Frida, Sigurd og Astas dagbog

Hovedside => 2008 => Uge 38
<- Forrige uge | Næste uge ->

Søndag 2008-09-21 Halvperfekt søndag

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Søndag. Godt vejr, god samvittighed efter et par travle uger, mad i køleskabet, nogenlunde ryddeligt og rent hus, unger der legede med legekammerater og hyggesnak med naboerne og undernaboerne. Det er sjældent det sker og det blev nydt i høj grad.

Idyllen varede til sengetid, hvor Frida blev meget ulykkelig over hvor dårlig dagen havde været (err... hvad? Hun havde været vældig glad hele dagen?) og hvor uretfærdigt det var at hun ikke måtte få havregryn med sukker i stedet for kold aftensmad, når hun nu var sulten efter ting hun kunne lide. Sigurd vågnede ligeledes op og protesterede voldsomt ved den tid. Det viste sig nu at Sigurd havde lidt tynd mave, hvilket nok forklarer hans opførsel. Måske Frida også er ramt af et eller andet i den retning?

Katten Mons er gode venner med killingen Elvis. Meget gode venner. Efter lidt tagfat udenfor er det jo helt naturligt at invitere sin gode ven med indenfor til en bid kattemad, ikke? Menneskene i husholdningen har nu en anden indstilling til den sag og jager Elvis væk, men måske er det en fejl? Tilsyneladende tager Mons også for sig af retterne ude i byen. Og så var der jo også lige historien om Tildes undulat...

Bi

Sensommerstemning

Trappeleg composite

Sigurds måde er tre gange hurtigere

Mælkebøtte

En af de få

Skejby

Skejby

Frida laver lektier

Lektiestillingen

Skriv en kommentar
 

Lørdag 2008-09-20 Edderkoppeboink

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Efteråret nærmer sig og edderkopperne er talrige. Frida og far gik på eftermiddagstur for at boinke edderkopper. Det gøres ved at prikke let på en edderkop midt i sit spind. Det får den til at slippe taget i spindet og falde 20-40 cm ned, hængende i en tråd. Der hænger den lidt og kravler så op igen. Stur stur nummer, der dog kun virker ved de små edderkopper. De store er ikke sådan at skræmme.

Mor snakkede med Frida om at Olivia havde en god film.
Mor: Kan du ikke låne den, så vi kan kopiere den?
Frida: Bliver den så i sort-hvid?

Blæksprutter

Err... Guf guf?

Frida spiller

Teenageklar

Edderkop

Ikke boinket. Endnu!

Skriv en kommentar
 

Fredag 2008-09-19 Sidste hverdag i en hård uge

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Far havde sidste konferencedag og kom rimelig kvæstet hjem til en mor der var træt efter ekstraslid under ugen, en Frida der var træt efter fødselsdagsfesten og en Sigurd, der bare var træt.

Frida spillede vågen om aftenen og tog over til en veninde fra klassen, for at sove hos hende. Det gik desværre i fisk og Frida blev fulgt hjem igen - det er vist første gang det er sket. Der var nu ingen gråd eller øf, så hun tager bare derover en anden gang hvor der er lidt mere overskud.

To på cyklen

Man må ikke køre to på én cykel har en keeedelig voksen meddelt Frida. Heldigvis ved Frida at man ikke skal lytte efter keeedelige voksne

Træt Sigurd Hanne sofa

Lille Frø var en anelse bombet

Skriv en kommentar
 

Torsdag 2008-09-18 Frida fejrer fødselsdag

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Det blev en lidt hektisk formiddag med børneaflevering, lasagnelavning, lagkagebygning og skattejagtkonstruktion, men på en eller anden vis lykkedes det at få det hele på plads. Fridas klasse blev hentet med trækvogn til taskerne. Der var plads til temmelig mange børn udover taskerne, hvilket de initiativrige små naturligvis benyttede sig af. Stemningen var høj og tøserne skrålede en sang der endte med at nogen bollede, hvilket hver gang fik knægtene til at råbe et højlydt Aaadv!. Det fik naturligvis tøserne til at synge sangen igen.

