Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 44
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-11-02 Guillotinekvinden

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Mons slæbte en fuldvoksen solsort med indenfor i morges. Hanne fandt på rutineret vis saksen frem og ville klippe hovedet af den, da Frida brød ind og bad for fuglens liv (eller i hvert fald udsættelse af henrettelsen). Fuglen virkede ok (men det er jo set før), så den blev sat ud sammen med en skål havregryn. Givet antallet af katte i nabolaget anslås dens videre eksistens til at være en halv times tid, medmindre den da fik lettet måsen fra jorden.

Søndagen gik med en del konflikter med Sigurd. Når man hjælper ham med noget, får man skæld ud, hvis det man gør ikke er fuldstændig korrekt. Ikke den mest behagelige form for tilbagemelding. Det var krydret med drillerier fra hans side - og ja, gårsdagens "Skru op for overblikket i øjeblikket"-note var in mente hos forældrene. Selv mor blev skældt ud og kaldt dum, så han havde tydligvis et eller andet der skulle ud.

Frida Sigurd computerspil

Sigurd formåede at banke både Frida og Olivia en enkelt gang i tæve-tæske-spillet

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-11-01 Hvorfor gør han sådan noget?

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida og hendes veninde A. spiste morgenmad med Sigurd og far. De to tøser snakkede naturligvis livligt og Sigurd drillede og provokerede, så far forklarede ham om det forkerte i hans opførsel (læs: Skældte ud). Menaltsåforfanden... Knægten prøvede jo bare at komme med ind i samtalen og da der ikke var plads til det, prøvede han at få opmærksomhed som han nu bedst kunne. Han skulle have været inddraget i fællessnakken i stedet for at blive afvist. Den slags er let at se. Bagefter.

Note to self: Skru op for overblikket i øjeblikket.

Tøserne legede videre hen over dagen og Sigurd fik sågar lov til at lege med en overgang. Han kom også på biblioteket med mor, hvor de lånte en voldsom mængde dinosaurusbøger. Frida og hendes veninde gik selv op og købte lørdagsslik. De agerede også bude og købte et par ting for forældrene - det gik glimrende, de var stolte over bedriften og forældrene kan for fremtiden dovne derhjemme, når der mangler et småting i køleskabet. Om aftenen kiggede naboerne ind til aftensmad og medbragte hjemmelavet is. Guf guf.

Sigurd springer ballon

Sigurd arbejdede ihærdigt på at springe ballonen

Termorude med vand

Should we worry?

Frida med100kr

"Jeg har 100 kr"-blikket

Dør støv

Støvet rengøring

Hanne fejer reol

Mor svinger kosten

Klatre op på hemsen

Nej, tøserne tabte ikke Sigurd

Frida hems

Sov godt, Frida

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-10-31 Halloween

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Frida havde veninden A. med hjem fra skole og de to bestemte hurtigt at det der halloween-noget var en glimrende ting - de improviserede nogen koste af grene med visne blade og drog ud med et hjemmelavet digt, for at tigge slik. Far var ikke ovenud begejstret over tiggeriet og påpegede på kedelig vis at der allerede var fastelavn til den slags, men protesterne var kvarthjertede. Det er svært at være lyseslukker overfor glade unger.

Veninden A. overnattede hos Frida - det plejer ikke at virke så godt om fredagen, men det gik godt denne gang. Faktisk vældig godt med voksenøjne for de to var trætte ovenpå ugen og faldt hurtigt i søvn.

Frida heks

Hej, Frida! Flot udklædning, Frida. God tur, Frida!

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-10-30 Morgenkrig

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Ungerne startede hårdt ud om morgenen med en Sigurd der drillede og en Frida der proklamerede Du kan ikke slå mig, så det gør ondt. Far lod ungerne udføre eksperimentet i fred og gik ud for at hente cykelvognen. 1 minut senere var der to grædende børn i lejligheden, så det kan vel kaldes en halv sejr for Sigurd?

