender.

Asta har det fortsat fint. Der kommer en lille smule væske ud af øret og hun hører dårligt, men viser ellers ingen tegn på forkølelse eller ubehag.

-1111_1_astaKnaekkerNoedder

Selvkørende nødeeknækker

-1145_MonsMomoKattelem_Crop

Våbenhvile ved grænsen

-1247_1_JuletraeRegnPaaVindueSol_E

Næsten ligesom sne & is

-1302_RubiksCubeFrida

Populær i disse dage

-2156_SigurdOgAstasPlusplusRapunzel

Gæt en eventyrfigur

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2015-12-22 Star Wars med onklerne

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Der er tradition for julefilm med onkel Søren & onkel Jacob. I år var det naturligvis Star Wars: The Force Awakens. Yes, glimrende film, alle var underholdt. Meget mere "Star Wars" end Star Wars 1-3.

Bedstemor passede Asta imens og gav sushi til hele banden da den kom hjem. Der blev set noget Klokkeblomst (Astas godnatfjernsyn), spillet King of Tokyo (onkel Jacob er generelt lidt for god til den slags spil) og set julekalender.

-1122_2_AstaPlyndrerJuletrae_Crop

Så skal træet spises

-1221_RadioroerJulepynt

Julepynt

-1251_3_SigurdAstaPlusplus

Plusplusangreb

-1317_8_Gran_TAFrida

Gran set fra Frida

-1320_4_JulepyntKugle_TAFrida

Pynt set fra Frida

-1328_Toveasta

Bedstemor har styr på det

-1841_SigurdJacobHanneFridaSoerenSofa

Pause!

-2002_KingOftokyo

De tilbageblevne monstre

Skriv en kommentar
 

Mandag 2015-12-21 Julerier

Frida: 14 år, 3 mdr. Sigurd: 11 år, 9 mdr. Asta: 4 år, 8 mdr.

Asta fik en god nats søvn i forældrenes seng og var i rigtig godt humør hele dagen. Det væskede lidt fra hendes øre, men det gjorde tydeligvis ikke ondt.

Det var egentlig meningen at en køkkenmand skulle kigge forbi og give køkkenet et etårseftersyn. Men han dukkede ikke op og ringede heller ikke. Mystisk. Men hvad, så kunne der hentes juletræ og bages brunkager. Begge dele blev vældig fine - juletræet med radiorørsjulepynt og brunkagerne med rigelige mængder glasur.

Om aftenen tog Toke på juleindkøb, mens Asta overtalte Hanne til at hun kunne sove i forældrenes seng igen. Hanne påstår det bliver sidste nat med den ordning.

-1126_SigurdAstaPlusplus

Mesteren og eleven

-1218_3_AstaJuletraesindpakker

Må jeg kravle igennem der?

-1221_2_HanneSigurdFridaAstaJuletraeFodgaengerovergang

Rovet hjemføres

-1240_AstaHanneJuletraeStjerne

Asta fik æren

-1307_1_RadioroerLimTraad

Koncentreret samarbejde

-1308_3_AstaPynteJuletrae

Lille oppynter

-1407_AstaRoererDej

Lille dejskraber

-1417_4_AstaSigurdJulekager

Travlhed og kagedejen

-1515_GlasurGroenFrugtfarve

Det grønne angreb

-1551_AstaroedFrugtfarve

Den røde eliminering

-2013_1_AstasHaandblaabaer

Gæt et bær

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->