Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 37
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-09-14 Et år senere

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Der er gået et år nu og Bente inviterede Mortens venner og bekendte ud på gården. Der kom en masse mennesker og det var på sin vis en rigtig god dag. Ikke at det betyder at alting var behageligt. Frida og Hanne blev på gården, mens Sigurd og Toke tog en tur op til Mortens gravsted. Det var hårdt. En gravsten er blot et symbol, men besøget deroppe fik det hele frem igen.

Sigurd kunne godt mærke at far ikke var sig selv og gjorde hvad han kunne for at hive ham væk fra stedet og tilbage til legetøjet på gården. Hans verden er lykkeligvis meget overskuelig og uden de store overvejelser. Hjemme på gården fandt han sammen med en ældre pige og legede et par timer med hende inde på et værelse.

Hus med huse

Karlssons hus

Fridas fregner

Fregner

Gratis Æbler

Sådan er det i små byer

Ponyklap

Rooolig, Nina Miranda, den er ikke farlig

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-09-13 Frida 7 år

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Det er vældig behageligt når ens fødselsdag falder på en lørdag. Det gav god til til fødselsdagssang og gaver på sengen og gæster senere på dagen. Den Store Gave var et Olympus 850 SW-kamera. Det udmærker sig ved at være vandtæt og stødsikkert, omend det der med stødsikkerhed ikke blev meldt ud til Frida. Hun blev vældig glad for det og brugte det hele dagen - desværre var hun ikke med på at prøve at proppe det i noget vand.

Farmor og farfar er Fi Frankrig, så de kunne ikke komme, men ellers var hele familien der, incl. Onkel Søren fra England. Der var en bunke gode gaver til Frida og en bonusgave til Sigurd (en LEGOedderkop, som Onkel Søren blev sat til at samle med det samme).

Den ellers så klassiske fødselsdag blev midlertidigt afbrudt af et besøg på Fridas skole, der holde 50 års jubilæum. Der var en mængde mennesker, Frida åd en hotdog (hvordan var der plads til den efter den solide frokost og lagkagerne?), de fleste dansede på plænen og Sigurd fandt to umådeligt grimme larver, som han insisterede på at tage med hjem.

Onkel Søren, Onkel Jacob, Tante Anne og Faster Laila blev til aftensmad og Faster laila sov sammen med Frida på hendes værelse.

Nåeh ja, så skete der lige én ting til. Frida spillede et computerspil med far og tævede ham. Og nej, far spillede på ingen måde dårligere end han var i stand til. Fair fight og lammebank til far. Damn! Heldigt at hun nåede at blive hele 7 år inden det skete.

Frida kamera

Frida med nyt legetøj

Alberte Olivia Frida parykker

Trekløveret i højt humør

Gaveoppakning

Almindelig fødselsdags-forvirring

Søren Sigurd samle l e g o

Onkel Søren var frisk på LEGOleg

Laila Frida computerspil

Faster Laila får tæv

Frida Laila Sigurd lagkagelavning

Lagkagekvinden og de to unger

Sigurd ballonsværd

Skrøbeligt sværd

Sigurd Søren vippe

Vægtsstangsprincippet

Sigurd Hanne larver

Sigurd: Se den søde larve

Børnenes friskole dans

Plænedans

Fuglebur

Hvor kommer det tomme fuglebur mon fra?

Peberfrugter og tomater

Guf fra farmor og farfars drivhus

Laila og Frida laver smykker

Smykkekonstruktion

Hjemmelavede smykker

Smykker og andet

Jacob paryk

Ubarberet dragqueen

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-09-12 Mons

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Sigurd havde en ven med hjem fra børnehave. De legede udenfor det meste af tiden og hidsede hinanden op til at katten Mons helt bestemt var løbet væk og aldrig kom tilbage. De ledte rundt omkring og spurgte alle voksne de mødte om de havde set en orange og hvid kat. Mons lå i mellemtiden og sov på Fridas værelse.

De to knægte legede på glimrende vis indtil aftensmadstiden nærmede sig. Så gik de i hærgemode og måtte mandsopdækkes. Det var fars job og da han var dum nok til lige at snakke med naboen to minutter, fik rødderne trukket nogen chaussésten op og droppet dem ned i en trappeskakt. Hvorfor fan' skal drenge også opføre sig så ... drenget?

Tildes kanariefugl overlede forøvrigt ikke natten, så Mons er ikke i kridthuset hos Tilde. Hvorfor fan' skal katte også opføre sig så ... kattet?