Tøris

Kartoffelmos og tomatsplat bliver en anelse mere spændende med tøris

Sigurd cykelvogn

Skeptisk jordbærdreng

Sigurd løber

Friløb inden cykelvognsturen

Ubagt rugbrød

Det går stadig fremad

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-10-29 Sigurd er en god dreng

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Lille Frø er ganske ofte ... eksperimenterende, afprøvende, udforskende og hvad man nu ellers kan finde på af positivt lydende beskrivelser. Men engang imellem gribes han af blidhed og kærlighed til sin familie. Det sker ikke så sjældent som man måske skulle tro, men det er næsten altid når han har fået børstet tænder og er ved at blive lagt i seng.

I dag var det så anderledes. I dag var han (relativt til Sigurd) vældig blid, imødekommende og i konstruktiv søgen efter noget at hjælpe med. Det gav naturligvis visse associationer, men var ikke desto mindre rigtig dejligt. Man ender jo med at komme til at holde af knægten, når han gør den slags.

Elvis i cykelvognen

Elvis på retræte

Sigurd deler Æble

Sigurd deler æble til mor, far og Frida

Sigurd rører dej

Sigurd hjælper far med bagning

Sigurd ordner kiwi til frida

Sigurd skærer kiwi til Frida

Søren
2008-10-30 01:54

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Sigurd er blevet ombyttet med et rumvæsen.

Birgitte
2008-10-31 16:29

Hej Toke
Man bliver helt varm om hjertet når man ser di dejlige familie. Forståeligt, at du har så fyldig en blok.
Mvh
Birgitte

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-10-28 Elvis på besøg igen igen

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Elvis lever i bedste velgående og er stadig meget glad for mad. Specielt Mons' og Taus mad. Lidt spøjst, for de får ikke andet end tørkost. Tau er ikke altid alt for begejstret for gæsten, men nøjes som regel med at hvæse lidt. Mons synes bare det er fedt med en kopi af sig selv i huset.

Det er efterhånden blevet rutine at jage Elvis ud, men det er lidt omsonst når der ikke er nogen hjemme i dagtimerne. Hjemme i Graceland aka for enden af blokken er der ingen kattelem og menneskene i den lejlighed har det med at lade Elvis løbe ude i lange perioder af gangen. Det er sikkert også ret svært at kalde en kat hjem, hvis den står inde i en anden lejlighed og stjæler mad.

Såeh... Hvad gøres der? Lige nu er der to klare lejre, hvor den ene er teknologiløsningen - en kattelem der kun åbnes for autoriserede kælekræ - og den anden er hippieløsningen - adoptering af hårbolden. Nu er Elvis vældig kær & kælen, faktisk også en tro kopi af Mons på det område, så den kunne da være nuser at have gående på mere permanent basis. Meeen mon ikke Elvis' officielle skaffedyr har en ide om at han bør blive hos dem?

Årstidens fremskriden dikterer stadig stigende mængder møgvejr, så det ville nok være på sin plads at finde en løsning inden Elvis vænner sig alt for meget til at kunne overnatte hos vennerne klokken midt om natten.

Sigurd spiller

Lillebrors aftenunderholdning

Frida laver lektier

Storesøsters ditto

Bente
2008-10-31 13:02

Ved du godt, at man kan få en kattelem, der er magnetstyret - Så hvis dine egne katte har halsbånd med magnet, er det kun dem, der kan komme ind. På den måde bliver de fri for uvedkommende "indbrydere", når de vil være i fred. Hilsen Bente

Toke Eskildsen
2008-10-31 14:33

Det er nok det bedste bud i min verden. Jeg kan se de koster 4-600 kroner, men det er også ok.

En anden løsning vi har overvejet er at bygge et lille hus til gæstekatten, som kan stå på reposen. Det ville give os god samvittighed når det er koldt og regnende og den skal smides ud.

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-10-27 Vandmangel hos Frida

Frida: 7 år, 1 mdr. Sigurd: 4 år, 7 mdr.

Ak, så gik der endnu en skoledag hvor Frida ikke fik drukket noget vand. Det betød hun brød fuldstændig sammen, da hun kom hjem og erfarede at hendes græskarhovede var fyldt med spindelvævsagtig mug. Ingen vand = pylret Frida. Til alt held virker det at tanke hende op igen.

Græskarhoved med mug

Fyldt med råddenskab - meget passende egentlig

Sigurd vasker vinduer

Aktive Sigurd

Sigurd vasker vinduer

Meget aktiv

Rugbrød

Andet forsøg gik bedre end første

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->