Klassen nåede frem i god behold og indtog fælleshuset, hvor Frida fik gave (et sæt med instrumenter til at lave bolcher) og en velgennemført sketch om at jordbær er lækre. Derefter grovguffede de lasagne og blev sendt på skattejagt. Den piskede de igennem til de kom til sørøveren ved køkkenhaven, der stillede gåder. Én af gåderne var Hvad kan en mus og en elefant trække lige godt, hvortil begge holdene svarede Ost. Det vides ikke hvorfor. Et andet spørgsmål var Hvem dør når lyset skinner på ham?, hvortil et at holdene svarede Michael Jackson.

Da sørøveren havde grint færdig fik ungerne gravet skatten op og sendt over på (ta-da) sørøverskibet, for at dele rovet og lege. Det hele gik overraskende problemfrit og med imponerende samarbejde og hensyntagen mellem ungerne. Der var selvfølgelig et par tårer undervejs, men det skal der altså være til en børnefødselsdag. Der var også en dreng der følte sig bøllet af en anden, så han fik fat i Toke og hevet ham hen til åstedet, hvor han forventede verbal afstraffelse af synderen. Det gik nu ikke overvældende godt, så ofret endte med at skælde Toke ud med et Du er helt vildt ringe til at skælde ud!. Af en eller anden årsag var Toke ikke specielt ked af at få dét at vide og returnerede med at ungerne sagtens selv kunne ordne den slags sager internt.

Som opvarmning til lagkagerne blev der trukket tov. Først vandt drengene over pigerne, så vandt de over Toke. Ævs, nedtur. Skulle andre fædre få lyst til at forsøge at trække tov med 10 småknægte, er her to tips fra en taber:

Lagkage

Som bestilt af hendes folkelige lavhed Frida

Hanne ordner flag

Mor skulle "lige montere flagene". Right...

Skattekort

Skattekort

Tovtrækning drengene mod pigerne

Drengene er de stærkeste!

Dunhammersne

Snevejr i september

Frida Olivia skurtag b

Skynd jer ned, unger, inden der er nogen voksne der ser jer!

Frida læser for Sigurd og hanne

Frida læser

Skriv en kommentar
 

Onsdag 2008-09-17 Forberedelse nej tak

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Frida skal fejre fødselsdag i morgen, så mor tog på indkøb om aftenen. Godt initiativ, men det hjælper ikke så meget når butikkerne lukker klokken 20. Oh well, der er også nogen timer mellem Frida-aflevering i skolen og middagstid, så der skal bare løbes lidt stærkt i morgen.

Der er dukket en ny killing op ved Økohusene. Det er en orange og hvid-stribet størrelse. Ligesom Mons og Elvis. Er det tid til at starte en klub? Ungerne er glade - den foreløbige statistik for lokalområdet viser at 100% af alle orange-stribede katte er meget kælne.

[Foto]

Himlen brænder

Mons Frida seng

Terapi

Ny rød kat i kvarteret

En mere til samlingen

Sigurd læser vakse viggo

Yes!

Toke læser for Frida og Sigurd på repos

Aftenhygge

Skriv en kommentar
 

Tirsdag 2008-09-16 Den lange uge, dag 2

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Der var posters (læs: plancher) og demos (læs: demonstration) på Tokes konference i dag. Det han har arbejdet med de sidste mange måneder med hedder Summa og blev også præsenteret. Det blev vel modtaget og der var en del tek-nørder henne for at snakke om sagerne. Det hjalp måske også at der stod en kæmpeskål med bolcher?

Far spiste middag på Varna Palæet, mens mor og ungerne guffede pizza i hjemmet.

Summa on a stick

We've got candy

Skriv en kommentar
 

Mandag 2008-09-15 Den lange uge, dag 1

Frida: 7 år, 0 mdr. Sigurd: 4 år, 6 mdr.

Første dag for fars konference. Startskuddet på dage med sen hjemkomst og mere arbejde i hjemmet for mor.

Mons fangede en mus, som Sigurd fik øje på. Han mente den skulle på museum.

Bulet gulv

Dræbermuldvarpene kommer!

Sigurd drikker vand

Sigurds klare plan var at drikke alt vandet

Skriv en kommentar
 
<- Forrige uge | Næste uge ->