Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2014 => Uge 40
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2014-10-05 Lusedag og kagebagning

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Store lusedag endnu en gang. Far gik som sædvanligt fri, men selvom Sigurd er blevet korthåret er han ikke blevet korthåret nok. Det var den helt store tur med Asta, der hader at få vasket hår. Hun pressede et sæt svejsebriller mod øjnene for at hålde sæben ude, men lige lidt hjalp det. Og nej, hun ville ikke bytte dem med svømmebriller. Til gengæld hjalp Asta med at kæmme både mor, Frida & far: Far, du har kravlemyrer!, meldte hun. Et klart fremskridt fra edderkopperne sidste gang.

Sigurd bagte kage om aftenen. For første gang på ene manuelle hånd, forstået således at far instruerede, men at det var Sigurd selv der stod for al håndtering. En tilfældig opskrift fra Internettet blev fulgt, men enten var der fejl i den eller også læste far forker, for den blev temmelig flad. Det var nu blot æstetisk - den var vældig klæg-chokolade-guffet og der var kamp om stykkerne.

-1414_2_PensionsoptimeringBil_2

Har pensionspengene betalt bilen?

-1726_1_AstaLusekur

Den dømte

-1842_2_FridaLusekaemningAstaHanne

Medhjælp

-2038_3

Bagerdrengen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2014-10-04 Det skal nok gå med Asta

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Asta er stor fan af Iron Man (sangen, endnu ikke filmen) og Dragejægerne. Dertil kommer alt hvad hun ellers samler op fra storebror eller nede i børnehaven. Hun løb rundt hele eftermiddagen og råbte hvilket superhelt hun var: Spiderman, Batman, Super-Batman!. På en eller anden måde har hun fattet at Jeg er Batman! er det helt rigtige at sige når man har maske på.

Muligvis ansporet af Spidermankostumet kørte Asta et par meter på cyklen uden støtte. Hun opdagede det godt nok ikke - luskede mor gav bare slip på pinden og greb den igen lidt senere.

Sigurd tog til fødselsdag med uhyggetema og overnatning. Bortset fra at Pigerne snakkede hele natten var det rigtig godt.

Frida var også til overnatning. På Tunø, sammen med sit friluftslivshold. De gik øen rundt og nød en smuk efterårsaften nede på stranden.

-0926_1_AstaMaskeLoebecykel

Jeg er Super-Batman!

-1231_3_SigurdSpoegelse

Uuuhyggelig

-1527_3_AstaBordStolTaeppe

Hyggelig

-1625_06_AstaSpiderman

Lys på mørk

-1625_10_AstaSpiderman

Glad Spiderman

-1722_3_AstaSpisermanCykelHanne

Vroom!

-1856_1_Tunoe_TAFrida

Fridas aftenudsigt

Skriv en kommentar
 

Fredag 2014-10-03 Chili, kyllingemaskine & lus

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Der startede en ny dreng for et par dage siden i klassen over Sigurd. Han forstod at vinde de andres hjerter ved at tage en chili med i skole. Sigurd var ikke med på vognen, men et par af hans klassekammerater dystede først i at spise chili, dernæst i at drikke flest mælk. Der skal ikke meget til for at underholde.

På Tokes arbejde var der ingen ny dreng, men en ældre en af slagsen forstod at vinde de andres hjerter ved at tage en chili med på arbejde. Toke var ikke med på vognen, men 5 af hans kollegaer dystede først i at spise chili, dernæst i at spille cool. Der skal ikke meget til for at underholde.

Sigurd bliver stadig bedre til at rode med Minecraft. Dagens konstruktion var en kyllingemaskine; man trykede på en knap og en kyllingekanon skød fjerkræet ned i en tragt, gennem flere kister on ned i en tændt ovn, så man kunne få grillkylling.

-0930_3_MadsBroed

Morgenmad på Tokes arbejde

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2014-10-02 Hanne underviser

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Hanne tog til København igen igen, denne gang for at stå for 4 timers undervisning i bæredygtig byplanlægning. De har åbenbart svært ved at klare sig delv, derovre på Djævleøen, siden de hele tiden skal indkalde kvalificeret arbejdskraft. Det var Hannes første deciderede holdundervisning, men det gik rigtig godt og hun fik gode tilbagemeldinger. Der er ikke lige planlagt flere lignende forløb, men husbond har en ide om at det ikke bliver sidste gang.

-0641_LyskrydsMorgen

Morgen

-1607_2_AstaLoebecykel

Hjemtur

-1654_AstaFridaTrampolin

Storesøster

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2014-10-01 Vand & mudder

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Frida har friluftsliv som valgfag og i dag stod den på Adventure Race. De var 5 personer på Fridas hold og havde 4 cykler (sådan skulle det være). Ud over sletterne, ind i skoven og ned ad skrænterne til de var godt mudrede. Dertil diverse prøvelser med vand & snavs som fællestema, hvor Frida og en veninde fik den fulde vandgang nede ved havet.

-1614_AstaBladRist

Kloakfodring

-1738_2_HanneAstaSove

En anelse træt, lille Asta?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2014-09-30 Første gang hos frisøren

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Sigurd har aldrig været til frisøren. Eller i hvert fald aldrig før. Som bekendt var han ikke udpræget glad for mors seneste klipning, så han var lovet en tur hos en professionel. Det gik overraskende godt og Sigurd kom glad hjem og lignede en artig dreng. Han meldte heldigvis at han nok skulle sørge for noget harpiks og sand i håret i morgen.

Det gik mindre godt med Asta. Hun klynkede og kommanderede lige fra hun blev hentet i børnehaven. Det vides ikke hvad det dækkede over, for de havde haft en spændende dag derned - noget med at løbe rundt på legepladsen og sætte LEGO-klodser, når de havde fuldført en opgave.

-2000_2_SigurdKlippet

Helt ny overflade

Trine
2014-10-04 18:05

Han ser jo 5 år yngre ud! Måske man skulle prøve det...

Toke Eskildsen
2014-10-05 14:46

Han har endnu ikke ødelagt frisuren. Jeg tror han har fundet ud af at man slipper afsted med mere, hvis man ser uskyldig ud.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2014-09-29 Lus. Igen*127

Frida: 13 år, 0 mdr. Sigurd: 10 år, 6 mdr. Asta: 3 år, 6 mdr.

Og lusesæsonen er rigtig i gang igen. Sigurd & Frida havde begge lus, mens Hanne & Asta overraskende gik fri. Toke gik også fri, men det skal godt nok også være standhaftige lus, hvis de skal leve i hans korte hår.

Hanne: Ved du hvad det er? Det er smør
Hanne: Nej, du må ikke slikke på det. Men vil du have en lille skefuld af det?

-0707_4_AarhusBugtMorgen

Morgenstund har guld i mund

-1631_3_AstaTrommer

Astafod er trommegod

-1811_SigurdLegehus

Sigurdtag med velbehag

-1830_4_SigurdCykel

Cykelfart er vældig rart

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->