Summa bolcher

Der arbejdes hårdt på at blive færdige på fars arbejde

Sigurd chaussesten

Autonom in spe

Frida Olivia peter plus mons

Det måtte jo ske på et tidspunkt

Olivia Frida flyverdragter

Err... Er det koldt, unger?

Økohuset aften

Kornet aften

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-09-11 En ulykke kommer sjældent alene

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Dagen blev startet med at far opdagede en solsort på køkkengulvet. Mons er hovedmistænkte, primært fordi den gik og snakkede meget ivrigt rundt om fuglen. Den var heldigvis død, så der var ikke behov for feltspadetricket.

Far havde igen lang arbejdsdag, så mor tog ungerne. Der blev bestilt pizza, for pizza virker. Når den altså kommer. Det gjorde den efter 1½ time, hvor desperationen havde fået yderligere et nøk fordi fjernsynet (eller rettere: Computeren som viser fjernsynsudsendelser og andet) var gået ned. Gys!

Mens mor og Frida sad og hyggede i sofaen, kom Mons ind med en blå bamse i munden. En blå bamse? sagde en lille stemme i mors hoved. ...tænke, tænke... Nej! Det var Tildes kanariefugl!. Katten blev skyndsomt indfanget og fravristet fuglen. Den vaklede lidt rundt, men virkede uskadt, så den blev afleveret igen ovre hos Tildes forældre. Ups!

Skyer

Halvskyet morgen

Trine
2008-09-14 14:38

Skulle I ikke snart til at give den kat lidt at spise i ny og næ? :)

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-09-10 Mor ikke i bestyrelsen

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Mor skulle til beboermøde i Økohuset om aftenen, så far tog hjem fra arbejde til normaltid for at passe unger. Frida tog til svømning og Sigurd spiste hos undernaboen, så det var en ret let tjans. Undernabodrengen er lidt Sigurds modsætning - tilbageholdende og afdæmpet. Undernaboerne har det fint med at han bliver påvirket i den lidt mere udfarende retning af Sigurd, mens Sigurd ikke tager skade af at blive trukket den anden vej.

Tidligere på dagen legede Sigurd med Tilde. De sad i hobbyrummet og klippede og kom (selvfølgelig) op at slås med saksen. Da mor kiggede forbi, hidkaldt af Tildes gråd, havde hun blod i hele hovedet. Det viste sig at dække over en mindre rift i læben, men hun blev nu alligevel vasket, inden hun stortudende blev afleveret til sine forældre.

Mor blev ikke valgt ind i Økohusets bestyrelse. Det blev afværget med et roligt blik og et klart Nej, da der blev efterlyst nye bestyrelsesmedlemmer blandt den meget beskedne flok af deltagere.

Sigurd cykelvogn

Blæst i hovedet

Metalkonstruktion

Hov!? Så den ikke anderledes ud?

Svamp

Efterår?

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-09-09 Mod deadline

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Far knokler på med af blive klar til en større deadline i starten af næste uge, så mor legede alenemor. Ungerne var nu vældig samarbejdsvillige.

Snegle der parrer sig

Symmetrisk mangfoldiggørelse

Nattebillede

Hjemad

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-09-08 Skrotsamler Frida

Frida: 6 år, 11 mdr. Sigurd: 4 år, 5 mdr.

Så snart der står noget ovre ved storskrald, drøner Frida derover og kigger på herlighederne. Hun foretrækker at slæbe noget med hjem og når der ikke er noget godt, ja, så må hun tage noget ... mindre godt. Den slags er heldigvis nemt at håndtere, for så længe hun kan finde plads til det på sit værelse (afgrænset af dørkarmen - mellemgangen er forbudt forbudt til opbevaring), kan hun bare hente løs. Den regel begynder stille og roligt at virke, så hun bad mor om at smide en knækket lampe ud ved aftentide.

Sigurd: Moar, må jeg godt se noget børnetime?
Mor: Om en halv time kommer det rigtige børnetime
Sigurd: Jeg vil se det forkerte børnetime

Cykelknallertkontorstolsvrag

En cykel. ... Nej, en knallert! En scooter! En kontorstol!

Måttetræk Sigurd Olivia frida

Frida er tung at danse med

Frida skrammel

Er der nu plads på værelset?

Børneskrivning

Fridas plan for fødselsdagen

Hanne
2008-09-08 21:38

Oversættelse af Fridas "børneskrivning" (hvis nogen skulle være i tvivl om budskabet):

14 stykker slik til hver. Og kagemand. Og lasagne. Og skattejagt. Og gåder.

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->